Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Big Bang Theory 1x14 - The Nerdvana Annihilation

2008. szeptember 12. 14:00 - Bruzsy

Új hét, új izgalmak, új Big Bang Theory. Sheldont az elmúlt két hétben sikerült porig alázni, szóval itt az alkalom, hogy mások felé fordítsuk tekintetünket, úgyis olyan rég volt szó Leonardról és az ő szűnni nem akaró vágyiról Penny iránt. Odahaza kezdünk, ahol épp semmi érdekes nem történik, Shelly azon panaszkodik, hogy az ételkihordók elrontották a kedvenc szendvicsében az összetevők sorrendjét, Wolowitz és Raj szemüket forgatva hallgatják, Leonard pedig akciózik: eBayen lecsapott egy kicsinyített Időgép makettre, csak úgy poénból. Azonban mint kiderült, a világon nincs még egy akkora kocka, aki egy ilyen hatalmas lehetőséget kihasználna, így a makett 800$-os (igen kedvező) áron Leo birtokába kerül. Gratulálunk, igazi éke lesz a lakásnak a BSG űrruha és a Batmobile modell mellett.

Csak egyetlen probléma van: sokallja a 800 zöldhasút érte, az egyetemen nem fizetnek elég jól ezek szerint. Wolowitznak támad a zseniális ötlete: a 4 osztója a 800-nak, ez pedig egy dolgot jelenthet: el tudják negyedelni az árat egymás között, és aztán majd váltogatva lesz mindenkinél a gép. Zseniális, ehhez tényleg szuperzseninek kell lenni. Viszont még mindig van egy nagy rejtély: más mi a fenéért nem licitált rá?

Másnap azonban kiderül a dolog, amikor jönnek a szállítók: a szerencsés nyertesek egy 1:1 arányú időgép boldog tulajdonosai lettek. Ami nyom vagy 100 kilót és több helyet foglal, mint egy Zuse Z3. De nem vagyunk mi ijedősek, leküzdjük a problémákat, szóval fiúk, háromra megemeljük, és behajítjuk a negyedik emeleti ablakon. Najó, ennyire azért még nem profik, de tényleg megoldják ők: majd felvisszük lifttel. Csak egy a gond, még mindig nem működik. Na, ez igazi mérnökemberre váró feladat, Wolowitz nekiesik, majd sikeresen megállapítja, hogy tényleg nem működik. Nem tudom, mit szenvednek ennyit, anno Penny bútorait is simán felcipelték, ráadásul akkor csak ketten voltak. Most meg kétszer annyian.

Neki is esnek, de mivel kétszer kettő néha öt, hamarosan megérkezik Penny is, fiúk, jó lenne, ha azt az időgépet eltakarítanátok az útból, mert már így is kések a melóból. Aztán rájön, hogy mit mondott, és kétszeresen kiakad: Időgééééép? A fiúk persze megmozdítani se tudják hirtelen a masinát, ezért Penny új tanácsot kap Sheldontól: menj ki a tetőre, ott ugorj át a szomszéd épület tetejére, majd menj le az ő lépcsőjükön. A lány csúnyán néz szeretett szomszédjára, majd jobb megoldás híján úgy dönt, kipróbálja a kockázatos utat. De legalább ha sikerül neki, akkor befuthat végre a színészszakmában! Kaszkadőrként!

No, amíg Penny az életével játszadozik, a fiúk csak beszuszakolják a lakásba a szörnyeteget (az ajtón gondolom a tér-idő görbületet alkalmazták, mert máshogy nem fér be, az fix). De most már legalább boldogok, a világ legkúlabb berendezési tárgya az ő lakásukat díszíti. Ezek után úgy fognak tapadni rájuk a csajok, mint vasreszelék az LHC 10 gigajoulos mágneseire. Jöhet az újabb probléma megoldása: mivel az időgép négyüké, vetésforgóban, ezt a cipekedős műveletet minden hónapban el kell végezni. Egy kis vitatkozás után azért megegyeznek, hogy majd később megoldják ezt a gondot, előtte azonban itt az ideje a kipróbálásnak!

Leo bele is pattan gyorsan, nézzük, mit is szeretnénk látni. Mondjuk Bellt, ahogy feltalálja a telefont? Esetleg végignézni az Ősrobbanást? Fenéket! Kirk kapitányt, ahogy megszerzi az álcázóberendezését a Romulanoktól! Irány tehát 2328. január 10-e, kar meghúz, és…. MŰKÖDIK!

Vagy csak a többiek baromkodtak? Hát, szerintem ezt már sosem tudjuk meg, ugyanis jön Penny, hm, máris itthon van? Csak nem tényleg előre mentek az időben? A lány egy kicsikét ideges, ugyanis a kaszkadőrmutatványa közben megsérült, de ez még nem is volt elég: a tetőről való menekülés közben összeakadt egy örmény családdal, akik tökéletes a feleségjelöltet látták benne a fiuknak. Mi is azt látjuk benne, csak úgy mellékesen, de magunknak. Csak azt tudnám, miért csodálkozik? Így jár, aki kockáékra hallgat. De legalább annyit elér a kis kiborulásával, hogy egy bizonyos nerd elgondolkozik azon, hogy vajon mit is jelent a normális élet kifejezés: jelmezeket és képregényeket gyűjteni és időgépekre 800$-t kiadni, vagy boldogan élni Pennyvel, amíg meg nem halnak.

Sheldon ugyan próbál beszélni barátjával a bajairól, persze a maga módján, szóval a beszélgetésnek az lesz a vége, hogy Sheldon késsel a hátában fekszik a padlón, Leo pedig vöröslő szemmel belenéz a kamerába, majd beül az időgépbe, visszamegy 5 percet, és a gyilkolászás helyett „csak” leüti lakótársát. Végül tényleg beszáll a masinába, és visszatekeri az időt egészen addig a napig, amíg tönkretette Penny napját. Csakhogy ezúttal teljesen máshogy alakulnak a dolgok: az érkező Penny nem teszi kockára az életét, hanem a nagy és erős Leonard Kent ölében, a nem működő lift aknáján keresztül távozik az épületből. Aztán persze Leonard felébred, Bobby életben van, ő pedig ugyanannak a szánalmas kockának érzi magát, aki eddig volt. Csak mi látjuk benne az igazi értéket.

Azonban Leo nem belénk szerelmes, hanem Pennybe (hála az égnek), szóval őt kell lenyűgöznie, úgy dönt tehát, hogy szakít eddigi életével, és felnő végre. Kezdetnek fogja a teljes gyűjteményét, és eladja őket a helyi képregényboltban. Shelly persze nem érti, ha pénz kell, akkor menj a Magas IQ Spermabankba, ismerősként fognak köszönteni, ha meg Penny miatt csinálod, reménytelen próbálkozás öregem. Leo viszont hajthatatlan, de annyira azért magánál van, hogy tudja: nem szabad a három barátja egyikének odaadni a gyűjteményt, mert akkor szakadás lesz. Úgyhogy a Nerdvana megy a boltba, és senki se akadályozhat meg engem, különben kibontom az eredeti csomagolású Darth Vader figurámat.

A hangzavarra Penny is előtolja az aranyos kis pofikáját, nyisd ki a szemed asszony, és nézd, mit tettél! A lány persze próbálja lebeszélni Leot, de továbbra sincs eredmény, Leonard megszabadul a teljes gyűjteményétől, Penny végre látja, hogy van remény, puszi, Leo pedig már készülne a világ legnehezebb mondatára, azazhogy „Eljössz velem randizni?”, amikor… Beállít egy pasas, belecsíp egy nagyot a pincércsaj feszes hátsójába, majd bekergeti a szobába, hogy játszanak egy kicsit Penny gyűjteményével. A négy kocka pedig kővé dermedve  nézi a jelenetet, majd Leonard vezényletével visszaszaladnak játszani az időgéphez, gyűjteményestől, és énnekem se kell megszabadulnom az eredeti Jack Bauer karácsonyfát ugrik bábumtól, hogy sikeres életem legyen. Látod Penny, így kell valakit leterelni a változás nyílegyenes ösvényéről.

És az Időgép egyáltalán nem játék. Sheldon beül, előretekeri a tárcsát, kar meghúzva, hatalmas MÚKÖDJ! kiáltás, és kérem szépen, igen! A kanál nem görbült el, mert nincs is, helyette egy dzsungelben találja magát, amint épp világító szemű Morlockok lakmároznak a húsából. Szerencsére felébred, mielőtt végleg elhalálozna, azonban amit lát, épp elég csalódást okoz: a nappaliban van, és világító szemű Morlockok lakmároznak a húsából. És mikor már azt hinnénk, hogy Leo és a többiek kurvára megszívatták kedvenc retardáltunkat, felébred és az ágyában találja magát. Álom az álomban? Ez már több mint furcsa. LEONARD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szucsitg 2008.09.12. 14:35:00

volt olyan jo ez a hogyvo't is, mint maga a resz:) csak igy tovabb;)

gimp 2008.09.24. 10:21:13

Mi történt a hogyvolt-tal? Remélem, Bruzsy nem került egy tér idő örvénybe...

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.09.24. 12:15:03

Élek és virulok, a fekete lyuk csak holnap fog elkapni, de addigra már élesítve van a hogyvolt. Amúgy a héten rálépünk egy kicsit a gázra, három nap alatt 3 hogyvolt fog lemenni, hogy aztán jöhessen a 2x01. Na az valami zseniális volt. :-P

gimp 2008.09.24. 12:47:40

Köszi, már alig várom.
A 2x01-et nemsokára nekem is küldi az amerikai nagybácsi, de amilyen kacifántos szövegek vannak ebben a sorozatban, néha csak a hogyvolt alapján értem meg, főleg Sheldon eszmefuttatásait : )
süti beállítások módosítása