Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 3x09 - Az éjszaka császára

2009. március 09. 09:00 - kiricsiz

Hülye epizód. De mielőtt nagyon átadnánk magunkat az önfeledt fikázásnak, jusson eszünkbe, hogy az teljesen érthető, hogy a forgatókönyvírók nem úgy akarták kanyarítani a sztorit, hogy Violát a kilencedik részben már bár bejáratánál lelőjjék, sőt, fejére essen egy virágcserép, így megoldódik minden. Nyilván tovább akarták gombolytani a szálakat, tehát Violának végre kellett hajtania az akciót. A probléma ott van, hogy Viola akciója azért volt sikeres, mert a Bordás-csapat eszement béna. Itt a forgatókönyvi baki. Mint egy Pierre Richard komédiában, mindenki balfácán. Otyó csak beleturkál a klímaszerelő faszi táskájába, senki nem veszi észre, hogy simán becsempész egy fél katonai bázist két atomrakétával és teljes kezelőszemélyzettel a klotyóba. Kriszta nem hallja meg, hogy a fickó szétszereli a fél klotyót, és nem is nézik meg utána, hogy nem rejtett-e el valamit. (Nem nagy ügy, csak a víztartályba kell benézni, 1 perces meló, megéri.) Aztán ugye Viola elvileg Láki miatt maradhat bent a teremben, eddig oké, de azért Viola csak nem Ungár Anikó, vagy Danny Blue, hogy a semmiből elővarázsoljon egy félméteres, hangtompítós mordályt egy szempillantás alatt, tehát, azt elő kellett venni, ott is volt nála, és ezt sem Bordás, sem Irina nem vette észre, pedig pont erre vártak. A probéma az, hogy a forgatókönyvírók csak azon az áron tudják bonyolítani a sztorit, hogy közben totál hülyét csinálnak a főhősökből.

Na, de védjük is meg őket egy kicsit. James Bondot minden egyes film közepe táján elkapják és félhülyére verik, sokszor csak így "tud" "bejutni" a főgonosz bázisára. Sőt, olvasható egy esszé arról, hogy Ian Fleming mazochisztikusan vonzódott ahhoz, hogy könyveiben Bondot pépesre verjék, és hónapokig épülgessen belőle, úgyhogy gond egy szál se, a bonyodalom gombolyítása nehéz mesterség, más szuperhősök is ráfaragnak a forgatókönyvírás nehézségeire, nem csak Bordásék.

Na, ez mindenképpen kikívánkozott, hiszen ez egy fordulópont-epizód volt. Intro. Otyóék alszanak az őrsön. Miklós kelti fel őket, úgy látszik, nagy a bizalom. Rövid eligazítás arról, hogy mi van, ha rendőri ellenőrzésbe futnak, vagy baleset történik velük.

Kálmán bá a hulla megtalálása után egy rendőrnyomozóval egyeztet, ki fogják majd hallgatni, persze Áron kivégzése miatt. Szeretné, ha Edit kimaradna a dologból, gondolom, azért is, mert van aktája a rendőrségen, mint egykori prostinak. De úgy tűnik, az nem fog menni, hogy kihagyják az ügyből, hiszen ott volt a holttest megtalálásánál. A probléma ott van, hogy valaki simán bejutott Kálmán irodájába, és a rendőrök azt hiszik, Kálmán, vagy Edit adott kulcsot Áronnak.

Bordásék megérkeznek Láki kaszinójához, ahol a találka lesz, a megbeszélés az orosszal. A kaszinót üzemeltető samesz egyből megkínálja Lákit egy csík kokainnal, de Bordás kiszól a háttérből, hogy "főnök, csak szólok, hogy gyógyszert szed!" Úgy látszik a rendőrség a ilyenkor is a törvényes úton jár.

Ilcsik meg Kolonicsnál. Megtudjuk, hogy Ilcsik nem vehet részt az akcióban, azaz egy emberrel kevesebben vannak Bordásék. Valami olyasmi miatt nem vehet részt, mert felismerheti valaki az alvilágból. (Jó poén: "Tud titkot tartani, tábornok úr?", "Maga szerint?") Ugyanis: az alvilág is beépült az NBH-ba, és felismerheti valaki Ilcsiket. A másik dolog, hogy Kolonics szerint Viola ma este nem fog felbukkanni, hát ebben súlyosan tévedni fog. Ennél fontosabb, hogy Ilcsik agya dolgozik, és Herceg összehordott hazugságait másképp közelítené meg: szerinte ebben a hazugsághalmazban Herceg felvillantott jó néhány igazságszilánkot is. Az nem derül ki, hogy mit.

