Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Big Bang Theory 2x03 - The Barbarian Sublimation

2008. október 17. 13:00 - Bruzsy

Érdekes cím, ugye? Nem? És mit szólnánk, ha azt mondanám, hogy a cím rólunk, magyarokról szól? Igen, Stephen Colbert után újabb országimázst kaptunk, szóval essünk is neki az epizódnak, ami nem kisebb témát boncolgat, mint a játékfüggőséget. De hogy lehet a játékfüggőségről beszélni úgy, hogyha a sorozatunk négy főszereplője akkora kocka, amekkorát még nem hordott a hátán a Föld, és velük kapcsolatban már mindenen csak csóváljuk a fejünket?  Hát úgy, hogy az egyetlen normális szereplőnket áldozzuk fel a nép tanításának oltárán. Szóval tessék felkészülni, 22 perc World of Warcraft őrületre, még akkor is, ha itt épp nem így hívják.

A rész Hódító Sheldorral kezdődik, aki a múltkori Máriózás után más játékot talált magának: az Age of Conan című MMORPG-ben nyűgöz le mindenkit, végre egy olyan világ (még ha virtuális is), ahol ő töltheti be az alfahím szerepét. Egészen addig, amíg a folyosóról furcsa hangok ütik meg a fülét, szóval AFK. Hogy ez mit jelenthet, nem tudjuk, biztos JFK egy titkos testvére az, akkora a Kennedy család, hogy simán elképzelhető. Nade, irány a folyosó, ahol mit látnak szemeink: Penny próbálja megerőszakolni a bejárati ajtaját, még jóhogy, amikor a kocsikulcsot próbálja beleerőltetni a zárba. A művelet vége csak az lesz, hogy a bevásárlószatyor kiesik a kezéből, szétszóródik az egész emeleten, ő pedig kiborul. Sheldon pedig nem valami jó a síró emberek megnyugtatásában.

Az is kiderül, hogy mi a kiakadás oka: egy színházi meghallgatásra ment, ahol 3 órán keresztül várakozott, majd mikor sorra került, egy pillantás után hazaküldték. Innentől kezdve egyenes út vezetett a kiborulásig, 2 év alatt egy szerepe se volt, az étteremben nem kapott még fizetésemelést se, fél éve nem volt pasija, ráadásul még egy legyet is lenyelt véletlenül. Az más kérdés, hogy a rovarok Sheldon szerint fehérjegazdag ételek, Pennyt nem érdekli a Hakuna Matata, csak folytatja a sírást. Így Sheldon kénytelen behívni a lányt a lakásba, akit perpilanat nem érdekel, hogy két kínkeserves óra vár rá Shelly társaságában, él a lehetőséggel.

Szerencsére Sheldonnak jobb dolga is van, minthogy a lánnyal törődjön, hiszen várja őt az Age of Conan. Penny mondjuk nem ilyen vendéglátásra számított, szóval próbál beszélgetést kezdeményezni, jobb téma híján a játékról. Na, akkor AFK. És végre azt is megtudjuk, mit jelent: Away From Keyboard. Erre csak egy dolgot lehet mondani: OIC. És végre egy rövidítés, aminek a jelentését még Sheldon se ismeri! Pedig ha tudná, miből marad ki... Oh, I See!

Kicsivel később Leonard is hazaér a munkából, és nem elég, hogy arra kell felfigyelnie, hogy a folyosón széthullott kaja felkeltette az vadvilág figyelmét (az a macska csakis Schrödingeré lehet), hanem hogy a lakásban élete szerelme és lakótársa olyat művelnek, amit sose tudott volna elképzelni: karaktert alkottak Pennynek! Igen, Pennyből hármas szintű Harcos lett, és nekiállhat az elrejtett kincs megtalálásának. No, ez már Leonak is sok, egy gyors információátadásra hívja Sheldont, aki nagyjából elmeséli az addigi eseményeket, persze a saját stílusában. Amíg ezek elvannak, Penny is küszködik: sikeresen megtalálja az elásott kincset, te jó ég, gazdag vagyok! Persze, hármas szinten gazdag. Micsoda n00b.

Másnap este már nem Penny vár minket a lakásban, hanem a másik két kocka, akik egy elképesztő kísérletre készülnek: keményítős vizet táncoltatnak egy hangfal segítségével, ami a hullámok hatására szilárd alakot vesz föl. És hogy minek? Mert jó poén. Ekkor érkezik Penny az imádnivaló rózsaszín laptopjával (épphogycsak a bolyhosság hiányzik róla), hogy Sheldonnal kell beszélnie. Mivan?! Ez mindenkinél kiveri a biztosítékot, ez vagy nyelvbotlás volt, vagy a lány elfelejtette a nevüket. De nem, neki tényleg Sheldon kell, ugyanis baja van a játékban, nem tud véghezvinni egy küldetést. Shelly átveszi az irányítást, Penny közben mellette áll és segít neki, na ez az, ami láttán a másik három jelenlevőnek is elhangzik egy-két networktévére optimalizált káromkodás a száján. Get a life, Penny, látod, mi is milyen jól elvagyunk a keményítős vizünkkel.

Pár órával később, mindenki az igazak álmát alussza, egyedül egy valaki van még ébren. Csendben belopózik Sheldon szobájába, leül az ágya szélére és... felkelti. VESZÉLY, VESZÉLY, Shelly reflexei még működnek, de mint kiderül, csak Penny az, megint segítségre van szüksége. És hogy miért? Ismét elakadt, és néhány budapesti kocka meghívta őt a Fekete Kastélyhoz egy kis hadjáratra. Na, ez Sheldon szeméből is kiűzi a maradék álmot, Penny, nehogy elfogadd, 25-ös szinten vagy, ezek csak csalinak akarnak használni. Szörnyű hogy milyen emberek vannak, az ember még azt hiszi, megbízhat egy hordányi barbár magyarban, pedig... Költözne csak ide, már évek óta rájöhetett volna erre...

A beszélgetés utolsó (eléggé félreérthető) mondatait még Leonard is végighallgatja, itt valami nagyon nem stimmel a lánnyal. És másnap újfent meggyőződhetünk erről, amikor is Sheldon és Leslie egy kis beszélgetésre hivatalos Dr Gablehauserhez, tekintve, hogy ezek ketten megint összerúgták a port, amely vita során a lány leseggfejezte hősünket. A beszélgetés azonban nem megy a legsimábban, mert miután a mobilján nem tudta elérni, Penny Gablehauser irodai telefonján kénytelen segítséget kérni szomszédjától. Nos, a beszélgetés innentől kezdve nem tart valami sokáig, és Sheldon rájön, hogy valamit tenni kell.

Méghozzá Leonardnak kell beszélnie Pennyvel, mivel ő volt az, aki egyáltalán köszönt neki az első nap, és ha nem teszi meg, akkor Sheldon kibírhatatlan üzemmódba kapcsol. Igen, mert eddig a kedves, aranyos, elviselhető Sheldon Coopert ismertük meg. Na, akkor most kell gyorsan lépni, mert ha ez a szörnyeteg elszabadul, már késő lesz. Leo tehát átkopog Pennyhez, izé, Penelope Királynőhöz, aki eléggé leharcolt állapotban nyomja a csatát, és nincs ideje beszélgetni, szóval Leonard gyorsan ki lesz rúgva. Najó, ez így nem fog menni, más eszközökhöz kell folyamodni: a játékon keresztül megpróbálni beszélni a lánnyal. Azonban Pennyt nem tudja ez az őrült kocka lekötni, neki fontosabb dolga is van, szóval Leonard hamarosan fej nélkül találja magát. Egyre komolyabb a baj.

Össze is hívják a válságtanácskozást, Sheldon ébren maradni alig bír, nem hogy Leslievel csatázni. A lány azonban rávilágít a problémára: Penny valószínűleg csak szexuális kielégületlenségét próbálja átvetíteni a virtuális világba. Nem pont úgy, mint Wolowitz, de akkor is ez a szituáció. Sheldonnak pedig megragad ez a gondolat a fejében, és rájön a megoldásra: Pennyt össze kell hozni egy sráccal, és minden visszatér a rendes kerékvágásba. És hogy lehetne ezt megszervezni, mint hogy Shelly randira hívja az egyik munkatársát? Aki persze igent mond, szóval nagyon valószínű, hogy nem ez a srác lesz Penny élete szerelme. De kit érdekel ez most, amikor csoda történt! Sheldon Cooper sikeresen udvarolt egy másik emberi lénynek, sőt még telefonszámot is kapott! Hát hová süllyed ez a világ?!

Najó, akkor egy fokkal biztosabb módszerekhez kell folyamodni, mondjuk csinálni egy társkereső profilt Penny nevével, arra biztos lesz jelentkező. Sheldon tehát tökéletes trükközéssel kikérdezi a lányt a személyes adatairól, majd megszervezi a randit az első sráccal, aki jelentkezik. Ami nem alakul a legszerencsésebben, amikor ugyanis a partner (Penny) beállít, két hete mosatlan, fésületlen hajjal, kecsapos szájjal, karikás szemekkel, mackónadrágban, a srác valami miatt megijed. Pedig tudhatná, hogy az ilyen oldalakon a lányok sosem olyanok, mint a fényképen, ezt Leo is megerősítheti.

Ez se sikerült, no de akkor mi lesz Pennyvel? Hát marad álomvilágban, ahol rögtön társasága is akad: Sir Howard of Wolowitz, aki nyomban randira hívja a lányt. És Penelope Királynő igent mond! Na, itt jön rá, hogy ez így nem mehet tovább, és segítségre van szüksége...

És még egy kis reklám a hogyvolt végére. Kevesled a heti 20 percet kedvenc kockáinkkal? Akkor jó hírem van: a CBS belépett a webkettő világába, így elkészült Penny, Leonard, Sheldon, Raj és Wolowitz twitter profilja. 24/7 Big Bang Theory. Kell ennél több?

 

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2008.10.17. 14:24:21

ÁÁÁÁ!! Talán az eddigi legjobb rész, sírva fakadva röhögtem végig..:) a legvége a legjobb, ahogy Penny felriad..:) Kész volt az egész rész, csak így tovább..:)

Midaga 2008.10.17. 20:45:36

Flanken Sie!
Konkrétan a legjobb rész.
Penny sose érdekelt különösebben, de a tizenharmadik perc környékétől kezdett vonzóvá, a huszadiktól pedig ellenállhatatlanná válni. Csodálatos, ahogy egy rusnya hernyóból gyönyörű, kecsöpös pólós, mocskos, büdös pillangóvá válik.
És ahogy Sheldon becsajozik az ebédlőben, azt tanítani kellene.

mizrolist 2008.10.17. 21:33:09

Bruzsy, azért számíts rá, ha bárhol máshol próbálnád összemosni a WoW-ot és az AoC-t, akkor virtuálisan meglincselnének ;) (igen, az Age of Conan létezik, viszont nagyon durván bukott, szóval ez a rész nekik is promó volt...)

mizrolist 2008.10.17. 21:40:58

Ja, a jelek szerint Leslie Winkle is ott a Twitteren...

gimp 2008.10.18. 10:39:56

Nagyon komoly rész volt, amit Sheldon előad Pennyvel a folyosón, az leírhatatlan, minden mondat zseniális, és még a főcím előtt...
Kíváncsi vagyok, képesek lennének-e ezt élvezhetően szinkronizálni. (nem)
Hiába jó a hogyvolt, ezeket a fejeket látni kell, de most újra röhögök az egészen, köszi Bruzsy!

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.10.18. 22:36:51

No igen, akkor most elbujdosok a sarokba, és elszégyellem magam. ;) Rossz kocka vagyok. :-D Amugy jo tudni, én végig azt hittem, hogy valami nevet bekamuztak, bar igy belegondolva, arrafelé nem szólnak bele ennyire az írásba, és nem kell Konnektor nevű közösségi hálókról beszélni, mint a BK-ban. :) Köszi.
Flanker, azon meg gondolkoztam közben, hogy beleírom, hogy nickváltoztatásra lesz szükséged Penny után, de aztán úgy döntöttem, nem kivételezek senkivel. ;) :-D

Flankerr 2008.10.20. 15:43:58

Miért is kéne nicket váltanom? ..:) (tényleg nem tudom..:)

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.10.20. 15:50:49

Flanken Sie, Flanken Sie! ;-)

Najó, nem annyira jó, de egy említést mindenképp megért. ;-)

Flankerr 2008.10.22. 20:29:33

értem én ,értem én, de nem értem ,mert nicht sprenchen német jazik eléggé hozzá hogy megunderstandeljem..:)
süti beállítások módosítása