Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 2x01 - Ha eljön a kaszás

2008. október 19. 13:30 - Annácska5

Elérkeztünk a második évad évadnyitó részéhez, ami egy átfogó visszatekintéssel nyitnak, mivel sok mindent fel kell idézni. Ugyebár az utolsó részben Winchester papát megszállta a az a bizonyos sárgaszemű démon, Deant kishíján megölte, és grátiszként kaptunk egy hatalmas cliffhangert: az Impalát ledarálta egy kamion, benne Apucival és a tesókkal. Hál’istennek ezzel is nyitunk. Mégpedig a kamion vezetője kimászik, hogy megnézze mi a helyzet. Csakhogy az öregnek koromfeketék a szemei, tehát megszállta a démon, persze a család egyetlen eszméleténél lévő tagja, aki Sam, ezt ki is szúrja, és a Colttal fenyegetőzik. Erre a démon megijed, és elhagyja a testet. Az öreg zokogni kezd, Sammy pedig hiába szólongatja Deant és Johnt, azok bizony halálukon vannak.

Látszik, hogy a kinti egészségügy sem jobb az itthoninál, ugyanis ezek éjjel történtek, de a mentőhelikopter már fényes nappal viszi őket a kórház felé, és még mindig Sammy az egyetlen, aki magánál van, és hiába kérdez a többiekről, a doktor néni gyakorlatilag lekussolja. De nem kell izgulni, Dean a következő jelenetben magához tér. Mezítláb és kis pizsamában indul útra. Azért megnéztem volna, abban az igazi kórházi hálóingben, aminek a háta teljesen szabad… A kórház szinte teljesen kihalt, míg végre a recepción talál egy szőke nővért, aki keresztül néz rajta. Szó szerint. Nahát itt valami gond lehet, rohan vissza a kórtermébe, és mit lát? Saját magát, és testéből mindenféle csövek állnak ki. Ó jaj.

Új főcím van! Na jó nem teljesen, mert a betűtípus ugyanaz maradt, de már nem kis szürke, hanem vörös, és lángol! Most hogy kiörömködtem magam, térjünk vissza Deanre. Meglátja öcsit, és körüludvarolja, sajnos hiába, Sam nem hall semmit, pedig nagy kár. Sammy kicsit pityereg Dean ágya mellett, akit legjobban az érdekel, Apu hogy van. Szerencsére egy doki pont akkor lép be: John magáhoztért. De az orvos közben elmondja, hogy Dean nagyon rosszul van, alig van valamije, ami épen maradt volna, és egyáltalán nem biztos, hogy valaha magához fog térni. Bíztató.

John valóban sokkal jobban van, fáradtan mosolyog. Sam már zsizseg, menne ráolvasót vagy valami csodadokit keresni, de Apu leinti, nem eszik azt olyan forrón, nem biztos, hogy találnak. Eléggé Pató Pálosra veszi a figurát, ejj ráérünk még, de a Colt az kéne máris, azonnal, rögtön. Ez persze Samnek is feltűnik, Dean haldoklik Apunak meg a Colt kell? Hát mi van itt már? John lehűti, aranyfiam, ha jön az a dög meg kell védeni magunkat. Végülis jogos. És ha már Sam Bobby-hoz megy, aki elvitte a kocsit magához, akkor már John egy listát is ad. Azt mondja, védelemre kell a sok gizgaz. Nekem ez nagyon gyanús. Eleve John Winchester nem az, aki hagyja a fiát csak úgy meghalni, másrészt ez a lista is… Indulás előtt még Sam megkérdezi, hogy vajon a démon mit akarhat tőle, és a többi hasonló gyerektől, mert azt, mondta tervei vannak velük. John persze azt mondja, hogy semmit nem tud. És ez már nem csak nekünk gyanús, hanem Deannek is, aki a sarokban végighallgatta az egészet.

Az Impala romokban. Bobby szerint menthetetlen, nem éri meg el se vontatni. De Sam erősködik, Dean kinyírja, ha otthagyják. Ebben igaza is van, bátyó a kicsikéjét mindennél jobban imádja. De azért Sam valamilyen szinten Deanről is beszél, amikor azt mondja, ha csak egy használható, megmenthető alkatrész van, akkor már nem adják fel. Bobby-nak is könnyes lesz a szeme. Bobby megkapja a John által írt listát, persze neki is kerekedik a szeme, főleg a védelem szónál. Mondom én, hogy ez egyre gyanúsabb.

Megint a kórházban vagyunk, John ül Dean ágyánál, aki tényleg nincs valami fényes állapotban. Közben Dean szelleme kiborul. Mindent megtett, jó fia volt, mindig úgy tett, ahogy John kérte, de apja még csak meg sem próbálja megmenteni. Eközben lágy zene szól, a hatás kedvéért. De Dean hirtelen megérez valamit, kimegy a szobából, és valami elrohan mellette, vagy inkább keresztül rohan rajta. Nyomás utána. Megint átrohan rajta, egy szoba felé, ahol már haldoklik is egy nővér. Végül szegény meg is hal, szellem Dean nem tud rajta segíteni. John szobájába Sam érkezik, láthatóan dühösen. Össze is vesznek, mindenfélét vagdosnak egymás fejéhez. Dean feldühödik, és hopp lever egy poharat. Erre végre Apu és Sam abbahagyják a veszekedést. De Dean bezizeg, és összeesik. Sammy szalad, és már csak azt látja, hogy Deant újraélesztik, mert elállt szíve. Csendben pityereg az ajtóban, miközben szellem Dean megérkezik, és látja, hogy teste fölött valami lény lebeg, és az életerejét szívja. El is kergeti gyorsan, hát nehogy már.