Bordásék felmérik a kaszinót, és gondolkodnak, hogy nyitott rendezvény legyen-e, hogy Viola is bejuthasson. Végül is ez neki lenne egy csapda. Aztán úgy döntenek, hogy beengedik Violát. Elvileg egyébként nem sokan lesznek aznap este, mert hétköznap nem sok vendég van, és amúgysem engednek be sok embert, de ehhez képest azért nem sikerül észrevenni Violát.

Johnny és Miklós járőrben, Kálmán báról, meg az elvágott nyakú informátoráról beszélgetnek. Ekkor Johnny meglátja egy kocsiból kiszállni Sanyit. Na és ettől a jelenettől veri a falba a fejét az ember. Ekkora szart még ennek a sorozatnak a történetében nem láttam. Hogy ennyire ne tudjanak mit kezdeni ezzel a Sanyi-szállal. Johhny ugyanis kiszáll, a néző azt hiszi, hogy valami jó kis leszámolás van készülődőben, vagy ha az nem is, de legalább kap néhány sallert Sanyi. De nem. Csak szánalmas taszigálás. Ebben a sorozatban már szögeztek embert asztalhoz, épp az előző részben vágták el egy srác nyakát, és ültették székbe, tekerték már ki szó szerint NBH-s nyakát, és Sanyi-ügyben, aki megerőszakolt és megvert egy csajt, tényleg csak ezt a röhejes lökdösődést voltak képesek összehozni? Kár volt ezt a Sanyi szálat belerakni a sorozatba, ha csak ennyi. Sok hűhó semmiért. "Megölöm" - mondja Johnny, ehhez képest csak odamegy a fickóhoz és úgy kiabál vele, mint egy ijedt kisgyerek, és közben remeg a hája, kábé annyira brutális és férfias, mint egy szétfőtt karfiol. És amikor a fickó Johnny szemébe mondja, hogy "dehát Anita is akarta", na, akkor gondolja azt a néző, hogy most szétverődik Sanyi feje a betonon, de nem. Johnny ellöki egy kicsit a fickót, aztán a gumibot megáll a levegőben gondolkodni, majd Johnny odébbmegy sirdogálni. Hát ez igazán kemény akciójelenet volt, mi meg itt here-péppéverésről ábrándoztunk...

Láki szerint egyébként a női kommandósoknak semmi értelme, hát ez majd kiderül. Kriszta, Juli és Otyó a kamerákat tesztelik, közben a két csaj a Miklós-ügyet beszélik át - megbocsátani, vagy sem, ez itt a kérdés. Juli szerint a hazugság nem megbocsátható, márpedig akárhogy is nézzük, Miklós hazudott. Egyébként egyetértek Julival. Kriszta azt mondja egyelőre, hogy nem akar megbocsátani Miklósnak.

Móricz pókerezést gyakorol a nagy fellépés előtt. Johnnyval még szarakodnak egy picit a jelentésén, de nem akarok már ezzel a Sanyi-hülyeséggel többet foglalkozni, mert röhej.

Viola viszont elkapja Láki üzletvezetőjét (vagy mijét), odanyomja a falhoz lökhárítóval, azt akarja belőle kihúzni, mikor és hol találkozik Láki és az orosz. Henrik nem akar elárulni semmit, ekkor Viola előhúzza az injekciós fecskendőt, amiben biztos igazságszérum van.

Közben Bordás csomagot kap. Arra gyanakodnak, hogy bomba, de természetesen kiderül, hogy csak Irina szórakozik. Egy mobilt küldött, azért, mert ez garantáltan tiszta mobil, egyébként meg sürgősen találkozni akar Bordással, ezért volt ez az egész felhajtás. Bordás megígéri, hogy egy óra múlva visszahívja a kémnőt, de ez aztán valahogy direkt elfelejtődik. Lákinak és Mikenak viszont gyanús ez az egész FSZB dolog. Tulajdonképpen kinek dolgozik Irina? Az viszont kiderül, hogy Irina Kolonicstól tud egy csomó mindent erről az akcióról. És hogy teljes legyen a kép: Májer előkotor egy elrejtett fegyvert a kaszinó valamelyik zugából.

Móricznál Kálmán bá teszi tiszteletét, meg egy üveg pálinka. A lényeg, hogy Kálmán jól leitatja Móriczot, aki amúgysem bírja a piát, főleg nem a töményt. Gyorsan be is rúgnak mindketten, Kálmán bá lelkét az nyomja, hogy miatta nyírták ki a gyereket. Egyébként Hollósi Frigyes szerintem óriási figura. "Nem szokom vissza, értsd meg. Van amikor a magyarnak inni kell."

