Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 2x08 - Átváltozás

2008. május 31. 16:02 - the black ball

Ott hagytuk abba, hogy a retrovírusos Ellia megsebesítette Sheppard-öt a karján. Már viszik is Atlantiszon a gyengélkedőbe. McKay is belátogat egy szálkával az ujjában, mondanom sem kell, az utóbbi szörnyűségesebb kínokkal jár. Carson ellátja Sheppard sebét. Illetve csak próbálja. Ugyanis a sebhely eltűnt! A doki csodát lát, de a feje mély szegletében elzárt mini tudós kitör, és csak azért is elvégez pár tesztet. Addig Sheppard bármit csinálhat. Először jól kifárasztja Ronont. Sprintelnek össze-vissza a városban, de Sheppard olyan, mint a duracell-nyuszi, az istenért sem akar elfáradni. Közben az egyik doki hoz pár eredményt Carsonnak. Nem éppen rózsás a helyzet.


Sheppard következő delikvense Teyla. Megint azt a kétbotos harcizét művelik, ami nagyon látványos, főleg most, hogy Sheppard nem végzi a földön 2 másodperc alatt. Ráadásul még el is dobja az egyik botot. Aztán a falhoz szorítja Teylát, és lesmárolja! Ejha, Casanova! Mindketten meglepődnek. Mi is. A zavart helyzetet a doki menti meg, aki hívatja a gyengélkedőbe Sheppard-öt. Ott megtudjuk, hogy megfertőzte a félkész retrovírus. Nem tudni, mit fog tenni az alezredessel, de ő mindenesetre kifejezetten jól érzi magát. SzuperSheppard van születőben?

Megbeszélik, hogy minden hatodik órában találkoznak a gyengélkedőben, és Sheppard addig nem mehet küldetésre, amíg nem kúrálják ki. Ugrunk. Jön az egyre antipatikusabb Coldwell. Beugrik Weirhez, aki nagyban pasziánszozik. Coldwell nyájasan felajánlja, hogy ha Sheppard nem képes ellátni a feladatait, szívesen átvenné azokat. A hataloméhes köcsög.


Ugrunk. Sheppard a szállásán észreveszi, hogy a sebe helyén valami rücskös hólyag kezdett el nőni. Odarádiózik Carsonnak, és közli, hogy előbbre hozhatnák a találkájukat. A gyengélkedőben a doki tudatja, hogy a retrovírus nem akar lebomlani, hanem elkezdte megváltoztatni Sheppard DNS-ét. Napok vannak hátra, és az alezredes olyanná változik, mint Ellia. A doki bead neki egy vírusgátló szert, de ez csak lassítja a folyamatot. Sheppard kezdi úgy érezni magát, mint Ford. Ugrunk egy nagy dokitalálkozóra. Kiderül, hogy az Iratus bogár őssejtjeivel megoldható lenne, hogy a retrovírus visszafelé működjön. Csakhogy nincs őssejtünk. Úgyhogy találnunk kell bogártojásokat.


Az ősadatbázis a segítőnk, megtudjuk melyik bolygón élnek, és hogy szeretik a sötét helyeket. Indul is egy csapat (McKay, Carson, Lorne, Teyla, Ronon). Ugrunk. Sheppard kapott egy katonát maga mellé. Ellátogat Weirhez. A jobb keze már teljesen ellidércesedett, és a nyakán is látni. El akar menni erre a küldetésre. A vírusgátlót egyre nagyobb dózisban kapja, hogy észnél maradjon. Weir nem engedi el, erre Sheppard kézzel kitör egy ablakot. Nem, ettől nem lett jobb a helyzet. Ugrunk. Coldwell elszállt magától. Még csak pár órája katonai vezető, de már átalakította a biztonsági előírásokat, és a csapatokat is kezdi átalakítani. Weir rendesen kiakad, mert szerinte ezzel Coldwell azt sugallja, hogy Sheppard már sosem tér vissza.


