Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 1x22 – Halálcsapda

2008. október 13. 09:00 - Deana W.

„Ezt most nagyon elcsesztétek, fiúk. Soha többé nem látjátok az apátokat.” Meg bűbájos telefonhívása után Dean lázasan csomagolni kezd. Amíg ők Salvationben megmentették a családot a Sárgaszeműtől, elpazaroltak egy értékes colt golyót és hagyták meglógni a démont, Apa is kudarcot vallott a hamis colttal Lincolnban, így Megnek sikerült elkapnia a nagy John Winchestert. Sam nem érti miért kell lelépniük, mert bár a Sárgaszemű tudja, hogy itt vannak, az eredeti colt társaságában – de van még 3 golyójuk, úgyhogy akár meg is várhatnák, míg rájuk talál, és beteljesíthetnék a bosszút. De Dean pontosan tudja, hogy erre nincsenek még felkészülve, és nem tudhatják, mekkora démon sereg jönne ellenük. Holtan meg nem használnának senkinek, úgyhogy pofa be Sammy és indulás.

A Kocsiban Sam tovább morgolódik, és azon tanakodik, hogy mi van, ha Apa már nem él. Ahelyett, hogy őrült tempóban furikáznak, inkább meg kéne ölniük a Sárgaszeműt, ő is ezt akarta volna, mert ez mindennél fontosabb. Dean persze erről hallani sem akar, ő biztos benne, hogy Apa még életben van, és a coltot akarják érte cserébe. Ezért tervet kell készíteniük, és amíg vissza nem kapják Apát, addig minden más dolgot, munkát félretesznek. Mert a családnál semmi sem fontosabb. Nincs apelláta.

A megvalósításhoz viszont segítségre lesz szükségük. Egy autóbontóhoz hajtanak, ahol egy Bobby nevű figura lakik. Mint kiderül, Bobby egy régi démonvadász ismerős, de mikor utoljára találkoztak, épp golyót készült ereszteni John fejébe. Nem csoda, Apa néha kihozza az embert a sodrából. De a régi sérelmeket félretéve örömmel segít a fiúknak. Van neki egy nagyon okos könyve a Salamon kulcsa, benne mindenféle ábrával, amolyan démoni egérfogókkal. Ha beleállítasz egy ilyen védelmező körbe egy gonosz lényt, az elveszti az erejét és nem tud szabadulni a csapdából. Ez hasznosnak tűnik.

Sajnos Bobbynak rossz híre is van: eddig évente max. 4 démoni megszállás volt, ezzel szemben idén már 27 esetről tudnak. Szóval egyre több démon jár közöttünk, úgyhogy a srácok valami nagy szarba nyúltak. Valami nagy vihar közeleg, és ők pont a kellős közepében állnak.

A további elmélkedésnek Bobby kutyájának ugatása és hirtelen eltűnése vet véget. Mire az öreg kimondaná, hogy valami nem stimmel, Meg egy laza mozdulattal már be is rúgta az ajtót és egy még lazább elmetrükkel a falhoz vágta Deant. Elege van a szarakodásból, az igazi coltot akarja. Miközben egyre beljebb merészkedik a házba, arról tart kiselőadást, hogy csalódott a Winchester családban, és nem érti, hogy gondolták, hogy nem fog rájuk találni. Ekkor azonban a háttérben megjelenik Dean, és gúnyos vigyorral Meg arcába vágja, hogy épp erre számítottak – majd felfelé pillantgatva céloz rá, hogy valami van ott Meg számára. Van bizony: egy jól kivitelezett Salamon kör, Meg ügyesen besétált a csapdába.

Na, most hogy elvesztette az erejét, és végre egy székhez tudták kötözni a megvadult csajt, jöhet a vallatás. „Hol van Apa, ribanc? Meghalt, hehehe.” Deannek ez már sok, olyan sallert nyom le csajnak, hogy csak úgy nyekken. De nem szégyelli magát, mert Meg nem is lány. Bobby azonban félrehúzva bizalmasan közli a srácokkal, de bizony, Meg egy lány. Csak épp megszállta a démon. Szóval jó lenne nem agyba főbe verni, mert azzal csak az emberi testének ártanak. Akkor viszont jöhet a lelki terror.

