Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Big Bang Theory 1x09 - The Cooper-Hofstadter Polarization

2008. augusztus 17. 13:49 - Bruzsy

Múlt hét óta nem sok minden történt Kockia varázslatos földjén, Raj és Sheldon sikeresen kijózanodott, ezért előbbi nem tud, utóbbi pedig nem akar a szomszéd jócsajjal beszélgetni, Leo még mindig epekedik Penny iránt, Wolowitz pedig beszerezte a legfrisebb Malac-viccek kiadványt. Egyszóval kezd visszaállni az élet a normális kerékvágásba. Most is egy hatalmas, átütő erejű kísérletre készülnek: egy jelet küldenek az interneten keresztül, ami keresztüljárja az egész világot, majd visszaérkezik a szobába, és felkapcsolja a lámpát. Majd a hifit. Na bumm, nagy dolog, én ezt már évek óta csinálom, amikor a szomszéd utcában lévő haveromhoz az MSN-en küldött üzenetek Washingtonon keresztül érkeznek meg. Le vagytok maradva, amigos!

Érkezik Penny, de csodálkozás helyett csak a zene hangerejére panaszkodik, szegény nem érti, hogy drága szomszédai mit vittek véghez. Szerintem jobban is jár így. A fiúk azért megmutatják, hogy közel sem ennyit a tudományuk, nyilvános hozzáférés megnyitva, és voilá: a lámpát máris valahonnan Pekingből kapcsolgatja fel-alá egy unatkozó Free Tibetes, akit kitiltottak minden sporteseményről, és így próbálja elütni az idejét (más magyarázatot én még nem leltem). Ja, és most jönnek a távirányítású autók, kamerával a hátukon, Penny, szerintem jobban teszed, ha hazaszaladsz, mert nem jó bugyi nélkül, miniszoknyában kockáékhoz menni. Már csak azért sem, mert ott van Howard, aki rögtön le is csap az adandó lehetőségre. Gratulálok Wolowitz mester!

Nos, az elmúlt nyolc óra termékenyen telt, lehet összeszedni a cuccokat, közben persze arról megy a vita, hogy haláluk után az agyukat milyen robottestbe helyezzék. Kreatív, mondhatom. A dolgot egy kis közjáték szakítja félbe: Leonard egy levelet talál a szemetesben, kettőt lehet találni ki tette oda. A levél amúgy egy híres fizikai intézményből jött, és azt akarják hogy a Hofsdadter – Cooper kutatócsoport egy konferencián tartson egy előadást legújabb eredményeiről. Hoppá, ez nem semmi felkérés, de akkor mit keres a kukában? Kettőt találhatunk: Shelly valamiért nem akarja, hogy az Ő kutatásait, az Ő eredményeit Leonard nevéhez IS kössék. Istenem, ekkora egocentrikus barmot rég hordott a hátán a föld. Leo persze mindenképp el akar menni, neki is esnek egymás anyázásának (Raj és Howard már csak poénből is csatlakozik). Csak azt tudnám, miért. Annál, hogy Sheldont meg lehet győzni, hogy nincs igaza, még a hatoslottó is esélyesebb. Végül Leonard feladja, és kijelenti: te lehetsz akkora barom, Shelly, hogy nem jössz el, de én mindenképp ott leszek, egyébként meg kapd be a fázisceruzámat.

Persze ebből sértődés lesz, szóval a két lakótárs nem áll szóba egymással (sőt, Shelly még egy agyrobbantást is kilátásba helyez, ha barátja csúnyán mer ránézni), és mire észbe kapnánk, hetek teltek el nagy haragban, Penny pedig már rég Leonak segít kiválasztani a tökéletes öltözéket az estéhez. Mit is mondjak, nehéz dolga van a lánynak, kordbársony zakók, kockás ingek minden választéka, sőt, a szekrény mélyéről még egy eredeti Battlestar Galactica pilótafelszerelés is előkerül (nekem KELL egy olyan, cylonos nincs?). Penny arcáról szinte ordít a szánakozás és a sajnálat, de úgy tűnik, már rég megbékélt a gondolattal, hogy szomszédai nem éppen hétköznapi emberek.

