Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 1x15 - Gyilkos vadászat

2008. július 31. 11:00 - Annácska5

Most egy kisfiúval nyitunk, aki késő este horrorfilmet néz remegve. Különös hangokat hall kintről, amiben még semmi furcsa nincs, ha az ember gyereke éjjel néz ilyesmit. Kinéz az ablakon, és mindig nincs semmi különös, csak a szomszéd viszi a szemetet a konténerbe. Csakhogy a szomszéd is különös hangokat hall, ezért kicsit körülnéz, és ekkor valami berántja egy kocsi alá, persze a kissrác szeme láttára. Mibe fogadjunk, hogy senki nem fog hinni a kölyöknek?

Következő jelenetben Sam és Dean éppen szövetségi rendőrnek kiadva magukat faggatják a kissrácot. Hihetetlen, hogy még ebben is jól néznek ki (fangirl mode off). Dean egy pillanat alatt megtalálja az összhangot a kisfiúval Evannel, a Godzillás filmek jóvoltából. És mondtam, hogy senki nem hisz a gyereknek, persze a Winchester tesókon kívül. Anyja is a Godzilla 3-nak tulajdonítja a furcsa hangokat. Kiderül, hogy a valami, ami elhurcolta a szomszédot, nyűszítésszerű hangot adott ki. Hamarosan a kötelező kocsmázást is megejtik. Megtudjuk, hogy Dean simán a belső körbe tud dobni dartsban, sőt azt is, hogy papa bejelölte ezt a területet, ugyanis egy helyi legenda szerint egy fantom megjelenik éjszakánként, és embereket hurcol el. Sam már megint elemében van, menne már aludni, még a sört sem akarja meginni, Dean bókol is neki: „Hogy te mennyire tudsz mulatni nagyi!”. Bátyó vécére el, Sam pedig a parkolóban az Impala felé veszi az irányt. Furcsa hangokat hall, be is néz egy kocsi alá. És halálra rémül egy cicától… Pár perc múlva Dean is kijön végre a bárból. Cica az egyik kocsin mosakszik, a napló egy másik motorháztetőjén, de öcsi sehol. Kétségbeesés, kiáltozás. Dean kikészül, de azért még arra felfigyel, hogy a kocsmánál van egy térfigyelő kamera is.

Másnap a sheriff irodájában szövetségi ügynökként funkcionál, most éppen Washington álnév alatt. Rendőrnő készséges, és nagyon együttérző. Mókás jelenet, amikor a rendőrnő az adatbázisban Sam után kutat, és kérdi Deantől, hogy tudja-e, hogy meghalt. Eközben öcsi magához tért egy ketrecben. Mellette van még egy ketrec, amiben az előző elrabolt férfi van. Dean pedig egy padon ül egyedül, hogy még jobban hangsúlyozzák, mennyire el van veszve az ő Sammy-je nélkül. Rendőrnő jön a kamerák képeivel, és végre van egy nyom. Egy új rendszámú furgon. Közben pont egy régi csotrogány jár arra, morgásszerű hanggal. Dean fejében már össze is állt a kép.

Sam próbál szabadulni, de mindössze annyit ér el, hogy a ketrecszomszéd felébred a nagy zajra. Kedélyes beszélgetés kezdődik, Sam mondja, hogy őt kereste, a másik pedig ráébreszti, hogy ez elég gyenge mentőakció volt. De Sammy bíztatja, jő majd Dean a megmentő, de a hapsi megint lelohasztja jókedvét, a semmi közepén vagyunk haver, és ezek jönnek, aztán istentudja mit csinálnak velünk. És ekkor toppan be valaki, és ételt hoz. Samre rátör a felismerés: ezek csak emberek, és elég fasza kis elektromos rendszerrel nyitogtatják a ketrecek ajtaját. Sam még küzd kicsit, de még mindig nem tud kijutni.

Dean és rendőrnő éjjel autóznak, nézegetik a kamerákat, és rájönnek, hogy valahol letért a furgon az útról. Valószínű egy olyan birtokra, ahová csak magán út vezet. Közben a kocsi számítógépére info érkezik, rendőrnő gyanakszik már Deanre. Mivel Dean nem lehet Washington ügynök, ugyanis az egy nagydarab fekete fickó, akinek ellopták az igazolványát. Hoppá Dean szarban vagy. Persze a lefogytam, és az olyan bőrbetegségem van Jackonak szöveg nem jön be, így marad az őszinteség. A nő meg is hatódik Dean remegő hangjától, és ijedt tekintetétől, hiányzik neki az öcsi, na. Azért vinné be őrsre, de ekkor felpillant egy képre, amin ő és egy férfi van, ezért belemegy, hogy csak azután viszi be, ha megvan Sam.

Sam még mindig küzd a kijutásért, és sikerül is egy kapcsot találnia, de hogy miért örül neki annyira még nem tudjuk. Viszont a másik férfi, aki Jenkins ketrece kinyílik, és már menne is kifelé. Sam hiába szól, hogy nem jó ötlet, a férfi megrészegül a szabadságtól. Azért érezzük, hogy ennek nem lesz jó vége, főleg mivel odakint esik az eső, és az ugye az ilyen filmekben mindig rosszat jelent. Jenkins talál egy kést, ami biztosan csak teljesen véletlenül hever a sárban, persze. Az erdő felé indul, és röhögést hall, majd egy férfi kiüti egy durunggal, de még el tud menekülni. Végül már ketten törnek rá. Utolsó üvöltése eljut egészen a ház pincéjéig, ahol Sam raboskodik.

Már másnap Dean és rendőrnő kávézgatnak. Dean rákérdez, hogy a rend éber őre miért nem csukatja le, válaszként az érkezik, hogy mert neki is eltűnt már 3 éve az öccse. Oh, milyen megható. Már úton vannak, találnak is lehajtót. Dean már szaladna is, de a rendőrnéni tőrbe csalja, és a rendőrautóhoz bilincseli, és a nő nevét is megtudjuk: Kathleen. Kathleen tehát elindul befelé az úton, Dean pedig galád módon otthagyja. A háznál ott a furgon, ami a videófelvételen volt, tehát jó helyen van. Bekopog, és egy kislány nyit ajtót, akitől egy momentán ráz a hideg. Látszólag Kathleennek is vannak fenntartásai Missy-vel kapcsolatban, mert erősen megremeg a hangja, amikor a kislány nyúlkálni kezd. Majd Missy papája kiüti a rendőrnőt egy szívlapáttal. Au. Dean pedig eközben szabadulna, ha tudna. Végül addig küzd amíg meg nem szerzi a rádióantennát, és kinyitja vele a bilincset. Pont időben, mert a két hegyomlás hangjait hallani, akik a rendőrautóért jöttek. És Dean már nincs ott mikor odaérnek.

Kathleen a Sammel szomszédos kalitkában ébred, és Sam nem dicséri meg azért, hogy Dean a kocsihoz bilincselte. Nincs idejük sokáig beszélgetni, mert jön valaki, de mi már a meglepően tiszta nadrág miatt gyanakszunk, hogy nem valamelyik fogvatartó az. És valóban nem. Dean jön, dudorászva. Nagy az öröm, de azért a csipkelődésre mindig van idő, gyorsan meg is kapja Sammy, hogy hogyan lehet, hogy egyszerű emberek elkapták. Viszont nincs még nagy szabadulás, ugyanis kell valami kulcs. Dean el is indul megkeresni. Körbenéz, és nem túl bizalomgerjesztő dolgokat talál. Formalinban lévő testrészek, fényképen a volt áldozatokról. Felmegy a házba, ahol a legelső, amibe beleütközik, egy emberi állkapcsokból készült szélharang, jesszus. Egy idősebb férfi, valószínűleg az apuka valamit nagyon fűrészel a konyhában, Dean pedig már a kulcsokat is megtalálta, de persze elkezdi nézegetni a befőttesüveget, ami tele van emberi fogakkal. Missy, a kiscsaj persze észre is veszi, és már le is szúrja Deant egy kis késsel. Még kicsit harcol a másik két férfival, de még a nagy Dean Winchester sem tud elbánni két akkora állattal, főleg ha valaki hátulról fejbenyomja egy palacsintasütővel.

Dean egy székhez kötözve tér magához, a szép kis család körében. A fiúk vadásznának rá, de papa csitítja őket, majd Deannel kezd beszélgetni, hogy milyen jó érzés látni valaki szemében kihunyni a fényt. Dean reakciója ugyanaz mint az enyém: Maga beteg papa. Vallatás kezdődik, az öreg már parázsló vasat hoz. Arra kíváncsi, hogy jönnek-e még más zsaruk is. Megégeti Deant, és bejelenti vadászat lesz, csak hogy a ketrecben akarja Samet és Kathleen is agyonlőni. Dean persze pánikol.

Csakhogy Sammy-t kemény fából faragták, persze, hogy legyakja a támadóját, majd Kathleent szabadít. Papa és a másik fiú lemennek a pincébe, mert gyanús nekik, hogy a lövés után nem jön fel a másik testvér. De persze odalent, már Sam és Kathleen sehol, csak a Lee nevű testvér van bezárva a ketrecbe. Rendőrnő úgy tesz, mintha bebújna egy szekrénybe, és mikor a másik testvér szitává lövi a szekrényt, kiderül, hogy nincs ott. Ez csak figyelemelterelés volt, mert fentről rá is ugrok Kathleen a férfira. Bolond papa pedig Samre lövöldöz, de sikerül úgy intézni, hogy fiacskája őt lövi le. Ezután már csak egy pillanat, és már mindketten a ketrecben fekszenek. Vagyis a vállon lőtt apuka nem, hanem kedvesen beszélget Kathleennel, akinek nagy erőfeszítésébe kerül, hogy ne lője agyon öccse gyilkosát, és ezen nem nagyon segít az öreg őrült vigyora, sőt, végül el is dörren az a lövés.

Végül a rendőrnő futni hagyja a Winchester testvéreket, még mielőtt a rendőrök és az FBI kiérne. Viszont kocsit azt nem, gyalogoljanak csak a fiúk. Akik meg ahelyett, hogy örülnének egymásnak, már csipkelődni is kezdenek. Sam kiröhögi bátyus, hogy egy kislány kapta el, Dean pedig a következő eltűnésért seggberúgást ígér, tehát minden visszatért a régi kerékvágásba, és így elgyalogolnak a sötétségbe.
 

Címkék: odaát
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deku82 2011.02.23. 00:01:54

Ez volt a mélypont? :(

Katy Mersai 2012.07.04. 05:51:47

Bárcsak. Sajnos lesz majd ennél is rosszabb :/
süti beállítások módosítása