Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 2x16 – Egy végtelennek tűnő pillanat

2008. október 19. 10:30 - Llew

Az űr a legvégső határ. Az univerzum egy számtalan csillag és bolygó alkotta, folyton változó, végtelen mező. Itt ez az ismeretlen rendszer, ahol éppen valami rendkívüli történik. A csillagból tölcsérként elnyúló gázfelhő húzódik egy fényes kis törpe csillagig. A törpe csillag felrobban, és a lökéshullám nyomában egy gyorsan növekvő őrvény jelenik meg az űrben. Nem, megnyugtatlak kedves olvasó, nem a Discovery egyik adását kezdtem hogyvoltba önteni, hisz a következő képeken már az látjuk, amint egy ismeretlen CSK csapat kapkodj a lábát egy sivatagos bolygón, mialatt a vezetőjük iiiillyyyeeeen teeemmmpóóóóbaaaaannnn ooorrrdííííít, hogy siessenek, mert mindjárt odaér. Na, de ki?

Ez alatt otthon a bázison Carter egy alma=galaxis, féregjárat=féreg példával igyekszik a Jacknek elmagyarázni a csillagkapus utazások lényegét. Valljuk be, ettől egyszerűbben már nem lehetne. Nem várt kapuaktiválás történik, és megtudjuk, hogy Daniel hűtlenkedik, mert egy másik csapattal kalandozik. Alacsony frekvenciás rádióadást fognak. Carter okoskodik, kicsit gyorsítanak a jelen és kiderül, hogy a CSK-10 kódja az. Kinyitják a kaput, de az a nélkül kapcsol le, hogy bárki átjönne. Jack már menne, de Hammond óvatoskodik.

Az átküldött szonda egy majdnem infravörös képet küld, ráadásul nagyon lassan. Hat perc alatt 11 képkockát kapnak, amin egy nagyon rémült CSK csapatot látnak. A szonda kamerájának elfordításával azt is megtudják, hogy mitől rémültek meg. A bolygó felett egy nemrég kialakult fekete lyuk figyelhető meg. Mivel Carter szerint semmit nem tehetnek a felderítők megmentésért, a tábornok parancsot ad a kapu lekapcsolásra. Az azonban nem engedelmeskedik.

Nagyon keménynek tűnő kommandós félék érkeznek a Cheyenne-hegy bejáratához. Az őr tájékozatja a vezetőjüket, hogy 4 órája nincs kapcsolat a bázissal, mire ők a szellőzőben bekommandózzák magukat. Hammond a piros telefont akarja használni, de nem sikerül. Carter a kaput próbálja lekapcsolni, de az sem sikerül. A Walter pótló tárcsázós kiskatona közli, hogy a 24. szint alatt nincs kapcsolat a bázis többi részével. A tábornok elindul legfelülre, hogy végre beszélhessen az elnökkel.

Jacknek az a professzionális elektromos készülék szerelő ötlet jut eszébe, hogy ki kéne húzni a konnektorból. Lekapcsolnak egy egész falnyi kapcsolót, meg még két kézifék méretű főkapcsolót is, de csak annyit érnek el, hogy Siler őrmester és Teal’c megsérül. A féregjárat úgy örvénylik, mint egy leeresztés alatt álló fürdőkád, mire Carter becsukatja az íriszt, mert a fekete lyuk gravitációja „átjön” a csillagkapun. A tábornokot a felszínen Davis őrnagy és egy csapat fegyveres fogadja. Nincs idő vacakolni, menni kell az elnökhöz, a gép már a kifutón gurul.

A kemény kommandó is leér a bázisra, és rögvest el is fogják Fraiser dokit. Bár a tábornok volt lent az események helyszínén, Davis őrnagy mégis jobban tudja mi történt. A fekete lyuk gravitációja amiatti időtorzulás következtében a bázis mélyén lassabban telik az idő, mint a felszínen. És az idő múlás különbsége miatt nem tudják a kaput sem lekapcsolni. Úgy nem nagy kunszt okosnak lenni, hogy egy csapat tudós már öt órája agyal azon, ami a tábornok szerint csak tíz perce történt.

Fraiser doki és kísérete, Cromwell ezredes vezetésével összefut O’Neillel. Mint kiderül ők ketten régi ismerősük. Amint Carter megtudja, hogy öt óra csúszásban vannak, fel akar menni a felszínre, hogy ott okoskodjon tovább a megoldáson. Éppen technikai halandzsával fárasztja Jacket, amikor befut Hammond tábornok azzal a szöveggel, hogy 18 órája ment el és megjárta Washingtont is. Az ottani „szakértők” azt a megoldást találták, hogy felrobbantják a bázist, és az megoldja a gondot. Brávó. Evakuálnak, majd Jack és Cromwell marad, hogy öt percel később beindítsák az önmegsemmisítő. Mikor felérnek, a katona szerint a tábornok 22 órája volt lent. Carter szerint ilyen eltolódás mellett O’Neillék csak hat óra múlva fognak robbantani.

Így legalább marad ideje kifundálni egy jobb megoldást, és ha kis segítséggel is, de eljut a féregjáratot átugratjuk egy másik kapura című megoldáshoz. O’Neill és Cromwell a saját kis öt percüket titkos akciókról, és Jack cserbenhagyásáról történő nosztalgiázással töltik. Már éppen indítanák a visszaszámlálást, mikor befut Carter és előadja az ötletét. Egy irányított töltettel túlterhelik a féregjáratot. A dolog szépséghibája, hogy közvetlen a kapu mellett kell beállítani és elindítani az időzítőt. Ezért aztán a két ezredes egy vízszintesen lógó kötélen leereszkedik a kapuhoz.

Már majdnem a célnál vannak, mikor egy gravitációs hullám kitöri a vezérlő még megmaradt üvegeit, amik Jackék nyakába zúdulnak. A következő pillanatban az írisz is eltűnik az örvénylő féregjáratban, amitől hirtelen megugrik a gravitáció és Jack lecsúszik a kötélen. Cromwell próbálja felhúzni, de akkor meg egy korábban beakad üvegszilánk elvágja a kötelét és ő kerül veszélybe. Hogy O’Neill ne vele törődjön, elengedi az utolsó kapaszkodóját és belezuhan a féregjáratba. Jack elindítja a bombát, a többiek elkezdik visszahúzni a vezérlőbe. A bomba robban, mi meg kapunk egy nagy fényt a képünkbe.

Jack a gyengélkedőn ébred. A tábornok és az egész csapat - Danielt is beleértve - ott áll az ágya mellett. Carter elmeséli, hogy a terv bevált, a féregjárat ugrott, ők lekapcsolták a kaput és a bolygó ismét megmenekült. Mindez két hét alatt történt a valóságban, pedig Jacknek aki végig a bázison volt nem tűnt többnek pár óránál. Így erre most inkább alszik egyet. Egészségére.

Címkék: csillagkapu
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.10.19. 12:32:01

Öhm...és Danielék mégis hogy jutottak ki a bolygóról? (Ha ez a 9-10. évad lenne, akkor asgard sugárral, na de ott még nem tartunk)

Llew 2008.10.19. 12:37:59

Egy szóval sem mondtam, hogy Daniel azon a bolygón van amit a fekete lyuk akar elnyelni. Az egy harmadik csapat amivel Daniel volt, és csak annyiból érdekes, hogy nincsen Jackékkel a részben.

kla 2008.10.19. 13:06:15

Ja vagy úgy. Köszi.
süti beállítások módosítása