És befut a klímaszerelő, ez a másik legidegesítőbb jelenete az epizódnak. Ímmel-ámmal nézik csak meg a táskáját, aztán Kriszta egyáltalán nem fog gyanút, amikor a fickó egy csomó ideig matat a wc-ben. Egyébként tényleg meg volt beszélve, hogy jön a klímaszerelő, csak nyilván Viola vagy berakta saját emberét, vagy megfenyegette a csávót, hogy ha nem rakja be a fegyvert, akkor nagy baja lesz. Habár az előbbi mellett szól, hogy a szerelő eleve preparált táskával ment oda.

Közben Pircsi megtalálja Móriczot, aki totál részegre itta magát közvetlenül a nagy előadás előtt. És nemsokára megérkezik Mike és Juli is, hogy felszedjék Móriczot, akkor látják, hogy mi a helyzet Fekete úrral. Valahogy aztán kijózanítják, ami persze a valóságban képtelenség, de tekintsünk el ettől most.

A kaszinóban már ott van Gajdujev, együtt piálnak Lákival, miközben Móriczot, azaz Fekete urat várják. Irina is váratlanul megjelenik a kaszinóban, de hogy minek, az nemigazán derül ki. Bordás el akarja küldeni, de Irina váratlanul szájon csókolja, mondjuk ezt a fordulatot már vártam tulajdonképpen attól kezdve, hogy Irina felbukkant a színen pár résszel ezelőtt. Aztán megérkezik Móricz is. ("Mondjon valamit Laci.", "Menjünk haza.") Egyébként Móricz nem is néz ki rosszul hátranyalt frizurával. Mindig így kéne járnia. És végül természetesen befut az est fénypontja, Viola is, aki itt akarja elkapni Lákit. Móricz közben, úgy tűnik, eladta az orosznak a bombát elektronyikával együtt. Azt viszont nem értem, hogy Irina mire mondja, hogy "A tűzzel játszik, ezredes."

Viola azt a rendkívül eredeti taktikát választja, hogy részeg embernek tettetve magát bemegy a különterembe, normál esetben ennél gyanúsabban nem is viselkedhetne valaki, de mindegy. Egyébként Láki az, aki engedi, hogy bent maradjon, úgy látszik, nem túl óvatos, pedig tudja, hogy Viola rá vadászik. Aztán Viola a karjára dobott zakó alá rejtett stukkert előkapja, és egyből kilövi Lákit, de nem fejbe lőtte, és Lákin valószínűleg van golyóálló, ezért nem valószínű, hogy megsérült. Májert is lelövi, szóval, hiába volt Májernél fegyver, nem tudta megvédeni Lákit. És Otyó, aki közben kijött a megfigyelőhelyiségből, szintén bekap egy golyót, de reméljük, nem lesz komolyabb baja. Ja, és persze Viola túszul ejti rögtön Pircsit, ezért nem lehet lelőni, simán ki tud sétálni a bárból, búcsúzóul még belelő szegény ajtónálló csajsziba, mondjuk Bordásékat akarta eltaláni, de nem sikerült. Aztán elengedi Pircsit, és bántatlanul, sértetlenül elhúz, meg sem próbálják üldözni. Aztán Bordás rácsörög Kolonicsra, és elhangzik egy fontos mondat: "Remélem, mindenkin volt mellény."

Persze az is megfordult a fejemben, hogy Láki direkt hagyta, hogy bejöjjön Viola, merthogy volt egy olyan verzió is, hogy elterjesztik, hogy Lákit sikerült megölnie Violának. De már elég nehéz eligazodni a különböző tervek között, úgyhogy egyelőre elég nagy bénázásnak tűnik az egész. Aztán majd meglátjuk.

Címkék: tűzvonalban
47 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.09. 09:50:38

Lehet, hogy Májeren is volt mellény, de mintha agyvelő csordogált volna a lelövés pillanatában épp mögötte álló, és elég csodálkozó fejet vágó Móriczon...

2009.03.09. 10:11:38

Nagyon jó, hogy Ilcsiket kihagyták, mert felismerhetik, csak azt nem tudom, azért miért nem aggódtak, hogy Bordást is felismeri valamelyik rosszfiú: a korábbi kalandjai során volt eleget a Kékfényben.

Az meg nekem teljes nagyhomály, hogy MI volt az egész kaszinós akció célja Violástúl, akinek állítottak is csapdát, meg nem is? Hogy kaphatták volna el ebből Herczeget? Bordás rátérdelt volna Viola nyakára, amire az könnyekig hatódik, és mindent bevall?

Oszt: Violának miért kellett külön injekcióval kinyírnia a lokál tulajt, mikor csak kicsit még nyomni köllött volna rajta? És egyáltalán, ha annyira be van épülve, mint Ilcsik mondta, miért kellett külön a sameszt meggyúrnia az infóért, hogy mikor lesz az akció?

És miért kellett a csajoknak bent aludnia az őrsön akció előtt? Féltek, hogy Gajdujev hajnali 8.30-kor odatelefonál, hogy ő mégsem este, hanem most pókerezne?
És miért voltak ennyire bénák a KMCS-s csajok: Juli szinte unottan internetezett a bárban, Kriszta még úgy, ahogy próbálkozott, de senki nem mondta el nekik, hogy hogyan kell előkészíteni egy akciót, mi a kommandós dolga? Hadd hulljon a férgese?

Laci meg k...nagy volt, kár, hogy így az egész egy hatalmas nagy és hihetetlen közhely lett. Mert, igen, mostanában nagyon jófej, de úgy tárgyalt, mint egy profi üzletember v. maffiózó, sőt, még a Vissza a jövőbe féle egy felestől lerészegedést is úgy kiheverte, mint a Doki amott...

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.03.09. 10:30:59

Ez tényleg egy gyermeteg rész volt.

Ráadásul Móricz páncélozott limuzinja is átváltozott valahogy Bordás Hummerjére. A főcím előtt meg még volt a nagy kioktatás, hogy még rendőrnek sem állunk meg, de később már belefért, hogy a "csapos" fuvarozza a maffiafőnököt.

miszerint 2009.03.09. 10:51:52

meg miért nem lőttek Viola kocsijának gumijára? és igen, ez a Sanyi-szál szörnyű! a múltkori rész nem volt rossz, de jó lenne már egy állat rész!

csalint 2009.03.09. 11:03:09

kiricsiz: 12 kép lett (tartalmas az epizód) válogass

margaretak.atw.hu/ts3e8.zip

csalint 2009.03.09. 11:03:43

margaretak.atw.hu/ts3e9.zip
megint a multhetit linkeltem én lúzer...

sdayh 2009.03.09. 11:14:48

Bocs, de engem eléggé idegesít ez a "Láki"-zás. És akkor miért "Mike", miért nem Májk?

peelou75 2009.03.09. 11:45:12

Lehet, hogy csak bénán volt megcsinálva, meg a tévém se túl jó, de nekem olybá tűnt, mintha csak festékpatronokkal lőtt volna Viola. És akkor ugye lehet, hogy kicserélték a becsempészett piszolyt ilyen preparált vaktöltényre (ez persze eléggé lehetetlenül hangzik) és az a cél, hogy Herceg azt higgye, Laki meghótt. Ha nem így van akkor tényleg ez a leggyengébb rész ever.

báró Csekonics 2009.03.09. 11:50:43

igen a lövöldözős trükkök _nagyon_ látszottak - most vagy direkt (akkor riszpekt és nagyon király), vagy véletlenül, akkor viszont gáz.

csipaka 2009.03.09. 11:52:15

Tudja valaki, hogy Viola kinek telefonált? Mire nem ér rá az igazgató úr (ki az?) és mi lesz kedden?

jörgömös 2009.03.09. 11:57:23

Laci hatalmas arc, de a KMCS-t nyugodtan át lehetne keresztelni Mókus Őrsnek, és máris elnézőbb lennék velük szemben.

albinviggen 2009.03.09. 12:24:57

Szerintem ez a rész adta a végső lökést Garamvölgyi elmozdításához... :)

Dallas 2009.03.09. 12:45:37

Csatlakozom, ha direkte kicserélték festékpatronosra Viola fegyverét, akkor ez óriás ötlet, ha csak szarul volt megcsinálva a rész és ezt éles lövésnek számták, akkor monnyon le az egész stáb és be lehet fejezni az egész sorozatot. Mondjuk, ha az előző verzió van, akkor is gáz, h az ultraképzett bérgyilok nem veszi észre, h festékpatront pufogtat? A hangjáról meg a lövésről még én is meg tudom különböztetni a kettőt.. :) Á, gáz ez így is úgy is.. Pedig Laci nagyon jól nyomta..

2009.03.09. 12:50:18

Nagyon tetszik az elmélet, hogy Bordásék tudtak a budiba csempészett fegyverről, amit kicseréltek, és ezért látszottak a lövések csak festékpatronnak (mert annak látszottak)
Ezzel gyakorlatilag megmagyarázható, hogy miért nem motozták át a bácsit rendesen, és hagyták a budiban ügyködni, miért mehetett be Viola a különterembe (Bordásék még lehetnek bénák, de, hogy Lucky se fel nem ismeri Violát, se egy gyanús ismeretlentől nem félti az életét, mikor tudja, hogy vadásznak rá) megmagyarázható.
HAsonlóképp, hogy miért hagyták Violát menekülni (bebizonyították, hogy naggggyon meglepődtek az akción.
Egyetlen gyenge pont Otyó sebesülése, ami vagy a vaktöltény által okozott, csak rossz helyen van, és súlyosabbnak tűnik, mint amilyen (ebben az esetben a közKMCS nem is tud az egészről) vagy ők is bennevannak, és a pánik megjátszott (netán, a pánik igazi, és Juli azt hitte, Otyó a vaktöltények ELLENÉRE sérült?)
Kell a magyarázat, mert nem akarom hinni, hogy annyira béna a kedvenc sorozatom, hogy ok nélkül bénáztatták Bordásékat az akcióban ;-))))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.09. 13:00:25

Hát, lehet, hogy ti néhányan annyira értetek a fegyverekhez, hogy hangról felismeritek, ha festékpatron van a pisztolyban éles lőszer helyett (egyébként ahhoz nem spéci fegyver kell?), de a nézők többségének hozzám hasonlóan fingja sincs ilyen különbségekről.

Amúgy meg ha forgatókönyvileg is festékpatronnal lődöztek, akkor miért volt olyan hangsúlyos, hogy "Remélem, mindenkin volt mellény."

kamarti 2009.03.09. 14:16:37

@Los Alamuszi: mondjuk kicsit eleve vicces, hogy az elején arról arról volt szó, hogy Viola egy fantom, nem tudják, hogy néz ki - ehhez képest már kiderült, hogy Hercegen kívül a karanténozott hármas (de legalábbis a hölgytag) ismerte, és hát ezek szerint Láki is.

én sem ismerem a feyhvereket, nem is jutott eszembe ez a festékpatronos dolog, de Kolonics kérdése és Otyó sérülése alapján nem tűnik valószínűnek számomra.
Viszont számomra az is kérdéses, hogy az ajtóban álló hölgy, illetve a két "szekrény" mellette vajon beavatottak? Mert ha nem, akkor Mike nagyon lazán (és hangosan) szólt be előttük, hogy "mind megvagyunk" (Viola érkezése után), valamint akkor nyilván a csajon nem volt mellény - és ha nem festékpatron...
Szóval, Laci (és még páran) nagyon jók voltak, de a sztori... (én nem vagyok KMCS, de alapból kint hagyattam volna a táskát a klímaszerelővel, elvégre nem női retikül és kényelmesebb is nélküle... oké, hogy ez nem az élet, hanem film, de ha kiderül, hogy senki meg nem nézte a vécét, akkor az tényleg elég ciki)

altero 2009.03.09. 15:49:38

Ez a vaktöltényes dolog nem túl valószínű, szerintem élénkebb a fantáziátok, mint a forgatókönyvíróké (sajnos...)
Ha vaktöltény, akkor nyugodtan oda lehetett volna szaladni a menekülő violához, és két centiről főbelőni (hogy Pircsinek se legyen baja). A mellényes elhietetős verzió sem hihető, mert akkor meg bárkit fejbelőhetett volna.
Szóval erről ennyit. Ez az évad e nélkül a rész nélkül is messze a leggyengébb volt, de így aztán már tényleg überciki.
ja és Irina csomagja is nyugodtan lehetett volna bomba, azt is nagy bénaság volt így kibontani.

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2009.03.09. 16:39:05

@altero: a mellényes dolog azért valószínű, mert kolonics hangsúlyosan rákérdezett.

de nem is ez a fontosabb. (aki nem látta a következő rész promóját, az ne olvasson most tovább).

szóval a köv rész promójában szerepelt láki, nagyon is élt. tehát akkor elvileg a mellény védte meg. aztán majd kiderül, hogy jól sejtettük-e, végül is most találgatunk.

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2009.03.09. 16:41:29

@sdayh: láki azért láki, mert anno, amikor az előző szériában felbukkant, először csak a nevét emlegették, hogy "majd jön láki". nem volt fönt a stáblistán a neve még, nem tudtuk, hogyan írják, abban sem voltam biztos, hogy tényleg lákit mondanak-e. ezért kezdtük lákinak írni.

lásd még szavinyi, azzal is ugyanez volt.

