Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Big Bang Theory 1x06 - The Middle-Earth Paradigm

2008. július 12. 12:36 - Bruzsy

Nos, kibírtuk ezt az egy hetet? Akkor jó, ugyanis itt az ideje, hogy utazást tegyünk Középföldére, hogy az ifjú Zsákos Leonard, hű barátai, Szürke Sheldon, Csavardi Wolowitz és Rajagorn segítségével elpusztíthassa az EGY FLOPPI-DISZKET, a lemezt, mely pusztulást hoz a világra, és elnyerhesse Csűrös Penny szerelmét. És ráadásul közben még művelődhetünk is, például megtudhatjuk, mifán terem az a Doppler-hatás, és garantálom: soha többé nem fogjuk elfelejteni. No de kezdjük a legelején.

A négy jóbarát egy gigászi ütközettől megfáradtan tér haza. Nem, most nem 96 órás WoW maratont tartottak, hanem kiléptek a szabadba, és paintballozni mentek! Az már mellékes, hogy a kedves néző nem tudja eldönteni, hogy a fiúk vajon most beleestek egy óriási festékesvödörbe, vagy tényleg ennyire bénák. Sheldon ezt kikéri magának, nem bénák ők, a csúfos vereségük oka nem más, mint az egységtelenségük, Wolowitz ugyanis szó szerint hátbalőtte parancsnokát (Sheldont), amikor az a totális pusztulásba akarta vezetni osztagát. Szegény Howard törvényszéki kihallgatását és kivégzését azonban el kell halasztani, ugyanis Penny jön szembe, meg is hívja a négy kockát a hétvégi Halloween partijára, ami jelmezes lesz, szóval hatalmas bulinak ígérkezik. Rajta hát!

El is jön a buli estéje, mindenki be van tojva, nem szokásuk nekik partikra járni, pláne nem normális társaságba. De a jelmezek talán majd feldobják a dolgot, lássuk is ki minek öltözött. Leonard egy képregényhős, a Villám bőrébe bújt, Wolowitz, ugyancsak Villámként érkezik, sőt, Rajnak se volt nagyobb fantáziája a kosztümöt illetően. Na és Sheldon? Kitaláljuk? Naná, hogy Villám. Istenem, ennyi kockát hogy bír el a Föld? Pláne egy szobában? Na, most két lehetőség van: vagy egész éjszaka libasorban közlekednek egymás mögött, és akkor úgy fog tűnni, mintha egy ember menne nagyon gyorsan, vagy pedig jelmezt cserélnek. Ajánlom, hogy ez utóbbit válasszák…

Na, lássuk az új kosztümöket. Leonard Frodó jelmezben pompázik, Wolowitz valami zöldnek öltözött, ami vagy Pán Péter vagy Robin Hood, Raj mint Thor, a norvég isten érkezik, és Sheldon pedig egy csíkos testhezálló rucit választott magának, amiből rögtön rájöhetünk, hogy nem más ő, mint a Doppler-hatás. Ami ugye a hullám frekvenciájában és ezzel együtt hullámhosszában megjelenő változás, mely amiatt alakul ki, hogy a hullámforrás és a megfigyelő egymáshoz képest mozog. Lenyűgöző. Jegyezzük meg ezt a definíciót, kitűnően lehet villogni vele...

No de a lényeg: Leonard is érzi, hogy valami kialakulóban van Pennyvel, szóval szépen megkéri Shellyt, hogy könyörgöm, viselkedjen már most az egyszer emberi lény (Sheldon kedvéért Homo Sapiens Sapiens) módjára, ha már az a ritka szerencse érte őket, hogy a szomszéd baráti körével találkozhatnak. Hát, Sheldon megígéri, hogy megtesz minden tőle telhetőt, amiben én nem vagyok biztos, de hát ez van. Viszont már 7:05 van, a parti meg ugye 7-kor kezdődött, szóval máris késében vannak.

Igen, Kockaföldén vannak késésben, a Föld nevű bolygón ugyanis nem megszokott, hogy az emberek ne másfél órás késéssel érkezzenek meg valahová, így hát Pennyt is épp zuhanyozás előtt találjuk (Istenem, miért nem bírt Leo még 3 percig beszélgetni Sheldonnal mielőtt az órájára néz? Akkor most lenne néhány boldog pillanatunk a zuhanyzó Pennyvel).

A fiúk bevonulnak, és amíg Penny elkészül, kockáink a kulcslyukra tapadás helyett inkább azt tárgyalják ki, ki milyen kategóriában nyeri majd el a legjobb jelmeznek járó díjat (nem is sejtve, hogy nincs is semmilyen verseny). Én a hülyeség kategóriában várok megosztott győzelmet. No, a fiatalok helyet foglalnak, és mire kettőt pislognak, már óriási vendégsereg tombol körülöttük, a buli épp tetőfokára hág. Még szerencse, hogy órák óta fel se álltak a kanapéról, különben most közelharcot kéne vívniuk a mocsokrészeg Pennybarátokkal a bolygó utolsó stabil pontjaiért.

No de itt az ideje elvegyülni. Wolowitz úgy dönt, bepróbálkozik egy olyan nőnél, aki még a képzeletében is elküldené a bánatba, Leonard Penny barátait veszi célkeresztbe Sheldon segítségével (aki most wingmanként mutathatja meg, mit tud), egyedül szegény szerencsétlen Raj marad a kanapén gubbasztva, tekintve, hogy női társaságban a Kuka is elbújhat mellette némaságban. És ugye a további fejleményeket ismerjük anélkül, hogy mondanom kéne? Wolowitz komplett hülyét csinál magából, Sheldon komplett hülyét csinál magából és Leonardból egyszerre, szegény szerencsétlen Raj pedig egyedül gubbaszt a… Na várjunk csak egy kicsit! Raj nincs egyedül! Egy nő fekszik az ölében!!! Mi történt itt?

De nem érünk rá ámuldozni, ugyanis eksön van: az ajtóban megjelenik Penny ex-pasija, Kurt, Tarzannak öltözve. A pilotból emlékszünk rá, ugye? Húsz centivel magasabb Sheldonnál, a bicepsze akkora, mint Leonard combkerülete, az agya pedig kisebb, mint Raj szókincse a női társaságban. Ja, és lúzer kockák farmernadrágjait gyűjti. Na, most mi lesz? Megmondom én, mi: bevetés! Az evolúcióban ugye eddig az erősebb kutya baszik szabály érvényesült, de az információs forradalomban előtérbe került az agykapacitás fontossága, így a kisportolt felsőtest már nem annyira népszerű a nők körében, mint mondjuk egy összetett fizikai jelenség levezetése. Sheldon rá az élő példa ugye. Ez pedig egy dolgot jelenthet: visszavágó a múltkoriért! Szemtől szemben. Azazhogy gyomorszájtól szemben.

Na, a beszélgetés nem tűnik hosszú életűnek: egy kis emberkedés megy mind az agy, mind az izom oldaláról, és akár hisszük, akár nem, Leo olyan beszólásokat produkál, amire a kocka faj minden egyede büszke lenne, és ráadásul még Klingon káromkodásokkal se vegyíti meg kicsiny beszédét. Azt a mindenit! Kurt se húzza már tovább idegekkel, felkapja a parányi Leonardot, de mielőtt kihajthatná az ablakon, vagy bemutatná az angol wc szakszerűtlen használatát rajta, Penny érkezik, és mindennek elmondja a srácot, amiért egy szegény, pici hobbitot bántani mert. Na, így foszlik semmivé a nehezen kiharcolt előny, milyen már az, hogyha álmaid nője kénytelen TÉGED megmenteni? Leo tehát búsan és megszégyenítve hazaballag, mi pedig könnyünket potyogtatjuk, hogy lesznek így kicsi Hofstadter gyerekek?

Pár órácskával később Leonard még mindig magányosan csücsül a kanapéján, amikor Penny érkezik hozzá, hogy kisírja magából az egész Kurt ügyet, és hogy még egyszer bocsánatot kérjen mindenért Leotól. A srác megpróbálja megvigasztalni, „Semmi baj nincs veled, Penny, te tökéletes vagy…” amely mondatra a lány végre abbahagyja a zokogást és… MEGCSÓKOLJA LEONARDOT!!!!!

Végre! 6 részt kellett erre várnunk, de sikerült! Halleluja! És ekkor Leonard olyat mond, amit nem akarunk hallani, csukjuk is be gyorsan a fülünket, és ugorjunk 2 sort az olvasásban… „Penny, biztos, hogy nem azért van ez, mert totálrészeg vagy, és mert bosszút akarsz állni Kurtön? Mert így nem kellesz…” Istenem, Leonard, miért kell neked ennyit gondolkodnod??? Ezután már Penny is rájön, hogy ez tényleg nem jó így, úgyhogy ő inkább menne is. Azért az ajtóban Kurt szeme láttára még elcsattan egy búcsúcsók, amitől Leonard is felbátorodik, és elhangzik az éjszaka beszólása: „Látod, így zajlik az élet a Megyében!”.

Vége a napnak, tartsunk egy gyors népszámlálás: Penny, megvan, Leonard, megvan, Doppler-hatás, megvan, Wolowitz, megvan, Raj… Na várjunk csak… Hol van Raj? Hova tűnt Rajesh Koothrapali? Hát hol lenne, a hullarészeg hölgy ágyában, aki a teljesítményén felül egy jó tulajdonságát emeli ki az indiainak: milyen jól tud hallgatni…

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizrolist 2008.07.12. 13:59:10

Szvsz a végén iszonyúan nagy és önkritikus megjegyzést mond Leonard... (ha minden srác ilyen lenne, mint én, az emberiség kihalna) :-D

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.07.12. 17:38:14

Na persze, bár Leonard mindig is önkritikus volt magával szemben. Tudja, hogy nem normális emberi egyed, és eképp is viselkedik. Na de a többiek... :-D

miszerint 2008.07.12. 18:10:40

iszonyat zsírkirály a hogyvolt, profi vagy Bruzsy!köszi

Flankerr 2008.07.14. 19:39:26

Én is köszönöm az élményt, mint mindíg..:) már alig pár hét a DVD-ig..:)
süti beállítások módosítása