Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 4x04 – Keresztutak

2009. február 08. 11:00 - Llew

A bázison Bra’tac mestert várják. Nem jó jel, az öreg mindig csak akkor jön, ha baj van. Érkezés után rögtön látszik, hogy valami nem stimmel az idős jaffával. O’Neill szerint csinált valamit a hajával, de az sokkal feltűnőbb, hogy egy fiatal, jó nő lett belőle. Valójában a látogató Shan’auc és Bra’tac küldte, ő maga viszont nem tudott eljönni. Teal’ckel régi ismerősökként köszöntik egymást. Az öregtől sokat hallott O’Neillékről. Például, hogy az ezredes Teal’c tanítványa. Jövetele célja, hogy eljusson a tok’rakhoz, mert olyan információi vannak, amelyekkel legyőzhetőek a goa’uldok.

Shan’auc azt állítja, hogy a kelno’reem legmélyebb állapotában kommunikált a szimbiotájával és meggyőzte, hogy a goa’uldok rosszak. A kukac erre elszégyellte magát, és most csatlakozni akar a tok’rahoz. Természetesen csak simán nem tudja a tudását átadni, mert emlékképek formájában kommunikálnak. Ez az egész annyira hihetetlen, hogy még Teal’cet se győzi meg. A gazdatest keresés különösen sürgős, mert a kukac már elérte a teljes fejlettséget és nem sokáig maradhat már Shan’aucban.

Dr. Fraiser szerint a nőnek csak pár napja van hátra, mielőtt az immunrendszere végleg felmondaná a szolgálatot. Shan’auc finoman lehülyézi Teal’cet, amiért nem hisz neki, ő meg visszavág, hogy miért tenné, mikor a csaj önként ment papnőnek. A csapat Daniel kutató szobájában vitatja meg a helyzetet, Jack szerint a két földönkívüli között régebben volt valami. Teal’c is megjelenik, hogy a segítségüket kérje. Természetesen jegyzi meg O’Neill, hisz azért él, hogy szolgálja mesterét.

Jaffa barátunk szobájában megint nincs áram, minden elképzelhető helyen gyertyák égnek. Úgy döntött ő is megpróbál haverkodni a kukaccal a hasában, de ehhez szinte teljesen le kell állítania a szívverését. Jack érdeklődik, hogy ez veszélyes e, mármint rájuk nézve. Nem hinném, hogy Teal’c szívverés nélkül neki állna ugrálni, de ő szerinte lehet, hogy le kell kötözni. Gyertyafény, meg kikötözés, hova jutunk így? Elindul a meditáció és jönnek is a képek, amiken két jaffa tart fogva egy harmadikat, ott van Cronos is, aki megöli a fogoly hasában lévő szimbiotát. Teal’c magához tér, tehát a kommunikáció mégis csak működik.

Újra itt van Anise, az előző részben megismert dekoratív tok’ra hölgy. Nagyon érdekli őket Shan’auc sztorija, mert nem túl gyakran fordult eddig elő, hogy egy goa’uld csatlakozzon hozzájuk. Mióta Egeria életet adott a tok’ranak azóta csak csökken a számuk. Teal’c Shan’auc szobájába megy, ahol a kezdeti vitát csókkal zárják. Valószínűleg tovább is jutottak, mert a következő jelenetben Teal’c fülig érő vigyorral az arcán sétálgat a bázison, és a közös jövőt tervezgeti. Már amennyiben a nő túléli ezt az egészet.

Nem sokkal később már Anise fogadja őket a Vorashon. Jacob üdvözletét küldi. Egy kézfogást Samnek és egy nagy puszit Jacknek. Van egy önkéntes gazdatest, egy új lárva amit beültethetnek Shan’aucba, így elvileg minden sínen van. A beköltözés kicsit drasztikusra sikerül, de Tanith örül, hogy csatlakozhat a tok’rahoz. Amikor azonban Jack bizonyítékként kéri, hogy akkor osszon meg velük valami nagy goa’uld titkot, akkor kiderül, hogy a tok’rak maguknak akarják az informátort, aztán majd ők csepegtetnek információt a földieknek, ha úgy gondolják. A vitában előkerül a honnan tudjuk, hogy a gazdatest tényleg ott van e vagy csak a kukac kamuzik kérdés. O’Neillék megnyugtató válasz nélkül, a tok’rák újabb átverés gyanús lépése miatt sértetten távoznak.

Shan’auc jobban van és Tanithoz megy, hogy beszéljenek, aki goa’uldos arroganciával fogadja és rátámad. A parancsnokságon O’Neillék éppen Teal’cet próbálják a maradásra rábeszélni, mivel az előbb jelentette be, hogy kilép a CSK-1-ből, amikor váratlan látogatók érkeznek. Anise és két társa hozza Shan’auc holttestét, aki feltehetően a túl késői beültetés miatt halt meg a fiatal lárvával együtt. Teal’c a szobájában meditál és újra az apja meggyilkolásának képeit látja, amiből arra a következtetésre jut, hogy Shan’auckal is így végeztek.

O’Neillal együtt visszatér a Vorashra, ahol tájékoztatják a díszes kukac társaságot, hogy Tanith valószínűleg kém. Goa’uld vért találtak Shan’auc szervezetében és kezén, ami a látomás szerinti szándékos gyilkosság bizonyítéka. Teal’c bosszút akar állni. Egy rövid fogócskával egybekötött pankráció keretében lever egy fél tucat tok’ra fickót, de végül csak lefogják. Anise elmondja, hogy miután rábukkantak a holtestre sejtették, hogy félre vezették őket, de a kém a jövőben jó szolgálatot tehet, ha rajta keresztül dezinformálhatják a goa’uldokat. Zárásként Tanith és Teal’c kölcsönösen megígérik egymásnak, hogy még találkoznak, de mindkettőn látszik, hogy abból nem beszélgetés lesz.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása