Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 4x21 - Kettős kockázat

2009. április 12. 09:00 - the black ball

A Juna nevű bolygóra érkezünk lopakodva, amikor Pán Péter és az elveszett fiúk nyilakkal meg zatekkel körülvesznek minket. Egy jaffa is hozzájuk csapódott, hogy fokozzuk a helyzet groteszk mivoltát. A nyilas fickók vezetője, Darian felismer minket: mi vagyunk a CSK-1 a Föld nevű bolygóról és szégyelljük magunkat, hogy volt merszünk visszatolni a pofánkat. Mert állítólag már jártunk itt, győzelemre vezettük a Heru’ur elleni felkelést, és szóltunk, hogy nyugi, kukacék nem térnek vissza. De visszatértek és gyilkolásztak. Cronus szépen átvette a hatalmat.

O’Neill a legény a gáton, egy zatlövés után is képes elmenekülni. A többieket elviszik a közeli piramisba, ahol Cronus helytartója megörül Teal’cnek, mert ezért a gazdi majd jól megvakarja a füle tövét. Darian éjjel panaszkodik az asszonynak, hogy nem sikerült elkapnia Jacket. Így van. Ugyanis Jack kapja el őt. A zárkákban Carter azon csodálkozik, hogy őrnagynak szólították. Ezen meg mi csodálkozunk. Nem tudják, mit tegyenek, de egy biztos: nem mondhatják el igazat. Na majd O’Neill!

Elmeséli Dariannek, hogy izé, kettő van belőlük. És hogy jól tették, amit az előző CSK-1 mondott, hiába lett tömegmészárlás a vége. Meggyőző. Aztán megkéri a Darian famíliát, hogy csukják be a szemüket, amíg eltűnik. Copperfield is így kezdte.

Másnap Cronus megérkezik. Darian összegyűjti a bundásfiúkat, aztán mennek talpat nyalni a piramisba. Jack elkap egy bundást, átöltözik, és beépül. Cronus jutalmul egy botfegyvert ad Dariannak, aki kinyírhatja Danielt. Kicsit ösztönözni kell a srácot, nem minden nap szokott kivégezni embereket, úgy látszik. O’Neill akciózna, de Daniel nemmel bólogat. Darian pedig nagy nehezen fejbe lövi Danielt. Akinek lerepül a feje. Ami szikrázik. Cronus meg néz, mint a hülyegyerek.

A lerepülő robotfejből hamar rájöhettünk, hogy a kiborg CSK-1 volt a bolygón. A Földön már aktiválódik is a kapu, és a köszönésből már tudjuk, ki jön. Komtrájjá! (Az új szinkronban komtria meg komtré, a fordítónak meg nincs hallása.) Szóval Harlan itt van, és a segítségünket kéri, hogy mentsük meg magunkat. Elmondja, hogy RoboCarter készített egy hordozható tápegységet, így aztán elmehettek küldetésekre. Csakhogy kétnaponta újra kell őket tölteni. Úgy 8 órájuk lehet hátra.

Darian elmeséli az asszonynak, hogy megölt egy robotot. De nem is ez zavarta leginkább, hanem az, hogy Cronus is meglepődött. Az asszony nem érti, egy isten hogy lepődhet meg bármin is. Hát ez az. Otthon Hammond nem ad parancsot, Jacken múlik, hogy segítenek-e. Ergo nem segítenek. Harlan akkor egyedül akar menni, megadja a címet. Kiderül, hogy a Juna az, és már ugye jártunk ott. Valamikor. Tárcsázunk, MALP-ot küldünk, és látjuk, ahogy odaát RoboJack irtja a jaffákat. Jack még mindig nem barátkozott meg a ténnyel, hogy kettő van belőle. Hát igen, RoboJack sem.

Először lecseszi Harlant, hogy a Földre ment, aztán meg Jack cseszi le RoboJacket, hogy küldetésekre jár. Feltűnik Darian, aki megtért, és mégis kér a segítségünkből. Megyünk. A két O’Neill azonnal egymásnak esik, remek bunyó bontakozik ki fejdörzsöléssel és barackokkal, de aztán Carter anyu közéjük csap. Ezalatt egy Ja’din nevű kukac RoboTeal’cen és RoboCarteren kísérletezik. Azt akarja megtudni, hogyan kell újraaktiválni a Daniel testén lévő tápegységet.

Darian sátrában tervet kreálnak: fel kell jutnunk a hajóra, viszont a gyűrűket csak onnan lehet aktiválni. RoboJack wifin üzen a többi robotnak, majd ők megoldják. Ezután RoboTeal’c látogatást kér Cronustól, mert meg akarja váltani RoboCarter szabadságát. Az említett meg átvágja Ja’dint: bekapcsoltatja vele Daniel önmegsemmisítő rendszerét, aztán megy a gyűrűkhöz. A többiek hazavágják a piramis helyőrségét, RoboJacket meg eltalálja egy botfegyver. RoboTeal’c elintézi Cronus jaffáit, aztán elkezdi fojtogatni a kukacot, de egy újabb jaffa leszedi.

Miután a csapat felgyűrűzött, Teal’c saját magát segíti, a többiek, meg lezárják az ajtókat. Csakhogy a kristályokat erőtér védi. Teal’c meglepi Cronust, de annak sikerül kiütnie. Megszorongatja egy kicsit Teal’c kukacát (hát ezt nem lehet másképp leírni), és végezetül RoboTeal’c utolsó erejéből kivégzi Cronust. Apuka megbosszulva.

RoboCarternek nagyon fájdalmas az erőtérben való matatás, úgyhogy dolga végeztével ő is elhalálozik. Darian a piramisban RoboJacket próbálja ellátni - sikertelenül. Jack legyűrűzik, közli, hogy Cronus halott. Aztán elfogadja egyenértékűnek a hasonmását, könnyes búcsú, és RoboJack is kikapcsol. Harlan meg gondolom megint javíthat egyedül. Ja, és még egy apróság: szert tettünk Cronus anyahajójára.

Címkék: csillagkapu
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.04.16. 14:47:21

Bocs, hogy itt kérdezem, de jövő héten indul az Atlantisz 3. évad az AXN SciFi-n. Folytatod arról is a hogyvoltot?

the black ball 2009.04.16. 18:47:22

@Gabba: Nem tudom, lehet, hogy megvárom, amíg AXN-re átmegy. Pár rész kész van, de össze-vissza, meg előbb a Star Wars-szal akarok végezni valahára.

the black ball 2009.04.16. 18:52:12

@Gabba: Nézed majd? Ha igen, elküldhetnéd majd a hivatalos magyar címeket. Megköszönném. :]

Gabba 2009.04.17. 08:44:03

OK, addig én sem kezdem el nézni, csak felveszem. A címeket meg összegyűjtöm, no problem.
süti beállítások módosítása