2009.03.09. 16:46:09

altero, a cél az volt, hogy Viola elmeneküljön és hírét vigye a nagy leszámolásnak.
Már, a "mi" élénk forgkönyvírói fantázink szerint, szerintem ;-)))
Mellényre meg egyszerűen azért kérdezett Kolonics, mert ennyire tyúkapósan védte az embereket (pl. Otyó valóban megsérült) + arra sem vehettek azért mérget, hogy Viola csak ezzel az egy fegyverrel jött, nem volt másik rejtekhelye.
Azt meg már valaki az előző részeknél kifejthette, hogy profi fejre nem lő, mert kisebb a találati valószínűség, mint a testnél ;-)))


Ja, nekem még az tetszett, hogy a kiképzett bombaszakértő Bordás bombaszakértelme annyi volt, hogy laaaassssaaaan csúsztatta be a bicsakot a borítékba ;-))) Biztos suttogott is közben. De ettől még bármilyen robbanószerkezet élesítőjét átvághatta volna vele még laaaasssssaaaaan is ;-))))

kamarti 2009.03.09. 17:07:36

@Los Alamuszi: mondjuk én kiképzett bombaszakértő sem vagyok, de egy bombagyanús borítékot egy benzintartály közelében (autó csomagtartóján) nyitogatni szerintem is vicces... már csak arra tudok gondolni, hogy ez a "ha már lúd, legyen kövér" alapú magyar mentalitáshoz köthető

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2009.03.09. 17:15:09

@Los Alamuszi: kolonics vmelyik előző részben kifejtette, hogy ha lelövik lákit, akkor azt terjesztik el, hogy él, ha elbénázza viola, akkor meg azt terjesztik el az alvilágban, hogy meghalt. tehát ennyiben nem a mi élénk fantáziánk szüleménye az utóbbi verzió.

másrészt meg mondom, ott a köv rész promója...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.03.09. 17:54:43

Az első bekezdést nem is értem. Hát itt senki nem nézte a korábbi részeket? Pont az volt a lényeg, hogy Viola jön, lát, lő (Jó poén: mikor Bordás figyelmezteti Lákit, hogy Violát is be kellene engedni, az ügyvezető: "Ki ez? A jegyzettömböd?:-)
Éppen ezért engedték a klímaszerelőnek, hogy elhelyezhesse a fegyvert (de hogyhogy előre meg volt beszélve, amikor Viola korábban még nem tudta hol lesz a buli?)
Azért Móriczot nem sikerült kijózanítani, csak olyan állapotba hozták, hogy legalább el tudjon menni.
Májert meg szerintem fejen lőtte Viola - éppen beugrott Móricz elé, míg az csak bambult.
Én úgy értelmeztem, hogy a beléptető csaj is beépített volt, hiszen mondta Láki, hogy teljesen új arcokat szeretne.
Viszont hová lett Gajdujev, lehet, hogy ő is benne van a Viola-akcióban, ő értesítette Violát, hogy sima a terep??
Nekem összességében tetszett a rész (második fele...), végre valami akció, s az sem zavart, hogy festékpatron.
Mondjuk a Sanyis rész lehetett volna életszerűbb is - nekem az egész szál nem tetszik, viszont gondoljatok bele: egy pozitív hős rendőr (Jóságos Dzsoni bácsi) nem verhet laposra valakit, ebben a sorozatban csak a rosszak hagyhatnak maguk után hullahegyeket.

kamarti 2009.03.09. 18:51:13

@vadász2: na de ha a mindenki új arc (saját ember) volt, akkor mégis, honnan szedték őket? egyrészt végig arról ment a pampogás, hogy senkiben nem bízhatnak, ezért is szedték össze a főkommandós KMCS-t a Mosolyról. Na de ha ők kisrendőrök főleg, akkor ki lehet péel a beléptető csaj? titkárnő? civil?
szóval ez nekem így vagy úgy, de zavaros (pedig esküszöm, nem akarok kötekedni, alapvetően szeretem és várom a részeket)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.03.09. 19:16:12

@kamarti: Ebben igazad van, én már ilyen részletekbe nem is merek belegondolni (amúgy is az a csaj csak azért volt ott hogy lelőjék. Nem mindegy, hogy ki volt, ha már meghalt - már ha meghalt) :-D

kamarti 2009.03.09. 19:33:09

@vadász2: hát nekem aztán...:) az egymondatos szereplők szomorú sorsa :)

2009.03.09. 19:36:24

vadász2:
amikor beadta aaz igazságszérumot a lokál főnökének, és megtudta tőle, mikor van a buli, biztos megkérdezte tőle, hogy nincs-e szükség valaminek a javítására a klubban, és kiderült, hogy mit ad Isten, van ;-)
Ekkor megkérte Violát, hogy kicsit álljon hátrébb az autójával a faltól, mert a zsebében van a szerelő telefonszáma, kivette megmondta Violának, majd meghalt. Ezek után Viola felhívta a szerelőt, lefizette a zongorában tárolt húszezresekkel, és kész ;-)))
NEm tudom, mit lehet ebből nem érteni! :-DDDD

