Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 1x05 - Szellem a tükörben

2008. május 08. 09:49 - Annácska5

Visszatekintés, de ebben még semmi lényeges, csak a szokásos, családi vállalkozás, meg nyugi öcsi, megtaláljuk apát. Snitt. Toledo, Ohio, 3 kislány igazság vagy merészséget játszik. Egyik kislány nem az igazat mondja, ezért azt a feladatot kapja, hogy mondja el háromszor a Véres Máriát (Bloody Mary) a tükörben. Az egyik kiscsaj van olyan műveletlen, hogy nem tudja miaz, kiaz, pedig hát tudnia kell. Másik kettő kioktatja, hogy Véres Mária jő a tükörben és kikaparja a szemed. Na szóval vesztes kislány elrebegi a tükör előtt, nem történik semmi, vagyis annyi, hogy gyertye lángja megremeg, barátnői meg ráhozzák a frászt. Kissé hangosan a lányok, erre apu, leszól nekik, hogy halkabban. És aput elkezdi követni a tükörben Samara Morgan, csak most Bloody Mary-nek hívják. Hoppá. Nagylány is hazaér, és aput vértócsában találja.


Vágás után Sam alszik édesdeden, de rémálmodik a drága. Jess halálát látja újra, aztán már Dean ébresztgeti a kocsiban, és kiderült már Toledoban is vannak. Jöttek megnézni az előbb meghalt apuci holttestét, és medikusnak adják ki magukat. Persze a portás vagy mi, nem akarja beengedni őket, de mivel szép korrupt világban élünk, némi készpénz átadása után már vígan nézegetik a hullát, aminek teljesen kifolyt a szeme. Aztán végig hallgatjuk a lehet, hogy nem is a dolgunk, dehogynem az beszélgetést, és ezt is fogjuk még párszor hallani.

Fiúk a temetés utáni megemlékezésre mennek, ahol csak egy kicsit lógnak kis a gyászruhás vendégsereg közül bőrkabát, motoros csizma együttesben. Kikérdezik a nagyobbik lányt, Donnát, közben a lány egyik barátnője még a száját is nyitva felejti mikor meglátja Deant. Sam után miért nem nyáladznak ennyire látványosan a csajok? Kicsi lány, Lily magát hibáztatja apja halála miatt, mivel ő idézte meg Véres Máriát. Persze Dean megnyugtatja a kislányt, olvadás… A tesók körülnéznek a házban, de az egyik szöszi utánuk megy, és jön a kik vagytok, mit akartok, sikítok. De lány megenyhül, miket nem tudnak azok a bánatos kiskutya szemek, meg persze a féligmeddig igazság elmondása. Telefonszámcsere arra az esetre, ha a lány valami furcsát látna. Őszintén, melyik lány nem látna furcsákat ezután?


Dean és Sam nyomoznának a Véres Mária legendája után, de a könyvtárban az összes számítógép rossz. Mintha csak itt történne az egész. Közben már a két szöszi telefonál egymással, Charlie autóban ül és vezet, míg Jill otthon illegbilleg, és végül csak kimondja háromszor a tükör előtt a Véres Máriát. Buta. Velőtrázó sikoly, Charlie sokkot kap, de Jill csak szívatta. Nem baj, miután leteszik a telefont jön Samara ismét. Jill tükörképe síron túli hangon mondja önmagának, hogy: Te tetted, majd bevérzik a szeme.


Sammy megint rémálmodik, miközben Dean kutat és kutat, de hiába. Mary nevű nő nem halt meg a tükör előtt a városban. De megcsörren a telefon, Charlie az. A következő pillanatban már a parkban meséli, hogy Jill ugyanolyan halált halt mint Donna és Lily apja. Vér mindenütt, szemek kifolyva. Nemsokára már a halott lány szobájában kutatnak, egy kamera segítségével, persze éjjellátó üzemmódban. Sam talál is valamit, ezért gyorsan letépkedi a tükör hátulját és UV lámpával leolvassa a Gary Bryman nevet, mellette pedig ott van egy szép kis tenyérlenyomat. Hamarosan azt is tudjuk, hogy ez a Gary, egy 8 éves kisfiú volt, aki cserbenhagyásos gázolásban halt meg, és minő véletlen ugyan autó gázolta el mint Jill-é.

Donnáéknál vagyunk, ott a tükör hátoldalán anyuci neve van, aki gyógyszer túladagolásban halt meg. Csúnya apuci. Charlie Donnával marad, Dean pedig az FBI és a Nemzetbiztonsági Hivatal adattárában keresgél. És ügyes fiú ő, meg is találja Mary Worthingtont, aki tükör előtt halt meg, és ugyanaz a kéznyom volt a tükrön mint ezeknél az eseteknél. Vágás után az indianai Fort Wayne-ben vannak, egy nyugdíjazott rendőrrel beszélnek. Azt már tudják, hogy Mary egy egyedül élő, 19 éves szépségkirálynő volt, akihez betörtek és késsel vájták ki a szemét, de ők az öreg zsaru véleményére kíváncsiak. És szerencséjük van az öreg készséges, még képeket is mutat, sőt előadja saját elképzelését a dologról. Szerinte Mary a gyilkosa nevét próbálta felírni a tükörre, aki az öreg szerint egy sebész volt. És azért ölhette meg, mert viszonya volt a lánnyal, aki erről be akart számolni a feleségének. Csak sajnos nincs rá bizonyíték. Gyorsan összeáll a kép. Mary mindenkit megbüntet, akinek van valami eltitkolt bűne, és azt írja fel a tükör hátuljára. De van egy kis bökkenő. Nem temették, hanem hamvasztották, így elégetni nem lehet, a tükröt pedig nem tudni hol van. Hát ez bizony duplán fakk helyzet.