Ördögűzés, király! Sammy már kezdi is kántálni a Miatyánkot, ami úgy tűnik, végre hat, és fáj a Megben lakozó démonnak. A démon azonban még bírja, és állítja, hogy John könnyes szemmel könyörgött az életéért, mielőtt elvágta a torkát. Így megy még egy ideig, Dean egyre idegesebb és egyre nagyobb szavakkal dobálózik, de végül „Meg” megtörik és elárulja, John még él. Valahol Jefferson City-ben tartják fogva, de többet nem tud. Se a pontos címet, se azt, hogy ott van-e a Sárgaszemű. Deannek egyelőre ennyi is elég, részéről folytatódhat az ördögűzés. Persze Meg-démon ezt nem tartja fair-nek, hisz ő vallott, el kéne engedniük. De kit érdekel egy démon kívánsága, főleg, ha még ott lakozik a testében a megmentendő emberi lélek is.

Bobby szerint, ha kiűzik a gonoszt, a lány meg fog halni, hiszen nemrég a hetedik emeletről zuhant ki. Az emberi teste már meghalt, csak a démon lelke tartja még életben. Dean azonban hajthatatlan, ő meg akarja szabadítani a lányt a szenvedéstől, bármi áron. Sammy végülis befejezi az ördögűzést, a gonosz démon fekete füstoszlop formájában távozik Meg száján át és a pokol fenekére száműzetik. Ami marad: Meg megtört teste és haláltusája. Utolsó erejével a lány köszönetet mond, amiért megszabadították az egy éve tartó rémálomból, és megerősíti az információkat: Apa tényleg él, és tényleg ott van Jefferson City-ben, valahol a folyónál. De a démon direkt mondta ezt el nekik, a sok gonosz lény azt akarja, hogy odamenjenek érte. Utolsó leheletével Meg még annyit kinyög, hogy napfelkelte, aztán csendben meghal. Köszönjük, Meg.

Irány tehát a jefferson-i folyópart. Dean a fegyvereket pakolja, míg Sam a Bobbytól kapott nagykönyvet bújja. Talál is benne egy ördögcsapdát, amin a démonok nem tudnak átjutni, így arra gondol, hogy rárajzolja A Kocsi csomagtartójára – ami ezáltal biztonságos rejtekhelye lesz a coltnak. Dean persze kis híján agyvérzést kap, amiért Sam összefirkálta A Kocsit, és különben is hülyeségnek tartja hátrahagyni a leghatásosabb démonölő fegyvert, amikor Apa élete a tét. De ezúttal Sam a hajthatatlan, nem engedi kiadni a kezükből az egyetlen adut, így Dean végülis kénytelen kell elteszi a coltot a csomagtartóba.

A város felé indulva hamar értelmet nyer Meg utolsó szava: az első szembejövő épület a Napfelkelte Apartmanház. Telis tele emberekkel – akik közül bárki lehet épp démon is, így Samék nem tudhatják, ki fog rájuk támadni. Az igazi emberek pedig élő pajzsként használhatók. Okos húzás. Na de mint tudjuk, a Winchester fiúkat sem ejtették a fejükre: tűzriadót rendeznek, így a valódi emberek elhagyják az épületet. Már csak annyi van hátra, hogy a kiérkező tűzoltóktól egyenruhát lopjanak (naná), és így beöltözve bejussanak a kiürített épületbe.

