Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 1x08 - Méreg

2008. augusztus 15. 18:04 - candyperfumegirl

Elég szokványos hetibeteg-felvezető jelenettel nyit ez az epizód, egy gimiben matekdoga van, egy diák pedig kidől a sorból. Ami érdekes, az, hogy nem szimulál, és nem egy új puskázási módszert akar ezzel kikísérletezni, tényleg baj van, méghozzá nagy, mert görcsöl, remeg, nyáladzik, eszméletet veszt, főcím. Ezúttal Foreman pedálozik, hogy vegye fel a Mester az esetet, kérem szépen Greg bácsi, csak most csak az én kedvemért. House nem érti, mi lehet ebben az érdekes, nyilvánvaló, hogy a srác drogozik, most komolyan ezért kellett félbeszakítania a kedvenc szappanoperáját? U-nal-mas. Csakhogy a toxikológia negatív, az emberek lehet, hogy hazudnak, de a teszteredmények nem sűrűn, szóval nem is olyan egyszerű ez, lehet menni dolgozni.

House csak nem akar leszakadni a drogtémáról, és a csapat is nagyon elemében van, sőt Chase tele van ötletekkel milyen szert tolhatott a srác, amit nem lehet kimutatni. Foreman kikerekedett szemekkel bámul az ausszira, House meg szerintem alig várja, hogy félrevonja egy célzott csevejre, ha már ilyen jól tájékozott a fiú a témában. Chase ezek után a srác anyjának is előadja a nem kimutatható drogokról szőtt elméletét, ezt talán nem kellett volna, mert anyuci egyenesen tüzet okád. Az ő mintafiacskája bottal nem nyúlna drogokhoz (ezt onnan tudja, hogy ő maga tesztelte a háziteszttel), a puszta feltételezés is vérlázító. Már ekkor lehet látni, hogy a tipikus akadékos hozzátartozó prototípusa a nő, amilyenekkel mindig csak a baja van a csapatnak, de Chase csak próbálkozik tovább, az „én is okoztam gondot a szüleinek” –megható szöveggel, amivel csak azt éri el, hogy Brutálanyu most őt nézi drogosnak. Bravó Chase.

Közben House házkutatni küldte Foremant és Cameront, hogy keressenek alternatív drogokat a srác lakásán, a Vikodin már annyira uncsi. Nagyot családik bennük, mert az a két szerencsétlen csak paradicsomszószt hoz. Házi paradicsomszószt, ami szerintük bakteriális fertőzést hordoz, de House éppen csak be nem alszik ezen az elméleten, a szósz különben meg finom, akkor mi lehet vele a probléma? A hetibeteg ráadásul már kapott egy rohamot is mióta itt van, ami semmiképpen nem tünete az ételmérgezésnek, de droghasználat után sem jelentkezne ilyen sok idővel, tehát itt valami más lesz. Esetleg drog+mérgezés?

Ezek után House-t a sorozat törtnetének legviccesebb klinikai páciense várja a kettes vizsgálóban, már miatta érdemes volt megcsinálni ezt a részt. A hölgy 83 éves, és egyetlen panasza, hogy baromi jól érzi magát mostanában. Ha ez nem lenne már önmagában is furcsa, még hozzáteszi, hogy elég kívánós mostanában, konkrétan F-vitamin hiánya van, és olyan szemeket mereszt House-ra, hogy az már gyakorlatilag szexuális zaklatásnak minősül. Kiderül, hogy a fia tévedésből egy Ashton Kutcher filmet hozott ki neki a videotékából, és mióta ő azt megnézte az élet újra értelmet nyert. Sőt, most hogy jobban megnézi, House kiköpött Ashton megfelelő ellenfényben, 25 méterről, szemüveg nélkül, és nedvesedik is tőle rendesen. Az öreglány egy egész estés élmény, de a fia csak pattog, hogy nincs ennek semmi baja, hagyjuk már, House viszont komolyan veszi a dolgot, és kiírja vizsgálatokra, mert ha valaki be van indulva Ashton Kutcherre, az véresen komoly dolog.

Hetibeteggel nagy baj van, leállt a szíve. Most érdemes lesz összedugni a fejeket megint, mert ez így nagyon nem bíztató. Kiderül, hogy Foreman tud szerezni valami ütős, egyelőre kísérleti stádiumban levő szert, ami jó mérgezésre, annyi nehézség van csak, hogy ahhoz tudni kéne, mi mérgezte a srácot. Sokkal előrébb nem jutottak, és ha House még nem érezné magát kellőképpen szarul, Jimmy letámadja az előtérben, és felolvas egy House-hoz írt szerelmes hőskölteményt a fél kórház füle hallatára. Nem, nem jött elő a szekrényből Jimmy, ő csak közvetít, a verset a szerelmes idős hölgy írta, ez igazán megható. De megvannak az eredményei is, amire elég egy pillantást vetni, hogy még a sokat látott House is megdöbbenjen egy kicsit, ez érdekes lesz, úgy érzem.

Hogy kiderüljön, mi mérgezte a hetibeteget, House visszazavarta Foremant és Cameront házkutatni, miért nem tudnak ezek soha elég alaposan eljárni? De most dagadó mellkassal térnek vissza, ugyanis találtak permetezőszert! Királyság, mert az ilyen hülyegyerekek nyilván tátott szájjal permeteznek és belélegeznek minden szart, jöhet is Foreman csodagyógyszere a méregre. Atomanyu viszont kapálózik, ahogy tud, nehogy beadják a kicsi fiának ezt a vackot, mert a srác soha nem permetezett. Chase ezt meg se hallotta, mindenki hazudik, még az is, aki hisz a biokertészkedésben, hagyjuk már ezt a hülyeséget és hadd dolgozzanak az igazi orvosok. Hát nem dolgozhatnak, mert Szuperanyu bemószerolta őket Cuddynál, szívás van.

Most van az, hogy House lohol Cuddy után, és kiudvarolja, hogy álljon már melléjük, de Cuddy a maga részéről kifejezetten élvezi, hogy valaki nem ért egyet House-zal a változatosság kedvéért. Szerinte azt kell csinálni, hogy írassanak alá Atomanyuval egy nyilatkozatot, miszerint a kórházat semmilyen felelősség nem terheli, hogy ő nem járult hozzá a fia kezeléséhez, menti a menthetőt, okos nő ez a Cuddy. Ez amúgy nem is rossz ötlet, ha valaki, akkor Greg House biztosan kihoz belőle valami eredményeset. Így sor kerül House és Atomanyu első találkozására, és House szokásos elbűvölő stílusában mutatkozik be, kicsit felturbózza a nyilatkozat szövegét, most kb. így hangzik: „aláírom, hogy én egy címeres barom vagyok, aki azt hiszi, hogy jobban ért az orvosláshoz, mint a diplomás dokik, ezért ha a fiam elpatkol, az csakis az én idiótaságomnak köszönhető.” Ebből nagy barátkozás lesz, érzem. Egy pár kidülledő szem és néhány WTF-fej után csak sikerül rávenni anyucit, hogy menjen bele a kezelésbe, király.

Lenne, ha nem ebben a szent pillanatban futna be Cameron a kellemetlen hírrel, hogy behoztak még egy srácot ugyanolyan tünetekkel. Akkor most mi van? A srácok egy suliba járnak, egyidősek, de ennél több közös nincs bennük, nem ismerik egymást, nincs közös órájuk, nem is egy környéken laknak, akkor hogy mérgezhette meg őket ugyanaz a szer? Egy szalmaszál van, amibe kapaszkodni lehet, az iskolabusz, ami mindkettőjüket suliba viszi, Chase és Cameron megy is kideríteni, mi lehetett ott a gebasz.

Azért ők mennek egyébként, mert Atomanyu panasszal élt a wombat ellen, és új orvost követelt. House már eleve elvágta magát nála nyilván, de Foremannel sem járt sokkal jobban, akiről kb. 5 mondat után megállapítja, hogy ugyanaz a kategória, mint House, maradandó sérüléseket okozva ezzel szegény kicsi Eric érzékeny lelkivilágának.

House kedvenc idős hölgybetegéhez érkezik, akinek az arca olyan szinten derül fel a doki látványától, hogy az élményszámba megy. A diagnózis viszont kevésbé szívderítő, a néninek szifilisze van. Néni irritáló fia majdnem szívrohamot kap, néni viszont csak szégyellősen somolyog. Nem újdonság ez neki, olyannyira nem, hogy egész pontosan 1939-ben hallotta először ezt a diagnózist. Akkor még nem ismerte a fia apját, a szifiliszt a középiskolai bankettjén kapa el egy kocsi hátsó ülésén az aktuális gimis jópasitól, micsoda csodás családi pillantok ezek! Kapott rá kezelést, de az csak elnyomja, nem szünteti meg a betegséget, ami most újra felszínre kerül, és pusztította az agyát módszeresen, így hülyült be teljesen. De ez már szerencsére a 21. század, jártunk a Holdon és feltaláltuk a pennicillint, 2 hét és gyógyultan távozhat, halleluja.

Chase és Cameron közben kiderítette, hogy permeteztek az iskolabusz útvonalán, tehát már megint a permet került elő, de megint nem mehet a tesztelés, mert Brutálanyu már végképp bekeményített. Eljutott arra a pontra, hogy már az ellenkezőjét sem hiszi el, amit House és csapata állít, így másodvéleményt kér, és a járványügyet is bevonta a dologba. Na most mi legyen, ki beszéljen vele, hogy jobb belátásra bírja? House, Chase és Foreman már tiltólistán vannak nála, maradt Cameron. Első blikkre nem sok esélyt adok a dolognak, de Cameron végül is felveszi a kesztyűt, és úgy tűnik, Atomanyu jobban tűri, ha egy vézna orvosnő hülyézi le, mint azt, ha fellengzős macsó pasik teszik ugyanezt, mert belemegy a kezelésbe. De már megint baj van, ez egy ilyen epizód. Mindkét beteg srác rohamot kap, ezzel már végképp nem tudnak mit kezdeni, és ha most adnak nekik rossz szert, keresztet vethetnek mindkettőre.

House-hoz Szifilisz Lady érkezik rózsaszín felhőkön lépkedve, elképesztően kéjenc arckifejezéssel. Ashton már annyira lejárt lemez, most már Greg bácsira nyomul, úgy látszik, hat a kezelés, mert az ízlése már javul. De ő nem akarja a kezelést, mert annyira királyul érzi magát a szifilisztől, és nem akar unalmas öregasszony lenni, és kanasztázással meg hátfájásra való panaszkodással tölteni a napjait, tiszta jó fej a néni. De ez így nem járható út, mert ha nem kezeik, meghal, ráadásul az agyának az a része, amit a szifilisz leamortizált már nem fog regenerálódni, tehát pont olyan imádnivalóan zakkant marad egész életében, mint amilyen most. House simán megérdemelné az év orvosa díjat azért, ahogy ezt közli vele, és nem csalás, nem ámítás, az ott egy igazi mosoly! Hiszen eszébe nem jutna olyan kezelést felírni Szifilisz Ladynek, ami megakadályozná, hogy flörtöljön vele. Ettől aztán az öreglány kis híján House nyakába veti magát, aki hárít, de hogy most végérvényesen szerzett egy rajongót, az biztos, mert a néni még egy pajzán kacsintással beígér egy látogatást arra az alkalomra, amikor már nem lesz fertőző. Vigyázat rajongólányok, itt a kemény konkurencia!

Hetibetegeknél nincs más hátra, pontosan kell tudni mikor és hol mérgeződtek meg, és főleg hogy mitől. Mehet a házkutatás harmadszorra is, ami nem került első az első két alkalommal, most majd talán meglesz. Kell egy közös pont, ami mindkét háztartásban megtalálható, és mindkét srác használta még a suliba indulás előtt. Találnak is egyező mosószert, ami nagyszerű lenne, ha bárki elhinné, hogy két 15 éves srác szokott mosni magára. Erről a kettes számú beteg srác szülei homályosítják fel House-t, a fiuk azt se tudja, hol kell bekapcsolni a mosógépet, sőt néha a hűtővel is összekeveri, nemár, hogy a mosószernek bármi köze legyen a dologhoz. Ráadásul minek mosna, amikor minden ruhája új volt, amit aznap viselt, és ez szöge üt House fejébe. Lehet, hogy a ruhákon van a méreg, le kell tesztelni. És bingó! Mindkét srác farmere méreggel átitatódott, hogy ez hogy történt, azt talán jobb nem feszegetni, most különben is fontosabb, hogy megkezdjék a kezelést, most már végre tudják, mire.

Na persze, ha Atomagyu még a gyereke közelébe engedné őket. Amíg a járványügy meg nem erősíti a csapat véleményét, addig semmit be nem adhatnak a srácnak és punktum. Ez tipikusan egy olyan helyzet, amit csak House oldhat meg páratlan verbális képességeivel. Lazán beül tévézni a beteg srác szobájába, célzatosan jól látható helyre kiteszi a szupergyógyszert, és csak úgy mellesleg elmeséli Brutálanyunak, hogy a járványügy nem sieti ám el a dolgokat, van úgy, hogy hetekbe telik egy másodvélemény. Anyu kicsit tikkel, de meg nem törik. Semmi gond, mert most jön A Nagy Csel. Atomanyu telefonja csörög a járványügy az, roppantul sajnálják, de nem áll rendelkezésükre elég adat ahhoz, hogy egyértelmű véleményt alkothassanak, de talán a jövő héten visszatérhetnek a dologra. Hát legyen, menjen akkor a kezelés. És House győzedelmes vigyorral távozik, mert szerencsére Brutálanyunak a nagy aggodalmában nem tűnt fel, hogy a járványügy megbízottja erős ausztrál akcentussal beszél, és az előtérből telefonál. Na ki a legtökösebb House tanítvány?

A kezelés beválik, és Foreman még azt kiderítette, hogy mérgeződött meg mindkét fiú. A kis csibészek olcsó farmert vásároltak egy furgonból, aminek a tulajdonosa növényvédőszereket is szállított a nadrágokkal együtt, így azok átitatódnak méreggel. Micsoda kampány ez, hogy csak márkás holmit vásároljon az ember, megbízható forrásból! Ezek után anyuci és fia boldogan távoznak a kórházból, Atomanyunak közben telefonált a járványügy –megint. Upsz, mondja House, de semmi gond, anyuci nem haragszik, mert ezek az öntelt bunkók megmentették a kicsi fia életét, ahogy azt jó hangosan meg is jegyzi. A végére egészen megkedveltem a nőt.

Címkék: house
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gonoszkiralylany 2008.08.15. 20:28:09

jessz jessz jessz köszi a hogyvoltot!
imádtam az öreg nénit, miatta kb 5ször képes vagyok újranézni ezt a részt :))

ladybyron 2008.08.15. 22:53:28

Na végre, végre, Candy, köszi! :-))) Nagyon hiányzott a heti adagom. :-)) Ráadásul ismét egy kedvenc rész, a szifiliszes néni egyszerűen tüneményes. :-))

mizrolist 2008.08.16. 05:44:22

Ez a rész a House top5-ben van, az biztos :D

Gabba 2008.08.16. 15:50:35

A néninek külsőre is jót tett a szifilisz, nyugodtan letagadhatna egy tizest.

candyperfumegirl 2008.08.17. 17:58:39

Gabba: ez azért vam, mert Shirley Knight még csak a 72-őt töltötte be idén. :) Általában nem is szokott idősebbeket játszani a koránál, ez most kivétel volt. Egyébként szenzációs színésznő, én nagyon szeretem.
süti beállítások módosítása