Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 4x22 – Exodus (Évadzáró)

2009. április 12. 10:00 - Llew

Év vége van, ideje ismételni egy keveset: A tok’ra bevette tagnak Tanitht, a goa’uldot, hogy rajta keresztül félreinformálják a rendszerurakat, Apófisz legyőzte Hóruszt, így erősebb, mint valaha, és végül az előző részben a megduplázott CSK-1 megölte Kronoszt. A Vorashi tok’ra központban Tanith érdeklődik, hogy mi miatt ez a le-föl futkosás. Egy kolléganő közli vele, hogy egy goa’uld anyahajó lépett a rendszerbe, aztán azt is, hogy már várták. A következő pillanatban Jack üdvözli őket a gyűrűknél, Tanith pedig az álát keresi a padlón.

Hammond tábornok hivatalosan is kölcsönadta a Kronosztól zsákmányolt anyahajót a tok’raknak, hogy elköltözzenek a Vorashról, és egy a goa’uldok által nem ismert bolygóra telepítendő kapuval állandó bázist hozzanak létre. Mivel azonban az évek során sok cuccuk gyűlt össze, közlik Tanithszal, hogy ilyen parazitáknak, mint ő, már nem jut hely a hajón. Amíg csomagolnak, Teal’c kihasználja az alkalmat egy kis csevegésre a fogollyal. Hebront, a gazdatestet a tok’ra meg kívánja menteni, ezért csak szócsatáznak. Tanith Shan’auc halálával igyekszik felhúzni Teal’cet, míg ő azzal vág vissza, hogy a hamis információk által elért sikereikről beszél.

Jacob a rakodást felügyeli a hajón, Jack meg azt, hogy közben le ne verjék a festéket. Arról beszélgetnek, hogy vajon jó kezekben lesz-e a Földön a járgány, hiszen egyszer már ráfáztak a bütykölésre. Hamarosan már arról vitáznak, hogy ki harcol hatékonyabban a goa’uldok ellen. Jack felveti, hogy talán ideje lenne változtatni a tok’ra módszeren, hisz kétezer éve harcolnak, ők négy év alatt mégis több gonosz kukacot nyírtak ki. Jacob erre megjegyzi, hogy azért nem ártana, ha lenne valami hosszú távú tervük is, mert ez a meglátjuk-lelőjük-majd-lesz-valami, eddig csak azt eredményezte, hogy mindig egy erősebb goa’uld jutott uralomra.

Tanith eljátssza, hogy meghalt és megszökik, aztán a sivatagban előszedi az elásott golyó adóvevőt és szól a főnöknek, hogy melyik bolygót is kell széjjel bombázni. Teal’c vezeti a vadászatot, de úgy tűnik a nyomolvasó papírja sivatagra nem érvényes. Apófisz flottája egy napon belül várható, aminek a megoldására Sam és az apukája azt találta ki, hogy felrobbantják a Vorash napját. Daniel és Jack szerint ambiciózus terv. Meg kell bontaniuk a belső fúzió és a tömeg okozta gravitáció egyensúlyát, és máris lesz egy szupernóvájuk. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy eltávolítják nap tömegének egy részét. Elő a malaclopót, aztán hajrá. Carter ehelyett azonban azt találta ki, hogy a csillagkaput elviszik a naphoz és tárcsázzák az ismert fekete lyukat, ami majd a járaton keresztül magához vonzza a nap anyagát, ezzel kész is a nagy bumm. Ha nem jön össze, akkor a B terv szerint gyorsan elpucolnak.

Teal’c Danielnek mérgelődik, hogy már másodszor nem tudja megbosszulni Shan’aucot. Ő az egyszerű megoldások híve, ezért szívesebben ölné meg puszta kézzel Tanitht, ahelyett, hogy egy naprendszert robbantsanak fel. Közli, hogy a jövőben nem fogja tudni így visszafogni magát. Készüljünk fel, mert jön Tomboló Teal’c. Tok’rak evakuálva, kapu a raktérben, indulhat a móka. Apófisz flottája 68 perc múlva érkezik. Sikerül a tárcsázás, tehát még meg van a túlsó kapu. Carter kicsit ideges, mert nem minden nap robban fel csillagokat, de Jack támogatóan megjegyzi, hogy mindig az első a legnehezebb.

Már éppen lelépnének, mikor egy eddig álcázott alkesh tüzet nyit rájuk. Oda a pajzsuk, és az ellenséges hajó túl mozgékony. Ülő kacsára lövi őket, mielőtt eltalálják. Vagyis minden elszáll a hiperhajtóműtől kezdve az energia ellátásig. Jacob megy szerelni, Jack és Teal’c pedig halálsiklóba pattannak, hogy lássák mi a helyzet odakint. Az alkesh is megsérült, de azért megcélozza a Vorasht. Teal’c szerint azért, hogy felvegyék a kémüket, amitől elfogja a bosszúvágy és üldözőbe veszik a hajót. Jackék másodszor is megdöbbentik Tanitht, mikor lelövik a mentőhajóját. A roncsok azonban eltalálják a siklót, és ők is lezuhannak.

Mivel a kaput elvitték, Danieléknek kell visszamenni értük. Jacob repül, miközben rádión irányítja Samet a javítás miatt. Jackék elindulnak a volt tok’ra bázis felé, és megjegyzi, hogy utoljára segített valakinek költözni. Apófisz – sosem látott nagyságú, hat hajóból álló – flottája a vártnál előbb érkezik, ezért Jacobéknak trükközni kell, hogy anélkül tudják felvenni a hajótörötteket, hogy őket is lelőnék. Jack Teal’nek panaszkodik, hogy ő előre megmondta a tábornoknak, hogy nem kéne ebbe belemenni, mire örök optimista jaffa barátunk közli, hogy legalább azt elérték, hogy Tanith nem menekült el.

Eddig, mert éppen ekkor gyűrűznek le hozzá két jaffát, akikkel közli, hogy az információkon túl, más ajándéka is van Apófisznak. Ez sok jót nem ígér Teal’cnek, akit a következő percben hátba is lőnek. Jack leszedi a támadókat, de Tanith Teal’c testével felgyűrűzik a főnökhöz. Jacob távirányított siklókkal elcsalja Apófisz flottáját a Vorashtól, hogy fel tudják venni O’Neilléket. Épp időben, mert a nap felrobban és elnyeli a tizenhárom hajóra bővült flotta valamennyi ha’takját. Már a hiperűrben vannak, mikor eléri a hajót a lökéshullám. Az ezredes közli Teal’c halálhírét, Jacob meg azt, hogy 4 millió fényévet utaztak, és egy ismeretlen galaxisba kerültek. Éppen közli, hogy maximális sebességgel is 125 évbe telne haza utazni, mikor Apófisz zászlóshajója lép ki a hipertérből…

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása