Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 5x03 - Kedvezőtlen kimenetel

2009. április 02. 09:00 - candyperfumegirl

Fiatal festő műhelyében vagyunk, művész nagy munkában, rendkívüli koncentrációval lelkes-mosolygós férj HTB feleségéről fest aktot, mindenki lélegzetvisszafojtva várja a végeredményt. A házaspár viszont nem éppen műértő, mert férj egy orrtöréssel honorálja a műalkotást, vagy lehet, hogy a képpel tényleg volt valami gond, mondjuk kövérítette csípőben a kétgyerekes anyukát? Csak a főcím előtti utolsó pillanatokban látjuk, hogy a képen a hölgy feje egy ezer színben játszó amőbára hasonlít leginkább, művészünk pedig váltig állítja, hogy ez élete fő műve. Érdekes belegondolni, Picasso mit kaphatott a modelljei házastársaitól.

Ezalatt a kórházban House újdonsült (értsd: vásárolt) legjobb barátjával múlatja az időt, éppen azt próbálják kiokoskodni, hogy adják el Cuddynak különböző háztartási gépek szerelési költségeként nyomozónk fizetési csekkeit. Leginkább sehogy, mert Cuddy nem olyan családból származik, hogy felüljön ilyen átlátszó trükközésnek, de nem is ez a jelenet lényege, hanem az, hogy nyomozónk úgy végigméri Főnöknénit, ahogy nem szégyelli. Úgy tűnik, több dologban hasonlítanak House-zal, mint azt Greg gondolta volna. De a nyomozó (neve amúgy Lucas) rafináltabb annál, hogy direkt szexuális célzásokkal próbálkozzon, ahogy az House-nál megszokott, ő inkább Cuddy cipőjét dicséri meg, mert az kevésbé nyomulós, mondja nagy bölcsen. Na igen, mert női cipőket heteroszexuális férfiak előszeretettel tesznek csodálat tárgyává, mondja cinikusan House, sokkal inkább Cuddy lábaira gerjednek mindketten, és hogy ezt alátámasszák, jól meg is bámulják a valóban díjnyertes futóműveket.

Csapat differenciál diagnózis címén a hetibeteg festményeit elemzi, és őszinte megdöbbenésüket fejezik ki, hogy valaha is adott el képet, és én maximálisan egyetértek velük. Most már biztos, hogy az amőbafej nem egyéni látásmód, és nem is egy neoszürrealista irányzat indítóműve, hanem egyértelmű tünet, a többi kép ugyanis realizmusra törekvő, közepesen unalmas, de maximálisan amatőr wannabe művész alkotása. Azt találgatják, mi válthatta ki a látás torzulását, House meg közben random kompromittáló információkat csepegtet a csapatáról unaloműzés végett. Igen, csatasorba állította a magánhekusát, kiderítette, pl., hogy Kutner szerepel a rekordok könyvében, azzal, hogy 30 km-t kúszott egyszer, amin azóta is röhögök, hogy ez elhangzott. Sejtelmesen megjegyzi, hogy Taub feleségéről is előásott ám valamit, de nem mondja el, mit, csak ha szépen kérik. Taub egyelőre némán füstölög magában.

Kutner és Taub ezek után a beteg műtermében, Foreman és 13 meg a fejében turkálnak, de hetibeteg ideges lesz a kontrasztanyagtól, és ez House-nak GYANÚS. Lazán besétál hozzá, hogy közölje a diagnózisát: masszív agytumor, és a reakció teljes hiánya igazolja, az elméletét: mint mindenki, ez a beteg is hazudik, ő konkrétan arról, mivel keresi a pénzét. A dögös barátnőjének azt vetíti, micsoda felkapott művész, közben klinikai kísérletekben vesz részt, ezért tudja, hogy jó eséllyel valamelyik szer okozta a tünetet, amit ott kapott. Most majd találgathatják, melyik kísérleti gyógyszer melyik mellékhatása okozta a bajt, nagyszerű.

Taub estig bírta, hogy ne kérdezzen rá, mit talált House a feleségéről, House diadalittasan előadja, hogy Mrs. Taubnak titkos bankszámlája van. Igen, és olyat nem találtál, amiről még nem tudok? –kérdezi Taub, persze nem leplezi jól, hogy ez valóban új információ neki, és House páholyból fogja végignézni, mihez kezd majd vele.

Hogy eset-fronton is történjen valami, hetibeteg rohamot kap, ami ráébreszti a csapatot, hogy tudni kéne, mik azok a kísérleti szarok, amiket kapott. Mivel ezek a szerek dögunalmas, megjegyezhetetlen számkódok alatt futnak név helyett, House majd kreál ötletes neveket nekik, inspirációként csapata tagjait használva. A beteg tehát biszexedint, felszarvazint és térdkoptatás világcsúcsidint kapott (ezen a néven amúgy Cuddy futott korábban), de a csapat valahogy nem értékeli a humort. Orvosilag annyi a lényeg, hogy ki kell tisztítani mindet a szervezetből, mehet a dialízis.

