Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 4x12 - Változás kizárva

2008. november 17. 09:00 - candyperfumegirl

Ahogy arra számítani lehetett, House-nak egy teljes hét alatt sem sikerült kihevernie a sokkot, hogy országos cimborája Törtető Cafkával állt össze. Most abban a fázisban van éppen, amikor minden alkalmat megragad Jimmy cseszegetésére, hátha haverja észhez tér, és otthagyja a nőt, hogy ismét az ő főállású lábtörlője és lelki szemetesládája legyen. Nem nyert. Wilson még fogadni is hajlandó arra, hogy ez a kapcsolat tartós lesz, és a legkevésbé sem hatja meg House baszakodása. Ez keményebb menet lesz, mint azt House valaha is gondolta volna.

Hogy dolgozzunk is egy kicsit, van hetibeteg is, egy 38 éves haszid nő, aki épp az esküvőjén lett rosszul, abban felemelő pillanatban, amikor az új házasokat egy-egy széken hordozza körbe a násznép, véreset pisilt, és az ilyesmi állati rosszul mutat az esküvői videón. House számára egyelőre nem is a tünet a legérdekesebb a betegben, hanem a hite, természetesen itt az ideje egy újabb House kontra Isten meccsnek. Számára érthetetlen, hogy ha az ember úgy is dönt, hogy hívő lesz, miért pont a zsidó vallás legkonzervatívabb ágát választja, ahol nincs tévé, nincs netpornó, nincs házasság előtti szex, és főleg nincs Star Wars, ami Kutner számára egyenesen felfoghatatlan.

Mindössze hat hónapja haszid a betegünk, tehát elsősorban a története lesz érdekes, el is küldi a profi betörőcsapatot (Taubot és Foremant) házkutatni, találjanak érdekes dolgokat a nő megtérés előtti múltjából. Találnak némi izgalmas alsóneműt, ami kapásból megragadja Taub fantáziáját, pedig a piros nagyon nem az ő színe. Egyéb tárgyakból pedig kiderítik, hogy a nő a zeneiparban utazott hat hónappal ezelőttig, producer volt, márpedig szex, drog és rock & roll együtt jár, tehát már ugranak is az első számú standard megoldásra: drogok.

Eközben House lezavarja az első meccsét Amberrel, ez kemény menet lesz, Cafka ugyanis nem tágít, nem ijed be, és a legkevésbé sem hatnak rá House jól kipróbált manipulációs, érzelmi zsarolós és bőr alá bemászós technikái. House meg van győződve róla, hogy ez csak egy újabb módszer Törtető Cafkának, hogy visszalavírozzon a csapatba, de úgy néz ki, az már régen felejtős Amber részéről. Lazán közli Greggel, hogy elfelejtheti, hogy kiiktassa, ő ugyanis marad, és ezt a kis monológot még hatásosabbá teszi, hogy Jimmy pulcsijában adja elő.

Hetibeteg valóban heroinista volt, de ez nem magyarázza a jelenlegi tüneteit, House viszont felírja a fehér táblára hatalmas betűkkel a radikális személyiségváltozást, mint tünetet, és jól be is karikázza a nyomaték kedvéért. Vajon létezik, hogy az emberek minden orvosi ok nélkül csak simán változnak? Jimmy, Amber, a hetibeteg? House szerint ez kizárt, de maradt még 36 perce, hogy ezt boncolgassa. Addig is egyetlen lehetséges magyarázata a porfília, és mehet a tesztelés. Kutnernek viszont éppen annyival nagyobb a szája az egészségesnél, hogy kikotyogja azt, amit nagyon nem kéne, nevezetesen hogy House arra alapozza a diagnózisát, hogy a nő nem normális, mert áttért a haszid életmódra.