Dean miközben üldözné azt a valamit, kiabálást hall. Egy fiatal lány az, aki láthatóan ugyanúgy járt mint ő. Járkál az emberek között, kiabál, de senki nem hallja, nem látja. Tessának hívják, és csak egy vakbélműtétre jött be. Persze rosszul sikerült, ezért lebeg most élet és halál között. Deanből persze előbújik a vadász, és előadást tart Tessának a bilokációról, és hasonlókról. Persze a csaj néz rá értelmes fejjel. Először persze kiakad, de hamar rátör a béke. Belenyugszik, hogy meg kell halnia. Persze ez Deannek is furcsa, mert ilyen jó nő, nem nyugodhat bele így a halálba. De a nagy eszmefuttatásnak egy kislány haldoklása vet véget. Csakhogy ide Dean későn ér, az a valami már megsimogatta a gyerek arcát, így sajnos vége, meghalt.

Sammy Apunak meséli, hogy érezte Deant, és el is szalad, hogy egy ouija táblával térjen vissza Deanhez. Ki is akad rajta, de azért megpróbálják a biztonság kedvéért. És működik! Bátyus gyorsan a tudtára adja, hogy egy kaszás garázdálkodik a kórházban, és Deanre is vadászik. Meg kell hát állítani, ezért Sam rohan Johnhoz, akinek hűlt helye. De azért Sammy elhozza a naplóját, és megmutogatja Deannek a kaszásról szóló bejegyzést. Bátyus már rohan is Tessához, aki már nem a fehér pizsiben nyomja, hanem kaszáshoz méltó fekete ruhában. Ugyanis ő a kaszás, aki bármilyen alakot magára tud ölteni. A csaj győzködi Deant, hogy fogadja el a sorsot, de ez neki nem megy ilyen könnyen.

Johnt is megtaláljuk, lent az alagsorban. Éppen démont idéz, nem is akármilyet, magát a sárgaszeműt. De először egy karbantartó jelenik meg, aki mindenáron el akarja hajtani onnan. De John nem olyan naiv ám mint látszik. Ráfogja a Coltot, és hopp, a karbantartónak besárgul a szeme. Sammy eközben olyan szépen, meghatóan beszél Dean testéhez, hogy ritka az az ember, aki nem érzékenyül el. De hiába, mert Dean egy másik szobában bizniszel Tessával a kaszással. Nem sok kedve van meghalni, meg különben is, vadászni kell, meg ott van öcsi, akire vigyázni kell. De sem ez, sem pedig a nagy harc nem hatja meg Tessát, Deannek mennie kell. Nem úgy megy az, Deannek esze ágában sincs meghalni. Ekkor a lány felvilágosítja, hogy bizony dühös szellem lesz belőle, ha marad. Ez már kicsit elgondolkodtatja.

Na de visszatérünk a John, sárgaszemű vonalra. Nagyon egyezkednek. John felajánlja a Coltot, és azt az egy golyót, ha a démon visszahozza Deant az életbe. És miért ne tenné, hiszen Dean (szerinte) nem jelent számára veszélyt, ahogy Sam sem. És megint kapunk kis említést Samről és a többi gyerekről, akikről John tudja az igazságot. Csak mi nem! (Nem fogjuk még egy ideig) De még mindig nem áll az alku, a démon még többet akar. Tessa eközben már majdnem meggyőzte Deant. A szívünk megáll, mikor majdnem kimondja, hogy vele megy. De ekkor villódzni kezdenek a lámpák, vagyis démon jön. Még sosem örültünk ennyire ennek, úgy érzem. Tessa maga is halálra rémül, hát még amikor belészáll a fekete füst. Mikor ez megtörténik Dean felé fordul, és „Ma mázlis napod van kölyök” felkiáltással, egyetlen érintéssel visszahozza az életbe. Abban a pillanatban magához is tér a kórteremben.

A doki nem érti mi történt, minden sérülése begyógyult, gyakorlatilag csoda történt. Dean semmire nem emlékszik, és Samet kérdezgeti, akinek meg ugye gőze sincs az egészről. Ráadásul Deannek valahogy rossz érzése van. Apu is megérkezik, Sam már számon is kéri, hogy mégis merre járt az éjjel. Össze is vesznének, de John nagyon furcsán viselkedik. Kicsit körülményesen, de bocsánatot kér Sammy-től. Sam még rá is kérdez, hogy minden rendben van-e. Már miért is mondana mást, minthogy természetesen, semmi gond nincs. Gyorsan elküldi egy kávéért, és utána, talán életében most először, elismeri Dean kemény munkáját, hogy jó fia volt. Ezzel a frászt hozza rá. Aztán valamit a fülébe súg, amit mi nem hallunk, de Dean arckifejezéséből már rájöhetünk, ennek később még jelentősége lesz.

Papa visszasétál a szobájába, a Coltot kipakolja az asztalra. Sam mire arra sétál a kávéval, John már a földön fekszik, halott. Már hiába próbálják újra éleszteni, minden hiába. Nem csak a fegyvert, hanem saját életét is feláldozta Deanért, a fiáért.
 

Címkék: odaát
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2009.06.10. 23:10:40

Ma láttam a Viasaton a részt, aranyos volt Dean mezítláb. Legalább ennyit vetkőzik:P Remélem végigadja a Viasat az évadot.

deku82 2011.02.25. 17:54:56

Apa csak meghalt, a démon meg él. :(
süti beállítások módosítása