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.03.09. 19:40:25

@Los Alamuszi: Igen, minden bizonnyal így történhetett ;-D

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2009.03.09. 21:21:35

@vadász2: hát az lehet, hogy kicsit elhamarkodottan dühöngtem, de az is biztos, hogy az előző részben kolonics még azt mondja, hogy semmiképpen nem szabad hagyni, hogy viola kijusson a bárból. aztán persze elkezdenek vitatkozni azon, hogy hagyják-e kijutni, vagy sem. és akkor kolonics mondja még azt is, hogy végül is az se baj, ha lelövi lákit. szóval ez az egész annyira nem egyértelmű.

aztán ugye tegyük föl, hogy direkt hagyták futni violát (simán lehet). és tegyük föl, hogy nyomkövetőt raktak a kocsijába, vagy valami. de mikor? az, hogy ki viola, csak akkor derült ki, amikor elkezdett lövöldözni. üldözni, nem üldözték, hagyták a picsába, és bordás még meg is kérdezte irinát, hogy akkor most mi a fasz van: "na most segítsen, ha tud!"

szóval lehet, hogy elhamarkodtam a dolgot, de azért annyira nem egyértelmű egyik verzió sem. de a hogyvolt uccsó bekezdésében felvetettem ezt a lehetőséget is azért. és nem utólag írtam bele :))

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.03.09. 21:42:54

@kiricsizoltan: Csak az utolsó bekezdésért most az egyszer megbocsáltok :-)

Az már a korábbi évadokban is bebizonyosodott, hogy a forgatókönyvírók eléggé meg tudják kavarni a történetet, és a végén csak ki derült valami, hogy miért is volt az úgy ahogy (igaz ez nem egy Poirot-történet, hogy mindenre fény derül, és azért mindig maradnak elvarratlan logikátlan szálak, de a remény hal meg utoljára).
De minthogy a KGB (vagy az a másik 3 betűs) nem Violára, hanem a megbízójára (Herceg) hajt, így muszáj volt futni hagyni, hogy elvezessen hozzá... valahogy.
Ez majd még kiderül (bizonyára lesznek benne még béna megoldások ;-).

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.03.09. 21:46:16

@vadász2: Amiről te beszélsz ("előző részben kolonics még azt mondja, hogy semmiképpen nem szabad hagyni, hogy viola kijusson a bárból. aztán persze elkezdenek vitatkozni") Az éppen hogy egy nagy ötletelés volt: most megteremtettük az alaphelyzetet, de mit lépjünk a következő körben Védjük meg Lákit, fogjuk el Violát, vagy az oroszoknak dolgozunk, és elkapjuk Herceget?

GJ1 2009.03.09. 21:52:38

Varju Kálmán azt mondta az origónak, hogy ez az epizód tartalmazta a legtöbb akciót, úgyhogy le kell mondani a hasonlóan izgalmas folytatásról a közeljövőben...

altero 2009.03.09. 22:03:49

Szerintem bármit is hoznak ki ebből a sztoriból, mindenképp erőltetett lesz. Ha bármit is kiagyaltak Bordásék, akkor azt miért nem beszélték meg, amikor az egész rész az egyeztetésekről szólt? Miért nem volt (tisztán láthatóan) golyóálló mellény Móriczon?
Ugye az előző évadban is volt egy nagy fordulat, amikor Bordás lelőtte Kolonicsot, de ott önmagában játszotta le a dolgokat magányos farkasként, nem volt ennyire szembetűnő a dolog, mint itt.
A wc-be rejtett pisztoly pedig már a Keresztapa óta lejárt, igazi profi nem is próbálkozik ilyesmivel.

csalint 2009.03.09. 22:06:39

kiricsizoltan mostakkor nem kellenek a képeim?


Egyébként meg azért mert Herceg azt mondta, hogy Viola egy fantom, még nem biztos hogy igazat mondott... sőőt...

kiricsiz 2009.03.09. 22:42:15

@csalint: már kint vannak, bocs, és köszönet!

@vadász2: ez igaz, az egy ötletelés volt. de még mindig ott van az a nagy tanácstalanság bordás arcán a végén, meg a "na most segítsen, ha tud", meg kolonics "úristen" elszólása. szóval nem értem, mi volt az eredeti tervük, ha az eseményeken így meglepődtek.

azért valószínűleg szerintem is lesz itt csavar, mert végül is csapdának szánták a dolgot.

mizrolist 2009.03.09. 23:29:29

Én biztos voltam benne, hogy Johnny nem fogja szétverni Sanyi fejét; ezzel gyakorlatilag kiírták volna a sorozatból...
Ugyanakkor a golyók Viola fegyverében élesek voltak szerintem: lásd az első képen Májer agyát Móricz nyakkendőjén, meg Otyó nyaksérülését.

Semp 2009.03.10. 01:51:50

@kamarti: Mike-nak ez a "mind megvagyunk" bejelentése, azonnal Viola besurranása után, reménykeltőnek tűnik. Én csak úgy tudom érteni, hogy sikerült beazonosítania - akkor meg nyilván direkt engedték Luckyhoz. Viszont ez ellen szól Bordás és Kolonics megdöbbenése. Asszem, meg kéne nézni a következő részt.

És bejelentem a cinkelést a "fejre nem lövünk, mert nehéz eltalálni" alapelv ellen! Annyira úgy tűnik, mintha csak azért találták volna ki, hogy meg lehessen szereplőket menteni mellénnyel. Vagy mondja már meg valaki, aki ért hozzá, hogy tényleg célszerűbb-e testre lőni annak ellenére is, hogy esetleg be van öltöztetve a páciens, vagy ha mégse, akkor is túlélhet pl. egy tüdősebet.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.10. 08:35:31

"ebben a sorozatban csak a rosszak hagyhatnak maguk után hullahegyeket"

Meg a Bordás... :-)

sophie. 2009.03.10. 10:38:54

(amúgy: nekem csak sokára esett le, hogy amit tényleg "láki" nak mondanak azt luckynak szánják, nyilván a hogyvoltnak köszönhetően is :P )

larry 2009.03.10. 12:32:52

Hitman: Codename 47 (2000)

Küldetés: The Massacre at Cheng Chau Fish Restaurant

Nagyon hasonlít, annyi a különbség, hogy Violának nincs vonalkód a tarkóján.

báró Csekonics 2009.03.10. 17:31:57

jéé, nekem is volt egy ilyen gondolatom, hogy láttam már ezt a Violát valahol, de nem ugrott be, hogy Mr. 47...
Pedig a második részt végig is játszottam anno.

báró Csekonics 2009.03.10. 17:33:38

ja, és követelem a készítőktől Sanyi agyonverését/kiherélését/felnégyelését - tetszőleges a sorrend, de kettőt mindenképp válasszanak.

2009.03.10. 23:19:04

Azért annyit megjegyeznék még zárójelben, hogy a sorozat erőssége és gyengesége, hogy rengetegszer nem rágnak szájba dolgokat.
Pl. a lokál tulajának igazság szérumos vallatását már a képzeletünkre bízták, így én (lúzer vagyok-e vagy sem) azt hittem, hogy "csak" megölte Viola.
Ugyanígy nem kötötték az orrunkra, hogy mi lett a terv a nagy akcióra, mikor az előző részekben Kolonics és Bordás megbeszélte, hogy mi legyen Luckyval.
Mert, ha kinyíratják, az egy dolog ugye, ami belefér abba, hogy beengedték Violát, vagy, csak a dezinformáció, hogy bárminek az ellenkezőjét terjesztik el?
Én azt hiszem, egy figyelmes néző vagyok, de ezekben még nem nagyon igazodok el....

GJ1 2009.03.11. 20:01:36

biztosan nem fog élni a festékpatronos elképzelés, nem szokás ebben a sorozatban olyan flashbackeket berakni,mint a szökésbe, ahol megmutatják a csalafintaságokat

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2009.03.12. 16:55:07

Na ezen a részen én szénné röhögtem magam... Annyira halálos komolysággal beszéltek Violáról, meg Gajdujevről erre kábé öt perc alatt szertecseszték az egész akciót:D Pölö, minek kellett Krisztáléknak kurvulást tanulni, mikor csak a maffiózók nyakát tapogatták?! Plusz tele voltak profi kommandósokkal, akiknek azért rutinja kéne hogy legyen a reakcióidőben, ehhez képest Májer kissé csiga volt. A töltényes dologban, azért nem vagyok biztos, hogy patron volt, mert Otyót baromira eltalálta, és ha kicserélték volna a fegyvert, Juliék nem rinyáltak volna. Irina megjelenése meg végképp homály, de ahogy lekapta Bordást az jó volt:D remélem a köv epizódot felrázzák, mert ez olyan volt, mintha kutyaduttában találták volna ki a sztori ezen részét...:P
süti beállítások módosítása