A dialízis beválik, a kórházban pedig másnap mindenki meggyőződhet arról, hogy House szintet lépett a hülyeségben és az egomániában is, ugyanis már magában beszél. Nem is, igazából adóvevő van a fülében, és a nyomozójával társalog, bezzeg Sydney Bristow-ra soha senki sem nézett hülyén, amikor fogadásokon peros koktélruciban 2 pezsgő és egy mosoly között megbeszélt magával olyanokat, hogy „mindjárt a széfnél vagyok, most szkennelem az ujjlenyomatot”. Nyomozó amúgy a klinikán ül és Főnöknénit kukkol, és baromi rosszul álcázza magát. Naná, hogy Cuddynak szemet szúr, és kezdi kimondottan idegesíteni a dolog.

Hetibeteggel meg közben valami nagyon rossz történik, felduzzad az arca és nem kap levegőt. Gégemetszeni kell, aminél utálatosabb dolog nincs a kórházi sorozatokban. Csapat most döbben csak rá, hogy talán nem kellett volna kivonni az összes szert a szervezetéből ész nélkül, mert most meg elvonási tünetek jelentkeznek. Kezdhetik szépen visszaadagolni mindhármat, hogy szépen, fokozatosan vegyék el, ez milyen már.

Magánnyomozó közben belógott Cuddy irodájába, és éppen a fiókban turkál, amikor rányit Cuddy, és már hajítaná ki, amikor elkezd neki bájologni kicsit. Nem azért kutakodtam ám, mert perverz és gátlástalan vagyok, hanem mert nagyon bejössz nekem, és nem csak a szexi külsőd, hanem az elbűvölő személyiséged is érdekel. Jaj, de jól hangzik, House biztos nem mondana ilyeneket. Cuddy azért továbbra is kivágná, mert nyilván House uszítja rá, és ez is csak egy újabb menet az életfogytig tartó játékukban, és az csak kettesben buli, de nyomozó állítja, hogy valójában ő akarja megismerni Cuddyt, hoppá. És ha esetleg randiznának, talán kiderítene valami szaftos infót is House-ról, amivel Cuddy a halálba cikizheti, és úgy tűnik, ez hat. De hogy biztosra menjen, még egy rózsacsokrot is hagy Főnöknéni irodájában a cselszövő, nagyon átgondolta ő mindezt.

Taub és a felesége otthon vacsiznak, és Taub csak nem bírja ki, rákérdez a titkos bankszámlára. Feleség őszinte bosszúságára a lehető legrosszabbkor jött erre rá ura és parancsolója, ugyanis már majdnem összegyűlt a pénz arra az álomkocsira, amit Taubnak szánt, erre kellet a bankszámla, hogy meglepi legyen. Ez hogy fog passzolni House előre felállított elméletébe az összes házasság életképtelenségéről, elképzelni sem tudom.

Közben 13 matat valamit a pácienssel, amikor hetibeteg egy óvatlan pillanatban magára rántja, és moleszterálja rendesen. Ez is tünet lesz, azért ennyire nem dögös a csajszi, ráadásul úgy gondolják, a hormontúltengés nem írható a kísérleti bogyók számlájára. Megy az ötletelés, Foreman bedob egy olyan mondatot, amiben 7 több, mint 6 szótagból álló idegen szó szerepel, de House legnagyobb megkönnyebbülésemre más irányba tereli a beszélgetést. Hogy van a kedves neje, Dr. Taub, mikor máskor lehetne ezt megbeszélni, mint egy differenciál diagnózis kellős közepén. Taub most jogosan pattog, álljon le főnöke a szemétkedéssel nagyon sürgősen, mert nem volt igaza a feleségével kapcsolatban, de House taktikát változtat, most a kisember bűntudatát trenírozza kicsit, mégis milyen érzés, hogy ő autót kap, miközben megcsalta az asszonyt? Mekkora egy szemétláda.

Ezek után House otthagyja a csapatot melózni, ő meg megy haza, és mi sem természetesebb annál, hogy a magánnyomozója ott ül a szekrényében. Ez a srác tényleg nagyon alapos, ráadásul felfedi, hogy kettős ügynök is, valójában azért ment Cuddyhoz, hogy olyan információt szolgáltasson neki, amit House akar a tudomására hozni, kezd nagyon szövevényes lenni. Lényeg az, hogy House a fél életét a Cuddyval való alkudozással töltötte, kéne neki egy olyan ütőkártya, amivel sakkban tarthatja a változatosság kedvéért, és eközben minél több magánjellegű információt gyűjt be főnöknőjéről, annál jobb. Dörzsölt magánhekus még megjegyzi, hogy ő ezt az óhéber dumát nem veszi be, House ugyanazért csinálja az egészet, mint ő, bejön neki Cuddy és kész, nem kell itt túlkomplikálni a dolgokat. Egyre szimpatikusabb a srác.

Csapat eközben addig nézte a hetibeteg leleteit, mire kiszúrták, hogy szűkek az erei, a szívet kéne vizsgálni és aritmiát keresni benne. Taub ezelőtt még elmondja a betegnek, hogy hazudni életünk szerelmének olykor kimondottan hasznos lehet a kapcsolatra nézve, de az továbbra sem világos, miért érdekli most House-t ennyire vertikálisan kihívásokkal küszködő alkalmazottja házassága. Közben megy a szívvizsgálat, beteg szíve be is kattan annak rendje és módja szerint, Kutner defibrillátorral közelít, mindenki fedezékbe! Csodával határos módon nem lobban lángra semmi, House pedig az egész cirkusz alatt kiszúrta, hogy a betegnek vörösek a hajtövei.

Jöhet a differenciál, mert betegünk már túl van a hazugságokon, és nem olyan triviális a magyarázat, hogy festi a haját. Mi okozhat hajszínváltozást, ezen megy az ötletelés, de eléggé elvonja az ember figyelmét, hogy Foreman a világ legrandább nyakkendőjét viseli a jelenetben. Műtét kell neki, ennyit sikerül kiokoskodni.

Eközben Cuddy a nyomozóval beszélget egy kellemes kávézóban, és Cuddy kezében egy kép van, rajta mosolygós House huszonévesen, nyakában egy pomponlánnyal. MUHAHAHA, a képről ordít, hogy Photoshop, Cuddyban a lehetőség sem merül fel, hogy valódi lenne, és ettől nyomozónk szemében csak még vonzóbb és kívánatosabb. Úgy udvarolja körbe Főnöknénit, ahogy kell, Cuddy persze tudja, hogy ez is csak House játéka, de a mosolygást sem tudja abbahagyni valahogy. Rendes gyerek vagy te Lucas, de nem az én súlycsoportom, üzeni a mosoly, nyomozónk mindenesetre most beéri ennyivel.

Taub és 13 közli a hetibeteggel a rá váró műtét mibenlétét, nevezetesen hogy el kell vágni a szív és az agy közti összeköttetést, de nem is ez a legmegrázóbb, hanem hogy két tök idegen pofa beszél Taub és 13 hangján. Jaj, a torzult látás visszatért, akármi is okozta, nem szűnt meg, foglalkozni kell vele újra. Taub szerint meg kell nézni a régi festményeket is, (tiszta szerencse, hogy nem volt olyan hülye, aki pénzt adott volna értük, így megvannak), mert lehet, hogy valami mérgező festéket alkalmazott a szerencsétlen. Mérgezett festéket ugyan nem talál, de felfedezi, hogy vannak még amőbafejű embereket ábrázoló portrék, sőt, egészen pontos periodikussággal készültek, ezt onnan tudjuk, hogy a gondos művész dátumozta képeit. Ez fontos infó, mert a torz látás így időpontokhoz köthető, konkrétan a klinikai kísérletekhez, tehát biztos, hogy azokkal a gyógyszerekkel lesz valami. House szerint a gyógyszerek a lépcső alatt rejtőztek el, és hogy ez mit jelent, hamarosan megtudjuk.

Hetibeteg eközben már műtétre vár, és Chase (ki más?) már vágna, amikor jön a telefon. A „Dr. House” név hallatán Chase már húzna is haza, itt ma nem lesz műtét, de nem, kell a műtét, csak éppen másmilyen. Hasi műtét jön, mert ki kell venni egy BEZOÁRT. És utána meg betenni Piton professzor szekrényébe, nem? Mégis mi a franc folyik itt?!

Majd Taub elmagyarázza. Nem, nem tévesztették össze a beteget egy kecskével, a bezoár itt egy kőhöz hasonló képződményt jelent a gyomorban, ami olyan, mint egy szőrcsomó, csak ez emésztetlen ételmaradékokból áll. Az ilyesmi akkor keletkezhet, ha valakinek durván alacsony a gyomorsava, ezt pedig egy antacid nevű szer okozza, amit a beteg szintén kísérleti szerként kapott, még a hármas csomag előtt. Ez a kő csak növekedett, és benyelt minden gyógyszert, amit azóta kapott, majd fokozatosan kezdte kiszivárogtatni őket, a csapatnak köszönhetően pedig még kapott is belőlük egy extra adagot. Közben már látjuk, ahogy Chase kivesz egy megközelítőleg baseball-labda méretű valamit a beteg gyomrából, és játékosan megjegyzi, hogy ezért nem engedi meg Cameronnak, hogy macskát tartson. Én pedig most értettem meg, miért mondják az ismerőseim, hogy nem értik a House-t. Egymillió dolláros kérdés a kedves TV2-höz: MÉGIS HOGY VÁRJÁK EL, HOGY A NÉZŐ FELFOGJA A LÉNYEGÉT EGY ORVOSI SOROZATNAK, HA PONT AZT A RÉSZT VÁGJÁK KI, AHOL ELMAGYARÁZZÁK, MI VOLT A GOND? Az eszem megáll. Képesek voltak annyit meghagyni a részletes, Mindentudás Egyetemébe kívánkozó bezoár-bemutató-magyarázó CGI+műtét jelenetből, hogy „eltávolítjuk, és jobban lesz”, erre már szavaim sincsenek.

Ezek után Taubot a felesége az új csodakocsihoz vezeti, ami valóban káprázatos, és mosolyog is hozzá nagyon. Sajnos Taubnak ez az a pillanat, ami rádöbbenti, hogy nem hazudhat tovább a viszonyáról, és belekezd. Francba, House-nak mégis igaza kell, hogy legyen ebben is. Ezalatt House lakásán a nyomozó zongorázik, az se lepne meg, ha beköltözött volna. Jelentést tesz Cuddy és a fotó találkozásáról, majd hozzáteszi, hogy ő maga is utánajárt ám a dolognak, és arra jött rá, hogy a kép valódi. És ezt House bevállalta, hogy megmutatja Főnöknéninek? Erre csak egy magyarázat van okos nyomozónk szerint, House más színben akart feltűnni Cuddy előtt, azt akarta, hogy a változatosság kedvéért ne csak az embergyűlölő faszkalapot lássa benne, és milyen szomorú, hogy Cuddy elképzelni sem tudja, hogy van másmilyen oldala is House-nak. Közben beszáll gitárral a nyomozó zongorajátékába, és egy kellemes jamelés közben megbeszélik, hogy Lucas nem akad le Cuddyról, ez éppen csak azon a ponton dől meg, hogy most láttuk őt utoljára a sorozatban.

Címkék: house
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fodorlina 2009.04.02. 09:27:50

VIGYAZAT SPOILER!
Nem tom honnan veszed hogy Lucast eltakaritjak, feltünik ö meg, es nem is akarhogyan!

cato fong 2009.04.02. 09:29:48

szintén spoiler S5E5-ből, az összes szezon eddigi legjobb mondata:
"another life saved by girl on girl action" :D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.02. 09:40:16

Spoiler az utolsó mondatban :-)

Egyébként nekem nem esett le, hogy Taub a végén vallomást akar tenni a nejének. Valami olyasmire gondoltam, hogy az autón vett észre valami gyanúsat, amit én nem, és pont hogy ő akarja az asszonyt lekapni a tíz körméről...

Llew 2009.04.02. 09:47:49

A picsába, hogy ilyen későn van. A múltkor is, meg most is bealudtam a végén. Ha a forgatókönyv írók észnél lennének, akkor House kirúgná a csapatot (talán foreman maradna) és megtartanák a Lucast.

Q-rious 2009.04.02. 09:53:40

Amikor vége lett, meg kellett néznem a teletexten, hogy nem csak reklám van-e közben, annyira nem értettem a végét. Egyből arra gondoltam, hogy szerencsére majd megnézhetem a hogyvoltban :D Thx

Azhát 2009.04.02. 09:59:21

Hm...
Én is elaludtam megint...
De nem is csoda, mert ha valóban ez az állandó kavarás megy jobbra-balra, mint ahogy Candy leírta.... hát elég gagyi dolog szerintem :(
Hogy nyomozót fogad, aki hol itt kutakodik, hol ott, aki bemegy Cuddy szobájába, leül az asztalához, aki rajtakapja, hogy egy idegen ül az irodájában, de nem csinál semmit, nem hívja az őröket, mert ő is kutakodni akar Házi múltjában - ez rettentő pocséknak tűnik... :(
Én eddig szerettem a sorozatot, de...

ghavin 2009.04.02. 10:00:30

Régen a képernyő elé tudott szegezni a sorozat ahányszor egy új rész került bemutatásra, de ez az új évad számomra nagyon gyengén indult és részről részre egy érdektelenebbé válik. Szeretném hosszasan, részletekbe veszően kritizálni, összegyűjteni minden hibát, ami miatt egyre inkább leülni látszik a sorozat, de valahogy nem megy. Mintha minden elemével gond lenne, ami korábban "naggyá" tette. Azért még bizakodok, hátha idővel feljavul.

peelou75 2009.04.02. 10:10:35

A TV2 dugja fel magának a vágógépét majd szarjon bezoáros sünöt. Aszittem már én vagyok a hülye, hogy nem vettem le a megoldást.

perrymason 2009.04.02. 10:22:39

Én is elaludtam. Tényleg szar időpontban kezdődik. Lehetne rövidebb is az a szarfos főzős műsor!

Azhát 2009.04.02. 10:24:23

@perrymason:
Na, akkor már hárman vagyunk. Lassan lehet majd strigulázni...

eszkep 2009.04.02. 10:25:29

Igazából sohasem értettem, hogy lehet tv-műsort nézni, én 1994 óta nem vetemedtem rá... Tegnap este vendégségben voltunk így véletlenül láthattam az epizód végét.
Az egy dolog, hogy a sok tv-néző zseni sárga krikákkal, meg logókkal telepakolt 4:3-as elmosódott képet bámul egész este, agyzsugorító reklámokkal telepakolva...
De elárulom - lévén nagy House rajongó vagyok tudom - hogy konkrétan a tegnap esti rész (ami egyébként úgy fél évvel ezelőtti...) meg volt vágva! Úgy konkrétan pl. a lényeg volt kivágva: a "megoldás", illetve a műtét.
Hát gyerekek, ezért kár a TV-t bámulni!

eszkep 2009.04.02. 10:27:23

Amúgy a screenshot-okból úgy látom, a blog-író sem a TV-ben nézi a sorozatot... Akkor meg hogy tudja, miről kell írni, és mi az ami kimarad???

Ja, és a szinkronhangok is tragikusak!

babó 2009.04.02. 10:27:30

lehagytad a kávézós jelenetben, hogy Lucas azért csak visszamegy csicseregni Cuddyhoz.

nekem tetszik a karakter, kár, hogy nem jelenik meg többször (legalábbis nem gyakran)

bezoár... na igen a HP alapján nem gondolná az ember, hogy mérgez :)))

Kicsit Bob · http://anyamnak.blog.hu/ 2009.04.02. 10:30:14

Most mi a bánat van Taubbal? Én is azt hittem, hogy csalódott, hogy egy szar 10.000 dolláros használt porschét kapott, és végigfutott a fején, hogy akkor mi van a maradék dodóval.

tóparti látomás 2009.04.02. 10:33:48

A kivágott jelenetek miatt duplafekete pont a TV2-nek! Még jó, hogy van nekünk a hogyvolt. Köszönet nektek.
Lucas szerepe egyre jobb, frissíti a sorozatot. Ha már nincs Jimmy. Cuddy:Lucas:House meccsre azért kíváncsi vagyok ;))

kamarti 2009.04.02. 10:34:08

lehet, hogy naiv a kérdés, de tényleg nem tudom: ezt lehet, teljesen büntetlenül, hogy megvagdalni egy sorozatepizódot? szerződés, törvény vagy ilyesmi nem vonatkozik vajon erre? Tényleg érdekelne. Mert az egy dolog, hogy a nézővel ki van cseszve (én konkrétan, mivel magam is szenvedek a késői kezdés miatt, azt hittem, belealudtam, mert azért ilyen kurtán-furcsán nem szokták elintézni a dolgokat...), de egy Picasso-képről se lehet levágni mondjuk a jobb szélét, mert nem fér el azon a falon, amit kinéztünk neki...

Llew 2009.04.02. 10:36:02

@eszkep:
Te vagy az 586 ezredik aki beírja ide (egy TV-s) blogra, hogy nem néz tv-t. Köszönjük, nélküled sosem tudtuk volna meg, hogy nem a magyar tv vetíti a House aktuális legfrissebb részét. Ha meg a posztot is végig olvastad, akkor láthattad, hogy Candy is beírta, hogy megvágták a részt, ami egyébként mindig megtörténik kisebb-nagyobb mértékben. Szóval ezzel sem mondtál újat. A szinkronhangok jók, és a poszt író valószínűleg megnézi a tv-s verziót is, hogy tudja hogyan hangzottak magyarul a dolgok.

eszkep 2009.04.02. 10:36:17

@eszkep: Ja, most látom, hogy tudja...

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2009.04.02. 10:46:59

eszkep: én is ezen csodálkozom, hogy mit nem értenek a többiek... de eszerint én anno a vágatlant láttam, mert nekem tiszta volt a HV alapján... de csak neked, tegnap néztem a 5/18-at, az mekkora geci már, hogy a babonamacskét a rákos gyerekek között akarja tesztelni, nálam az tette be kicsit a kaput.

Szóval kedves tévénézők, inkább nézzétek a vágatlan verziót, valami haver csak megszerzi nektek, ha szépen megkéritek, sokkal jobb szinkron nélkül, aki nem érti (én sem értem az orvosi nyelvet, mielőtt még vascsőre szerelt erőspistával megkent sünt ajánl nekem valaki análisan), az használjon feliratot, angolt vagy magyart...

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2009.04.02. 10:49:01

Llew: szerintem a posztíró inkább a kurva jó feliratot olvassa végig :))) és persze, semmi bajom a magyar szinkronnal, de az eredeti hangok sokkal jobbak :) ez csak az én véleményem.

_tx_ 2009.04.02. 10:49:35

Csak a feléig láttam, köszi!!!!

gatsy 2009.04.02. 10:50:29

"...Cuddy nem olyan családból származik..."

Hát, lehet, hogy én vagyok előítéletekkel telített, de ez a mondsat nagyon ütött.:D

Llew 2009.04.02. 10:55:15

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke:
nem hiszem, hogy Candy rászorulna a magyar feliratra. És mivel a szinkron nem feltétlen a barkács felirat szövegével dolgozik, inkább azt tudom elképzelni, hogy angolul megnézi, hv-t ír, majd megnézi a tv-ben is, hogy hozzáigazítsa a szinkronos verzióhoz. Na, majd kiderül, ha megmondja.

