Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 4x14 – Akció lefújva

2008. szeptember 02. 10:00 - Bruzsy

A múlt héten megígértem, hogy megtudunk végre egy-két dolgot erről a La Grenouilleről. Nos, be kell valljam, hazudtam. A valóság az, hogy lényegében MINDENT megtudunk. Szóval a rejtélyeknek végre vége, lehet majd örülni, addig pedig vár ránk egy tízpontos, hamisíthatatlan NCIS epizód. Ismeretlen fehér férfi közeledik az utcán, közben lesötétített fekete furgonból fényképezgetik a fickót, aki persze rögtön kiszúrja, és megpróbál kereket oldani. Furgon utána, egy jó kis üldözéses jelenet következik, és azt is megtudjuk, hogy egy autó sokkal gyorsabb egy embernél. A pasast elkapja két símaszkos emberrabló, szája letapasztva, ő maga beinjekciózva, lehet behajítani a malaclopóba. A két sötét parasztunk is beszáll, leveszik a maszkot, és mit látnak szemeink: Tony és Ziva. Mivan?! Főcím után kiderül.

Egy magángép fedélzetén folytatjuk, áldozatunk épp magához tér, és mit lát? Két jóképű férfi viccelődik, jókedvűen beszélgetnek, és mellesleg nagyon hasonlítanak Gibbs és DiNozzo ügynökökre. Mi a fene, csak nem egy párhuzamos univerzumban vagyunk, ahol az NCIS emberei a rosszfiúk, Jethro pedig fiaként szereti Tonyt? Á, nem, ez nem lehet, nincs körszakálluk, ezek szerint ez tényleg a valóság. Hamarosan fény is derül a rejtélyre: az NCIS kapott a Moszadtól egy fülest egy Amerikában tanyázó izraeli fegyvercsempészről (ő a mi Mr. X-ünk, fedőneve Góliát), akit ha átadnak Zaire elnökének (korábbi nézeteltérések elrendezése végett), akkor cserébe kapnak néhány érdekes információt, amire meg a Moszadnak van szüksége. Jó dolog ez a diplomácia nem?

Góliátnak azonban esze ágában sincs csöndben ülve várni, hogy valami kongói elmebeteg publikus kivégzésben részesítse, be is próbálkozik mindenféle trükkel, lefizetéstől kezdve a könyörgésig. Végül egy bizonyos információval fagyasztja meg a légkört a gépen: van az amerikai tengerészetnek valami műholdas célzóberendezése, ami ARES néven fut. Na, jelenleg ez az eszköz kint van a feketepiacon, és akármikor ráteheti a kezét egy nagyobb fegyvercsempész, hogy aztán továbbítsa Iránnak vagy Észak-Koreának. Ha pedig a kilőtt rakéták véletlenül a Fehér Házban vagy a Capitoliumban érnének célba, akkor elég nagy szarban lenne a haza.

Na, nem is kell több az NCIS becsületes ügynökeinek, fordulunk is vissza Amerikába, az újdonsült információk alapján pedig sikerült beazonosítani az eladó személyét: a neve Charles Harrow, nyugdíjazott mérnök, ő az ARES atyja, és hát úgy gondolta, öregkorára szert tesz egy kis mellékkeresetre. És hogy milyen ötletes az öreg, eBayen árulja, potom 20 millió dollár kikiáltási árként, mint egy görögországi luxusvillát. Amíg Abbyék ezen vekengenek, a repülős csapat is visszatér DC-be, lehet kezdeni az érdemi nyomozást. Kezdetnek elég lesz, ha Ziva és DiNozzo kivonulnak Harrow házához, és elbeszélgetnek egy picit a pasassal, addig McGeek összeveti a pasas híváslistáját az ismert fegyverkereskedők névsorával. Egyetlen egy probléma van csupán, Tony már megint eltűnt, így Timmynek kell őt helyettesítenie.

