Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Big Bang Theory 2x01 - The Bad Fish Paradigm

2008. szeptember 28. 16:45 - Bruzsy

Szóval, a héten megkezdődött a Big Bang Theory második évada, Jim bácsinak köszönhetően pedig mi is megállapíthatjuk, hogy egy eléggé elborult epizóddal. Egyszóval ott folytatódik a sorozat, ahol abbamaradt. És szó szerint így van, Penny és Leonard ugyanis pont érkeznek haza a közös vacsorából, láthatóan jól érezték magukat, még a lány is, akinek egész este Leo véget nem érő magyarázásait kellett hallania. Szóval búcsúcsók, mi pedig rájövünk, hogy a másik három kocka se tétlenséggel töltötte az estéjét, a folyosót ugyanis egy vadonatúj mozgásérzékelős kamera díszíti, amelynek kedvenc időtöltése az ifjú pár illetve Penny dekoltázsának közelebbről törénő megvizsgálása.

Leonak persze nem tetszik, ahogy egy lencse stíröli a csaját, ezért egy gyors menekülést javasol Penny lakásába, pedig ki tudja, lehet hogy Howard már a hálót és a fürdőszobát is felszerelte plüssmackókba és fürdőszivacsokba rejtett kamerákkal. A lány meg nem érti, mi a fenéért rohannak, így kénytelen arra a következtetésre jutni, hogy a "csodálatos vadállat" Leonard Hofstadter meg akarja őt dugni az első randi után. Ez pedig megrémiszti, szóval azt javasolja, adják át magukat a lassítás intézményének, amibe Leo bele is megy. Akkor csók helyett puszi, Penny mehet aludni, Leonard meg barátai fejét letépni a kameráért.

De erre nem kerül sor végül, mert odabent Howard, Raj és az egésszel egy másodpercig se foglalkozó Sheldon ráébresztik Leot: nem ment minden olyan simán, ahogy azt a kocka gondolja, se előrelépés, se második randi, pedig Leonard érzése szerint semmit se rontott el. De akkor mi lehet az oka? Mivel másnap mosoda-nap van, erre is fény derül. Sheldon boldogan hajtogatja zseniális eszközével a ruháit, biztosan valami szép nagy egyenletre gondol közben, mi más tudná elrontani ezt az idillt, mint Penny érkezése. Aki fel is teszi azt a kérdést Sheldonnak, ami már egész este fúrta az oldalát: volt-e már Leonardnak nem zseni barátnője. Ugyanis valamiért kisebbségi komplexusa van a srác mellett, és attól való félelmében, hogy nem lesz elég okos neki, azt hazudta, hogy elvégezte a főiskolát. És ez egy titok lenne, szóval Sheldonnak tartania kéne a száját.

Shelly meg naná, hogy kiborul, miért nem szólt neki a lány korábban, hogy titoktartásról van szó, akkor már 10 perce biztonságos óvóhelyre menekült volna. Ugyanis Sheldon nem túl jó abban, hogy eldöntse, mikor kell beszélni és mikor nem (ezt tapasztaltuk), ezért ha egy titkot rábíznak, az arca olyan idegrángásba kezd, ami már túlzottan feltűnő. Penny könyörög még neki egy kicsit, Sheldon, barátként ez kötelességed, a srác meg nem tudja, mikor lettek ők ketten barátok, hogy rögtön ilyen feladatokat kapjon. Végül belemegy a játékba, de nem sok eredmény jósol neki.

Kicsivel később a nap folyamán műr boldogan beszélget Leoval, a társalgási téma, hogy akár Sheldon is lehetne a Batman, a hangja megvan hozzá, már csak egy K+F részlegre meg egy Morgan Freemanre van szüksége a ház alatt. Leonard meg tökéletes Alfred lenne. Úgy tűnik, nincs semmi probléma a titoktartással, amikor belefutnak Pennybe. Sheldonon már rögtön mutatkoznak az idegpályrendellenesség jelei, Leo pedig boldogan második randit ajánl a lánynak, aki még mindig nem mond semmi konkrétat, de legalább már tudjuk, hogy miért. Penny balra el, Sheldon pedig hazamenekül, Leo legnagyobb csodálatára. Meg is próbálja kiszedni lakótársából, hogy mi van a háttérben, de Shelly jó barátként viselkedik és egy szót se szól, pedig az arca elárulhatna mindent helyette. Szóval inkább elhagyja a lakást, amíg teheti.

Egyenesen a Cheesecake Factorybe menekül, hogy Penny felmenthesse az eskü alól, mielőtt végleg felrobban. Ugyan vicces lenne egy fej nélküli Sheldon, de akkor kin röhögnénk végig az egész epizódot? Szóval Shelly nem tud titkot tartani, annak idején pont ezért nem vállalta el egy titkos kormányzati project vezetését se Michiganben, egy búzamező alatt. Ez tényleg nem tudja, mikor kell befognia a száját, de Pennyt nem nagyon érdeklik az ilyen információk szerencsére. Ellenben a szomszéd asztalnál ülő két FBI ügynököt, akik rögtön összesúgnak a páros háta mögött, na most kell aztán Sheldonnak vigyáznia magára, Mulder eddigi informátorai ugyanis nem voltak hosszú életűek. Penny nem tehet semmit, szóval Sheldon új ötlettel áll elő: elköltözik!

