Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Big Bang Theory 1x13 - The Bat Jar Conjecture

2008. szeptember 07. 15:30 - Bruzsy

Olyan rég kezdtük odahaza a részt úgy, hogy mind a négy kiskocka boldogan falatozik, és az új Star Trek film információit tárgyalják ki (és nem hiszem, hogy azért várják ennyire, mert hozzám hasonlóan nagy JJ Abrams fanok), szóval most tekintsünk bele ebbe is. A téma gyorsan Spock fogantatásának részleteinek kielemzésébe csap át, a téma pedig egyre mocskosabb, szerencsére jön Penny, és megment minket a további hallgatástól. A lány segítségre szorul: két diétás kóla, egy joghurt és egy körömlakk kiborulásának köszönhetően valamilyen rejtélyes oknál fogva ragad a billentyűzete. Így pont hallhatja azt az információt, hogy úgy néz ki, a legnagyobb ellenfelek nem alakítanak csapatot, így idén végre a szomszédaié lehet az Egyetemes Fizika Kupa!

Ez pedig nagyon jó hír, csak egy aprócska tény ronthatja el: Sheldon. De most komolyan, ki más? Merthogy neki az a baja, hogy túl okos ahhoz, hogy holmi versenyeken pazarolja el az IQ-ját. Ez pont olyan, mintha Picassot rávennéd, hogy Activityzzen, vagy hogyha a CIA-t bevennéd a „Kis tud többet a Szovjetunióról” c. játékba. Persze nem hiába vannak felkészülve a többiek a Star Trekből, és Spock haldokló szavaival (A sokak érdeke felülbírálja az egyén érdekét) ráveszik az együttműködésre. Hurrá, szabad az örvendezés, a győzelem esélyei újra visszatértek.

A teljes sikerhez azonban neki kell kezdeni a felkészülésnek. Először is, kell egy olyan csapatnév, amitől a nők elájulnak, a férfiak pedig remegve visszahúzódnak anyuci szoknyája alá. Örökmozgó Kommandó! Naná, ettől tényleg összetojtam magam. Ennél még a Donald Kacsa Ezred is meggyőzőbb. Aztán persze Sheldon előjön a tökéletes tervvel: legyen a csapatnév valami nagy és erős lény, mint például a Hangya! Harcos Hangya! A másik három gyorsan végigfuttatja fejében a jövőt: szavaznak egyet, ami során elvetik a hangyákat, Shelly erre megsértődik és kilép, majd lehet menni békülni és jó szándékuk jelét kimutatni azzal, hogy elfogadják a hangyákat. Most akkor nem egyszerűbb rögtön vállalni a nagy és erős állatot? Hát dehogynem!

Most, hogy a csapat nevét sikeresen kiválasztottuk, lehet kezdeni a felkészülést. Például azzal, hogy edzést tartanak, ahol Penny a házigazda, merthogy neki nincs jobb dolga szombat délutánonként. Szomorú, pedig mi szívesen segítenénk neki. Első kérdés, Sheldon rögtön nyomja a gombot, természetesen tudja a választ. Második kérdés, Sheldon rögtön nyomja a gombot, természetesen tudja a választ. Harmadik kérdés, Sheldon rögtön nyomja a gombot… Nem unalmas már egy kicsit? Persze Shellyt nem érdekli, hogy a többiek szóhoz se jutottak eddig, ez itten háború kéremszépen, ott pedig mindent szabad. A csapat a széthullás, Penny pedig a kiborulás szélén áll, szerencsére egy kis szünet következik.

Ami pont elegendő időt ad Shellynek, hogy megfotosoppolja a csapat egyenruháját, ami az eredeti Star Trek ruhákon alapul, Sheldon viseli a Parancsnoki Aranyat, a többiek pedig az bordót. Ja, és a HH szó szerepel a mellkasukon, csak aztán nehogy megjöjjön majd egy csoport antifasiszta, és megdobálja őket tojással a hitlerezés miatt. Leonard érkezik, ajándékot hozott, egy Batmanes csokisbödönt, nagyon aranyos, Shelly majd beleteheti az önbecsülését, amikor megtudja, hogy kizárták a csapatból. Merthogy bizony ez történt. Sheldon persze kiborul, majd kijelenteni, hogy ha harc, hát legyen harc, a holnap naptól ő is megalapítja a saját csapatát, és lemossa egykori barátait a pályáról. Na, ez érdekes menetnek ígérkezik.

A barátság tehát végérvényesen szétszakadt, Sheldon ott tart be a többieknek, ahol csak tud, és fordítva. Viszont felmerül egy újabb probléma: oké, hogy Sheldon egyedül akar versenyezni, de a többieknek kell egy erős negyedik versenyző a csapatba. És ki más lehetne az, mint A Nő, Aki Egyszer Legyőzte Sheldon Coopert És Ezt Az Orra Alá Is Dörgölte? Igen, Leslie Winkle-ről van szó!

Leo persze zavarban van, a múltkori eset óta nem épp a felhőtlen a viszonya Leslievel, emlékszünk ugye az „Újévig én jól vagyok” kijelentésre. Végül rajta is segít az a klasszikus Spock mondat, oda is állnak Leslie elé, aki csúnyán lerázza őket, erre most nincs ideje. Aztán amikor véletlenül Wolowitz elejti, hogy Sheldon ellen kell játszani, rögtön tűzbe jön a kicsi lány, és elvállalja a dolgot. Hurrá, végleges a csapat, ez így hatalmas lesz.

Kezdődik is a verseny, ott van persze Penny is, nagyon fogja élvezni a 4 órányi játékot, ezt már most látom. De a barátság mindennél fontosabb, így feláldozza magát, ez tényleg nem semmi ez a csaj.  Megjön Sheldon is, Parancsnoki Arany egyenruhájában, a kíséretének másik három tagján meg ámuldozunk. Az volt a versenykiírásban, hogy négy fős csapatoknak kell nevezni, Sheldon pedig akcióba lépett és szerzett is magának négy fős csapatot: egy gondnokot, egy konyhásnénit és a konyhásnéni hentesét (vagy fiát, döntse el mindenki magának). Azért Shelly se bíz semmit a véletlenre, habár láthatóan egy kicsit összetojja magát, amikor találkozik Leslievel. Közben felcsendül Gablehauser harcra hívó orgánuma, induljon hát a vetélkedő, Örökmozgó Kommandó a Harcos Hangyák ellen.

A verseny zajlik, hol az egyik, hol a másik csapat szerzi meg a vezetést, és alig telik bele pár óra, Penny arra ébred, hogy az állás 1175-1150 az Örökmozgók javára, és az utolsó kérdés következik, ami nem más, mint egy szép nagy képlet, amit meg kell oldani. Az agyak majd szétdurrannak, az Leoék teljesen leblokkoltak, ez bizony nem megy, és ebben a pillanatban Sheldon válaszra jelentkezik.

De arcáról az erőlködés jelei olvashatók: őneki se megy! Majd összeesik szegény, amikor nem várt dolog történik: a mellette ülő gondnok megnyomja a gombot, mínusz 8 pí alfa. Mivan? Kiderül, hogy a pasas a Szovjetunióban menő fizikus volt, az USA-ban azonban csak takarítóként tudott elhelyezkedni. Hoppáré. Sheldon persze kiakad, ebben az országban a „Sheldon ököl, vasököl, a gombra üt amikor köll” elvek alapján mennek a dolgok, így csak ő válaszolhat. Ezért úgy dönt, hogy nem fogadja el a megfejtést, helyette benyög valami kamu eredményt. Gablehauser pedig megszólal, hogy sorry, a gondnok megfejtése helyes volt, Sheldon elbukta az egészet az egoizmusa miatt! És így az Örökmozgók a győztesek!

Így ért tehát véget az idei Egyetemes Fizika Kupa, és így derült ki, hogy ki az okosabb a bagázsból. Azazhogy így dőlt volna el, ha nem jött volna meg Penny, egy sor új kérdéssel, amik kivételesen az ÉLETRŐL szólnak. Zene, film, tévé, közélet. Kitaláljuk, ki hány kérdésre tudta a választ? Persze hogy egyikre se. Ez pedig egy dolgot jelenthet: Penny a legokosabb az összes szereplő közül. Vagy ha nem, ő a legéletrevalóbb. Ez pedig igencsak érdekes eredmény, fiúk, jobb ha felkötitek a gatyát, mert az oldalak megfordultak!

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szucsitg 2008.09.07. 17:58:30

akkor nezd meg az elozo hogyvo'tot. ott le van irva: behozza bruzsy a lemaradast, pont idore.

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.09.07. 19:07:45

Köszönjük a konstruktív kritikát és az olvasni tudást. Oda van írva a jobb felső sarokba, mi ez a szar.

DieHappy · http://local.blog.hu 2008.09.07. 21:07:56

Kiraly, elektron szorodik muonon.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.09.07. 21:31:37

minden funkcionális analfabéta trollt ki fogok innen tiltani, elegem van az ilyen marosy meg Re-D féle fikagépekből, a kurva úristenit.
süti beállítások módosítása