Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 4x14 - A kígyó mérge

2009. március 18. 10:00 - the black ball

Chulakon járunk, ahol Teal’c szellemileg visszafejlődik, és elhiszi egy Rak’nor nevű jaffának, hogy lázadozni akarnak. Persze jól átkúrja szegényt, mert megjelenik Heru’ur egyik pajtása, és lezatolja Teal’cet. Rak’nor meg jól lesholvázza az eszméletlen chulakit, mert ilyen kemény gyerek. Persze odahaza mi erről semmit sem tudunk meg. Jacob itt nyaral a bázison, de a tok’rák üzenetet küldenek: lehallgattak egy beszélgetést Heru’ur és Apófisz között. Nyilván szövetséget akarnak kötni, hogy odapörköljenek a rendszeruraknak. Meg kell akadályozni, naná.

70-es évekbeli hard rock a magnóban, vad zoom meg kameramozgás, és Danny Ocean már vázolja is a tervet: a találkozóra egy sűrű, űrbéli aknamezőn kerül sor (amit egy Tobin nevű nép hozott létre), mert az rohadt jó hely két városméretű űrhajónak, de legalább semleges. Az aknák érzékenyek az energiafegyverekre, tehát kukacék nem fognak lövöldözni. Elcsórunk egy ilyen aknát, átprogramozzuk a frekvenciáit, hogy nekimenjen Apófisz hajójának. Az meg olyan hülye lesz, hogy azt hiszi, hogy Heru’ur támadja, háború lesz, és bumm, bumm, bumm - Michael Bay az űrben.

De persze gikszer is van: az aknák össze-vissza mozognak. Egyet felgyűrűzünk Jacob hajójára, akinek követnie kell a hajóval az akna pályáját, mert ezek fittyet hányak a gravitációra. Használati utasítás is van a programozáshoz, amit Daniel fordít le: hármat a kék felé, négyet a sárga felé, hármat a kék felé. Hát nem egy C++.

Na, akkor jöhet a csapatösszeállítás: Jacob jön, mert övé a hajó. Carter jön, mert okos, meg mert Jacob lánya. Daniel jön, mert ő is okos, és zsigerből fordít holt nyelveket. És Jack vicceire is igényt tartunk. Ezalatt Teal’cet egy Csuja Imre Terok nevű kukac megkínozza azzal a halálpálcájával. Amúgy ez nem fáj ugyanúgy Teal’c kukacának? Sebaj, viszonzásul leköpi a rohadékot. Az meg megkóstolja, gratulálunk neki. Aztán beüzemel egy goa’uld webkamerát, hadd lássa a nép, hogy töri meg a sholvát.

Jacob felvág a tuningolt Tel’takjával, amiből kidobált pár nem menő dolgot, mint a mentőkabinok meg hasonlók. Rak’nor vízzel kínálja Teal’cet, akinek nem kell. Aztán jót beszélnek Rak’nor apjáról, aki követte Teal’c szabadjaffa eszméjét: meg is halt. Rak’nor dühös. Ez van. Terok meg jön kínozni, és olyat hazudik, hogy Bra’tac megtört és már halott. Hihető, de tényleg. Rak’nort kezdi meggyőzni Teal’c bátorsága, de még ne hamarkodjuk el. Elérünk az aknamezőhöz, felkapunk egyet, Daniel halálra szívat mindenkit, aztán alulról átprogramozzuk.

Egy kart, vagy mit kell eltekerni. Kék 3, sárga 4, kék 3. Kár, hogy nem működik, és az akna kirobbanó hangulatba kerül. Ráadásul Apófisz és Heru’ur is megérkezik. Jacob megy Carteréknek segíteni, O’Neill meg átveszi a kormányt. Teal’c már félig megtérítette Rak’nort, amikor jön Terok, és elviszi valahová. Jacob lehallgatja a kukacok beszélgetését. Heru’ur szerint Apófisznak kell a segítsége, mert a nagyobb jobb. Cserébe meg akarja tartani a saját, na meg Cronus területeit. Még egy ajándéka is van Apófisz számára: bizony, Teal’c.

Carter rájön, hogy nem vették figyelembe a nullát. Elvégre ha Tobinok egy ilyen aknamezőt létre tudtak hozni, akkor ismerniük kell a nullát. Hogy miért, azt ne kérdezze senki. Na. Akkor most kék 2, sárga 3, kék 2 (7 ékzár?) Ez működik, nagy az öröm, bevisszük az új frekvenciákat. Van egy tok’ra kém Apófisz hajóján, most már csak rá kell várni, hogy aktiváljon egy jeladót. Az említett kukac közben elfogadta az ajánlatot, úgyhogy Heru’ur átküldeti Terokkal Teal’cet. Az azonban először még ki szeretné végezni, ami most már nem tetszik Rak’nornak, és a halálpálcával kinyírja Terokot.

A többiek azt tervezik, hogy elkapják az anyagáramot, amikor átküldik Teal’cet, és megpattanunk vele. Azonban Jacob elhibázza, ami nem is nagy gond, mert Apófisz a Sholvah helyett Terok hulláját kapja díszcsomagolásban. A tok’ra kém erre aktiválja a jeladót, az akna meg becsapódik. Apófisz valóban hülye, és Heru’urt véli a támadónak. Viszont előzékeny, és álcázásból előhív egy tucat Ha’takot. Heru’ur fejében valószínűleg egy Doakes-féle motherfu... hangzik el, miközben Apófisz flottája szétzúzza a hajóját.

Persze még időben lelép Teal’c és Rak’nor egy halálsiklóval. Apófiszt megvédi a hajóhad az aknáktól, Jacob pedig aggodalmát fejezi azzal kapcsolatban, hogy a kukacok már egy egész flottát képesek álcázni. Ráadásul a háború is elmarad, hiszen Heru’ur halálával Apófisz az ő seregeit is beolvasztja, mint Sokarét. Remek. Még erősebbé tettük, mint valaha volt.

Címkék: csillagkapu
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sephinroth 2009.08.11. 12:56:58

Tetszett ez a rész, az főleg vicces volt, mikor O'Neill ült a volánnál:D
süti beállítások módosítása