Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 1x07 - Kampókéz

2008. május 23. 08:02 - Annácska5

Visszatekintés, lényegtelen. Théta diákszövetség, az iowai egyetemen. Riadt arcú lány, aki Lori, randira készül, de nagyon jókislányosan öltözködik, szerencséjére van egy szobatársa, aki meg pont, hogy nem jókislány, új ruhát javasol, ami pedig egy piros cicivillantós felső. Randipasi egy híd alá viszi a buli helyett Lorit, vajon milyen szándékkal? De megcsörren a lány telefonja, apuci hívja. Persze nem veszi fel, hanem visszamászik fiú szájába. És hoppá! A fák mögött megjelenik egy kampókezű alak, pont mikor a srác már tapogatja, húha… Lori hiába szól, csak nyúlkál tovább, hát kampókezű barátunk végighúzza kacsóját egy táblán. És a srác elköveti a klasszikus hibát, kiszáll a kocsiból, kampókéz pedig először a kocsit amortizálja le, aztán a fiút aggatja fel a hídra, vérbe fagyva. Ijedtarcú lány is kiszáll, és sikít.


Kedvenc vadászainkra ugrunk, akik most nem kocsmában vannak, hanem kávézóban, éles váltás. Sam még kicsit szomorkodik, hogy apuci nem akarja, hogy rátaláljanak, de Dean rábeszéli, hogy menjenek és nézzék meg a hídraakasztott fiú esetét. És már ott is vannak. Diákszövetségieknek adják ki magukat, hogy bemehessenek a kollégiumba. Ott először Sam egy srác hátát kenegeti kék festékkel, míg kikérdezi. Kiderül, hogy Lori jó csaj, és egy pap lánya. Hoppá. Tehát a tesók templomba mennek, ahol produkálnak néhány vicces jelenetet. Ráadásul pont a srácról emlékeznek meg, amikor sikerül betoppanniuk. És Lori ki is szúrja magának Sam-et! Végre egy lány, aki nem Deanre van ráizgulva. Egyébként, még jó, hogy pont a pasiját siratja, de a fiatalabbik Winchester fiút nézegeti.

Mise után Lorit kikérdezik, és rendkívül kínos jelenetet produkálva még az apjának is bemutatkoznak. Dean nagyvonalúan elhívja papbácsi apucit beszélgetni, ráhagyva Sam-re a nem túl kellemetlen faggatózást a lánytól. És néhány info alapján már rá is jönnek, hogy itt Kampósról van szó. De jó, hogy előveszik gyerekkorom összes fosatós játékát. Mennek is a fősuli könyvtárába, és találnak is egy 1800-as években letartóztatott prédikátort, aki örömlányokat gyilkolt, de olyannyira, hogy egy éjszaka leforgása alatt sikerült tizenhárommal végeznie. És mit ad isten, a prédikátornak kampó volt a keze helyén, és ott történt a baleset, amiben elvesztette a karját, ahol először támadt, és megölte a srácot.


Lori érkezik vissza a campusra, apjával veszekszik egy sort, mert apuka tudja, hogy a lányok minden este buliznak, és vedelnek. Igen, Lori pont úgy is néz ki. Szobatársnő édesdeden aluszik, így Lori lefekszik. Eközben a fiúk körülnéznek a híd alatt, és megismerjük a kősóval töltött fegyvert, ami a szellemeket nem öli meg, de elijeszti. De hoppá, elkapják őket, és Dean hihetetlen jófej módon öccsét mártja be. Nem baj, azért szeretjük. Jő a reggel. Szobatárs vérbe fagyva, Lori sikít. Ugyanekkor Deant és Sam-et kiengedik a rendőrségről, mint kiderül azért, mert a bátyó szökött dilinyósnak állította be öcsit. Milyen kedves. És még mielőtt a kocsiba beszállhatnának, a zsaruk nagy kiabálással elhajtanak a kollégium felé.


A kolesznál a rendőrök Lorit vegzálják, a lány apja pedig a rendőröket, hogy ugyan engedjék már haza szerencsétlent. Mindeközben a fiúk beszöknek az épületbe, és Dean már leszboszi párnacsatát vizionál a diáklányok között. Fent a szobábam rátalálnak egy feliratra a falon: Ugye örülsz, hogy nem kapcsoltad fel a lámpát. Felirat alatt különös jel, ami bizony a gyilkos prédikátor kampóján volt. Okosabbak is lettünk, mert kiderült, hogy a szellemek ózon szagot hagynak maguk után. És hogy ne legyen egyszerű dolguk, jelöletlen sírba van temetve a Kampós, így nem lehet csak úgy odariszálni a temetőbe, besózni és elégetni.


Lori apja rémálmai valóra válnak, ugyanis buli van a kollégiumban. Dean meg is jegyzi, hogy így ő is járt volna fősulira. Bírta volna azokat a fékevesztett bulikat. Persze Sam csak tanult mint a gép a főiskolán, ami miatt bátyja gagyinak tartja Lehetőségként az is felmerül, hogy a tiszteletes idézi meg a szellemet, mert félti a lánya erkölcseit. Sam Loriék házához indul, Dean pedig a temetőbe, pedig szíve szerint maradna, és elszórakozna az egyetemista csajokkal.


 

Dean megtalálja a kampós sírját, ki is ássa, besózza, elégeti. Eközben Sam kukkolóként funkcionál, de Lori észreveszi. És a csaj nem rendőröket hív, vagy valami, hanem szépen kiönti a lelkét, enyhén fel is húzza magát, ugyanis apunak, aki ugyebár pap, van egy szeretője, aki ráadásul férjes asszony. Szép mondhatom. Sam meg csak néz és néz azokkal a bánatos kiskutya szemekkel, persze, hogy a csaj ölelgetni kezdi, és gyorsan le is csókolja. De ostoba ez a fiú, eltolja magától a csajt. Pedig Lori női szemmel is igencsak jól néz ki. És ekkor megjelenik apuci az ajtóban, szól, hogy Lori húzzon befelé, és egyszer csak megjelenik a háta mögött a Kampós. Sam már rohan is, itt az ideje dolgozni is. Piff-puff a kősóval töltött fegyverrel és apuka megmenekül. De legalább az kiderült, hogy nem apuka idézi meg a szellemet, hanem amikor Lori dühös valakire, akkor bújik elő a Kampós.


Mostmár a kampó után kutatnak, mert úgy gondolják, hogy ahhoz kötődik a prédikátor szelleme. Megint könyvtár, ahol kiderül, hogy beolvasztották a kampót, hát ettől kedvenc testvérkéink nem lettek boldogok. Nem baj, mennek a templomba körülnézni. Jól befűtenek a fiúk, és a tűzre vetnek minden ezüstnek látszó tárgyat. Aztán megtalálják Lorit imádkozni a templomban, szegény magát hibáztatja az egész miatt, és most Sam kutyus szemei sem tudják megnyugtatni. És ekkor szép lassan körvonalazódik a Kampós alakja. Sam karját kapásból felnyársalja, de mielőtt még komoly baj lenne, szokás szerint megérkezik Dean az utolsó pillanatban, és durr belelő a szellembe. És most veszik észre, hogy a lány nyakában ezüstlánc fityeg. Hát persze! Ezért van a lány nyomában, ezért gyilkol le mindenkit a szellem, aki iránt Lori haragot érez. Dean el, láncot égetni, és pontosan akkor olvad el a medál, amikor a Kampós már lecsapna öcsire és a lányra. Megbocsátjuk, hogy mindig ez a sablon, mert nagyon látványos.


Reggel rendőrök, mentő, minden ami kell a templom előtt. Seriff épp kérdezi ki Deant, és a beszélgetés végén jönne a szokásos, te meg az öcséd húzzatok el a városból duma, de Dean megelőzi. Sam és Lori búcsúzkodik. Dean próbálná meggyőzni öcsköst, hogy maradjanak, mert látja, hogy valami nagyon készülne a lány és közte, de Sam nem akarja, így visszatérnek az országútra. Jövő héten találkozunk.

Címkék: odaát
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deana W. 2008.05.23. 13:02:23

"De jó, hogy előveszik gyerekkorom összes fosatós játékát."

Hát igen, ezt írtam két hete is, de most is aktuális: örülök, hogy nem nekem jutnak ezek a részek :D

bár nálunk a kettő épp kombinálva volt: a kampókéz nevét kellett kimondani a tükörbe. brrr....

Annácska5 2008.05.23. 13:46:15

Dettó ugyanez volt nálunk is :) Nem lakunk véletlenül egy helyen? :D

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.05.24. 20:11:44

Most már csak azt árulja el valaki nekem, hogy mikor, melyik adón megy az Odaát? Régebben péntek este, RTL volt, de most nem találom. Vagy én vagyok teljesen hülye?

Annácska5 2008.05.24. 23:39:48

Nem vagy hülye. Most nem megy, mert lement a második évad az RTL-en. Várhatjuk, hogy megvegyék a 3.-at.

deku82 2011.02.21. 16:16:47

A jelöletlen síron csak megtalálta a Kampós jelét. :)
süti beállítások módosítása