Más se kell az ifjú párnak, férj már rohan is Cuddyhoz patáliát csapni, más orvost követelnek, olyat, aki szerint épeszű ember is élhet hívőként. Cuddy szerint ez nem egy irreális kérés, de hagyja kicsit leülepedni a dolgokat, férj puffogva el, ők meg lelkiznek egy szolidat House-zal. Főnöknéni kezdené kifejteni, miért olyan elfogadhatatlan Ház számára a változás, mint olyan, és már megint bebizonyítják, hogy teljesen ismeretlen számukra az intim zóna fogalma mert egyértelmű, hogy egy ilyen beszélgetést csakis egymástól két centire állva lehet lefolytatni. És ekkor szólal meg természetesen House csipogója, a betegnek rohama van, méghozzá olyan, ami kizárja a porfíliát. Legalább nem kell orvost váltani; akkor itt érne véget ez az epizód, és az nagyon rossz lenne nekünk.

A csapat legújabb tippje a lupus, ami logikus, hiszen már vagy 4 epizód is eltelt úgy, hogy nem hangzott el a mágikus „talán lupus” mondat, már féltem is, hogy repedés keletkezik a tér-idő kontinuumban. A lupus szívproblémával is jár, tehát hogy ezt igazolhassák, szívrohamot kell kiváltani a betegből. Ezalatt House-nak pont lesz ideje arra, hogy Jimmy és Amber randijára befúrja magát, és bombázza a dolgot, ahol tudja. Amber a legkevésbé sem jön zavarba, örülök, hogy látlak Greg, és igen, Gregnek szólítalak, mert most, hogy a legjobb barátoddal fekszem le, egyenrangúak vagyunk, ilyeneket mond. House csak másodosztályú sértésekkel tud visszavágni, végre talált egy erős ellenfelet úgy érzem. Ezalatt Amber megelégeli, hogy még mindig nem kaptak asztalt az étteremben, úgyhogy feltehetőleg életveszélyes fenyegetések és súlyos testi sértés kilátásba helyezése mellett kb. 20 másodperc alatt meggyőzi a pincért, hogy ültesse le őket, de azonnal. Jimmynek, miközben ezt nézi már szűkül a nadrágja erősen, és House teljesen el van hűlve tőle, hogy ezek szerint ez nem csak szex, országos cimborája Törtető Cafka személyiségét is bírja. Bizony, aki másokon átgázol, csak a saját érdekeit nézi, és nagy ívben szarik a következményekre, az bejön Jimmynek, és ez kivált House-ből egy díjnyertes OH MY GOD-ot. Majd teljesen elhűlve hozzáteszi, hogy Jimmy, te tulajdonképpen velem bújsz ágyba, és hogy ez a mondat miért maradt ki a magyar szinkronból számomra felfoghatatlan és vérlázító egyszerre, magyarázatot követelek.

Terheléses vizsgálat közben Taub és a hetibeteg férje barátkoznak, és elmélkednek egy kicsit a házasságról, de a beteg szívével nincs semmi baj, viszont amikor feláll, hirtelen rosszul lesz. Ez nagyon furcsa, a lupust mindenesetre kihúzhatják, mert szívbaj nincs. Jöhet az MR, közben Foreaman és 13 tud egy kicsit ismerkedni. Ilyenkor szoktak előjönni érdekes dolgok, most pl. 13 addig mondja, hogy utálja a beskatulyázást és az ítélkezést, hogy Foreman simán rávágja, hogy azért, mert biszex vagy? És a tagadás talán működött volna, ha előtte 13 nem bámult volna kikerekedett szemekkel vagy fél percig. Hoppá, Foreman beletalált.

A vizsgálat eközben semmi hasznos dolgot nem mutat, és House megelégeli a tökölést, gyorsítsuk fel egy kicsit a folyamatot. Azt akarja tudni, hogy reagál a hetibeteg örömközpontja a fájdalomra, mert aki szigorúan vallásos, az mazochista is egyben, színtiszta Greg House-logika. Foreman megy, hogy megkínozza egy kicsit a beteget, akinek az örömközpontja hirtelen törzsi táncot kezd járni, és House már dől is hátra elégedetten, de hoppá, nem a fájdalomra reagált így a nő, hanem végig imádkozott, hehe. Ki kell szedi az MR-ből, mert ezzel nem mennek semmire, de amikor feláll, már megint összeesik, és ha leteszik megint semmi baja, és ezt megismétlik párszor, új játék!

