Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 1x14 – Szingularitás

2008. július 27. 14:00 - Llew

A CSK-1 egy idegen bolygóra indul, hogy az ottani napfogyatkozás következtében megfigyelhetővé váló fekete lyukat tanulmányozza. Ez végre egy olyan téma, amiben Jack játssza a tudóst, Daniel pedig az éretlenkedőt. A csillagkapu egy krumpliföld közepén áll, így piros szőnyeget nem várnak, de azon azért meglepődnek, hogy senki nem fogadja őket, mikor a CSK-7 már a helyszínen van. Elindulnak a faluba, de nem messze a kaputól egy holttestre bukkannak. Jack felismeri a férfit. Utoljára a kiképzésekor látta, a biológiai támadás áldozatait bemutató oktatófilmen. Vegyvédelmi ruhába öltöznek, és irány a település. Az obszervatóriumban megtalálják a CSK-7-et, de mind halottak. Nem csak ők, hanem az egész falu.

Megjön Fraiser doktornő, és a csillagvizsgáló után éppen a csapatot fertőtleníti, majd felajánl mindenkinek egy ingyenes vérvizsgálatot. Daniel tüsszentését gyanús méregetés kíséri, de semmi para ez csak az allergiája. A vizsgálat után a csapat Teal’c kivételével - hiszen neki nem kell -, szép sárga védőruhát ölt és délutáni kikapcsolódás gyanánt mehetnek is a krumpliföldre holttesteket címkézni. Carter hamarosan kiszúr valakit egy bokorban. Mivel Teal’cen van egyedül összekoszolható ruha, így ő megy be. A múltkori gyenge próbálkozás óta biztos minden szabadidejét a barátságos mosoly gyakorlásával töltötte, mert elsőre sikerül megnyernie a megtalált kislány bizalmát.

A lánynak semmi baja, a fertőzés nyomai helyett ráadásul naquada (a csillagkaput alkotó anyag) van a vérében. A bolygón a talaj, a víz és minden fertőzött, szóval mindenki indul haza. Sam maradna fekete lyukat nézegetni, de ő lett a választott pótanya. O’Neill és Teal’c vállalják, hogy megcsinálják helyette a házi feladatot. A bázison a kislány egy pillanatra se akar elszakadni Cartertől, így hotdog evéssel és holtestek rajzolgatásával ütik el az időt. A pszichoterápia jól halad, a kislány hamarosan megszólal. Cassandrának hívják és fáj a mellkasa.

A doktornő szerint csak a kálium szintje alacsony, de nem tudja mitől. Pont indulnának vissza a szobába, mikor a lány elájul és a szíve is rendetlenkedni kezd. Jönnek a barnakabátosok a fehérköpenyesek és máris intubálunk, meg kiütünk. Nagy gondok vannak, mert a gyerekből a szívhangokon kívül olyan zajok hallatszanak, mint egy túlhajtott duracell nyusziból. A röntgen szerint valami fém dolog van a mellkasában, ami eddig nem volt. Na baszki, ezek haza vittek egy borgot! Megpróbálják az izét kivenni, de majdnem leáll a kiscsaj szíve műtét közben. Mintát azért sikerül venni.

A helyzet fokozódik, mert az izé a lányban nem csak úgy van, hanem igyekszik a két felből egésszé lenni. Ezzel csak az a probléma, hogy a mikroszkopikus mintákkal folytatott tesztelésnek egy nagy bumm a vége. Ebből következően a Cassandrában lévő darabok egyesülésekor, pedig nagy bádá bumm lesz. Odaát Jackkéknél elkezdődött a napfogyatkozás. Jack tényleg csak hobbi csillagász, mert egy goa’uld űrhajó rögtön eltereli a figyelmét a tudományos feladatról.

A Földön zajlik a mit tegyünk megbeszélés. Az izé nyilván valóan bomba, ami nem véletlenül került a lányba. Van 1:50 percük, hogy kitaláljanak valami megoldást, mert akkor felrobban. Carter szomorkodik, mert végre megbarátkozott az anyuka szereppel, ráadásul pasi se kellet a dologhoz. Erre, tessék. A gyerekekkel mindig csak a gond van. Mivel nem barbárok, így nem ölik meg Cassandrát, azzal hogy kiszedik belőle a bombát. Helyette haza visszik, hogy ott robbanjon fel.

A goa’uldokat nem kimondottan a csillagászati esemény vonzotta a helyszínre, mert két vadászgépet indítanak a bolygó felé. Teal’c hosszú évek tapasztalatára alapozva javasolja Jacknek a távozást. Carterék indulásra készek az indító csarnokban, zajlik a tárcsázás. A túloldalról a két amatőr csillagász a két gép lövéseit kerülgetve szintén a kapuhoz tart. Teal’cnek éppen ebben a helyzetben jut eszébe, hogy a goa’uld aki a hajó gazdája egyszer már átverte Apófiszt egy olyan trükkel, hogy követet küldött, de amikor az a tárgyalás után haza indult, akkor a kapu felrobbant.

Cassandra kómába esik az indító csarnokban, és mire tárcsáznák a hatodik ékzárat, addigra a túloldalról megnyílik a kapu és beesnek Teal’cék. Tisztázódik, hogy a lányt nem lehet haza vinni, de valamit akkor is tenni kell vele, mert hamarosan lejár az ideje. A megoldást a közeli atomkísérleti telep jelentheti. Carter viszi le a lányt a 30 emeletnyi mélységbe, míg a többiek fent várják. A gyerek félúton magához tér a kómából. „Vissza jövök!” búcsúzik Sam és bezárja a félméteres ólom ajtót. Már úton van felfelé, mikor győz a szeretet ereje és visszamegy, hogy Cassandra ne halljon meg egyedül. Jack visszaparancsolja, de nem foglakozik vele. Lejár az idő, de a nagy bádá bumm elmarad.

Happy end. Ha a kislány nem fog a csillagkapu körül szaladgálni, akkor hosszú és eredményes életet élhet. A záró jelentben a CSK-1 elviszi egy játszótérre (figyelem Teal’c civilben), Jacktől kap egy kutyát és megtudjuk, hogy nevelő szülőket keresnek neki, és nagy eséllyel a pozíciót Fraiser doki fogja betölteni.

Címkék: csillagkapu
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2008.07.28. 12:15:43

hehe - a Star Trek-es utalásokkal majdnem azt hiszem, hogy az egyik Trek sorozat hogyvoltját olvasom... :) [komolyan kérdem: lesz-e ilyen (mármint Trek hogyvolt), vagy nem?].

Llew 2008.07.28. 12:46:00

Csak, ha akad válalkozó aki megírja. Bár most talán eléggé el van látva hogyvolttal az oldal.

Gabba 2008.07.28. 13:23:17

Teal'c kalapban, lol!
süti beállítások módosítása