DiNozzo pedig naná, hogy megint csajozik, de ezúttal csak telefonon, a központ egy eldugott szegletében, ahol rögtön rábukkan Gibbs ügynök is, majd visszakergeti dolgozni. McGee és Ziva közben megérkeznek Harrow lakásához, de egy cigit elszívni sincs idő, mert az öreg már autóba is vágja magát, és megy elfele. Na, uccu neki, kövessük, aztán majd ha megáll, szépen letartóztatjuk. Amíg Timothy végzi DiNozzo munkáját, Tonynak marad a geeké, végignézni a telefonszámokat. Jönnek is szépen lassan a nevek, de mind kiskategóriás ügyfél, valószínű, hogy egyikük sem fog tudni kifizetni 20 misit az ARES-ért. Egy név azonban rögtön szembetűnő, Trent Kort, az FBI húsz legkeresettebb személye között is ott van. Na, nézzünk rá a fényképére, és koppanjon az állunk, de jó nagyot: Trent Kort nem más, mint a nagydarab kopasz, akit Tony annak idején kiszúrt a reptéren, illetve akinek feledhetetlen szerenádot tartott az utcán. Hoppáré!

Tony megszólalni se tud a meglepetéstől, de mivel Gibbs nem tud az akcióról, kénytelen továbbra is úgy tenni, mint aki nem tud semmit. Ezért csak felolvassa a képernyőn megjelenő információkat: Trent Kort egyértelműen a La Grenouille fedőnevű, világszerte körözött fegyvercsempész embere. Na, innentől kezdve már nehéz lesz megkerülni az ügyet, DiNozzo el is rohan Jennyhez, hogy mégis most aztán mi a fenét csináljon? Egy kis megdöbbenés, majd megegyeznek, hogy Jenny mindent kitálal Jethronak, Tonynak nincs miért féltenie a seggét. Pont ebben a pillanatban ront be Gibbs ügynök, csak nem hallgatózott odakint? DiNozzo sietve elhúzza a csíkot, Shepard pedig először visszahívatja McGeet és Zivát, majd belekezd a magyarázásba… 14 részt kellett várni rá, úgyhogy a végre szó pont leírja az érzéseinket.

Bár sokkal többet nem tudunk meg, mint amit eddig is összerakosgattunk a morzsákból: La Grenouille vagy tíz éve csinált valami nagyon-nagyon csúnyát Jennyvel, aki azóta személyes ügyeként tekinti a férfi elfogását, és hát most kezdett bele egy nagyszabású akcióba, hogy Gibbs nyugdíjba ment. És amikor visszajött, pont Gibbs titoktartási szabályai miatt nem avatta be őt is az ügybe. Lám-lám, valaki csak megfogadja az öreg Jethro tanácsait ezen a helyen, kár, hogy pont ellene. Gibbs persze vérig van sértve, meg is értjük, mégiscsak kihagyták egy ilyen fontos akcióból, amiben még ráadásul DiNozzo is benne van. De egy előnye van a dolognak, itt a megfelelő alkalom, hogy elkapják La Grenouillet.

Kisebb közjáték, DiNozzo a férfimosdóban kér elnézést Gibbstől a történtekért, aki persze megbocsát, milyen jó dolog, eddig még nem is tudtunk róla, hogy ilyen helyiség is van a központban, erre rögtön ilyen fontos szerepet kap. Térjünk vissza McGeehez és Zivához, akik a parancs szerint észrevétlenül követik Harrowt, aki naná, hogy kiszúrja őket, és menekülni kezd. Már amennyire bír szerencsétlen, 70 évesen már nem megy olyan jól a lépcsőzés, mint korábban, pláne ha két ismeretlen van a nyomodban. Szívrohamot is kap ott helyben, és hiába érkezik a szakszerű segítség Ziva személyében, már nem tudják megmenteni. Na most mi lesz?

