Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 2x14 – Próbakő

2008. október 11. 11:30 - Llew

A csapat beszámolót tart a tábornoknak, hogy végre valami tényleg hasznos technológiára bukkantak. A Madronán egy olyan eszközzel találkoztak, ami munkanélkülivé tenné Aigner Szilárdot, mert képes az időjárást befolyásolni. Egy ilyen berendezéssel még Maurice Minnifield álma is valóra válhatna, és Alaszka lenne az amerikai Riviéra. Szóval jó lenne vissza menni, hogy Carter megvizsgálhassa a berendezést mindenféle mütyürrel (ez Jack szerint szakkifejezés). Teal’c is bedobja az állandó, ilyen még a goa’uldoknak sincs érvét, és már mehetnek is.

A Madronán viharfelhők és haragos helyiek fogadják a CSK-1-et. Követelik vissza a Próbakövet, amit szerintük elloptak. A csapat persze tagad, de vagy mind amnéziásak vagy valami nagyon nincs rendben. A Nagy Fehér Főnök (indiános, tolldíszes alak) szerint egy éjszaka CSK ruhás, fegyveres alakok jöttek és elvitték a szerkentyűt. Hoppá, ez érdekesen hangzik. Jackkék megígérik, hogy visszaszerzik a követ így elengedik őket.

Hammond tábornok nem engedélyezett titkos lopó akciót, de azért Carter ellenőrzi, hogy nem használta e valaki magán kirándulásra a kaput. Az üzemnapló másolatának a másolatában felfedez egy jelet, ami szerint valaki a CSK-2 utazása után közvetlenül használta a másik kaput, hogy elrejtse a nyomait. Daniel és Teal’c eközben híreket néz a TV-ben, amik amerika szerte rendkívüli időjárásról szólnak. A tábornok elmondja Jacknek, hogy a program indulásakor valaki vagy valakik, akik a háttérben maradtak szerették volna a kezüket rátenni a Csillagkapura.

Carter a mütyürjeivel meghatározza, hogy a Próbakő Nevadában lehet. Micsoda véletlen, hogy a második kaput is, és az összes haza hozott cuccot, ott az 51-es körzetben őrzik. Ráadásul Maybourne ezredes is oda helyeztette magát. Megér egy kiruccanást. Reynolds őrnagy az NID-től vezeti körbe a csapatot. Mayborne is előkerül. Örömét fejezi ki, hogy Teal’c egészséges, de a mosolya hamar lehervad, mikor jaffa barátunk közli vele, hogy a Chulakon most letépné kezét-lábát. A Próbakőről, persze semmit se tud.

Ha már úgy is ott vannak Jackkék megnézik a második kaput. Egy raktárban van elzárva és beládázva. Akár Kínából is jöhetett volna előző nap. Főleg, hogy műanyagból van. Maybourne ezt hallva, olyan arcot vág, mint a gyerek, akitől ellopták a titokban kölcsönvett Porschet, de aztán összeszedi magát és kidobatja a CSK-1-et. Előtte azonban még elszólja magát, hogy parancsot kaptak a csillagkapu elszállítására, ráadásul valami civileket is bevontak a dologba.

A bázison Carter előáll egy ötlettel, hogy miként találhatnák meg az eltűnt csillagkaput. Elmennek a Madronára, tárcsázzák a Földet, de közben túlterhelik a féregjáratot, hogy átugorjon a másik kapura. A terv működik, de az átküldött szondát valaki szétlövi, így csak annyi derül ki, hogy valahol Dél-Utahban, ami nem kimondottan nevezhető a kör leszűkítésének. Még szerencse, hogy a tábornoknak van kitől behajtania egy szívességet, és megtudja, hogy az NID hova repked Dél-Utahba egy nagyon nagy repülővel. A Madronán egyébként már havazik, amit a helyiek nagyon nem értékelnek. Azért egy napfény tánccal vagy valamivel megpróbálkozhatnának ideiglenesen, ha már olyan indiános a ruházatuk. Ártani biztos nem ártana.

A titkos repülőtéren a csapat megtalálja az eltűnt csillagkaput egy rakás gyanús alakkal egyetemben. Ez egyik rosszfiú – akit nem vesznek észre, – aktiválja a kaput és megszöknek valahová, de legalább a Próbakövet sikerül visszaszerezni. Visszaviszik a Madronára, ahol a Főnök rögtön beállítja a 30 fokot, meg a napsütést és a csajok már vetkőznek is vissza a párducmintás bikinire. Szent a béke, újra haverok lesznek. Bár a rosszfiúkat nem sikerült elkapni, Hammond tábornok átveszi a második kapu ellenőrzését, és egy fix írisz ráhegesztésével lezáratja. Maybournet áthelyezik, így még találkozunk vele.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása