Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 1x19 - A festmény bosszúja

2008. augusztus 29. 12:05 - Annácska5

Egy fiatal pár egy nagyon furcsa képet tesz fel a falra. Biztos azzal lesz valami, mert részletesen megmutatják a képet, külön minden családtagra kitérve. A férj elmegy bezárni, míg begerjedt asszonykája felmegy az emeletre. És eközben a férfi a képen megmozdul. Aztán valami felsétál az emeletre, míg a férj bezárja a házat. Azért mégegyszer megmutatják a képet, a borotva hiányzik az asztalról rajta. A szobában kialszik a gyertya, amit a feleség gyújtott. Szegény azt hiszi, a férje jön. De az még mindig lent kóborol. Végül felmegy, és mászna be az ágyba, csakhogy a neje már elvágott torokkal, vérbefagyva fekszik. A férfinak is ez lesz a sorsa.

Aztán egy bárban Dean kibővítette a telefonszám gyűjteményét, egy kis barna számával, miközben Sam meló után kutat. Sebaj, Dean szórakozik helyette is. Öcsi ráakad az újságban az átvágott torkú házaspárra, és hívná oda bátyót, akinek ficereg odalent, mert menne is vissza a csajhoz. Samtől azt is megtudjuk, hogy Dean milyen szövegekkel nőzik: vagy hírszerző kommandósoknak (!) vagy rocksztároknak szokta kiadni magukat, de ezúttal éppen egy valóságshow-ba keres szereplőket. Na azért én megnézném azt a valóságshow-t, amihez Dean Winchester castingol. Szóbakerül Sam is, hogy miért nem nőzik. Én már itt úgy érzem, hogy ebben a részben becsajozik. A lényeg, hogy megbeszélik, hogy mennek kinyomozni, hogy mi ölte meg a házaspárt, de Dean megkapja az éjszakáját a barnával.

A csaj jól le is fáraszthatta, mert ő másnap a kocsiban alszik, közben Sam visszatér, mert ő bement a házba, és mindent megvizsgált, de semmi nyomot nem talált. Érdekes módon ráadásul a ház teljesen üres, mert mindent elvittek egy műkereskedőhöz. Egy nagyon flancos műkereskedőhöz. Elég vicces látvány az Impala a Jaguarok, Rolls Royce-ok, és Ferrarik között. És a fiúk is enyhén kilógnak az öltöny-nyakkendősök sorából. Az árverési csarnok tulajdonosa fel is figyel rájuk, és valahogy nem akaródzik elhinni neki, hogy a testvérek meg vannak hívva. Sam kiszúrja a hagyatékban a festményt. És ekkor megjelenik a NŐ. Lesétál a lépcsőn, és mindkét Winchester szája tátva marad. És a Nőnek neve is van: Sarah Blake, a műkereskedő lánya. Gyönyörű, intelligens és Samre mosolyog, aki pedig teliszájjal vissza. Na mit mondtam? Dean is észreveszi, és némi sértettséget azért észrevenni, mi az hogy öcsi kap ilyen bombanőt? (nem, egy kicsit sem vagyok elfogult Sarah-val kapcsolatban) Már majdnem megkaparintják az eredet igazolást, amikor Sarah apja jóformán kidobja őket. Sam és Sarah bánatosan néz egymásra, tök cuki ez a jelenet.

A fiúk a motelbe mennek, ami megér egy misét. Főleg a zene, amit a szoba bemutatása közben nyomnak, és utána ahogy egyszerre „há”-znak a fiúk. Tökéletes koreográfia és összhang. Azért közben az is kiderül ám, hogy Sammy miért tud ennyit. Jobban hasonlít a bátyjára, mint gondolnánk, ugyanis csak azért járt művészettörténet órára, mert ott lehetett csajozni. Ezzel koppan Dean álla hangosat a padlón. Az eredetigazolás pedig azért kellett volna, mert azzal vissza lehet vezetni az eredeti tulajdonosokig. Közben Dean randiszervezővé válik. Ráveszi Samet, hogy az ügy érdekében találkozzon Sarah-val, és faggassa ki kicsit.

El is jön a vacsora, Sam félénken mosolyog, Sarah-ról pedig süt, hogy már most oda van érte. És tényleg nagyon figyel Samre, mert amikor látja, hogy a fiú a borlaptól enyhén zavarba jön, gyorsan sört rendel. A randi egész jól alakul, a tökéletes összhang megvan. A lánynak sem volt régen barátja, meghalt az édesanyja egy évvel ezelőtt. Hiába, ha két összetört szív találkozik… A randiról a motelbe ugrunk, ahol Dean nehezen hiszi el, hogy nem történt semmi. De nagyon drága, mert felveti az ötletet, hogy ha a melóval végeztek, akkor maradjanak kicsit. Csakhogy a randinak azért meglett az eredménye, mert Sarah odaadta az eredetigazolás másolatát. Ki is derül, hogy mindig meghaltak, akik megvásárolták a képet, és erről még John is írt a naplójában.

Nem sokkal később a fiúk még mindig meglepő profizmussal törnek be a Sarah apjának raktárába. A képet szépen kivágják a keretből, és elviszik elégetni. Igenám, de miközben éppen Deanék meggyújtják a képet, az újra megjelenik a keretben. WTF? Sebaj, a testvérek erről úgysem tudnak. Másnap Dean pánikba esik, nem találja a tárcáját, attól fél, hogy a raktárban hagyta el, úgyhogy gyorsan vissza kell menni. És hát természetes, hogy belefutnak Sarah-ba. És Dean vigyorog, majd megmutatja öcsinek, hogy nála van tárcája. Tehát csak csel volt, hogy öcsi találkozzon álmai nőjével ismét. Kínos egy kicsit a hangulat miután Dean kettesben hagyja őket, és akkor Sam megpillantja a képet, amit előző éjjel elégettek. Sam olyannyira bepánikol, hogy még be is remeg. Rohan Deanhez, Sarah pedig értetlenül néz utána.

Szóval utána kell nézni a Merchant családnak, akiket a kép ábrázol. A könyvtárba mennek, ahol az öreg könyvtáros nagyon lelkesen segít nekik, megmutatja a cikket is, ami annak idején jelent meg a helyi újságban. Miszerint Isaiah Merchant legyilkolta az egész családját, majd magával is végzett. Nahát, ezek a családapák mindig ezt teszik… Isaiah borbély volt, aki vaskézzel irányította a családját, és mikor a felesége el akarta hagyni, akkor vágta el mindegyikük torkát. Csakhogy jön a sablon: elhamvasztották őket, így nem lehet bevetni a Salt&Burn technikát. A könyvtáros még képet is mutat, mit ad isten, pont a festmény másolatát, de Samnek valami nagyon különös, ezért kér egy fénymásolatot a könyvben lévő képről.

Sarah apja pedig csak eladja a festményt, lánya minden ellenkezése ellenére, valami Evelyn nevű nőnek, mert azért csak a pénz beszél. Sam pedig azt az elméletét meséli a motelben, miszerint Isaiah kísért a képpel, mert a festményen lefelé néz, míg a fotón előre. Jön egy kis veszekedés, Samnek nem igazán tetszik, hogy Dean folyamatosan össze akarja hozni Sarah-val, mert minek jöjjenek össze, ha egyszer úgyis el kell menni, blabla, hiszti. De bátyó elhozza azt, hogy Jessica is biztosan azt akarná, hogy Sam boldog legyen. Öcsi szeme könnybelábad, és igazat ad Deannek, végül pedig felhívja Sarah-t, igaz, csak a festmény miatt. Igen ám, de a festmény már Evelynnél van, tehát rohanás. Evelyn egy idősebb nő, és már ott lóg a falon a kép nála. Isaiah bemozdul, már tudni lehet, hogy mindjárt megtörténik aminek meg kell, Evelyn perceken belül halott lesz. Winchesterék megérkeznek, persze Sarah is, lemerném fogadni, hogy csak Samet akarta látni. Bemennek a házba, ahol bizony a nő már halott, a képen Isaiah pedig a kislányt nézi. Sarah sikítófrászt kap. De addigra a képen a férfi már előre néz.

Másnap Sarah fúriaként tör a motelben a fiúkra, mostazonnaltudniakarommifolyikitt. Sam el is meséli mi a helyzet, de Sarah persze először nehezen hiszi el. De végül még ő is velük megy, hogy segítsen nekik. Dean már a házasságra is áldását adná. Betörnek tehát Evelyn házába, hogy jobban szemügyre vegyék a képet. A festmény és a róla készült fénykép között több különbség is van. Az festményen már ki van nyitva a borotva, míg a fényképen össze van zárva, valamint Isaiah is másképp néz, de ez már megszokott. Sőt, még a festmény hátterében lévő festmény is megváltozott. A fényképen egy tájkép van ott, de a festményen egy kripta képe. Dean megint bizonyítja, hogy, Deana W. szavaival élve, nemcsak szép, hanem okos is, ugyanis egy hamutálat használva nagyítónak leolvassa a kriptán szereplő nevet: Merchant. Oh, milyen meglepő.

Csak a harmadik temetőben találják meg a Merchant kriptát. Sarah értetlenkedik cseppet, hogy ezt ingyen csinálják. A kriptában elég rémisztő dolgok vannak, például a kislány babája üveg mögött és hasonlók. Dean megint okos, mert csak ő veszi észre, hogy egyel kevesebb urna van. Aztán már valami hivatal előtt beszélget Sarah és Sam, miközben Dean a halotti anyakönyvi kivonatokat nézi. A lány végre rákérdez, hogy most akkor van-é valami köztük vagy sem, mert már kezd kicsit türelmetlen lenni. Kicsi Sammy persze megint idióta, és előadja az ez nem jó ötlet, mert kedvellek című attrakciót. Igen, ez Sarah arcára is hasonló kifejezést varázsol. De aztán megérti, hogy Sam félti a lányt, hiszen azt mi is jól tudjuk, hogy felér egy halálos ítélettel nőként a Winchesterek közelébe kerülni. De azért a lány nem akarja annyiban hagyni, elég nagylánynak érzi már magát ahhoz, hogy eldöntse, hogy mit akar. Na és ekkor bújik elő az igazság. Sammy azt nem bírná ki, ha valakit el kéne veszítenie. Dean ekkor érkezik meg, megmentve minket a szenvedéstől. Megtudta, hogy Merchant család nem akarta, hogy Isaiah a családi kriptába kerüljön, ezért nem hamvasztották, csak elföldelték valahová. És Dean azt is tudja, hogy hová.

Este Sarah a sírásó tudományukat is megismeri. Miután elégetik a maradványokat, még azért elmennek Evelyn házába, biztos ami biztos. Dean kint marad, így Sarah és Sam kettecskén vonulnak be, Dean még bíztatja is öccsét, hogy legyen egy kis hmmm. És bent mit vesznek észre? A képről  hiányzik valaki, és a borotva is. Igen ám, de Isaiah ott van, csak az édes, babaszerű kicsilány, akit mellesleg örökbefogadtak. Az ajtó hirtelen bezárul, a kislány foglyul ejtette őket. Dean hiába rohan segíteni, az ajtót nem tudja kinyitni. Most, hogy védekezni tudjanak só kellene, vagy vas. De sót azt nem találnak, ezekszerint Evelyn eléggé sótlan volt, haha. Akkor már csak a vas segíthet, de abból is csak a tiszta vas a jó.

Szél támad a házban, és kislány előtipeg szép kis csipkés ruhájában. Babáját húzza maga után, másik kezében pedig ott a borotva. Sarah megrémül, és még egy szimpatikus oldalát ismerjük meg: nem kezd el ész nélkül visítani. Sam pedig még csak most veszi észre a kandallónál lévő piszkavasat, amivel jól lekardozza a kislányt, aki köddé válik. Tesók az ajtó két oldaláról telefonoznak egymásnak. A fő problémát most éppen az adja, hogy nem tudják, hogyan pusztítsák el a kislány szellemét, mivel hamvasztva lett. Most Sarah jelent nagy segítséget, mert eszébe jut, hogy abban az időben a kislányoknak olyan babákat készítettek, amik a lányok pontos másai voltak, és sok esetben még a hajukból csinálták a babák haját. Dean már szalad is a kriptába, hogy elégesse a babát. Csakhogy a kislány újból támad, ezúttal nekilök egy szekrényt Samnek, ami maga alá is temeti őt. Sarah menekítené, de a szellem már ott is van. Eközben Dean bejut a kriptába, csak nem tudja betörni az üveget. A bolondja a pisztollyal próbálja betörni, majd végül rájön, hogyha belelő azzal többet ér el. Pont akkor sikerül meggyújtania a haját, amikor már a szellem készülne elvágni Sarah torkát. Szép látványosan pusztul el.

Másnap Sarah eltüntetteti a festményt, Dean pedig elmondja, hogy a kislány azért került annak idején árvaházba, ahonnan örökbefogadták, mert az igazi családját is valaki különös körülmények között legyilkolta. Dean veszi a lapot, hogy Sam és Sarah szeretne kettesben maradni kicsit, de azért duzzog egy cseppecskét. De a fiatalok ahelyett, hogy minimum egy nagyobb csókot lenyomnának csak szerencsétlenkednek. Dean pontosan tudja, hogy semmi nem történt, főleg ahogy Sam kiviharzik a házból. Sarah nekidőlve az ajtónak szomorkodik, de kopognak, és Sam az. Visszarohant egy utolsó búcsúcsókért. És ezzel zárunk.
 

Címkék: odaát
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elloth 2008.08.29. 14:06:12

Bírtam ezt a részt, Sam nagyon édes volt benne, a kis csaj meg félelmetes.

Ditti82 2009.05.14. 03:16:21

Nem tudok dönteni, hogy Sam vagy Dean. ;)

Sonrisa 2009.05.14. 10:47:09

Szeretem ezt a részt, imádom, ahogyan állandóan változik a festmény :)
Ezek a képeket látva döbbentem rá, hogy mennyit változtak a srácok - épp a 4. évadzáróra várok, hogy megnézhessem az utolsó 2 rész egyben:)

deku82 2011.02.24. 16:44:06

Én biztos nem hagyom ott Sarah-t. :)
süti beállítások módosítása