Na elérünk közben a barlanghoz is. Ronon megint összefogdos valami undorító sárga trutymót a földön, amitől McKay fejben felidézi ismét az ebédjét. Lorne, Teyla és Ronon indul előre, hátul két katona fedez, középen pedig McKay és Carson megy. Egy központi fészket keresünk. Ugrunk. Weir meglátogatja Sheppard-öt. Utóbbi közli, hogy legalább két ember álljon az ajtója előtt. Ugyanis már a fél arca átalakult, hüllőszeme lett, egyebek. Ugrunk. A barlangban elkélne egy lajtos kocsi tele kemotoksszal. Faltól falig, földtől plafonig, mindenhol bogarak. Mellesleg a plafonon ott lóg három fészekszerűség, az kell nekünk.


A bejutást a jól bevált sós vízzel oldjuk meg. A doki elindul a fészekhez, de egy bogár elkezd leereszkedni mögötte. Ronon reagál, lelövi, ami rossz döntés volt, mert a maradék párszáz nem híve a fajtársak halálának. Elkezdjük lőni őket, aztán rohanás kifelé. A két katonát elkapják, amire Lorne egy gránáttal válaszol. Aztán lefújja a küldetést. Ugrunk. Weir megy és közli a rosszhírt Shepparddel. Már szinte az egész arca átalakult. Sheppard szerint öljék meg most, vagy próbálják újra. Weir nem teheti. Erre Sheppard elkezdi fojtogatni, aztán elintézi az őröket, és elmegy. Weir riadóztat.


Elindulnak a csapatok. Ronon a saját útját járja. Teyla csapata éri el először az alezredest, aki most már kezd GonoszSzuperSheppard lenni. Hoppá! Mászik a falon! Elintéz két katonát, majd újabb kettőt, mert nem tudták, hogy a lidérckábító hatástalan. Sok eszük van. Teyla elkapja, de nem bír rálőni, úgyhogy Sheppard elmenekül. Bár nem jut messzire, mert Ronon elkábítja. A gyengélkedőben aztán Carson mesterséges kómába helyezi. Később Weir elmondja a többieknek, hogy akar, az elbúcsúzhat tőle, mert már itt tartunk. De Carsonnak beugrik valami. Sheppard izzadsága bogárferomont tartalmaz. Ha sikerül kivonniuk, akkor újra elmehetnek a barlangba, és a bogarak nem törődnek majd velük.


Viszont nem készül el időben. Egy nap múlva Sheppard teljesen átváltozik. Csak egy valaki tud bemenni anélkül, hogy baja esne. Sheppard. Ha adnak neki egy nagy löket vírusgátlót, akkor képes lenne megcsinálni. Megkapja, de csak egy óráig lesz hatása. Ugrunk is a barlanghoz. A doki ad Sheppardnek egy tartályt. Odabenn a bogarak elmennek az útjából. Ráugrik egy fészekre, és lazán belenyúl tartályostul. Viszont jelez Carson órája, kb. most járt le a szer hatása. Sheppard elkezd szorongani, aztán ordítva kirohan a barlangból. Még jó, hogy Ronon mindig résen van, most is leszedi időben.


Atlantisz. A dokinak sikerül, a vírus kezdi visszaállítani a dolgokat. Coldwell még beszélget egyet Weirrel. Reméli, hogy Sheppard elfogadja a változtatásait. Aztán közli Weirrel, hogy bármit is gondol, nem az ellensége. Weir válasza velős: „Higgye el, nem is akar az lenni.” Ugrunk. Teyla egy athosit tanít az edzőteremben. Jön a teljesen emberi Sheppard, és lényegében bocsánatot kér, amiért lesmárolta. Teyla biztos örült neki, mert szerinte nem történt semmi. Aztán közli, hogy jó újra látni. Hepiend ismét.

Címkék: atlantisz
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása