Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 1x01 - Meteoreső

2008. augusztus 04. 17:07 - Tipca

A tv2-n ugyan - egyelőre - vége a heti Smallville-nek, ám én úgy döntöttem, hogy kezdem az elejéről, hátha lesz, aki olvassa. Tudom, hogy a Viasat napiban adja hétfőtől, de az az igazság, hogy a heti ötöt nem mertem bevállalni. Remélem azért még így is élvezni fogjátok a hogyvoltokat.

A sorozat – ahogyan az egy űrlény életéről szóló szériánál illik – az űrben nyit, de csak itt a szomszédban. A Hold mellett meteorok száguldanak el, köztük pedig egy űrkapszula, mely a világ leendő hősét rejti – de psszt, ezt még nem tudjuk! Gyorsan képet is váltunk, a Luthor művek helikopterébe (közben azt is megtudjuk, hogy 1989 októberében járunk), ahol a szörnyen vörös hajú Lex nem meri kinyitni a szemét. Nem csodálkozom rajta, ilyen fejjel én sem mennék ablaküveg, vagy bármi más tükröző felület közelébe… Lionel, jó szokásához híven, a fiát korholja: egy igazi Luthor nem olyan kis betoji, mint Lex. Mondja ezt tíz év múlva! (Mellesleg apró kikacsintás, mely így a későbbi évadok ismeretében máris jobban feltűnik: a Lionel kezében tartott újság főcímében a Queen Iparvállalat eltűnt vezérigazgatójáról olvashatunk.)

Lana már kislányként is elvarázsolt hercegnő volt, s az évek alatt csak romlott a helyzet. Éppen a nagynénje, Nell boltjában hadonászik varázspálcájával, mikor befut Martha és Jonathan, hogy tulipánt vegyenek. Nell egyértelműen rá van gerjedve Mr Kentre, s mindeközben durván oltogatja Marthát, aki azonban rá se bagózik. Ehelyett odamegy a kislány Lanához, akinek félelmetesen nagy szemei vannak, és – bármilyen hihetetlen – még kevésbé tud színészkedni, mint a felnőtt énje. (De neki legalább ott van az a mentség, hogy csak három éves.) Kiderül, hogy Martha mindennél jobban vágyik egy gyerekre, ám még mielőtt túlságosan belemélyednénk a témába, berobog a városba a győztes focicsapat. Lionel valami kukoricaföldet vesz meg, de nem is ez a lényeg, hanem Lex, aki sikeresen eltéved benne, és egy cölöphöz kötözött srácra bukkan. Ekkor csapódik be az első meteor, alaposan felforgatva a dolgokat Smallville-ben.

Lex menekülne a lökéshullám miatt felcsapódó föld elől, de az, miután elsöpörte a srácot, őt is eléri. Lana szülei éppen hazaérnek a meccsről, az utca túloldaláról még integetnek is lányuknak, aztán békében nyugszanak tovább egy gigantikus űrkőzet alatt. A városban elszabadul a pánik, mindenki sikoltozik, minden robban, ahogy azt a meteoros filmekből már megszokhattuk. A Kent házaspár autója előtt is becsapódik valami, ők belehajtanak a füstbe, és a készítők egy börleszkekhez illő csörömpöléssel adják tudtunkra, hogy a kocsi bizony nincs a legjobb formában. Lionel kétségbeesve keresi a fiát a szélső két sortól eltekintve teljesen letarolt kukoricaföldön, és meg is találja, éppen csak egy kis bibi van: a srác teljesen megkopaszodott.

Martha és Jonathan felfordult kocsijánál egy pucér kisfiú jelenik meg, aki a közelben heverő űrhajóból ítélve nem helyi legényke. Martha eldönti, hogy megtartják. Ugrunk egyet az időben a napjainkba, ahol Clark különböző cikkeket olvas az interneten szupergyors kamaszokról és kocsikat emelgető hatévesekről. Egy röpke Pepsi-reklámot követően Clark reggelinél előhozakodik a témával: be szeretne kerülni a rögbi csapatba. A szülők nem nagyon örülnek neki, nem akarnak leszakadt végtagokat takarítani a pályáról meccsek után. Nem nagyon megy a meggyőzés, így Clark inkább suliba indul, csakhogy lekési a buszt. De mit neki holmi tömegközlekedés, hussanva könnyűszerrel megelőzi a járművet, és jóval barátai, Chloe és Pete előtt ér be az iskolába. Mikor már együtt a hármas, végre azt is megtudjuk, miért volna olyan fontos a rögbi: a csapat tagjai minden évben kiszemelnek egy elsőst, és kikötözik a kukoricásba. Ha valaki jelentkezik, az megmenekül. Míg Chloe a hallottakat emészti, Clark megpillantja a lassítva mozgó Lanát, és balga módon odamenne hozzá, csakhogy két méterre tőle, mint mindig, hasra esik. Megjelenik még a színen Whitney is, Lana tirpák barátja, aki megszokott módon hozza a suli bunkójának szerepét.

Becsengetés után csak egy srác marad a folyosón, aki ököllel betöri egy vitrin üvegajtaját, és mivel a suliban mindenki magasról tojik rá, hogy óra közben valaki hangosan leamortizálja az épületet, három rögbijátékost ábrázoló fényképpel elsétál. Ez a srác nem más, mint az, akivel ’89-ben Lex összefutott a kukoricásban. Ha már Lexről volt szó, ő éppen most érkezik Smallville-be, hogy átvegye apjától a Luthor művek ottani gyárát. Eközben Clark a rögbipálya lelátóján ücsörög, a csapat Whitney vezetésével edz, a pompon-lányok pedig, Lana vezetésével, spárgáznak, tárogatják lábaikat, meg amit még szoktak. Clark képzelődik egy kicsit, álmában ő a csapatkapitány, és egy szuperképességekkel megnyert meccs után Lana a karjaiba borul, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Végül azonban bilibe lóg a keze, és csak Pete van ott mellette új mezében. Clark szomorúan kullog el, hogy kiverje. Mármint az álmot a fejéből.

Ha egy megrakott teherautót és egy sportkocsit látunk felváltva száguldani egy filmben, az már jót nem jelenthet. Meg is történik a baj, Lexnek pont rosszkor csörög a telefonja, így ráhajt a teherautóról leesett drótkötegre. Elveszti uralmát a jármű fölött, és a nézelődő Clarkot magával sodorva áttöri a híd korlátját, és a folyóba zuhan. Clark feltépi a kocsi tetejét, a partra viszi a férfit, és újraéleszti. Csak Lex szavait hallva tudatosul benne, hogy neki elvileg halottnak kellene lennie, hiszen elcsapta egy száguldó autó.

Befut Jonathan, aki érthető módon nem nagyon örül Lex Luthornak, pedig az még kezet is nyújt. De hát ez már csak így van, ha valaki elüti másvalaki fiát. Leszáll az éj, Clark a pajta padlásáról Lanát kukkolja, aki a szomszéd tanyán lakik a nagynénjével. Az intim pillanatot Whitney szakítja félbe, akinek van képe odalopakodni a lány mögé, és megölelni őt. De most szabad, Nell nincs itthon, elment a Luthorokhoz. Az élelmes Whitney gyorsan lecsap a témára, Nell szólhatna pár jó szót az érdekében, hiszen a Cápák rögbicsapata Luthor kézben van. Lana gyorsan lehűti, és azt tanácsolja, hogy inkább Clarkot kérje, hiszen neki most nagyobb befolyása van Lexre a mentőakció miatt. S mindezt olyan ábrándos és távolberévedő tekintettel meséli, hogy Whitney jobbnak látja témát váltani, és megemlíti, hogy a hétvégi meccsre ellátogat egy kansasi edző, itt van tehát a kitörés ideje. Lana, hogy szerencsét hozzon neki, odaadja a meteorkőből készült nyakláncát.

Egy autószervizben járunk, és nem csak mi, hanem a titokzatos idegen is, akit már láttunk a suliban és a kukoricásban is. A szerelő odamegy hozzá, és szólongatja, de mivel az nem válaszol, meg akarja bökni. A madárijesztő-srácból villámok csapnak ki, és a helyiség hátsó falához vágják a fickót. Végre felismeri a srácot a szerelő, hiszen ő is azok között volt, akik kikötözték őt a földekre. De már mindegy neki, a másik nem bocsát, és össze-vissza villámozza őt.

Clark a suliból hazatérve egy új kocsit talál az udvaron – Lex Luthor ajándékát az életmentésért. Csakhogy egy gond van, Jonathannál van a kulcs, és az istennek sem akarja visszaadni, pedig Clark mindennel próbálkozik a könyörgéstől kezdve az alkudozásig. Végül Clark bepöccen, és miután az apja kiejti száján a „normális” szót, belenyomja a kezét a cséplőgépbe (vagy mi az). Jonathan döbbenten látja, hogy nem lesz rajta semmi seb. Kenték elérkezettnek látják az időt, hogy lelebbentsék a fátylat a nagy családi titokról: Clark földönkívüli. A srác először kiröhögi az apját, ám mikor az az űrhajót is megmutatja neki, köpni-nyelni nem tud. Még jobban bedühödik Jonathanra, amiért az nem szólt róla eddig, és elhussan a farmról.

Egészen a temetőig szalad, ahova Lana valami furcsa perverziótól hajtva szintén éjjel jár. Vicceskedő, szentimentális jelent következik álmokról, vágyakról, sorsokról, amit most nem részleteznék, mert a végén még szétfolyik a monitor. Az este hazakíséréssel és búcsú puszival végződik, valamint egy ígérettel, miszerint ha Clark elmegy a bálba, Lana fenntart neki egy táncot. Azt már egyikük sem veszi észre, hogy a ház árnyékából Whitney mindennek szemtanúja volt.

Clark megejti első látogatását a Luthor kastélyban, melynek örömére Lex majdnem átdöfi egy vívótőrrel, vagy mifenével. Clark visszaadja a kocsi kulcsait, Lex pedig a halálközeli élményéről mesél, hogy repült, hasította a felhőket, végül megígéri, hogy az ő barátságukat semmi nem ronthatja el. Azért ez két találkozás után elég erős, nem? Közben a madárijesztő-srác tovább szedi áldozatai, már a harmadiknál jár, és természetesen, jó elkövetőhöz illőn, visszamegy nézelődni a helyszínre a test elszállításakor. Csak ennyi kell Chloénak és Pete-nek, hogy lefotózzák és lenyomozzák. Tizenkét éve fekszik kómában, elektronit egyensúly vesztésben szenved, és valószínűleg a nemrégen történt elektromos vihar térítette magához, hogy aztán elszökjön a kórházból, és a rögbiseket ejtsen kómába. Chloe megmutatja Clarknak az újságkivágásokkal teletűzdelt falát, melyen a cikkek egytől egyig a meteoreső óta történő bizarr esetekkel foglalkoznak. Chloe és Pete úgy gondolják, az áramos srác is emiatt van most itt. Clark felfedezi a falon Lana gyerekkori fotóját is, mely közvetlen a szülei elvesztése után készült, és rátör az önvád. Kirohan az udvarra, ahol azonban Whitney és a többi rögbis elkapja, hogy madárijesztőt csináljon belőle. A mutáns srác – Jeremy – egy oszlop mögül figyeli őket.

Beesteledik, és Jeremy meglátogatja a kukoricamezőn Clarkot, aki teljesen legyengült, mivel Whitney a nyakába kötötte Lana meteorkő nyakláncát. Clark könyörög a srácnak, hogy oldozza el, de az inkább a bálba megy. Éppen akkor ér ki az útra, mikor Lex elhajt mellette kocsival, és azonnal felismeri, mire azonban kiszáll az autóból, Jeremynek nyoma veszik. Lex meghallja Clark segélykérését, és eloldozza őt. Mikor Clark leesik a póznáról, a nyakáról lecsúszik a nyaklánc, így rögtön jobban lesz, és Jeremy után rohan. Lex rábukkan a láncra.

A bálon mindenki jól érzi magát, mert nem sejtik, hogy Jeremy éppen a tűzoltórendszerrel babrál. Mielőtt visszafordíthatatlan történne, megjelenik Clark. Jeremy nem érti, miért akarja megállítani, hiszen éppen Clarkért és a hozzájuk hasonló madárijesztőkért akarja sokkolni kicsit az egybegyűlteket. Clarkot nem lehet meggyőzni, így miután Jeremy némi áramot ereszt bele, nemes egyszerűséggel áthajítja őt a sikátoron. A srác sem kispályás, puszta érintéssel beindítja a közelben parkoló ajtó motorját, és áthajt a kocsival egy falon, miközben Clark a motorházon lóg. Eltörik egy cső, és fröcskölni kezd a víz mindenfelé, amitől Jeremy sikeresen ájultra sokkolja magát. Mikor magához tér, semmire nem emlékezik.

Clarknak még arra is van ideje a kaland után, hogy meglesse az egymáshoz bújva táncoló bálkirályt és bálkirálynőt, vagyis Lanát és Whitneyt. Szomorúan távozik a helyszínről, ám a parkolóban remek ötlete támad, és tornyot állít az őt kikötöző rögbisek kocsijából. A Kent farm pajtájában apa és fia kibékülnek, majd Lana állít be Clarkhoz, hogy beváltsa ígéretét, és táncoljon a fiúval. Végül a srác koppan egyet, csak képzelte Lanát, hiszen ő éppen ekkor ér haza. Clark nézi az őt hazaszállító kocsinak integető lányt, és megköszöni a táncot, Lana pedig hirtelen a Kent farm felé pillant, mintha meghallotta volna.

Címkék: smallville
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2008.08.04. 20:52:43

Nagyon jó, szellemes a hogyvolt köszi!:)
Szerettem az első részeket itt még minden olyan egyszerű volt...
süti beállítások módosítása