Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 1x12 - Sötét erők markában

2008. július 03. 13:01 - Deana W.

Winchester brádörz eheti vadászatukat egy tipikusan kísértetjárta helyen kezdik, valami elhagyatott kis rozoga kunyhóban a kerek erdő közepén. Nem tudjuk, mit üldözhetnek, de ez a valami nagyon erős lehet, mert a kivégzéshez használandó sokkolót 100 000 voltra töltötték fel. Kunyhóba be, elemlámpát elő, valami mocorog a szekrényben, egy-kettő-hááárom: csak két kisgyerek kucorog odabent a szívroham határán. Gyerünk Sammy, vidd ki őket, addig Dean bácsi elkapja a csúnyaságot. Ez így rendben is volna és jöhetne a happy end, ha Dean bácsi nem egy nagy kiterjedésű tócsa közepén állva eresztené bele a gonoszba a százezer voltot, ezzel magát is megsütve. Jajjnekem.

A rendőrök nagyon hálásak a „véletlenül” arra autókázó „Mr. Burkowitz”-nak a gyerekek megmentéséért, és őszinte részvétüket fejezik ki bátyja miatt. Az orvos szerint ugyanis Dean-nek olyan durva szívrohama volt a magasfeszültségtől, hogy a szíve teljesen tropára ment és két-három héten belül végképp feladja a ketyegést. Hát ez szarul hangzik.

Dean nem is fest valami jól, igazán falfehérre sminkelték, nagy fekete karikákkal a szeme alatt. Jajj, de édes így is. Sam könnyes szemmel fogadkozik, hogy ő bizony talál valami gyógymódot, Dean viszont már készül a halálra: A Kocsit öcsire bízza, de ígéri, ha az Impalának bármi baja lesz, élete végéig kísérteni fogja Sammy-t. Muhaha, örülünk hogy a humora nem égett oda :)

Sam már három napja a zinternetet bújja és sorra hívja Apa barátait, hátha valamelyik ismeri a szívroham okozta károsodás gyógyírját. Közben Dean meglóg a kórházból, érhető okból nem akar ott meghalni, ahol még a nővérkék sem elég dögösek. Épp jókor toppan be, hogy Sam elmondhassa a jó hírt: egy régi ismerős, Joshua tud valami specialistát Nebraskában, úgyhogy akár indulhatnak is azonnal hozzá.

Nebraska egy sáros mezején féllábúak és járókeretesek igyekeznek egy sátor felé. Itt rendel a „specialista” Roy Le Grange: egy vak férfi, aki kézrátétellel gyógyít. A legjobb helyre érkeztek, Dean nyilván hisz az ilyen hókuszpókuszokban. Persze azért megértjük, hogy Sammy bármiben hajlandó hinni, ha az meggyógyítja a bátyját. Meg valahol abban is igaza van, hogy már annyi természetfeletti gonoszt láttak életükben, miért ne hinnének a jó oldal létezésében is?

Miközben ezen vitatkoznak, egy szőke hölgyeménybe botlanak, aki elsüti a nagyszerű Isten útjai kifürkészhetetlenek közhelyet és bájosan mosolyog Dean-re. A sátorban, ahol az emberek az istentiszteletre gyülekeznek Sam az első sorokba rángatja Dean-t, pont Layla, a kedves szőke hölgy mögé. Mindenki rettenetesen lelkes a pap beszédétől: a sok erkölcstelen ember majd megnézheti magát, hiszen Isten szeme mindent lát, a jókat megjutalmazza, a gonoszakat pedig megbüntetni. Isten segíti őt is a meggyógyítandó emberek kiválasztásában, mert bizony az ő segítségével az emberek szívébe lát. Meg a pénztárcájukba, teszi hozzá Dean nagyon udvariasan, persze pont akkor, amikor mindenki épp elhallgat, mind ismerjük a kínos szituációt.

De most épp jól jön ez a kis blamázs, mert így felfigyel rá a vak gyógyító, és Dean-t szólítja a színpadra. Dean persze húzódzkodik, de végülis a tömeg buzdítására a pap elé áll. Roy ráteszi a kezét és láss csodát, valami történik, mert Dean a földre rogy és elájul. Ennek a nép nagyon örül, Sam már kevésbé, kétségbeesve rohan hozzá. De pánikra semmi ok, Dean magához tér és jól érzi magát. Azt leszámítva, hogy a kábulatban még valami csúnya összeaszott arcú alakot vizionál a pap mellé…

A kézrátételes hókuszpókusz után Dean öccse kíséretében a kórházba megy kivizsgálásra, ahol a doktornéni megerősíti, hogy a szívének kutya baja, sőt, soha nem is volt vele gond. S hozzáteszi, furcsa is lenne egy ilyen fiatal és életerős férfinál a szívroham, bár néha előfordul, tegnap is egy ilyen esetet hoztak be a kórházba: egy 27 éves sportos fiatalember mint derült égből a villámcsapás kapott szívrohamot és halt meg azonnal.

Véletlen egybeesés, amivel valószínűleg egyáltalán nem törődnének, ha Dean-nek nem lenne ez a furcsa rossz érzése az egész varázslatos gyógyulással kapcsolatban. Az aszott arcú öregember szerinte szellem volt, amivel Sam nem ért egyet, mert ha az lett volna, akkor biza ő is látta volna. De jó, járjunk utána, ha ez Dean-t megnyugtatja.

Dean a paphoz megy puhatolózni, illetve megérteni, hogy történt ez a csoda. A sztori: Roy egy nap arra ébredt, hogy vak. Az orvosok azt mondták neki, rákos, és már csak pár hónapja van hátra. Ekkor Roy erősen imádkozni kezdett és a feleségét, Sue Ann-t is erre kérte. Nemsokára kómába esett, amiből az orvosok legnagyobb meglepetésére felébredt, sőt, a rák is hiphop – eltűnt. Azóta történnek körülötte csodák, és azóta tud gyógyítani. És hogy miért épp Dean-t választotta a sok beteg közül? Mert belenézett a szívébe, és azt látta, ez egy remek fiatalember, akinek még fontos dolga van a világban. Na, hát ebbe is beletrafált az öreg.

Kifelé jövet Dean újra összeakad Layla-val és az anyjával. Kiderül, hogy Layla-nak agydaganata van, és már nagyon régóta járnak ide gyógyulást remélve, de őt még soha nem választotta ki Roy. A lány anyja tehát érthetően ideges Dean-re, nem érti, ő miért érdemli meg kevésbé az életet mint Dean.

Mindeközben Sammy az uszodában érdeklődik a fiatalember haláláról. A takarító nagyon furcsállja az egész esetet, hiszen a srác egészségesebben már nem is élhetett volna. Mielőtt meghalt, menekült valami elől, de ő bizony nem látott semmit. Ja, és az uszodai óra Marshall, a fiatal férfi halálakor megállt és azóta nem is tudják újraindítani.

Ez csak azért fontos, mert eszerint éppen abban a pillanatban halt meg a fiatalember, mint amikor Dean meggyógyult. Sam gyorsan utána is néz a csodás gyógyulások időpontjainak: mindegyik pontosan egybeesett valaki más halálával. És ha ez nem volna elég, a halálesetek oka minden esetben azonos volt azzal, amiben a gyógyuló fél addig szenvedett. Azaz Roy az embereket valamiképp mások halála árán gyógyítja meg, így Dean-t is: Marshall azért halt meg, hogy ő élhessen. Dean kiakad.

Közjátékként megnézhetünk egy életet halálért procedúrát: fiatal lány fut az erdőben, miközben Roy egy tüdőbeteget „kezel”. A lány mögött hirtelen megjelenik az aszott arcú szellemférfi, aki rövidesen kiszívja belőle az életet. A másik helyszínen a beteg fejére teszi ronda kezét, aki egyből eldobja az oxigénpalackot és boldogan szívja teli levegővel gyógyult tüdejét.

Szóval az egészet nem Roy csinálja, hanem a szellemférfi segíti. Dean végiggondolva az esetet, meg is fejti, hogy egy kaszással van dolgunk: ők tudnak csak így életet adni és elvenni, megállítják az időt, és ráadásul csak az látja, akit épp elkap. Ezért nem láthatta Sam sem.

De vajon hogy irányít Roy egy kaszást? Sam-nek eszébe jut egy furcsa kereszt, amit a templomban látott. Egy ókeresztény jelkép, abból az időből, amikor a papok még varázsoltak is. Néhányuk a feketemágia felé fordult, életet adott és vett el – ezzel irányítja most Roy is a kaszást. Tehát mi a megoldás? Meg kell ölni a papot. Sam kiakad Dean hülye ötletétől, hiszen ha ezt tennék, nem lennének ők se különbek. Akkor tehát még egyszer, mi a megoldás? Kideríteni milyen mágiával irányítja Roy a kaszást és megtörni azt. Sam okos fiú.