Mindenesetre ez elgondolkodtató, mintha a beteg fordítva lenne bekötve, akkor esik a várnyomása, amikor fel kéne szöknie. Kutner vigyorog is nagyokat, mert nagy sci-fi rajongó, csípi az ilyen rejtélyes dolgokat. House meg Jimmyt sasolja, hogy visszajött-e már a randiból, és amikor érkezik, lecsap rá. Jimmy meg visszatámad, tényleg House, igazad van, miért is ne járhatnánk, abszolút összeillünk, nálad vagy nálam? Hát igen, boldog embereknél nem működik a cseszegetés, ezt kénytelen lesz most House is belátni. Már nem maradt más, minthogy bevesse A Tekintetet, azt amitől nők millióinak a bugyija csúszna le automatikusan, na de nem Jimmynek. Bár ha azelőtt alkalmazza ezt House, hogy Amberrel összejöttek, még akármi lehetett volna… James Wilson, neked olyan tartalékaid vannak, hogy egyik ámulatból esek a másikba.

House érzi, hogy be kell vetni a nagyágyúkat, mert már semmi nem használ, itt profi segítségre van szükség. Megoldás, hogy Cuddy feküdjön le Jimmyvel. Főköknéninek szeme sem rebben erre a javaslatra, de ha nem bánja House, előbb végigdugná a könyvelést, mert az most sürgősebb. Ott a pont. Azt mindenesetre elérte ezzel, hogy Cuddy belátta, House-nak tényleg fontos Jimmy, és teljesen be van szarva, hogy elveszítheti, úgyhogy megy, és jól elbeszélget Jimmyvel. A „hogy lehet Törtető Cafkával összeállni, aki a megtestesült gonosz?” nyitómondat után Jimmy nem győzi dicsérni House remek Cuddy-álruháját, érdemes a beszólásokat jegyzetelni ebből az epizódból, mert most tobzódunk. Jimmy fel nem foghatja, mit kell ezen annyit görcsölni, összejött Amberrel, aki igen, kicsit olyan, mint House szoknyában, és akkor mi van? Boldog, és ezt ideje lenne, hogy a környezete is elfogadja.

Hetibeteggel közben érdekes dolgok történtek, először is kikotyogta Taubnak, hogy 13 biszex, másodszor hideg rázta, amikor izzadnia kellett volna, tényleg minden pont fordítva működik nála. Friss ötletek kellenének, valamilyen fertőzésre és kortizol-hiányra gyanakszanak, de a következő dolog, amit tapasztalnak, hogy már belső vérzése is van. Ilyenkor kell bevetni az univerzális szupersebészt, Chase-t, aki szét tudja kapni, és meg tudja mondani, honnan jön a vérzés, de az nem biztos, hogy ez elvezet a diagnózishoz. Igen ám, de a sors gonosz fintora folytán éppen Shabbat van, és ilyenkor műteni nem lehet, ha élet-halál kérdése akkor sem, ezek nagyon komolyan veszik a hitüket.

Chase-nek erre is van megoldása, ha a beteg naplemente után engedélyezi a műtétet, akkor majd megkérik Istent, hogy hozza egy kicsit előrébb a naplementét. És Isten alatt természetesen House-t érti. House csak úgy dagad a büszkeségtől okos tanítványa remek ötlete, és díszcsomagolásba bújtatott bókja hallatán, és máris átültetik a dolgot a gyakorlatba. Pár sötétítőfüggöny, és mehet is a műtét, süti.

