Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 1x17 - Pokoltanya

2008. augusztus 14. 10:22 - Annácska5

A teljesen lényegtelen visszatekintés után négy fiatalt látunk, három fiút és egy lányt, akik mennek egy romos ház felé. Az egyik fiú nagyon lelkes, míg a többiek rinyálnak, hideg van, fázom, menjünk haza. Végül csak bemennek. A falakra különös jelek vannak festve, és az egyik srác előadja, hogy az a valami a pincében lakik, és csak lányokat öl. Poénkodnak, nevetgélnek rajta, egészen addig, amíg rá nem bukkannak a pincében egy felakasztott lányra. A fiúk sikítanak.

Főcím után Az Impalában vagyunk, és a testvérek a texasi Richardson felé hajtanak. Sam alszik, Dean megvicceli, kanalat tesz a szájába, és lefényképezi. Hát ez még nem olyan nagy poén, de Dean arcáért megérte. Persze Sammy felháborodik, hagyják abba a baromkodást, de végül elfogadja a kihívást. Ahhoz a házhoz mennek, ahol a fiatalok voltak, mert hogy ott állítólag egy nősgyűlölő szellem van, aki a nőket a szalufára köti fel. De a hulla eltűnt mire a zsaruk kiértek, így még különösebb. És Sammy előre nyomozott egy helyi paranormális tevékenységekkel foglalkozó oldalon, a pokoltanyarémség.com-on. Ez most Deannek nem tetszik, de azért mennek megnézni mi a helyzet.

Elmennek a kisváros étkezdéjébe, mivel ilyen helyeken, csak ott lóghatnak a fiatalok. Hallanak is vagy 15 féle verziót arra, hogy mi történt akkor éjjel, abban a házban, pedig két fiúval és a lánnyal beszélgettek. Dean és Sam arca valami hihetetlen a túl sok információtól. Egy valamit biztosan megtudnak, hogy a harmadik fiú, Craig találta ki, hogy menjenek a házba. A tesók tehát mennek Craighez, aki egy lemezboltban dolgozik. Ő már egy egész kerek mesét ad elő Mordechai Murdoch-ról, akié állítólag a 30-as években volt az a farm, és amikor a világválság beköszöntött megölte mind a hat lányát, felkötötte őket, majd végül saját magát is. A szelleme pedig azóta is ott kísért, és felköt minden odakeveredő lányt. És ezt Craignek az unokatesó mondta. Srác be van szarva rendesen a felakasztott lánytól.

Dean és Sam már a háznál járnak, ami nappal sem bizalomgerjesztő. Az EMF-el nem sokra mennek, mert a régi áramvezetékek megzavarják. Bemennek a házba, de gyanúsan sötétedik az ég. Belülről sem szívetmelengető a látvány. Furcsa jelek a falakon, viszont furcsa módon egy 60-as években elterjedt jel is van a falon, ami nem lehet Mordechai jele. És találnak még egy furcsa rajzot, ami Deannek ismerős, szégyen is lenne, ha nem ismerné… És ráadásul frissen lett felmázolva a falra. És ekkor hangokat hallanak, és paff összetalálkoznak két őrülttel, akik fognak még mókás pillanatokat okozni. Kapásból halálra rémülnek mindannyian, majd jön a bemutatkozás, miszerint Ed és Harry hivatásos kísértet vadászok, de még soha nem láttak igazi kísírtetet. Nem mellesleg ők csinálják a pokoltanyás weblapot. A félbolondok nevetséges előadást tartanak az EMF-ről, és amatőröknek titulálják a testvéreket, akik majd meg fulladnak, annyira próbálják visszafogni a röhögést. Ezért inkább szépen otthagyják őket, hadd pancserkodjanak.

Sam a könyvtárban nyomozott. Mordechai nem lakott abban a házban, ellenben egy Martin Murdoch lakott ott, a 30-as években, de csak 2 gyereke volt, azok fiúk voltak. Tehát Craig mesélje kicsikét sántít. Dean azt nyomozta ki, hogy az akasztott lány nincs az eltűnt személyek között, ez pedig egyre gyanúsabb. Dean még azt az ötletet is felveti, hogy lehet csak a két pokoltanyás, Harry és Ed találták ki Mordechai meséjét. Sam már visszatartott vigyorral figyeli, ahogy Dean beszáll a kocsiba, valamiért nem siet utána, csak vár. Méghozzá azért, mert valami eszméletlen szar mexikói zenét nyomott a magnóba, full hangerőn. Bátyus halálra rémül. Egy pont Samnek.

A háznál három újabb idióta csatangol, az egyik leányzó merészséget választott a játékban, így a feladata egy üveg kihozása a pincéből. A másik lehetőség egy csók a fiútól, hát én is inkább Mordechai-t választanám, akár a csaj is. Odabent már a repertoár néhány felaggatott csirkelábbal is bővült. Csaj a pincében pusztítás végez, mindent összetör, úgy halálra rémül. Aztán megjelenik Mordechai, és egy pillanat alatt felakasztja egy gerendára. Látjuk a lány haláltusáját, nem guszta… Másnap már viszik is szegény holttestét, öngyilkosságot gyanítanak a rendőrök. Tesóink eléggé elkámpicsorodnak.

Este arra várnak, hogy a rendőrök otthagyják a házat, hogy be tudjanak menni körülnézni, de megint Harry-ékbe botlanak. De nem baj, hasznukat veszik, mert Dean lebuktatja őket, amint a ház felé osonnak, már ha azt lehet osonásnak nevezni. És mivel a rendőrök őket veszik üldözőbe, Sam és Dean bemehetnek a házba. Alaposan körülnéznek, de nem sok mindent találnak néhány patkányon kívül. És amint Dean kimondja, hogy ő jobban örülne egy szellemnek mint a patkányoknak, hopp, Mordechai a hátuk mögött terem. Puffogtathatják kősóval, semmi reakció. Furcsa dolog, hogy nincs hatással a szellemre a kősó. Menekülőre fogják hát, de Mordit kemény fából faragták, támadja őket, folyamatosan. De szerencsére kijutnak, és halálra rémítik, az amúgy eléggé beszart pokoltanyások, akik nagy ijedtségükben egyenes, és szószerint a rendőrök karjaiba rohannak.

Dean a motelben még mindig azon agyal, hogy hol látta azt a különös jelet. Eszmefuttatásában kifejti, hogy eddig úgy volt, hogy Mordi csak csajokat gyilkolászik, tehát azt még megértené, hogy Samet el akarta, kapni, de hogy őt? A férfiasság megtestesítőjét, magát Dean Winchestert? Sam nem nevet a poénon, de közben kutat. Felfigyel arra, hogy a pokoltanyarémség.com-on megváltozott Mordechai története, miszerint Mordi sátánista volt, baltával gyakott le mindenkit, aztán felvágta az ereit. Öcsi fejében értelem csillan, hát akkor ezért nem felkötni próbálta őket. Közben Dean is megvilágosodik, már rájött hol látta a jelet.

Craignél vannak a lemezboltban. Ahol mi is megtudjuk, hogy a jel a Blue Oyster Cult nevű együttes jele. (Persze, ha szinkronnal néztük nem, mert ott gyönyörűen lefordították Kék Osztriga Kultuszra). Szóval Craig lebukott, kénytelen elmesélni, hogy az egészet Danával, az unokatesóval találták, hogy megijesszék az odatévedőket, aztán a történet elkezdett terjedni. A srác tényleg ki van borulva, mert bűntudata van amiatt, hogy meghalt a lány, még Sam együttérző kiskutya szemei sem segítenek. Egyébként Deannel ugyanazt a kérdést tettük fel: ha csak kitaláció az egész, hogy jelenhetett meg ott Mordechai?

És jön a következő kiszúrás. Ezúttal Dean szórja be viszketőporral Sam ruháit, aki éppen tusol. Sammy bentről elmondja, hogy tulpára gyanakszik. Aztán kisétál a fürdőből. Szerintem sok lány kapott akkor vagy infarktust, vagy pedig komolyan megindult a nyálelválasztás. Na de egy pillanat múlva már egy étkezdében vagyunk, ahol Sam már szenved. Furcsa mozdulatokat tesz, és az arckifejezése is elég fájdalmas. Dean meg csak vigyorog az orra alatt. Na de vissza a tulpára. Sammy szépen elmagyarázza, hogy a tulpát a 20 tibet szerzetese nagyon erős koncentrálással hívta elő a semmiből. Dean szerint ez még nem jelent semmit, de Sam csak hozza a bizonyítékokat, és megmutatja, hogy egy ördögpecsét is van a falon a házban, ezért erősödik ennyire Mordi, aki tulpa. Meg azért a több tízezer netező is rátesz egy lapáttal, mert ugye annál erősebb minél többen hisznek benne. És azért nem tudnak tenni ellene semmit, mert a legendája napról napra változik, így maga Mordechai is változik. Sam pedig folyamatosan vakarózik, és nagy nehezen leesik neki, hogy ez Dean műve. 2-1 Dean javára.

A lakókocsiparkban Ed és Harry agyalnak. Harry be van szarva, ő vissza nem megy a házba, de Harry a csajozás reményével kicsit magához téríti. De ekkor a tesók kopognak az ajtón, Harry-re szó szerint visítófrász jön. Ilyenek a bátor és erős szellemvadászok. Dean és Sam úgy beeteti a két hülyét egy új Mordechai mesével, hogy azok szinte ott elééveznek már a gondolattól is. Rohannak is feltenni az oldalra, az új kamutörténetet, ami szerint Mordi egy 45-sel vetett véget életének, annak ellenére, hogy félt a fegyverektől. Grátiszként azt is hozzáteszik, hogy egy különleges vasköpenyes lövedékű 45-sel el lehet pusztítani. Okosak ezek a Winchester fiúk.

Újabb hecc következik, de ez is lassan csordogál. Horgász étkezdében várják, hogy Edék feltegyék az oldalra a történetet, és az elterjedjen. Dean Sam idegei megy, mert állandóan húzgálja a nevető bábú zsinórját. Még nem is sejti, hogy mi lesz a vége. Az az arc elég sokat megér, amikor észreveszi, hogy a sörösüveg túlságosan ragaszkodik a kezéhez. Sammy bizony pillanatragasztóval kente be. Öcsi kiegyenlített.

A rendőrök elkószálnak a háztól, mert az erdőből furcsa hangot hallanak, és mit találnak? A nevető horgászbábut egy fára szögezve. És a tesók már mennek is befelé az öreg Mordi házába, a cselnek köszönhetően. Mordechai-t keresik, de megtalálják helyette Edet és Harry-t. Hogy ezek mindig ott vannak, ahol nem kéne… Megjelenik Mordechai, és a tesók csak lövöldöznek rá, de valami nem stimmel. Naná, hogy nem, mert a pokoltanyarémség.com szerverei bemondták az unalmast, így a történet nem ment ki az éterbe, így még senki nem hisz benne. Tehát a kis 45-ök hatástalanok. Éljen. Harry és Ed menekülne, de Mordi nem akarja elengedni őket, szegény kis hülyék, kishíján összeszarják magukat. És minő meglepő, most nem Dean érkezik megmentésükre, hanem Sam! Csakhogy Mordi elkapja öcsit, és már kishíján megfojtaná, amikor viszont Dean jön megmenteni. Huh, helyreállt a világ rendje. Mivel semmi megoldást nem lát, Dean felgyújtja a házat, így már a tulpának nem nagyon lesz hol kísértenie. Persze Sam aggodalmaskodik, hiszen neki ez a dolga. És érdekes mondat hangzik el a szájából: mi van ha minden amire eddig vadásztak, csak amiatt létezhetett, hogy az emberek hittek benne?

A lakókocsiparkban Edék már összepakoltak, és indulásra készen állnak. És ezek nem csak hülyék, hanem borzasztó nagyképűek is. Dagadó mellel mesélik Deannek és Samnek, hogy bizony megfilmesítik a pokoltanya történetét. Hát legyenek ezzel boldogok. A fiúk is csak gratulálni tudnak nekik. És mikor elhajtanak Sam bevallja, hogy ő hívta fel a bolondokat mint Hollywood-i producer. Dean pedig döglött halat tett a hátsó ülésre. Ezt még jobban élvezik, mint egymás szívatását, így békét kötnek. Majd felbőg az Impala, hát kell ennél jobb zárás?  

Címkék: odaát
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deku82 2011.02.23. 18:30:19

Én már az 5.percben felgyújtottam volna a házat. :)

Zsuu600 2011.09.07. 16:27:26

"Dean Sam idegei megy" ez pontosan mit jelent?? Nem akadékoskodni akarok, csak szeretném érteni a helyzetet:)...
süti beállítások módosítása