Akkor menjünk a sátor-templomba. Sam a paplakba indul, hiszen ha a fickó varázsol, akkor kell lennie valahol egy varázskönyvnek is. Rutinosan tör be a házba, és hamar meg is találja, amit keresett: egy kis fekete könyvet tele csúnya gonosz varázsigével. És még néhány újságkivágást is: Marshall-ról, aki a cikk szerint meleg volt, az erdőben futó fiatal lányról, aki az abortuszt pártolta – és akik már mind halottak. Van még egy kivágás: a cikkben egy fickó nyíltan csalónak, kuruzslónak nevezi Roy-t. A csávóval az imént futottak össze az udvaron, ahol tiltakozó röplapokat osztott a jónépnek. Tehát ő lesz a következő áldozat!

Sam elújságolja a felfedezést Dean-nek, miszerint Roy a szerinte erkölcstelen életet élő emberektől lopja az életet és adja oda a szerinte jóknak. Amíg megkeresi a tiltakozó fickót, addig Dean-nek fel kell tartania a misét, és nem szabad hagynia, hogy Roy bárkit is meggyógyítson. Természetesen lelki válságba kerül, mert mit ad isten, a pap épp most szólítja az emelvényre Layla-t. De a mi Dean-ünk lelkiismerete nem hagyhatja, hogy újabb ártatlan ember halljon meg, ezért mivel szép szóval és ellenállhatatlan szemeivel nem tudja megállítani a lányt, tűzriadót rendez. A „varázslat” megtörik, az újabb áldozat megmenekül, Layla-nak meg marad az agydaganat.

Egy pillanat: bár a mise és a kuruzslás megszakadt, a kaszás még mindig nem szállt le a tiltakozó fickóról. Talán valaki más irányítja? Bizony, bizony, kinek a pap, kinek a papné. A gonosz jelen esetben ez utóbbi. Dean ráijeszt Sue Ann-re, így nem sikerült befejeznie a rituálét, amit egy a nyakában lógó kereszt morzsolgatásával űz. A röplapos fickó így végre tényleg megmenekül. Az elmaradt gyógyulás miatt szomorú Layla balra el, Roy viszont, aki mit sem sejt felesége ármánykodásáról és valóban hisz a csodatévő képességében megígéri a lánynak, hogy este külön fogadja és meggyógyítja őt is.

Sam és Dean azonban nem akarja ennyiben hagyni a gonosz nő tevékenységét. A kis varázskönyvből kiderül, hogy a mágiához kell egy fekete oltár is. Nincs más hátra tehát, le kell zúzni az oltárt és a nő nyakában lévő keresztet is.

A fiúk a paplakhoz hajtanak, ahol épp Layla gyógyítására készülnek. Dean eltereli a járőröző rendőrök figyelmét, amíg Sam az oltárt keresi. Meg is leli a pincében, de nem túl bíztató látvány fogadja: az oltár közepén Dean fényképe díszeleg. Ő az újabb kiválasztott halálra ítélt! Sajnos Sue Ann-t sem ejtették a fejére, tudta hogy ide fognak jönni a srácok. Hogy zavartalanul űzhesse kis hobbiját, és ennek keretében végezhessen Dean-nel, Sam-et a pincébe zárja és már kezdi is a kántálást.

Layla gyógyulófélben, Dean haldoklófélben, nyomában a kaszással. Már nagyon izgulunk, hogy most mi lesz, de az utolsó pillanatban megérkezik a pincéből ügyesen kiszabaduló Sam és összetöri a papné keresztjét. A varázslatnak vége, Dean megmenekül, Layla-nak meg továbbra is marad az agydaganat.

A felszabadult kaszás távozta előtt még bosszút áll fogvatartóján, azaz kiszívja Sue Ann életét. Dean kicsit még vergődik a hotelban Layla miatt, ám ekkor betoppan a lány, aki meglepően nyugodt. Elköszönni jött Dean-től, de ahelyett hogy ráugrana és életében még szerezne magának egy feledhetetlen éjszakát, inkább elsüti újra kedvenc közhelyét: Isten útjai kifürkészhetetlenek, majd távozik. Dean megígéri, hogy imádkozni fog érte, és könnyes szemmel néz a lány után. Jáájjj…

Címkék: odaát
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Annácska5 2008.07.03. 14:28:35

Nagyon tetszett :)

Imádom amikor Dean ilyen kis érzelmes, mint amilyen a zárójelenetben volt. Érdekes, hogy mennyire beindult a sorozat az utolsó pár részben.

tiktaktiktak 2008.07.03. 16:05:52

hû, az írás majdnem olyan jó mint WUTM-é,
gratulálok!

deku82 2011.02.22. 17:35:26

Dexter Ritája imádnivaló. Egyre erősödik bennem a gyanú, hogy Dean meleg. :)
süti beállítások módosítása