Közben House-hoz Amber érkezik, most kerül sor a Nagy Beszélgetésre, érzem. House még beveti a vezércselt: itt a fehér tábla, nézegesse egy kicsit, és ha ebből megmondja a megoldást, akkor welcome back, Törtető Cafka. De Amber már le sem szarja House-t meg a csapatát, és kiderül, hogy TÉNYLEG nem azért van Jimmyvel, hogy ismét House és az ő nagy és impresszív diagnosztikai képességei közelébe férkőzzön. Hanem azért, mert egész életében két dologra vágyott, szerelemre és tiszteletre, de soha nem hitte, hogy a két dolgot egy csomagban is megkaphatja, márpedig Wilsontól megkapta. Ez szép volt Törtető Cafka, sikerült olyat mondani, amire House-nak nincs visszavágása, részemről ez egy tapsot megérdemel.

Azért még megtippelte a megoldást is, bár nem jött be, de ügyes próbálkozás volt. Mostanra teljesen kifogyott a csapat is az ötletekből, hetibeteg pedig csak imádkozik a férjével. House tovább elmélkedik, és a megoldást ezúttal az a gondolatmenet szüli meg, hogy a dolgok nem lesznek ott, ahol akarjuk, hogy legyenek, mert mindennek megvan a maga helye, itt is van a heti epifánia! House már megy is, és a hatás kedvéért eljátssza megint, hogy felállítja, hetibeteg kötelességtudóan összeomlik, de ha jól megszorítja egy ponton, jobban van. Mi folyik itt? Vándorveséje van, ez a tényállás, születési rendellenesség, de addig nem okozott gondot, amíg az esküvőn a széken ülve nem táncoltatták, akkor mozdult el a veséje nagyon csúnyán. És mivel az összes vizsgálatot vízszintesben végezték, amikor a vese jó helyen volt, nem lehetett észrevenni. Most kétféle ultrahangot kell csinálni, hogy ezt igazolják (állás és fekvés közben is), de mivel 13 amúgy is szereti a dolgokat kétféleképpen csinálni, ez neki nem okozhat gondot, igaz? Hosszú, kifogyhatatlan biszex poénok armadáját sejtem a közeljövőben.

House megy Jimmyhez, és bejelenti, hogy áldását adja Amberre, vagyis arra, hogy haverja egy nővel helyettesítse, milyen rendes tőle. Nem örül neki, továbbra is bassza a csőrét a dolog, de kénytelen elfogadni, mert megváltoztatni nem tudja, és ezt végre belátta. Wow. Pedig benne van a pakliban a „boldogan élnek, amíg meg nem halnak, kiköltöznek a kertvárosba, 10 gyerekük születik és egyforma susogós melegítőben fogják a 20 kutyájukat sétáltatni 100 évesen” is, de House még így is azt mondja, hogy legyen. Jimmy egy mosollyal zárja az epizódot, valóban nem változik senki, de van, aki akar, és hogy a haverja ezt elfogadta, az nagyon nagy dolog.

Címkék: house
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elloth 2008.11.17. 10:18:42

Én is ki voltam akadva, hogy kihagyták AZT a mondatot! A legnagyobb poén volt az egész részben!
A rész amúgy tényleg fantasztikus volt, és remek poénok voltak benne.

HV: 10/10

denamano 2008.11.17. 10:23:10

csatlakozom! anyukámnak próbáltam előadni, hogy mi maradt ki, de sajna nem hangzottam olyan jól.:)

ismét pöpec rész, pöpec hogyvolt.

Elloth 2008.11.17. 10:23:51

Ahhoz kell az a House arc, amit csak Laurie tud! :D

nick_007 2008.11.17. 10:33:49

Dr. House énekel:
wita.hu/index.php?show=post&post=453
...meg rappel, gitározik, zongorázik :)

ACM 2008.11.17. 10:48:38

Hát ez hihetetlen! Beülök a tévé elé, előre dörzsölöm a tenyerem, hehe, mekkora lesz már az az "OMG you're sleeping with me".
Erre sehol semmi! Miért, miért kellett kihagyni? :o

kardigán · http://kardigan.freeblog.hu/ 2008.11.17. 10:52:18

énszerintem az porfíria, röbetűvel.

viszont a hogyvolt még mindig jó

Elloth 2008.11.17. 11:10:04

Ennél durvább dolgokat is mondtak/csináltak 12-es karikával a sarokban.

