Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 2x07 - Ösztön

2008. május 25. 14:01 - the black ball

Az egészét nézve duplarész jön, és ami itt történik, az nagyban meghatározza a második évad végkimenetelét. Meg részben a negyedikét is, de az még messze van. Tájékoztató jellegű hogyvolt következik.

Este van, egy újabb középkori típusú bolygón járunk, az utcán senki sincs, mindenki bezárkózott. Bemegyünk egy kocsmába, ahol mindenki jól megbámul minket. Nagy nehezen megvendégelnek. Nem sok idegent látnak errefelé, pláne nem este. Sheppard meg is kérdezi, hogy miért, de egy szakállas fickó félbeszakítja. Kedvesen megjegyzi, hogy húzzunk el innen sürgősen. De a kocsmatulaj nem enged el minket, mert már három hónapja nem jött el valami, és valószínűleg mostanában fog. Az a valami pedig a Daimos. Egy lény, ami embernek néz ki, mégsem az, és ráadásul kiszívja másokból az életet. Ismerős?


Begyorsítunk, zanzásítunk. Megtudjuk, hogy tíz éve valami lezuhant itt, a hegyekben. Elmentek a roncsokhoz, és megtaláltak pár haldokló lidércet. Nem kockáztattak, és megölték őket, aztán elégették a testeket. Viszont nem látta senki, de egy életben maradt. Az erdőben él, 3 havonta eszik, két éve a szakállas fickó, Goran fiát is elvitte. No problemo, kinyírjuk a rohadékot. Ugrunk is az erdőbe. Ronon, a fővadász-nyomkereső-bosszúálló vezet minket. Teyla érez valamit, de ez nem olyan, mint lenni szokott. Ronon közben kiszagolta a lidércet, ami elkezd futni. A bökkenő csak az, hogy nem éppen lidércnek nézett ki.

Végül befut egy barlangba. Sheppard lekapja a lámpával. Hoppá! Ez egy nőstény lidérc! Berohan egy szobába, ahol egy öregember megvédi. Már lőni akarunk, amikor megtudjuk az öregtől, hogy az az izé a lánya. Bizonygatja, hogy ő más, még sosem ölt meg senkit. Teyla szerint ez lehetetlen. Itt az idő egy új flashbackre.


Az öreget Zaddiknak hívják. Ő is ott volt, amikor megölték a lidérceket. A közelben talált rá egy gyerek lidércre. Nem tudta megölni, inkább elbujtatta és felnevelte. Jelen: Zaddik szerint nem Ellia (mert így hívják a lidércet) tehet a halálesetekről. Szerinte egy másik lidérc is túlélhette. Na de vissza Teyla problémájához. Ha nem evett, hogy maradt életben? Zaddik először normális kaját adott Elliának, de aztán ahogy nőtt, nem volt elég neki. Ezért az erdő növényeiből összekotyvasztott egy szert, ami megszüntette Ellia éhségét.


Atlantisz. Carson a következőkkel szolgál: a lidércek a bogár mivoltuk miatt fiatalon még rendesen esznek, aztán ahogy öregednek, nem lesz rá szükségük, és áttérnek a kézzel evésre. Ha ezt kémiai dolog okozza, akkor megoldható a kezelése. A doki találkozni akar Elliával. Ugyanis egy olyan retrovíruson dolgozik, ami kiiktatja a lidércekből a bogár DNS-t. Szóval emberekké válnának. Viszont élő sejtek nélkül nem tudja befejezni. A barlangban Carson kipakol, Sheppard meg elmegy a faluba. Ellia közben teával kedveskedik, Ronon is sorra kerül. Nem, nem kér. Erre Ellia egy kis kajával próbálkozik, de Rononnak ez már túl sok, nem bírja ki, hogy ne fogjon fegyvert rá. Erre Ellia elrohan.


Sheppard a faluban érdekeset lát. Egy újabb áldozat. Viszont Ellia a barlangban volt, szóval mégis túlélte egy másik lidérc is. Teyla szerint Ellia segíthet megtalálni. Megtudjuk, hogy egy folyónál van. Carson elfecsegi Zaddiknak, hogy egy retrovíruson dolgozik, ami emberré változtathatja a lidérceket. A bökkenő csak az, hogy ezt Ellia is hallja. McKay közben riadót fúj, a falusiak jönnek lidércet lincselni. Kirohannak a barlangból, Ellia pedig beadja magának a vírust és elmegy. Viszont az még nincs kész, nem tudni, mit művel majd vele. McKay és Beckett utána indul.


Ellia csak elbújt, cseles. Elárulja Zaddiknak, hogy a szérum sosem működött. Ő is evett másokból, viszont csak akkor, amikor a másik lidérc is, hogy fedezze magát. Közben a vírus elkezd hatni. Ellia egyik fele elkezd befeketedni, és átváltozik. Most már tényleg elmegy. McKay és Carson összefut a másik lidérccel. Sheppardék meghallják a lövöldözést. Azonban feltűnik Ellia is, aki egy laza mozdulattal kitekeri a lidérc nyakát. Carson meglátja, hogy a vírus a másik irányba hat. Zaddik is találkozik vele. Próbálja megnyugtatni, meg minden, de ő is kap rendesen. McKay-ék megtalálják Zaddikot. A falusiak is. Goran nem hisz a szemének. Zaddik a fia, csak kétszer olyan idős. Kiderül, hogy amikor Ellia átszokott egy evésről a másikra, Zaddik hagyta, hogy belőle egyen.


A doki szerint Ellia teljesen ösztönösen cselekszik, de van esély rá, hogy visszafordítsa a folyamatot. De ahhoz élve kell elfogni. Sheppard, Teyla és Ronon már megy is. Először Teyla lesz a szerencsés, akinek Ellia nekiesik. Ronon elzavarja. Aztán Sheppard is találkozik vele. Ellia megpróbál enni Sheppardből, de aztán jön Ronon, és végleg megölik. Sheppard megnézi a sebét, és... Folyt.köv.

Címkék: atlantisz
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.05.25. 16:17:11

És Ellia nem más, mint Kaylee a Firefly-ból. :D

smore 2008.05.26. 08:47:49

és...igen! :)

mondjuk Keller doktornőként szerethetőbb, mint Elliaként :D

the black ball 2008.05.26. 15:05:35

Ó, hát igen, Keller doki. Kellett már egy szép női főszereplő Atlantiszra. :)
süti beállítások módosítása