Aznap délután még bonyolódnak egy kicsit az események: a pincércsaj elhatározza, hogy ő márpedig kibékíti a két barátot, ezt a kis félreértést simán ki lehet kalapálni. Azt azonban elfelejtette, hogy Sheldonnál semmi se úgy működik, ahogy az logikus, ésszerű vagy akár természetes, így rögtön ki is kéri magának, hogy már elnézést, Galileinek volt nézeteltérése a pápával, ez már valóságos atomháború kettejük között. Innentől kezdve pedig nincs megállás, Sheldon a lány minden szavát háromszorosan kiforgatja, a helyzet pedig még jobban eldurvul. Penny, szerintem jobban tennéd, ha elköltöznél az épületből, még most, amíg teheted.

Eljön tehát végre az előadás estéje. Leonard szépséges zakójában feszít, és még egy utolsó kétségbeesett kísérletet tesz a békülésre, de reménytelen az ügy. Shelly tehát otthon marad, Leo pedig partnerével és két barátjával (mielőtt félreértenénk, Penny a partner) lelép a konferenciára.

Hamarosan meg is érkeznek, kb 20-25 ember van odabent a teremben, Úristen, most mi lesz? Ez a kísérleti fizikában már maga Woodstock! Jöhet is a lámpaláz, Leo mozdulni se bír, de már kapja is a jótanácsot: indítson egy viccel. Ami pedig így fog hangzani: Egy farmer csirkéi nem tojnak tojást, ezért kihívja Falu Fizikusát hozzájuk, hogy segítsen már megfejteni a rejtélyt. A Fizikus számolgat párat, majd arra a megállapításra jut, hogy rá tudja venni a csirkéket a tojásra. De csak haa gömb alakúak az állatokat, és légüres térben vannak. Kész. Vége. Most pedig kérek mindenkit, szedje össze magát a szék alól, ahová a véget nem érő röhögéstől került, mert kezdődik az előadás, azt pedig ugye mindenki hallani akarja?

Sajnos csak a végére érünk oda, de azért még a közönségkérdéseket láthatjuk: egy fekete csuklyás fickó például erős nemtetszését tolmácsolja Leonardnak. Na, kitaláljuk, kit rejt a csuklya? Hát persze! Darth Sheldon visszatért, és erősebb, mint valaha! Mi pedig a fejünket fogjuk: nem képes elmenni előadni, de azért odatolja a képét arcoskodni? Ez már tényleg több mint beteges, orvosra lenne szüksége. Neki is esnek egymás szidalmazásának, mindezt a woodstocki hallgatóság-sereg előtt, majd elszabadulnak az indulatok: először az agyrobbantás hadművelet indul be, majd gyorsan a földön találják magukat, egymást ütlegelve. De ugye mi jó barátok vagyunk?

Sajnos nem látunk többet az elagyabugyálásból (pedig olyan jó lenne fogadni, melyikük is fog nyerni), már arra érünk haza, hogy Leo és Sheldon ott folytatja (verbális) vitáját, ahol abbamaradt, próbálják eldönteni, hogy kinek van szüksége orvosi segítségre. Szerintem mindkettőnek, de az én szavam nem sokat ér a szemükben. Persze megint lemaradunk a végéről, mert beállít Raj és Wolowitz egy nagyszerű hírrel: valaki (Wolowitz) felvette az egész balhét, és felnyomta Tecsőre (ismertebb nevén jútyúb). Ahá, szóval így készülnek a Star Wars Kidhez és utódaihoz hasonló felvételek!

Ez pedig meghozza a várvavárt békülést: végre belátják, hogy mindketten a szánalmas kategória alsó küszöbét súrolják. Azt is csak épphogy. Közben befut Penny is, akinek valamiért nem tetszik a Howard Facebook profilján lévő Én és a barátnőm című fénykép, szóval ő is felveszi a kesztyűt: jöhet az agyrobbantás!

Megszakítjuk műsorunkat, kapcsoljuk Pekinget! Igen, arrafelé is vannak kockák, méghozzá a durvább fajtából, akik épp a híres-neves Youtube videón szocializálódnak. A szórakozásukat pedig egy nem várt fordulat szakítja félbe: valami Wolowizard nevű csóka elkezdi le-fel kapcsolgatni a villanyukat! Interneten! Atyaég, micsoda cliffhanger, mi lesz most itt?

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása