Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 1x17 – A jég fogságában

2008. augusztus 09. 09:00 - Llew

Utazó érkezik!” harsogja Walter a hangosbemondóba. Ez eléggé meglepi Hammondot, mert 24 órán belül nem vártak vissza senkit. Az azonosító szerint a CSK-1 jön. A féregjárat furcsán villog és rohamos tempóban nő a kapu fogyasztása. Danielt és Teal’cet szabályosan kilövi magából, majd kiveri a biztosítékot, és a féregjárat megszakad. Carter egy jégbarlangba nyíló csillagkapu előtt tér magához O’Neillel az oldalán.

Jackson eszméletlen, a tábornok, pedig Teal’cet faggatja a történtekről. A bolygón tüzet nyitottak rájuk energia fegyverekből. Ők visszavonultak. Bár a karja fel van kötve, de ő már indulna a mentő akcióra. Erre azonban kicsit várni kell, mert a kapu javításra szorul. Hammond 12 órát ad a javításra, de Siler őrmester szerint ez nem így megy, és ragaszkodik a 24 órához. Hát, ha a tábornok látott volna pár Star Trek részt, akkor felvilágosíthatná az őrmestert, hogy ez nem így, mert nem a szerelő szabja a határidőt. De nem látott, így ráhagyja.

Jack magához tér a jégbarlangban. Carter vázolja neki a helyzetet, meg hogy két órát volt eszméletlen. A helyzetük rosszabb, mint elsőre tűnik, mert nincs tárcsázó, szóval egyelőre nem mennek haza. Megkínozza főnökét, pontosabban sínbe teszi a törött lábát. Az ezredes közben a múltjáról sztorizgat, hogy milyen volt a koponyatöréssel végződött ejtőernyőzése az Irak-Iráni határon. A százados nem látja túl fényesnek a helyzetüket, de O’Neill közli vele, hogy ki fognak jutni. Ez parancs és kész.

Sam megtalálja a tárcsázót. Benne van egy nagyobb jégkockában, de legalább megvan. Jack elég szarul van, mert az egyik bordája is eltört, csak nem mert szólni, nehogy Carter azt is sínbe tegye. A százados jó tudóshoz híven időközben már három elméletet is felállított a helyzetük magyarázatára, de egyik se túl optimista a jövőjüket illetően. O’Neill szerint túl sokat gondolkodik, és a mentőcsapat, ami biztos jön, hamar megtalálja őket, ha pont itt kezdik a keresést.

Daniel is magához tér a gyengélkedőn, majd Teal’ctől megtudja a történteket. Nem értik mi történt. Siler és csapata elkészült a kapuval, indul a szonda vissza a bolygóra. Miután a szondát szétlövik, a tábornok lefújja a mentőakciót.

Carter tovább agyal, mert ez nála olyan szükséglet, mint a levegő vétel. Szerinte a kapu az energia lövedékek miatt túlterhelődött és egy Földhöz közeli kapunál lyukadtak ki, és ha a parancsnokságon is így okoskodnak, akkor nagyjából tudják, hogy merre keressék őket. Nemsokára ki is ássa a tárcsázót – közben talált egy kígyó gárdistát is – és haza telefonál. A kapu nem nyílik meg, az ezredes meg vért köhög fel. A helyzet határozottan nem javult.

Samnek igaza lett, mint mindig (vagy legtöbbször). Daniel is az ő következtetésére jut, ha kicsit lassabban is. Ráadásul Teal’c se nagyon segíti a „lehet, hogy elpusztultak a féregjáratban” jellegű gondolataival. Elkezdik átvizsgálni a szóba jöhető bolygókat, persze eredménytelenül. Hammond eltűntnek nyilvánítja O’Neillt és Cartert, majd amikor Teal’c eredménytelenül tér vissza az utolsó megjelölt bolygóról a keresést is leállítja.

Az eltűntek ez alatt egészen közel kerülnek egymáshoz, és eszkimó módra egymást melegítve osztoznak a hálózsákon. Másnap Sam tovább dolgozik a tárcsázón, az ezredes azonban egyre rosszabbul van. Szerinte ideje a B tervre térni. Vagyis Carter másszon ki a barlangból és keressen helyben segítséget. A százados azonban ezt még elhalasztja és új ötlet alapján próbálkozik. Most sem sikerül a féregjáratot megnyitnia, a kapu csak világít és szétrázza a barlangot.

A parancsnokságon csak egy kancsó víz rázkódik, de ez éppen elég, hogy felkeltse Daniel figyelmét. Rövidesen már a tábornoknak fejti ki, hogy szerinte lehet egy másik kapu a bolygón, ami az eredeti földi kapu volt, csak használhatatlan lett, ezért Ré hozott egy másikat. O’Neillék pedig azért nem tudnak haza tárcsázni, mert kvázi saját magukat hívják, és így foglalt jelzést kapnak. Eszébe jut az is, hogy a bázist régebben majd szétrázta a kapu, ezért rezgéscsillapítókat kapott. A másik kapun viszont nem lehet ilyen, így egy szeizmométerrel meghatározható a helyzete.

Mivel a kaput nem tudja megnyitni, Carter nagy nehezen elindul kifelé a barlangból. Jacknek már csak annyi ereje van, hogy a rádión elbúcsúzzon tőle. Amikor Sam kiér, egészen elkeseredik, mert azt hiszi, hogy a Hoth-rendszerbe kerültek. Pedig, ha tudná, hogy az Antarktiszon vannak, amint azt a parancsnokságon meg is határozzák. Rögtön indul is a mentőakció. A százados még visszamegy O’Neill mellé a hálózsákba bújni és elköszönni. Azonban még lesz alkalmuk együtt szolgálni, mert megjön Hammond és a mentőcsapat. Конец фильма.

Címkék: csillagkapu
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2009.02.05. 19:24:34

Voltžak jó pillanatok ebben a részben.
pl. amikor az az ezredes "Carter eskuszom az a pisztolyom" vagy valami ilyesmi idézet.
süti beállítások módosítása