Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 1x16 - Kobol tündöklése és bukása 2/1

2008. május 30. 10:33 - Freevo

Az évad fináléjának első része Adamával és a fiával nyit, akik épp bokszkesztyűben fejezik ki egymás iránti szeretetüket. Az öreg egy jól irányzott csapással leteríti a fiát, majd kioktatja, hogy hallgatnia kellene az ösztöneire. Starbuck is épp dögönyözik, csak ő ágyban fekve, Baltarral. Az újdonsült alelnök bánatára azonban a pilóta Lee nevét sóhajtozza, így idejekorán véget ér a légyottjuk, amelyet a képzeletbeli Six féltékenyen néz végig.

https://m.blog.hu/ho/hogyvolt/image/bsg/1x16/bsg116_1.jpg

Az elnök ismét találkozik a gúvadt szemű papnővel, aki bevallja, hogy csak neki köszönhetően vált igaz hívővé, és bizonyos benne, hogy a próféciáknak megfelelően ő fogja elvezetni a népét a Földre. Roslinnak azonban már csak fél éve van hátra, így nem sok idő maradt, hogy beteljesítsék a jóslatot. Ezalatt mindkét Sharonunk egy-egy pisztollyal néz szembe, a capricai másolat Helóéval, a galacticai eredeti pedig a sajátjával.

Baltar egóját mélyen sérti, hogy a pilótacsaj, akit oly nehezen megszerzett magának, valaki másra gondolt szeretkezés közben, és ez eltereli a gondolatait a pókerről és a politikai feladatairól is. A képzelt Six még sosem látta ilyennek, így megállapítja, hogy a férfi szerelmes Starbuckba. Megsúgja neki, hogy nem biztonságos most a Galacticán tartózkodnia, de nem árulja el, hogy egy újabb bomba, egy cylon ügynök, vagy mi miatt.

https://m.blog.hu/ho/hogyvolt/image/bsg/1x16/bsg116_2.jpg

Míg a capricai ikertestvérét könyörtelenül meglövi Helo, addig Boomer végül nem süti el a fegyvert a saját arcában, mert szolgálatba hívják. Felderítőútra kell indulnia utánpótlásért a társával, valamit azonban nagyon elszámolhattak az ugrásnál, ugyanis egy kékes, felhős bolygó gravitációs kútjába érkeznek meg. Miután lefékezik a Raptorjukat, megállapítják, hogy az alattuk elterülő golyóbis alkalmas az emberi életre, sőt, növényi létre utaló jeleket is találnak. Crashdown, a másodpilóta ujjong, hogy talán a Földet találták meg, ám Sharon úgy érzi, ez egy annál is fontosabb hely.

Az általuk begyűjtött adatokat az elnöki hivatalban is szemügyre veszik, így megtudjuk, hogy kétezer éves épületromokat fotóztak le a felszínen, ami megfelel annak a kornak, amikor az emberiség tizenhárom törzse elhagyta bölcsőjét. Roslin a maradványok helyére egy impozáns operaházat hallucinál, amelyet aztán a szentírás rajzai között is felismer. A papnő szerint ez a bizonyíték, hogy a Kobolt találták meg, ahol a legendák szerint az istenek és emberek harmóniában éltek, míg az utóbbiak el nem indultak új otthont keresni. Az elnöknő most már maga is belátja, hogy a mítoszaik, a szentírásuk mind igaz.

https://m.blog.hu/ho/hogyvolt/image/bsg/1x16/bsg116_3.jpg

Boomer továbbra is viaskodik az öngyilkosság gondolatával, amikor Baltar doki nyit rá, Starbuckot keresve. Megjelenik a virtuális Six, és elemezni kezdi Sharont, elárulva, hogy az övé mindig is egy gyenge modell volt. Tudat alatt érzi, hogy cylon, de képtelen beismerni, ennek ellenére viszont végre fogja hajtani a küldetését. Baltar, ismerve a pilótanő titkát és tudva, hogy mire készült az imént, megpróbálja megnyugtatni azzal, hogy vannak a halálnál rosszabb dolgok is, és néha jobb, ha elfogadjuk a sorsunkat, még ha az átoknak is tűnik.

A doki saját szexuális étvágyát visszafogva és tiszta lelkiismerettel távozik a kabinból, ahonnan a következő pillanatban dördülés hallatszik. Mit sem törődve ezzel visszatér a munkahelyére, az elnöki különgépre, ahol Adama épp azt firtatja, hogy érdemes lenne végleg letelepedniük az újonnan fölfedezett Kobolon. A papnő persze ragaszkodik hozzá, hogy kövessék azt az utat a Földre, amelyet ez a bolygó jelöl ki számukra.

https://m.blog.hu/ho/hogyvolt/image/bsg/1x16/bsg116_4.jpg

A parancsnok először is egy felszíni felderítőcsapatot szervez, amelybe az alelnök is jelentkezik, tudatában annak, hogy a flottában valami szerencsétlenség fog történni. Roslin, miután magukra hagyták őket Adamával, elmagyarázza, hogy a szentírás szerint Athéna istennő Kobolon található sírja mutatja meg a Föld felé az irányt, ám a kinyitásához Apolló nyilára van szükség, amely azonban a capricai Delphi Múzeumban porosodik. Hogy záros határidőn belül meg tudjon valaki fordulni a két planéta között, hogy elhozza a nyilat, szükség van a cylonoktól megkaparintott fejlett Raiderre, ám Adama nem egyezik bele, hogy a homályos és meseszerű mítoszaikat kergessék egy katonai eszközzel.

https://m.blog.hu/ho/hogyvolt/image/bsg/1x16/bsg116_5.jpg

Boomert a gyengélkedőn látjuk viszont, egy tenyérnyi lyukkal az arcán, amint épp látogatást tesz nála a néhai szeretője, Tyrol fedélzeti főnök. Sharon bevallja a férfinak, hogy nem a fegyver tisztogatása közben volt figyelmetlen, hanem szándékosan tette, amit tett, mert fél attól, hogy ki is valójában. Amíg a pilóta a Galacticán épül föl, a főnököt beosztják az egyik felderítőosztagba, Baltar és néhány katona mellé.

Nemsokára meg is érkezik a Kobolhoz rendelt négy csapatszállító, ám szerencsétlenségükre időközben valahogy odakerült a cylonok egy bázishajója is. Két Raptor odavész a váratlanul kialakult csatában, a harmadik még vissza tud ugrani a Galacticához, ám Crashdownék – nomen est omen – lezuhannak a bolygóra.

https://m.blog.hu/ho/hogyvolt/image/bsg/1x16/bsg116_6.jpg

Az osztag, amelyiknek sikerült megmenekülnie, jelenti a helyzetet a parancsnokéknak, akik máris nekilátnak kieszelni egy tervet a cylonok ellen. Gaeta hadnagy megmutatja, hogy a Galacticán korábban talált három rejtett cylon jeladó egyikét föl tudják arra használni, hogy hamis szignált küldjenek a bázishajónak, így Starbuck oda tudna ugrani a Raiderrel, hogy egy atombombát csempésszen a fedélzetre.

Roslin elnök eközben saját tervet forgat a fejében, szembemenve Adama utasításaival. Meggyőzi Thrace hadnagyot a szentírás igazáról, bevallja neki, hogy ő az a haldokló vezető, akinek az új haza felé kell vezetnie a népét, és hat hónapja van hátra ebből az életből, a parancsnoknak pedig fogalma sincs, hogy hol van a Föld, csak hazudott az embereknek, hogy legyen miben hinniük.

https://m.blog.hu/ho/hogyvolt/image/bsg/1x16/bsg116_7.jpg

Starbuck ezek után rákérdez Adamánál arra, hogy tudja-e, mennyi utat kell még megtenniük a Földig, és a homályos válaszából rájön arra, hogy Roslin igazat beszélt. A Raider repülési tesztjén aztán a rádión elmondja a parancsoknak, mekkorát csalódott benne, majd váratlanul beindítja a hajtóművét, és elugrik valahova. Adama tudja, mi történt. Kara Thrace hazatért a Capricára, elhozni Apolló nyilát.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PozAko · http://pozako.freeblog.hu 2008.06.01. 13:43:32

Ez az epizód sem ma futott először. ;] Na majd a negyedik évadban lesz mit írni egy-egy részről. ;]
süti beállítások módosítása