Crni 2008.11.17. 11:12:26

Bocs, de nem azért nem akarja a nő a műtétet, mert sábbát van (pont hogy nincs még!), hanem mert várja az első közös sábbátot a férjével, és ha most azonnal műtenék, akkor arról valószínűleg lemaradna.
Sábbátkor egyébként lehet műteni minden további nélkül, még hászidot is, ha az életmentő műtét (tehát plasztikai sebészeti beavatkozást nem).

Csumpitáz Alfréd 2008.11.17. 11:33:09

A beszámolóból viszont kimaradt az én személyes kedvenc mondatom, amikor House és a férj vitatkoznak a diagnózison House kifejti neki, hogy ebben a korházban ő a "Dr Jahve"! Ezen feküdtem.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.11.17. 11:41:39

porfíria

Cafka nem rossz nő és a nyelve is csípős, kellenek az ilyen szereplők. Még egy Cuddy vs. Cafka meccset néznék meg szívesen :)

acetofive 2008.11.17. 11:42:50

hehe, a szinkron ismerete nelkul is lejott, hogy az a nagy csond az adott pillanatban egy "dehiszen akkor te velem akarsz lefekudni"-t takart.
kicsit olyan erzes volt, mint konyvet olvasni, ahol nem adjak at megragva a papit.

XiX 2008.11.17. 11:50:05

Ja, nekem leesett, hogy drhúz személyisége és Törtető Cafka teste egy ágyban drwilsonnal, ehh, a szinkron csak "megtestesíttete vóna".

Cuddy érdekes, mert szerinte is drhúz "Dr Jahve"! :)))

Ohh, 13. de jóó :)))
Más kérdés, hogy drhúz a végén "dupla" kérdést nem veszi a mellére!!!

A nő a műtéttől miért is félt
1. Nem látja férjeurával az első shabbat-ot? Nagy eséllyel többit igen (drhúz vallási fanatizmust sejt, sebaj)
2. A férjeurával az első shabbat-ot? A többit nagy eséllyel nem (drhúz vallási fanatizmust sejt, sebaj)
Tök természetenek veszem, hogy ifjú házasként az első közös lépést megtegyék. Ha belehal az nem "mentség" drhúznak, a házasságot azért kötik, mert komolyan gondolják (mégjóhogy péntek 13. volt :) ).

Az egész részben a párbeszédek jók voltak, viszont szegény vándorvesehetibetegre az első tipp a "valamilyen" fertőzés volt és ez csúnyán lehúzta Nálam drhúzt (mindig sajnálom az első évad: x és y sem tudta mi a baja, hátha drhúz igen-t).

a katona fehérben 2008.11.17. 12:13:46

"Mindenhez úgy áll hozzá, mint ha az lenne az utolsó gép Saigonból", Wilsonnak is jut néha poén :-) Kiváló epizód volt.

Viszont azt se a filmből, se most, a fotó alapján nem tudom megfejteni, hogy azt a fehérneműt Taub kezében pontosan melyik testrészen és hogyan kell viselni? Lehet, hogy nem ismerem kellő mélységgel a női anatómiát, de valahogy sehova se tudom képzeletben illeszteni.

Plusz egy korrekció: "biszex poénok armadáját", ez gondolom "garmadáját" akart lenni, bár végül is a poénhadseregnek is van értelme.

eperlekvár 2008.11.17. 12:31:17

Szerintem is lejött a poén anélkül, hogy elhangzott volna szó szerint... elég ütő volt :)

tetszett ez a rész is!! ;)

eperlekvár 2008.11.17. 12:31:48

szóval ... ütős !!!

a katona fehérben 2008.11.17. 12:32:07

Hm, tényleg, erre nem is gondoltam, köszönöm.

Lencse. 2008.11.17. 12:40:38

Ó igen, ha házkutatás közben találok néhány lemezt, én is villámgyorsan megnézem, hogy ki a producer, ki nem hagynám, különben félmunkát végzek. Teljesen életszerű volt. :D

winnie 2008.11.17. 12:59:41

úgy érted, hogy ha a házkutatás közben a falra kilógatott aranylemezeket találsz, akkor nem életszerű megnézni, hogy mégis mit keresnek ott?

