Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 2x09 - Szigorúan titkos

2008. szeptember 21. 17:15 - the black ball

Na nézd már! Sha’re apja, Kasuf jelentkezik be éppen egy MALP-on. Ugyanis egy éve ígérte meg Daniel, hogy visszatér az Abydosra. Persze azt nem is sejti az öreg, hogy azóta sincs meg a lánya, ráadásul gazdatest lett, és most Apófisszal hempereg valamelyik piramisban. Hammond zöld utat ad, de csak Daniel és Teal’c megy, mert O’Neill és Carter valami kitüntetést kapnak Washingtonban az elnöktől, amiért megmentették okosan a bolygót. De azért pár nap múlva utánuk mennek. Odaát Kasuf megijed Teal’ctől, de Jackson békít. Daniel az apóspajtás bocsánatáért esedezik, amiért nem hozta vissza a lányát. Kasufot nem hatja meg, inkább elvezet minket a sátrába, ahol nem más heverészik, mint SHA’RE! Mi ez, ha nem wtf?

Ráadásul gyereket vár!!! Aztarohadt. Teal’c előkap egy zatot, úgy látszik az előző részben Bra’tac elfelejtette neki mondani, hogy terhes nőre fegyvert nem fogunk. Daniel csúnyán megszidja, hogy te kukac, ne játsszad itt a feleségemet. De Sha’re közli, hogy önmaga, a terhessége miatt Amaunet (a goa’uld) háttérbe vonult, mert amúgy meghalna a gyerek. És hogy még tovább fokozzuk, azt is elárulja, hogy Apófisz az apa. Te jó ég, milyen ronda gyerek lesz akkor ebből. Ami nem meglepő, hiszen Apófisz őt akarja majd az új gazdatestének.

Danielnek ez túl sok így egyszerre, úgyhogy levegőzik egyet. Washingtonban O’Neill megjegyzi, hogy a galaxisban bármikor elnavigál, de itt a fővárosban mindig eltéved. Erre Carter rávágja, hogy ő 2 évig dolgozott itt a Pentagonnál a Csillagkapu-programon. Persze csak poénból mondogatják ezt a nyílt utcán ilyen lazán egymásnak, mert hát ki is venné komolyan két kiöltözött, magas rangú tiszt szavait... Bemennek a fogadásra, ahol nem mással találkoznak, mint Sam apjával, Jacob Carterrel.

Abydos. Sha’re emlékszik valahonnan Teal’c arcára. Tudja, hogy ő az áruló. Ezek persze Amaunet emlékei, Carter is emlékszik Jolinar emlékeire. Teal’c kimegy Danielhez, és közli, hogy el kéne vinni Sha’re-t a Földre, mert a kukac emlékei stratégiailag fontosak lehetnek. Mi a franc van veled? Először a zat, aztán meg ez? Mint Maybourne jaffában. Szerinte a tudása megmentheti a Földet. De Danielt nem érdekli, miért is érdekelné. De Teal’c közli, hogy amint megszüli a gyereket, a kukac felébred, és Apófisszal eltűnnek innen örökre.

Odahaza az idősebb Carter furcsán hallja, hogy Carter csillagközi radarmérésekért kap kitüntetést. O’Neill már alkoholizál, aztán haverkodik a Carter családdal, majd elmegy a szabadba járni egyet. Jacob tudja, hogy valamit rejtegetünk a Cheyenne-hegyben, de szerinte az nem lehet izgalmasabb a valóságnál. Hát ja, tök unalmas, inkább kommandóznánk drogbárók után. De még rátesz egy lapáttal, amikor tudatja a lányával, hogy beajánlotta a NASA-hoz, hogy egyszer kijuthasson az űrbe. Nos, kedves Jacob, két rész múlva leesik az állad.

O’Neill elugrik egy közeli kocsmába, ahol feltűnik egy újságíró is. Tudja Jack nevét, és egész véletlenül a csillagkapu sem titok előtte. O’Neill mindent tagad, erre az ürge diktafonról lejátssza neki a kis utcai beszélgetésüket Carterrel. Ezt meg persze az egész kocsma hallja, de hát ugyan, kit érdekel. O’Neill olyat hazudik, hogy a C5-Galaxis nevű repülőről beszélt, és a csillagkapuról sosem hallott. Aztán visszamegy a fogadásra, és közli Hammonddal, hogy valaki köpött. Nem lesz ez így jó. Az Abydoson Daniel mégis beleegyezik, hogy hazavigyük Sha’ret. Éppen tárcsáznánk, amikor elkezd remegni a piramis: éppen most landol egy űrhajó. Remek.

Amaunet is előjön egy pillanatra, aminek eredményeként megindul a szülés. Rendben, eltűnünk innen egy barlangba. Apófisz helyett azonban Hórusz barátunk gyűrűzik le a hajóból. Mily meglepő, ő is Sha’ret keresi. Hammond parancsára O’Neill kiül egy padra, hogy az újságíró megtalálja, és kipuhatolhassa, mennyit is tud valójában. Nos, nem keveset. Tud a költségvetésről, a goa’uld hajókról, a robbanásról, meg úgy alapból a kapuról majdnem mindent. Jack blöfföl, hagyja, hogy megírja a sztorit, de legalább egy valós dolog legyen benne: az O’Neill két l-lel írandó. Úgyse fognak hinni neki. Majd meglátjuk, mondá az ürge, és átsétálva az úton elcsapja egy kocsi. Hm. Véletlen?

Egy Hóruszpajtás Kasufot vallatja, amikor lezatolja ügyesen. Sha’re közben megszüli a gyereket, fiú lett, gratulálunk. Amaunet is visszatér, és követeli a srácot. Feltűnik a Hóruszpajtásnak beöltözött Teal’c, és neki is ő kell. Közli Amaunettel, hogy közölje Apófisszal, hogy Hórusz vitte el a fiát, aztán lezatolja őt is. Felfedi magát Danielnek, aztán leadják Kasufnak az unokáját. Otthon a két Carter ismét találkozik. Jacob elárulja, hogy rákos. Hijj. Később a bázison megkapják a kitüntetést, mert ugye O’Neill tanúja volt egy gázolásnak, az elnök meg nem várhat arra, aki megmentette az egész bolygót. Aztán mennek ők is Abydosra.

Teal’c bekíséri Danielt Hórusz elé. Jackson szövetséget ajánl neki, elvégre legyőzték egyszer Apófiszt. De Hóruszt nem hatja meg, ha legyőzte a kígyós kukacot, akkor ő szállja meg a Földet. Aktiválódik a kapu, Teal’c belöki az egyik jaffát az örvénybe, aztán lövöldözünk. Jackék jönnek, ők is beszállnak a buliba. Hórusz használja a pajzsot, és a kézi izéjével támadna, de O’Neill belevág egy tőrt, úgyhogy elgyűrűzik. Az ezredes éppen kérdőre vonná a srácokat, de megint aktiválódik a kapu. Most jött meg Apófisz. Amaunet közli, hogy Hórusz lenyúlta a kölyköt. Tárcsáznak. Sha’re észreveszi a bújkáló Danielt, mégse buktatja le. Ez azért gondolom számít valamit. Jackson is így véli, és szép nyugodtan hazamennek. Fin.

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the black ball 2008.09.21. 18:30:31

"Egy Hóruszpajtás Kasufot vallatja, amikor lezatolja ügyesen."

Ejjj... Kimaradt, hogy Teal'c. My bad.

kla 2008.09.21. 21:12:17

-Teal'c, mi történt itt?
- Annak nagy vonala lesz, O'Neill.
- Hosszú sora, Teal'c.
süti beállítások módosítása