Hatalmas balhé, az lesz. Nem sokszor fordult eddig elő, hogy Jenny is kivonuljon helyszínelni, most azonban igen, és nagyon ideges, amiért az ügynökei kinyírták az egyetlen kapcsot a fegyverkereskedőhöz. Gibbs persze ügynökei segítségére siet, ilyen se sokszor fordult elő eddig, de hát most pipa az igazgatónőre, ezért ott tart be neki, ahol csak tud. Még ha ez azzal is jár, hogy fel kell áldoznia az elveit. Jenny közben kifogy a szidalmakból, ezért lelép inkább, Gibbs pedig utasítja Tonyt és Zivát, hogy törjenek be Harrowhoz, és hozzanak be minden egyes tárgyat, amit ott találnak, hátha köztük van az ARES is.

Bent a központban meg is kezdődik az elemzés, a kis okos McGeenek rögtön feltűnik, hogy volt egy tucat kibontott, majd újra visszazárt gumi a lakásban, ez pedig így már nem alkalmas használatra, és mivel még nem jelent meg a Tesco Gazdaságos Visszaváltható Kondom, ezért Harrow csak egy dolog miatt tartogathatta őket: valami el van bennük rejtve. És igen, találnak is mindegyikben egy apró memóriakártyát, ezen van rajta az ARES szoftvere. Remek. Egy húszéves laptop rejteke alatt pedig magát a hardvert is is megtaláljak, szépen halad a nyomozás, sikerült visszaszerezni az ARES-t, le is lehet zárni az ügyet.

Csakhogy van egy aprócska gond: Jenny és az ő megszállotsága, hogy mindenképp elkapja a Békát, ez már ugyanis rég személyes üggyé lépett elő nála. És most, hogy ilyen közel kerültek az egyik ügyletéhez, vétek lenne kihagyni a dolgot. Ha pedig megveszi az ARES-t, akkor végre bizonyíték is lesz a bűnösségére, ez pedig még korábban sosem fordult elő. Közben véget ért a licit is, az átadás helye pedig egy határ közeli kis repülőtér lesz, szóval minden feltétel adott egy elfogáshoz. Csak egyetlen egy gond van: Harrow meghalt, nélküle meg nem lehet végrehajtani az üzletet. Bár, ha jobban végiggondoljuk, ez sem áthidalhatatlan probléma, hiszen Grenouille és Harrow még sosem találkoztak. Tehát mindössze egy hetven éves angol férfira van szükségünk, aki eljátszhatja a mérnököt. De honnan a fenéből vegyünk egy ilyen személyt?

Nos, remélem az egész országban lehetett hallani, ahogy hangosan felröhögtem, amikor rájöttem, ki lesz a szerencsés. Hisz ott van egy emelettel lejjebb a legalkalmasabb személy a feladatra. Igen, Dr Donald „Doki” Mallard az, akit a sminkelés közben már gyorsan be is avatnak az akcióba, szinte tökéletes a hasonlóság, tuti senki se jön rá a turpisságra. Csak egyetlen gond van, az öreg orvos még Gibbs ügynöknél is nagyobb technofób, nehéz lesz így eladnia magát, mint az USA legnagyobb mérnökelméjét. Szerencsére nem hiába van nekünk egy McGee-nk, majd ő hallgatja a párbeszéd minden egyes kérdését, és rámondja Doki fülére a helyes választ. Nagyszerű, lehet is menni a reptérre.

Doki óvatosan megközelíti a repteret, persze DiNozzo és Ziva távcsövesének figyelme mellett, idegeskedő jelenet következik. A nagydarab kopasz nagyon gyanakvóan néz, mi meg a körmünket rágjuk, hogy mikor kap elő a kabátja alól egy shotgunt és végez kedvenc orvosunkkal. Szerencsére jön a múltkor megismert csinos leányzó, átveszi az ARES-t és (McGee segítségével) az instrukciókat, de Grenouillenak még mindig semmi nyoma. De csak eddig, ugyanis kopaszember integet egyet (közben csinál egy fényképet Dokiról, aztakurva, csak nehogy itt bukjon le), mire egy fekete árnyék közelít a repülőtér félhomályából. La Grenouille, a fegyverkereskedő megérkezett.

Doki persze rögtön elébesiet társalogni, viszonylag gyorsan egymásra hangolódnak, még szerencse, hogy a doktor keni-vágja a franciát. Sőt, hamarosan már a kocsiba is behúzódnak, hogy a pertu után megtárgyalják családi helyzetüket, kulturális érdeklődésüket, meg úgy mindent, amit két 60 feletti fegyvercsempésznél szóba jöhet.

Ezalatt a kopasz továbbra is gyanúsan méregeti orvosunkat, a fényképet már épp futtatják valami adatbázisban, nem lesz ennek jó vége. Közben a jócsaj jelenti, hogy az ARES működőképes, lehet fizetni, majd eltűnni innen. Doki nem kis nehézségek árán végre megkapja a húsz millió dollár értékű gyémántokat, Jenny pedig készen áll, hogy elrendelje Grenouille lelövését.

Bár ilyen egyszerű lenne. Kopasz kap egy telefonhívást, biztos sikerült beazonosítani Dokit, menekülj onnan, könyörgöm, mielőtt valami komolyabb baj történik. Jenny mobilja is megcsörren, az igazgatónő felveszi. Eközben Grenouille is egyre közelít a repülője felé, lassan késő lesz közbelépni, majd Jenny leteszi a kagylót, és ennyit szól: Akció lefújva.

MIVAN??! Ilyen közel volt a cél, és erre ennyi?! Grenouille beszáll a gépbe, a kopasz pedig még odasétál Dokihoz, és megkérdi, hogy „Megkapták-e az üzenetet, Doktor Mallard?”. Na most már tényleg nem értem. A gép felszáll békástól, kopaszostól, Doki halálra dermedve áll, az NCIS csapata pedig igazgatónőjükre meredve teszik fel maguknak ugyanazt a kérdést, amit mi. Mi a fene történt?

Már csak a magyarázat van hátra az egészről. Jenny-t a CIA hívta, és közölte vele, hogy nehogy lépni merjen, mert az egész ARES misszió csak egy csapda, a kopasz valójában a CIA beépített embere, és Harrow is az volt, amíg a kedves NCIS ügynökei szívrohamba nem hajszolták. Valójában egy buherált ARES-t adtak át Grenouillenak, ami arra jó, hogyha az irániak használni akarják az USA ellen, akkor a saját védelmi rendszerüket veszi célba. Ez pedig hatalmas stratégiai előnyt jelent egy háborúnál. Húbazdmeg, ez sok információ volt így egyszerre. És milyen jó, hogy működik az ügynökségek közötti koordináció. Jenny pedig a végén még megfogadja, hogy addig nem nyugszik, amíg kézre nem keríti a franciát. Ha kell, az egész életét erre áldozza fel...

Címkék: ncis
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.09.02. 10:13:08

És végül is nem tudtuk meg, hogy mi lett a gyémántok sorsa...

Vince Larkin 2008.09.02. 10:37:38

De Jethro utolsó mondata az igazgatónőnek rendben volt...fel se mert nézni utána Jenny.

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.09.02. 13:08:55

Na igen, gondolkoztam rajta, hogy arról írjak-e valamit, mert tényleg jó kis szöveg volt a végén, de már így is annyira túlléptem a keretet karakterügyben, hogy esélytelen volt. :-D Még így is elég sok fontos dolgot ki kellett húznom sajnos... :-S

Vince Larkin 2008.09.02. 13:20:29

Bruzsy, tőlem nyugodtan leírhatod akár az egészet is (mint candy a house 4x01-et), élvezet olvasni, és olyan sok jó poén van benne, amit olykor csak én is a hv-ban fedezek fel :-)

monana 2008.09.04. 14:24:07

Igen szerintem is nyugodtan irj többet :)
Én tuti elolvasom
süti beállítások módosítása