OkoskaTo:rp 2008.11.17. 13:02:30

Foschpunpa.

Logikai zűr: Ha a csajszi a felállástól lesz rosszul, a terheléses vizsgálat közben bizonyára fekve tekerte végig a távot.

13 biszex mivolta szánalmas, kb. Tatu-szintű nézettséggenerátor közhely.

Meg az odáig oké, hogy a csajszit átverik az időzítéssel, de az elvileg szintén ortodox férj nagyon lazán túlteszi magát a sabbat-sértésen.

fitzgerald 2008.11.17. 13:06:19

szerintem is porfíria (de ha már szőrszálat hasogatunk a várnyomás se rossz :)
szerintem is szentségtörés a OMG-s mondat hiányos fordítása (ez egy akkora kikacsintós poén volt azoknak, akik össze akarták hozni House-t és Wilsont, mint a ház)
amúgy a házkutatásnál szerintem nem csak lemezek voltak, hanem díjak is (arról nem is beszélve, hogy a pincében lévő ismeretlen zenekar - gondolom nem U2 albumról volt szó - lemezeit én is megnéztem volna alaposan), de ez egy sorozat, ez még belefér. ha teljesen életszerűtlen bakugrásokat akarsz látni, akkor nézd meg az új James Bond filmet :)
amúgy nekem az nem volt egyértelmű hogyan jutott el House-hoz az infó, hogy 13 biszex (Foreman biztos nem mondta, a vizsgálat során pedig nem volt teljesen kivehető - Kutnernek pluszpont ezért a dumáért: "she is talking about sex" - vagy kikövetkeztette maga, ha már Foremannek is sikerült)?

Lencse. 2008.11.17. 13:26:19

Aranylemez volt? Akkor nem szóltam. :)

winnie 2008.11.17. 14:08:55

"13 biszex mivolta szánalmas, kb. Tatu-szintű nézettséggenerátor közhely."

wow, elég egydimenziós gondolkodás. mióta generál nézettséget egy biszexuális karakter (javítok, egy olyan karakter, akire egy másik karakter ilyesmit mond).

legalább példa kéne, nem?

tévés tapasztalatok alapján nézettséget leginkább a heteroszexuális karakterek (a legdurvább közhely) generálnak, erre nem is sorolom a példákat, annyi sorozat dolgozik effélékkel. (értsd: nem szexuális beállítottság kérdése a nézettség, hiszen hetero és meleg karakteres sorozat is volt siker s bukott)

a house-ról viszont csak egy valami mondható el, a biszex-szál bevezetése óta csökken a nézettség. (persze nem amiatt, de mondom, ennyire egydimenziósan nem illlene gondolkodni. vagy csak én nem nézem le annyira a nézőt, hogy nam az alapján dönt egy sorozat nézésről, hogy ki biszex és ki nem?)

Anak 2008.11.17. 21:25:56

Miért? Ebből a részből kiderült, hogy Jimmy is biszex. Csak ő ügyesebben csinálja, két személyt gyúrt egybe vágyai netovábbjának.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.11.18. 00:34:42

érdekes én megesküdtem volna, hogy az ominózus mondat elhangzott. ezek szerint annyira kézenfekvő volt, hogy automatikusan odaképzeltem, pedig nem néztem meg eredei nyelven:)

egy kicsit(inkább nagyon) azért szánalmasra sikeredett house figurája ebben az epizódban. wilson viszont brillirozott! a nagy poénok zöme tőle jött most...:DDD

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.11.18. 09:12:43

"érdekes én megesküdtem volna, hogy az ominózus mondat elhangzott. ezek szerint annyira kézenfekvő volt, hogy automatikusan odaképzeltem, pedig nem néztem meg eredei nyelven:)"

Dettó

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.11.18. 13:25:20

Szintúgy!