eszkep 2009.04.02. 10:56:07

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke: Azért is érdemes feliratosan nézni, mert azonnal meg lehet állítani, és utánakeresni az amúgy leírhatatlan / kimondhatatlan szakkifejezésekre a neten... Közben tanul is az ember!
Ja, ebben a sorozatban pont azt szeretem, hogy nagy baromságok azért nincsenek benne (már amennyire meg tudom állapítani a neten található infok alapján), csak időnként abban, hogy milyen gyógyszert adnak a betegnek!

r1attee 2009.04.02. 10:57:33

Köszi, nekem is csak most esett le a tegnapi lényeg...
+ húzhatjátok a strigulát: radírt a főzős szaroknak (meg a talán ennek az új kinevezett-sztárokat-szórakoztató-és-tömő szarnak is!)

dhrbikes 2009.04.02. 10:57:55

Komolyan van aki ezt tvben nézi??

eszkep 2009.04.02. 10:58:19

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke:
"tegnap néztem a 5/18-at, az mekkora geci már, hogy a babonamacskét a rákos gyerekek között akarja tesztelni"

Úgy vettem ki, morbid viccnek tartja. Amúgy tényleg ultramorbid, szó se róla!
Apropó, csütörtök van, rá kell keresni az 5x19-re...

mikipeti 2009.04.02. 10:59:32

gatsy: Cuddy lakásában kiszúrtam egy menórát, ha erre gondolsz :-)

Amúgy, hogy az istenben szólhatott ilyen rettenetesen egy Gibson a végén? Máskor kérjék meg Mark Knopflert, hogy állítsa be a gitárt.

Llew 2009.04.02. 11:08:51

@eszkep: @Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke: azért kurva jó lenne, ha nem itt spoilereznétek szét az évad végi részeket.

kamarti 2009.04.02. 11:20:12

@dhrbikes: képzeld, van. Lehet megvetni érte péel engem is, mert se időm, se kedvem letöltögetni, és nem követem az amerikai részeket sem, úgyhogy nem vagyok annyira naprakészen tájékozott, mint SzSZSzSz meg eszkép. Ha emiatt azt nyilván már nem is nagyon várhatom el, hogy emberszámba vegyenek, azt azért még igen, hogy egy egész részt kapjak a tévémbe, nem?

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2009.04.02. 11:34:48

@mikipeti: Mark Knopfler Fenderen játszik.
Gibson ügyben inkább Jimmy Page lenne az illetékes.

nickita 2009.04.02. 11:49:53

pfú kezdek kevés lenni ehhez a sorozathoz. a taubos-leleplezéses részt abszolút nem vágtam a végén. az eset megoldása viszont nekem egyértelmű volt. szerencsére van nekünk candy-nk, aki mindent megvilágít :)
ps: a spoilerezős, tévénéző fikázós kommentelők mehetnek a p..-ba

gatsy 2009.04.02. 12:23:26

@eszkep: Az irodájában is van egy, de mint tudjuk a zsidó lányok (főleg, ha katonásdit játszanak) igen vonzók tudnak lenni.:)

Mellesleg az antacid, szvsz, nagyon nem kísérleti gyógyszer név. Érdemes ez ügyben megnézni pölö ezt: en.wikipedia.org/wiki/Antacids
a hatása az ami benne van, de hogy nem kísérleti az tuti:)

gatsy 2009.04.02. 12:24:12

bocs, az előző első része mikipetinek ment válaszul

WetRinR 2009.04.02. 12:55:24

@gatsy: Az antacidok egy gyűjtőnév, idetartozik minden olyan szer, ami közömbösíti a gyomorban lévő sósavat. Ezen belül nyugodtan lehet kísérleti egy hatóanyag.

huta9020 2009.04.02. 13:03:39

Az előző részt még végig szenvedtem, de a mostani már olyan unalmas volt, hogy képtelen voltam végignézni. Ez a magánnyomozós szál teljesen elrugaszkodik a valóságtól, a hiteltelenné, hihetetlenné teszi az egész cselekményt. House maga is már csak egy valódi ember keserű paródiája. Ha ez így megy tovább, akkor leszokom róla.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2009.04.02. 13:19:53

Kamarti: nem spoilerezem szét, nyugi, ez csak egy szemét humor volt tőle...

Amúgy nem egy állat az, aki tévén nézi, csak a letöltés korában furcsa annak, aki eredetiben mondjuk felirattal teszi ezt. Mindettől függetlenül szemétség, hogy pont azt a részt vágták ki nektek, amiből megérthető a szituáció...