Az elektromágnes-mérő kütyüjükkel be is azonosítják a démoni megszállás alatt lévő lakást, és gyorsan rá is törnek a bentlakó házaspárra. Nagy adag szenteltvízzel és egy-két jobbegyenessel bezárják őket a szekrénybe, amit aztán sóval biztosítanak. A másik szobában végre rátalálnak a még lélegző, de eszméletlen Apára – de mi van, ha őt is megszállták már? Mielőtt eloldoznák, John is kap egy kis szenteltvizet, de szerencsére csak észhez tér tőle, nem kezd el füstölögni. Eközben az utcán álldogáló tömegben hirtelen az egyik ember megszállott lesz és határozott léptekkel elindul a házba. Útközben még a tűzoltók egyike is csatlakozik hozzá, így most két, jó erőben lévő démon elől kell menekülni a két fiúnak és a félholt Apának. De szerencsére sikerül meglógni az ablakon át.

Mikor már azt hinnénk, végre fellélegezhetünk, az utcán megjelenik a korábban Meggel lógó igenerős démon és elkapja Sammyt. A segítségére siető Deant egy szempillantással egy autó szélvédőjéhez vágja (szegény Dean, neki jut mindig ez az elmetrükk), Samet pedig elkezdi nagyon durván agyba-főbe verni. Már épp kezdenénk aggódni Sammy cuki kis pofijáért, ám ekkor egy lövés megállítja a démont: Dean mégis magával hozta a coltot, és bizony nem sajnálta a golyót, hogy megmenthesse öccsét. Már csak 2 maradt…

Nnna, a kis család végre átvergődte magát minden nehézségen, és egy erdei kunyhóba vette be magát. Miközben Apa alszik és Sam a nyílászárókat sózza, kezdődik a lelkizős rész: Sam megköszöni Deannek, hogy megmentette az életét, aminek az volt az ára – azon túl, hogy elveszett egy golyó – hogy Dean tulajdonképpen megölt egy embert. Persze nem volt választása, de mégis ijesztő, hogy ha Apa vagy Sammy életéről van szó, habozás nélkül képes megölni bárkit. Mielőtt nagyon belelovalná magát a bűnbánatba, a beszélgetésbe bekapcsolódik Apa is: szerinte helyesen tette, amit tett, és azt sem bánja, hogy elveszett egy golyó. Sőt, büszke Deanre, hogy vigyáz a családjára – aki ezen nagyon meglepődik.

A családi idill azonban hamar véget ér, a lámpák villogni kezdenek – ez pedig tudjuk, hogy a démoni erő közeledtét jelzi. John elküldi Samet, hogy ellenőrizze a körbesózott ablakokat-ajtókat, Deantől pedig a coltot kéri, mert ő szeretné befejezni a munkát. Dean azonban teketóriázik, nem stimmel valami. Szerinte Apa dühös lett volna, amiért elhasznált egy golyót, és ahelyett hogy megdicséri, biztos, hogy leordította volna a fejét. Ezért ahelyett, hogy átadná a fegyvert, inkább ráfogja Johnra és közli vele: Te nem vagy az apám!

Erre a drámára lép be Sam a szobába és most döntenie kell: vajon Deannek ment el az esze, vagy Apát tényleg megszállta a démon, melyik oldalra álljon? Nehéz döntés, miután Dean a honnan tudod kérdésre azzal a nagyszerű és meggyőző érvvel tud szolgálni, hogy „olyan más”, de rövid gondolkodás után Sam végül mégis a bátyja mellé áll. Na jó, mondja erre John, ha olyan biztosak vagytok magatokban, akkor gyerünk, öljetek meg. Persze erre Dean keze is megremeg már, és ezt a pillanatnyi habozást kihasználva felfedi magát a Sárgaszemű – aki valóban Apa testébe költözött.

Jön megint a szemmel verés, a Démon mindkét fiút a falhoz szögezi és magához veszi a coltot. Sam fogadkozik, hogy megöli a rohadékot, mire az mondja neki, csak tessék, lebegtesd magadhoz a pisztolyt, te kis médium – de persze nem megy. Élvezettel ecseteli, hogy Apa ott van belül benne, és milyen mókás lesz, hogy a saját fiait fogja miszlikbe aprítani. Különösen Dean halála okoz majd örömöt neki, mert mint kiderül, a Dean által kivégzett démonok – Meg és az igenerős fickó – az ő gyermekei voltak. Csodás.

Ha már meg kell halnia, Sammy tudni akarja, a Sárgaszemű miért ölte meg Anyát és Jesst. A válasz igen egyszerű: a két hölgy az útjában állt. Mert hogy tervei voltak Sammel – és a hozzá hasonló gyerekekkel. Hogy mi ez a terv, azt talán sose tudjuk meg, mert Dean közbeszólt, hogy legyenek már túl ezen, unja a nagymonológót. A Démon hát vele folytatja: előjön Dean titkos félelmeivel, miszerint csak ő hajt a család után, de valójában Samnek és Johnnak nincs is rá szükségük, jól el vannak ők ketten, úgyis mindig a kicsi Sammy volt a kedvenc. Dean persze nem hagyja magát befolyásolni, és feleselni kezd a Démonnal: és a te kölkeid? Ja bocs, azokat kinyírtam. Na, ezzel betelt a pohár: a Démon szeme sárgább mint valaha és valami nagyon durvát csinál, mert Dean ordítani kezd a fájdalomtól és ömlik belőle a vér.

Sam tehetetlenül nézi Dean haláltusáját, aki Apához könyörög, hogy ne hagyja magát legyőzni és ne hagyja, hogy a Démon megölje őt. Egy pillanatra vissza is tér Apa, de talán már túl későn. Mindenesetre ez a pillanat elég Samnek ahhoz, hogy végre magához ragadja a coltot. De ő is jól tudja, ha megöli a Sárgaszeműt, vele hal Apa is. Ezért inkább csak térden lövi – ami legalább kiüti a Démont / Apát. És így már csak 1 golyó maradt…

Dean bár rohadt sok vért vesztett, még életben van, de ahelyett, hogy magát féltené, Sammyt Apához küldi, nézze meg, mi van vele. Apa is magához tért, és érzi, a Démon még benne van, de már nem sokáig tudja itt tartani – ezért könyörögni kezd Samnek, hogy vessen véget ennek az egésznek itt és most, legyen kedves szíven lőni. Hogyne, főleg hogy Dean utolsó leheletével meg azt hajtogatja, hogy ne tedd meg, ne tedd meg. Sammy addig tököl, hogy a Sárgaszemű kiharcolja magát John testéből, és a szokásos fekete füst alakban a padlón keresztül távozik a helyszínről.

Démonmentesen ám annál súlyosabb sérülésekkel a Winchester család a kórház felé tart. John jól lecseszi Samet, amiért nem ölte meg a Démonnal a testében, hiszen ez – a bosszú – mindennél fontosabb. Sam cinkosan összenéz Deannel, és közli apjával, ő már másképp gondolja. És különben is, maradt még 1 golyójuk, úgyhogy ha felépültek, akkor újra kezdhetik a vadászatot és előbb utóbb elkapják a Sárgasze….

…műt – fejezné be a mondatot Sam, ha ebben a pillanatban nem hajtana beléjük egy ezerrel közlekedő óriás kamion, egy megszállt sofőrrel a volánnál. A három Winchester igen súlyos sérülésekkel fekszik az összetört Kocsiban…

Vége az első résznek.

Címkék: odaát
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sonrisa 2008.10.13. 13:36:47

Vége az első évadnak. - nem ez akart lenni a befejező sor?:)

köszi szépen a hv-t, jó volt felidézni - te jó ég, mi minden történt azóta.:) Szorgalmasan követem a sorit, épp a 4. évadot taposomXD

Ditti82 2009.06.03. 22:51:22

Lesz még durvább is, ha jó az informátorom...

kockaman 2010.04.18. 15:59:05

@Sonrisa: "épp a 4. évadot taposom"
de felirattal, ugye? mert ha van hozzá magyar szinkronod, írd meg, lécci, hogy honnan.

deku82 2011.02.25. 17:05:42

Meg halála nagyon szomorú volt. :(
süti beállítások módosítása