Azért látszik a különbség - amit Amerikában csak a beszédből értenek meg, azt itthon már a csöndből is kikövetkeztetjük ;-)

Jó volt ez a Amber szál, helyes hogy visszaírták - sokkal izgalmasabb, humorosabb, mint a 13-as szála (bár az az utolsó poén nem volt rossz.)

butatót 2008.11.18. 19:57:00

"Azért látszik a különbség - amit Amerikában csak a beszédből értenek meg, azt itthon már a csöndből is kikövetkeztetjük ;-)"

Ott a pont. Szerintem is jobb volt, mintha szájbarágósan elmagyarázták volna.

butatót 2008.11.18. 19:58:54

"Cafka nem rossz nő és a nyelve is csípős, kellenek az ilyen szereplők. Még egy Cuddy vs. Cafka meccset néznék meg szívesen :)"

Mivel most már tudjuk, amit tudunk, én inkább egy 13-as vs. Cafka "meccset" néznék meg :P

candyperfumegirl 2008.11.18. 20:50:46

Nem ez a lényeg. Az eredeti szövegben elhangzik egy mondat (nem mellesleg zseniálisan Hugh Laurie tolmácsolásában), amit a magyar verzióból egész egyszerűen kivágtak. Eredetiben sem hat szájbarágásnak (és nyilván nem is ezért vágták ki), sőt, nagyot üt.

butatót 2008.11.18. 21:29:12

Nem teljesen értem. Emiatt az egy mondat miatt belevágtak a filmbe? Azaz House nem valami mást mond magyarul, hanem hiányzik az a kb. 2 másodperc? Mi szükség lehetett erre? Valaki talán megbotránkoztatónak itélte? Akkor meg a "Megállni, zsidók!" kiáltás hogy maradhatott bent? Vártam is, hogy mikor fog tiltakozni az SZDSZ az ORTT-nél :D

ladybyron 2008.11.19. 01:07:45

A House magyar szinkronjában ne keressünk logikát. Ezt a mondatot kihagyták, miközben - ahogyan erről többször beszéltünk - nem egyszer indokolatlanul fordítanak valamit sokkal durvábban.

A szinkronnak nincs joga felülbírálni az eredetit, akkor sem, ha bődületes marhaság hangzik el, vagy ha tényleg szájbarágós. Majd mi, nézők eldöntjük, hogy tényleg szájbarágós-e.

Egyébként az évad második legjobb része a Frozen után. Bombadil: House itt még csak megközelíti a jellemgyilkos szánalmasság határát. :-)) De már ez is necces, ezért lett csak második a listámon.

Pepe0419 2008.11.19. 13:13:59

Egyébként a szinkront azért szinkronnak hívják, mert ugyanazt mondja el, csak más nyelven. Sztem sincs joguk kihagyni bármit, max. bizonyos szófordulatokat lehet a magyar megfelelőjével helyettesíteni, az élvezhetőség miatt. De ezen nem érdemes rágódni, nekem is is tetszik.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.11.21. 20:59:09

szerintem meg a jó szinkron pont az, amelyik nem szó szerint követi az eredetit, hanem figyelembe veszi magyar nyelvi sajátoságokat, a magyar/európai popkulturát is. (pl. egy angol szóvicc, elég sután hangzana szó szerint lefordítva)
arról nem is beszélve, hogy a szájmozgáshoz is hozzá kell igazítani a szöveget. és koránt sem olyan egyszerű...
a house szinkronja szerintem a legjobbak közé tartozik, főleg mióta kulka a hangja.

efzsé 2009.06.24. 15:53:41

eltelt egy év, s az AXN ismétli a sorozatot, s én csak most nézem,

A vitatott helyen ez hangzott el: " Te tulajdonképpen engem dugsz"
Mit gondolhatok?
Csak azt, hogy felvették..kivágták...visszatették.
Nahát!

candyperfumegirl 2009.06.24. 18:57:23

Hmm, ez azért több, mint érdekes. De legalább megvan az a bizonyos mondat.
süti beállítások módosítása