Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Big Bang Theory 1x11 - The Pancake Batter Anomaly

2008. augusztus 31. 10:00 - Bruzsy

Újra itt van a nagy csapat, frissen, üdén és egészségesen (MÉG!), és hát végre eljött az az epizód, amire már mindenki várt, az évad legjobb része, ami nem kisebb dologra vállalkozik, minthogy bemutatja, milyen is az, ha Sheldon megfázik. És garantálom, ez az ember betegen még legvadabb rémálmainkon is túltesz. De kezdjük az elején, ahol is Sheldon és Leonard új szenvedélyének, a 3 dimenziós sakknak hódol, a győztes gondolom egyértelmű, hisz mint múlt héten kiderül, Shelly már a primitív 2D verzióban is simán legyőzte szobatársát. Itt miért ne menne neki?

A megalázás most sem maradhat el, de nem tart sokáig, mert beállít Penny, aki frissen jött haza Nebraskából, rokonlátogatásról, és ennek örömére egy viccel majd Sheldon meggyilkolásának beígérésével kezdi szereplését. Aztán persze megjegyzi még, hogy mindenki lebetegedett a családban, csak ő maradt egyedül egészséges. Bang, a témaválasztás elégtelen, Sheldon már menekül is a lány közeléből, gondolom radioaktív sugárzás ellen védő szkafandert és gázmaszkot ment beszerezni.

Persze ki is derül az oka a menekülésnek, a kocka betegesen fél a bacilusoktól és fertőzésektől, hozzá képest Adrian Monk minden este sárban dagonyázik. Még a fogkeféjét is naponta háromszor Domestos-ozza. És mivel az influenza tünetmentesen is terjed, elég nagy a valószínűsége, hogy a szomszéd jócsaj behozta a mocskos kórokozókat a lakásba, szóval tűnj innen Penny, mielőtt Sheldonnak eszébe jut egy sugármentesítő zuhanyoztatás. Ugyanis ebben talán még Leonard is támogatná öreg barátját a projectben. Na vajon miért?

Vörös kód lép érvénybe Sheldonnál, minden elképzelhetelen dologba belefog, baktériumtenyészetet alakít ki, hogy megfigyelhesse őket, és megtalálja majd velük a tökéletes gyógymódot a jövőbeni influenzájára, vagy pontosan leméri a folyadék ki-és beviteli mennyiségeit (igen, persze hogy Leo palacsintástáljával), hogy időben észrevegye, ha leállnának a veséi. Én már itt kezdem feladni, de szerintem Leonard is.

És ekkora beüt a krach, Sheldon az éjszaka arra ébred, hogy a tüdejét majd kiköpi a köhögéstől, és még az orra is elkezd folyni. A teljes karantén eljárás kudarcot vallott, a világ megfertőződött az életveszélyes vírussal. Hívná is lakótársát segítségért, azonban egy dolgot elfelejtett: Leo már felkészült az ilyen esetekre, ezért az első jelre visítva hagyja el a lakásnak még a környékét is. Egyedül maradtál, kedves drága Sheldon.

Persze rögtön fel is hívja barátját, aki következetesen azt hazudja, be kellett mennie az egyetemre, mert vészhelyzet van. Vasárnap reggel hajnali 6 órakor. Arra mondjuk nem gondolt, hogy Sheldon a múlt héten PhD-t szerzett hazudozásból, és simán rájöhetne, hogy Leo nem mondott igazat neki, de ennyi kockázatot megér a dolog. Meg különben is, Shelly jelenleg agykapacitásának 99%-át az önsajnálatra, 1 %-át pedig a telefon használatának felevenítésére fordítja, így nem jön rá a turpisságra, hanem helyette hívja a másik két embert, akire számíthat. Illetve csak hívná, ugyanis Wolowitz és Raj nem elérhetők, Leonard előbb találta meg őket, takony-zöld kód, tűnés otthonról, amíg tudtok!

Már csak egy olyan hely kell, ahová a három menekült sikeresen behúzódhat, hogy eltöltsön egy Sheldonmentes, boldog 24 órát. Howardnak jön is a zseniális ötlete, menjenek el egy Majmok Bolygója maratonra! Nagyszerű, fel is készülnek a fiúk, beszerzik a szükséges majomjelmezeket, pop-cornt és üdítőt, és boldogan ülnek be a moziba, hogy végigélvezzék a 10 órás filmnézést. Kezdésnek nem lesz rossz. Ezalatt Sheldon megtalálja az egyetlen személyt, aki nincs beavatva a takony-zöld kód protokoljába, naná, hogy kedvenc szomszédja, Penny az. Le is megy szomorítani őt a gyorsétterembe, ha már ő ragasztotta rá a betegséget, most már segítsen is neki kigyógyulni. Kezdésnek kér valami finom levest, és amíg várakozik, majd ő elijeszt minden vendéget, hogy csak a lány csak vele tudjon foglalkozni.

A fiúknak eközben újabb sürgősségi hívása érkezik, ezúttal Penny küld S.O.S. szignált, hogy azonnal mentsék ki őt, mert nem bír tovább Sheldonnal. Hiába vett ki szabadnapot és vitte haza, a pátyolgatásból nem volt elég a retardált nerdnek (hát, nekünk se lenne, még egészségesen se), még további mellkassimogatást és betakargatást akar. A srácok persze itt is hazudnak egy jó nagyot, dolgozni kell, szóval bye-bye Penny, és sok sikert.

Ezalatt Sheldon persze anekdotázik, egyszer volt egyedül beteg életében, amikor 15 évesen ösztöndíjjal Németországban járt (természetesen látogató professzorként) és hasmenése volt. És annak az esetnek egy beöntés lett a vége, szóval érthető, hogy miért nem szeretne egyedül maradni. Pennynek persze megesik a szíve mindenkinél jobban gyűlölt szomszédján, bele is megy az ápolónősdibe, reméljük még csini fehér rucit is fel fog venni. A moziban ezalatt baj van, Leonard leveri magáról a szemüvegét a sötétben, a nagy keresésben meg persze hogy rálép egy vasággyal negyven kilós kocka, Wolowitz személyében – és persze, hogy el is törik a hatalmas súlytól.

Ez bizony probléma, Leo szemüveg nélkül semmit se lát, a tartalék pedig otthon van, az pedig katasztrófa sújtotta övezet. Na, most mi lesz? Hát, Leonard vagy elmegy, és lézeresen megműtteti a szemét, vagy vesz egy nagy levegőt, hazamegy, és reménykedik benne, hogy nehogy összefusson Sheldonnal. Az utóbbira esik a választás, pedig nem biztos, hogy ez a legjobb döntés. Penny eközben minden szenvedések legrosszabbikát éli át, mellkasdörzsöléssel, nyugtató dalok éneklésével, és Sheldon minden egyéb nemű pátyolgatásával, szegény már lassan az „akár az ablakon is kiugrom, csak legyen ennek vége” szindrómában szenved.

Amíg ezek az események történnek, meg érkezik az SD-110 titkos különítménye, és felkészülnek a behatolásra. És hát van náluk mindenféle kémfelszerelés, száloptikás kamerától kezdve mozgásérzékelőn át bluetooth headsetig. És mivel a többieknek nincs bátorsága bemenni a lakásba (papírkutya mind), a félvak Leonardnak kell bejutnia a szobába, megszereznie a tartalékszemüveget, és kijönnie, ráadásul mindezt ugye úgy, hogy ne vegye észre őt a nagybeteg. Persze a többiek itt már boldogan segítenek, össze is hozzák a tökéletes tervet: Leo négykézláb keresztülvág a nappalin, miközben a fejére erősített vezetéknélküli infrakamera és a headset segítségével a másik kettő irányítja őt, majd a mozgásérzékelőt elhelyezi Sheldon szobája előtt, ami visítani fog, ha baj van. Onnantól kezdve van neki 7 másodperce, hogy elhagyja a terepet, szemüveggel vagy anélkül. Szerintem a CBS-nél rossz kazettát tettek be, és a Chuck unaired pilotját vetítették le Big Bang Theory helyett.

Na, ez a jelenet valami hatalmas, és persze a végkifejlet se épp a legszerencsésebb, Leonard naná, hogy belebotlik Pennybe, aki fújtat, mint egy bika, amiért ilyen szépen palira vették a fiúk, majd el is viharzik, otthagyva Leot (a másik kettő már rég elhúzta a csíkot) a vírus által pusztulásra ítélt vidéken, kettesben a gazdatesttel. Elkeseredett főhősünk még megpróbálkozik egy utolsó szökési kísérlettel, de szemüveg nélkül nem tudja leolvasni a tetoválását, így a szabadság helyett a padlón végzi, egy jókora púppal a fején. Pedig ő csak az életét próbálta menteni…

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szucsitg 2008.08.31. 10:30:55

fantasztikusan vicces hogyvo't egy fantasztikusan vicces reszhez. a szokeses poenert a vegen pedig piros pont ;) csak igy tovabb.

Flankerr 2008.09.02. 17:32:44

Imádjuk, mind a sorozatot, mind a hogyvoltot.. Elvileg ma jelenik meg a DVD..:)

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.09.02. 19:12:54

Igen, ma, amint tudjuk, beszerezzük... :-)

Ja, és ha érdekel, holnap figyeld a blogot, lesz egy aprócska meglepetés. Mindenkinek, aki szereti a tbbt-t. :-)
süti beállítások módosítása