Leo persze értetlenül áll a dolog előtt, pláne miután Shelly nem nagyon akarja megmagyarázni a döntését. Ekkor érkezik Wolowitz és Raj, akik a Bodies kiállításon voltak, ahol Howardból előtört az "egészséges nekrofília". Már épp élménybeszámolót tartana, amikor kiderül, hogy Sheldon kiköltözik, és lakást keres, úgyhogy Wolowitz már menekül is. Így mire Sheldon elkészül az öt perc alatt összepakolt vészhelyzeti úticsomagjával, amit a Belbiztonság és Sarah Connor ajánlására tart otthon, Howardnak már nyomát se látja, Raj pedig ott marad egyedül a kutyagumiban. De legalább most már van lakótársa is. Sheldon tehát elhagyja a veszélyes zónát mindenféle istenhozzád nélkül, Leonard pedig rákészül, hogy milyen boldog, Shellymentes élete lesz innentől.

Tehát akkor nézzünk rá egy új helyszínre, Raj lakására, itt se jártunk még, de nem is nagyon fogunk többet, mert Sheldon hozza a szokásos formáját. Először is elkezd panaszkodni, hogy egy régi óragyárban, rádiummal dúsított falak között kell élnie, majd jöhet az indiai filmművészet kitárgyalása, aminek csak egy eredménye lehet: az éjszaka közepén cseng a csengő Wolowitznál, majd megkapja Sheldont, már csak a kis piros masni hiányzik róla. Szóval új környezet, új lakótárs, régi Sheldon, aki továbbra se bírja befogni a pofáját. Alvás helyett Macskanőket számol, X-Men szereplőket osztályoz, egyszóval őrületbe kergeti Wolowitzot is, így ennek csak egy kimenete lehet: az éjszaka közepén csöngetnek Leonardnál, hogy átadjanak egy csomag Sheldont. Vissza a feladónak, aki ha nem veszi át azt, akkor megy a megsemmisítőbe

És nem elég, hogy a Sheldonmentes időszak ilyen rövidre sikerült, ráadásul még egy váliummal is meg lett tömve, csak hogy izgalmas éjszaka várjon Leonarddal. Le is ülnek beszélgetni, már amennyire Sheldon képes rá, majd végül elkottyintja, hogy egy Pennyt érintő dologról van szó. No, innentől Leot is elkezdi érdekelni az ügy, és addig húzza régi-új lakótársát, amíg az elárulja a hatalmas titkot: valójában ő a Batman! No nem feltétlenül erre akartunk kilyukadni, de innentől már egy lépés, hogy az igazi rejtély is kiderüljön az elfülletett főiskolai diplomáról. Leo egy kicsit ledöbben, de legalább ő is megtudja, miért kerüli élete szerelme a randi óta. Sheldon tehát megszabadult a lelkét nyomó információktól, mehet aludni, Leonard pedig komoly agyalásba kezd, hogy mivel segíthetne Pennynek a helyzet megoldásában.

És arra a tökéletes megoldásra jut, hogy főiskolai brosúrákat ajándékozzon a lánynak. Hát gratulálok Leonard, így lehet elcseszni mindent, most már Penny tényleg azt hiszi, hogy dipoma nélkül nem elég jó neked. Aztán a kimagyarázás se sikerül valami tökéletesen, miszerint nem zavarja, ha Penny nem okos, hanem buta. Innen hogy fogod kiásni magad Leonard, te nagyon hülye kocka? Reméljük jövő héten kiderül. Addig is egy vallomással tartozom. I'M BATMAN!

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yeto 2008.09.29. 00:21:39

Asperger's is the new hot!

Örülök, hogy a második évadnyitóra nem ült le a sorozat, és annak is, hogy a 2. részig már csak kevés van hátra, annak meg hogy lesz benne Leslie állítólag még jobban.

És király a hogyvolt!

Ulyxes029 2008.09.29. 19:07:44

Csak a hogyvoltot követem, de ez (meg az imdb-s idézetek) alapján marha jó. Nem akarja ezt valamelyik magyar adó is leadni? (Vagy már adja, csak én maradtam le valamiről?)

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.09.29. 19:14:29

Hát, sajnos eléggé esélytelen, már csak a témája miatt is, nem futna kiemelkedő nézettséggel egy országos adón se... Pont ezért kezdtem el a hogyvoltot, mert a magyar tv-re érkezés erősen nullához közelít. Mondjuk egy tematikus csatornán már simán elférne szvsz, de nem vagyok tisztában a Comedy Central jövőbeni terveivel (és sixx, még mindig nem tudjuk, mi volt az a kiszólás pár hónapja, hogy nem irigyled a fordítókat). Úgyhogy azt ajánlom, hogy válaszd te is a Jim bácsin keresztül történő lebonyolítást, hidd el, megéri. :-)

Midaga 2008.09.29. 20:15:59

Hát például vegyük, mikor a mosókonyhában csevegnek, Penny pótcselekvésként besegít, begyűri Sheldon zokniját. Ami ezek után keresztülmegy Jim Parsons arcán az klasszikus. Visítottam.
Nem, várjál, tulajdonképpen ahányszor Parsons képernyőn volt, mindig visítottam. Egy perc üresjárata sem volt. Hihetetlen, hogy egy ennyire egysíkú karakterből mennyi mindent tud kihozni, hogy még mindig nem unalmas.

Yeto 2008.09.29. 23:28:18

Az Asperger's szerinted egysíkú? Lakj együtt eggyel pár évig...

Midaga 2008.09.30. 06:32:26

Nyuszifül, nem kell együtt laknom eggyel. Most nem becsajozni akarok ezzel, de a szindróma nálam is felmutatható. Mindettől a karakter még egysíkú marad, tipikus one trick pony kiszámítható reakciókkal, és mégse bírom röhögés nélkül. Jim Parsons nagykirály.
süti beállítások módosítása