És strigula tőlem is: Máunikának, Szürke bharatnak, Aktyv, Főzőcskeműsor, Celebvillantásos faszság, Zs kategóriás filmek és sorozatok, Gyózike, meg a többi ilyen fosnak. le a képernyőről.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2009.04.02. 13:20:38

Ja, és a komment nem kamartinak ment, hanem Llewnek :))))

mikipeti 2009.04.02. 13:25:15

spamdog: Mark Knopfler már vagy 25 éve felfedezte magának a Gibsont, azóta leginkább azon nyomja. Kicsit OFF, bocs... A mester keze alatt így szól:

www.youtube.com/watch?v=kQVvF0AeRLI

napraforgó70 2009.04.02. 13:29:13

@kamarti: csatlakozom

és juszt is emberszámba veszlek... magammal együtt

Llew 2009.04.02. 13:36:28

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke:
a spoilerezést azért írtam, mert csak addig olvastam a kommentet, hogy 5x18-as rész, nehogy belefussak valamibe, de akkor vissza az egész

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2009.04.02. 14:00:24

Llew: tudod, azért sokszor nehéz megállni azt, hogy beszélgess arról, amit már tudsz előre, és mások még nem, és pláne nehéz, ha van egy másik emberke is, akinek szintén megvan az infója róla :( De egyszerűen kell. Amikor szülfel poszt van, akkor is nehéz meegállni, főleg mostanában, mert olyan történések vannak :) Ezért jó big Bang Theoryt nézni, mert az itthon még nem megy, és amúgy is kevesen nézik :)

caeiro 2009.04.02. 14:38:49

Jöjjön már vissza Jimmy, mert House így már akkora bunkó, hogy tönkreteszi az egész sorozatot! Túl sok!
A magánnyomozós szál már megint untatott: minek egy House-hasonmás? Ráadásul annak meg elég gyönge.
Cuddy meg miért is ment bele ebbe a hülyeségbe?
A hetibeteg is unalmas volt -House 2 perc alatt kitalálta, hogy kísérleti nyúl volt...a megoldás meg nekem se esett le, most már nem első alkalom, hogy csak legyintek,: majd holnap elolvasom candy mit írt, mert ezt se értem. A TV2-nek meg szívlapátot a vágásért és a kései kezdésért is!

kamarti 2009.04.02. 14:45:30

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke:
lehet, hogy én vagyok a tájékozatlan, de tudtommal letöltésileg általában két lehetőség van: ami legális, tehát amiért fizetsz, vagy az illegális.
nekem egyik se begyere. lehet, hogy ez manapság sokaknak furcsa. nekem meg az, hogy nekik ez a furcsa. de még senkit nem kezdtem el piszkálni ezért egy fórumon se, se konkrétan, se általában, afféle "jaj istenem, van olyan, aki...?" kezdetű irritáló sikongatásokkal....

beckett 2009.04.02. 14:48:37

@nickita: ez még tavalyi infó, de House azóta is bedobja néha, mint pl most is, h Taub megcsalta a feleségét
(Taub tkp azért van itt. Mielőtt jelentkezett volna House kiszavazós show-jába eredetileg plasztikai sebész volt, jólmenő praxissal, csak volt egy kis afférja asszem egy kolléga/társtulaj lányával, és megegyezéssel ott kellett hagynia az állását)

perrymason 2009.04.02. 17:09:55

Remélem kifolyik a szeme, epilepszia közeli állaptba kerül, gerincferdülése lesz annak aki több órát ül a gép előtt mert nem bírja ki , hogy a TV leadjon egy sorozatot. Irritál titeket a magyar nyelv vagy mi a f@sz van? El lehet innen (Magyarországról) menni, (Gy. Ferenc is megmondta)ha azokat is lenézitek azokat, akik Magyarországon magyar nyelvű műsorokat néznek. Menjetek külföldre nézni sorozatokat! Ott nincs lemaradás.

perrymason 2009.04.02. 17:10:33

Már is moderálva lettem?

perrymason 2009.04.02. 17:11:04

ja bocs, csak késett egy kicsit a komment felrakása

candyperfumegirl 2009.04.02. 18:30:37

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke: Mire gondolosz? Hogy hogy nézem a House-t? Mert akkor elárulom: megnézem angolul, angol felirattal (magyar sufnifelirat soha, inkább az angol-magyar orvosi szakszótár), majd a tévében a szinkronosat, így jönnek ki a különbségek meg a hiányzó jelenetek elég markánsan.

lora.palmer 2009.04.02. 18:56:19

Candy, köszi a megvilágítást, nekem is gyanús volt, hogy egy "megműtjük és jobban lesz"-szel elintézték a megoldást.
Észrevette más is, hogy a kajálda, ahol a magánnyomozó és Cuddy találkoztak ugyanaz, amit a Dr. Csontban is használnak?
Nekem tetszik a magánnyomozós szál, pláne ha közelebb hozza Főnöknénit és Houset egymáshoz. :)

jankahh 2009.04.02. 19:54:50

ááh nemtudtam megnézni tegnap a részt és nagyon kiváncsi lennék rá, de magyar szinkronnal.. nem tudja vki honnan lehet letölteni?

webmestar 2009.04.02. 20:19:05

a legjob hv köszönöm =)

Johnny336 2009.04.02. 21:43:40

Én sem a tv2-őn nézem, mert jobb szeretem eredeti nyelven, illetve én választom meg az időpontot, valamint azt is, hogy kihagyok-e belőle jeleneteket, vagy sem. De a hogyvoltot mindig elolvasom, mert tök jó.
Mi az a HTB-feleség?

beckett 2009.04.02. 23:19:17

@Johnny336: "háztartásbeli", azaz otthon ülő, gyereknevelő (ha van), nem dolgozó feleség

Cirmoscica · http://www.doktorhouse.hu 2009.04.03. 01:48:13

@kamarti: A letöltés tudtommal nem illegális, csak a feltöltés az. Szóval, ha torrentben seedelsz, az is illegális. De hallott már valaki olyat, hogy egy átlagos (kisüzemben nyomó) torrentezőt lecsuktak volna?
A tv2 meg tényleg bekaphatná, hogy mennyi jótól fosztja meg a magyar tévénézőket, és mennyi sz*rt ad le helyette.

impressivestick 2009.04.03. 07:59:36

"Lucas nem akad le Cuddyról, ez éppen csak azon a ponton dől meg, hogy most láttuk őt utoljára a sorozatban."

Kár. Ez volt az egyetlen szál az ötödik évadban eddig, ami bejött. Már 2 éve erre vágyom, erre elszúrják? Nekem bejövős ez a Lucas, és jó hogy ezt leírtad, mert már kezdtem továbbgondolni a dolgokat.
A promófotók alapján meg Taub-ra tippeltem annó, hogy bepróbálkozik, szerencsére überelték a fantáziámat.
House amúgy is eleget rakoncátlanodott az elmúlt időben ahhoz, hogy jól megszopassák.
Amúgy meg hiányzik Jimmy, de ha ez azt jelenti, hogy Cameront se sokat látjuk, akkor még kibírom egy darabig. (pedig nincs is vele különösebb bajom, csak történne már valami...)
Most nagyon elkenődtem...
PASIT CUDDYNAK! ( meg a sorozatnak, unom az összes szereplőt.)

Ja, és én vagyok a harmadik ember, ha jól olvasom, aki a tévében nézi a sorozatot. Szedje össze magát a TV2 is, DE(!) Shore és társai még inkább, én aszondom...
Köszi a hv-t!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.04.03. 09:22:02

Jajj, de irigylek sok menő arcot, aki nem tévében nézi a kedvenc sorozatát, és ezért még hülyének is nézi azokat, akik viszont de... :-(

Spec. nekem sincs lehetőségem máshogy nézni, csak ahogy a kertévé leadja. Ettől már kevesebbet érek?! Ugyan már...

Ez a rész totál érthetetlen volt. Oké, hogy Candy megvilágított ezt-azt, de a végét nála erősen szubjektívnek éreztem.
Én másképp próbáltam értelmezni Taub mondatát, főként a neje reakcióját látva (arckifejezés).
Nekem nagyon úgy tűnt, hogy Taubnénak vaj van a füle mögött és valamit kompenzálni akart a Taub pénzéből megspórolt-megvásárolt Porshe-val...

eperlekvár 2009.04.03. 13:08:08

Ez a Taubos szál nekem sem (volt) tiszta, örülök, hogy nem csak én vagyok értetlen ezzel kapcsolatban.

Ja, én is nézem a TV-ben :)

Bár, van egypár rész amit meg tudtam nézni a neten előre :)

pizsama 2009.04.03. 23:41:23

Én is csak pislogtam az eset megoldásánál. Faszom a műcsonkító kertévékben!

sélli_ 2009.04.05. 15:53:15

Egyre jobban esik a színvonal... affranba, nem gondoltam volna hogy még ezerrel visszasírom Amert...!
Személy szerint engem azért zavar a magyar szinkron (mellesleg Kulka telitalálat!!!) mert annyira HADARNAK? HOGY NEM LEHET MEGÉRTENI!!! Alapból nem értem időnként a diagnózist a sok orvosi hablahablától, nem még hogy hadarnak is.
Ha a TV2 valóbam megvágta, ká gyorsan kerüljön liftaknába. BARMOK!!!

a katona fehérben 2009.04.07. 07:11:41

@sélli_: Háá, aszittem, hogy ez csak nekem problémám, és már kezdtem aggódni, hogy öregszem vagy abba kell hagynom az ivást, mert egyszerűen nem tudom követni a dialógokat a tempó miatt...egyébként szerintem a hangmérnököt is lehetne csesztetni, mert mintha elharapdálnák a mondatok végét, főleg Kulka-House.

Cirmoscica · http://www.doktorhouse.hu 2009.04.10. 22:35:21

Itt aláírhattok egy petíciót, ha azt akarjátok, hogy a tv2 vágatlanul adja le a House-t:
www.petitionspot.com/petitions/doktorhouse

halalosiram 2009.04.13. 19:15:43

Csak nekem hiányzik a mült heti rész hogyvoltja?:D Hol késik candy?

candyperfumegirl 2009.04.13. 20:03:15

Nem csak neked, nekem is. :P De mivel másfél hete 5 percekre jutok csak géphez, nehézkes a dolog, van ez így, hogy így összejön. De igyekszem, ahogy tudok.

Royaljerry · http://be.net/royaljerry 2009.04.14. 21:25:01

@candyperfumegirl: mi szorítunk neked, Candy. Lényeg, hogy valamikor meglegyen. Úgyis csak évad végén fűzöm le őket. :)
süti beállítások módosítása