Közben a suli mosdójában Donna épp Charlie-nak ecseteli, hogy milyen az már, hogy megjelenik két dögös pasi, és faggatja? Charlie nyugtatja, hogy ugyan csak jót akarnak, persze az egész jelenet csak arra megy ki, hogy Donna is elmondja a Bloody Mary-t háromszor, és persze, hogy neki jelenik meg a Mary majd, hanem a szöszinek, akit ezután tényleg elég komolyan el is kezdi üldözni. Üvegablakban, mások szemüvegében, minden tükröződő felületen. A csaj elég komoly idegösszeomlást produkál kémia órán, mikor leellenőrzi a sminkjét.


Dean és Sam autóznak, és a fiatalabbik testvér közben Mary bátyjával beszél. Pont egy hete adták el a tükröt, és persze, hogy egy toledoi régiségkereskedőnek. Akkor már csak meg kell találni a tükröt és összetörni. De hogy ne legyen ilyen egyszerű, Charlie már hívja is őket. Elviszik a lányt egy szobába, amit teljesen elsötétítenek, majd minden tükröződő felületet eltakarnak. Vajon akkor is ennyire lelkesen foglalkoznának vele, ha nem lenne ilyen csinoska? A lány elmeséli, hogy a volt pasija fenyegette őt öngyilkossággal, végül meg is tette, ezért bűntudata van, ó, hát ezért akarja őt Mary.

Miközben a raktár felé autóznak a fiúk Sam előáll azzal, hogy lehet, hogy csak úgy lehet elpusztítani Mary, ha a saját tükrében idézik meg, és úgy törik össze. Természetesen Sam akarja megidézni, mert biztos benne, hogy hozzá elmegy Mary. Oh, dráma, izgalom. Dean hiába magyarázza aggódva az öcskösnek, hogy nem az ő hibája Jessica halála, öcsi csak emozik tovább, és előhúzza a nem tudsz te mindent rólam, bro, és nem is mondok el neked semmit szöveget. Dean végül belemegy, de szétaggódja az agyát, és még morci is kicsit.


A raktárban vagyunk. Keresik a tükröt, de mivel van még vagy 200 másik, nincs túl könnyű dolguk, de mondjuk Winchesteréknek mikor van? De hoppá, megvan a tükör. Sam el is mondja háromszor a Bloody Mary-t, de semmi. Vagyis de, megjelennek a rendőrök, már miért ne. Kiszalad, hogy elrendezze a dolgot, és előadja a mesét, hogy ő a tulaj fia, de a rendőrök néznek rá erősen, hogy biztos te vagy Mr. Yamashiro fia? Hoppszi… És mivel az örökbefogadós szöveg nem jön be, inkább kiüti a két rendőrt, és szalad az öcsihez, akit odabent már Mary erősen vegzál. Patakokban csordogál a szeméből a vér, és nyög, ami nagyon megy neki, már egy ideje bizonyítja. A tükörképe szembesíti az igazsággal. A rémálmokkal, amikben már napokkal korábban megálmodta a lány halálát, és a titkolózással. Dean szerencsére időben érkezik, és nagyon látványosan töri össze a tükröt, váo. Csakhogy nem ilyen egyszerű ez. Hiszen mikor már mennének kifelé kimászik a tükörből Mary, és itt tényleg Samara Morgan babérjai tör. És most nemcsak Samet hanem Deant is elkapja. Nocsak, bátyusnak is van valami rejtett titka? Ezt most nem fogjuk megtudni. És Dean bebizonyítja, hogy aki szép lehet okos is, egy tükröt tart Samara Mary elé, aki így önmagával végez, a te voltál, te tetted szöveggel.


Még hátra van a kötelező könnyesbúcsú a heticsajtól, de most Sam mond egy olyan alapigazságot, hogy ő nem tehet semmiről (mármint a lány), és azzal ha emészti magát, csak tönkre megy. Dean szerint jó lenne, ha Sammy is megfogadná ezt a dolgot, és úgy néz ki, hogy öcskös hajlik is efelé. Jaj, talán vége lesz ennek a nagy emozásnak? Persze még egy kis lelkizésnek is lennie kell, de nem baj, ezért szeretjük. Sam nem mondja meg mi volt a nagy titok, és zárójelenetnek öcskös Jesst vizionálja egy útkereszteződésbe.

Címkék: odaát
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sonrisa 2008.05.08. 17:21:30

Imádom a sorozatot, jó újra olvasni, hogy mi is történt anno (részletesen:). A látványos tükörtörés erősen a coll kategória:)
Grat!

(1-2 helyesírás hiba maradt benne, s vhol sztem kimaradt 1 szó, meg vessző)

Boise 2008.05.13. 11:48:18

Igen, ide kellett volna egy DEAN Kiszalad, hogy elrendezze a dolgot, és előadja a mesét, hogy ő a tulaj fia, de a rendőrök néznek rá erősen, hogy biztos te vagy Mr. Yamashiro fia?

Ezer hála, tényleg jó újraolvasni őket. Ezzel elleszünk, amíg RTL kegyeskedik behozni a harmadik évadot :)

Deana W. 2008.05.15. 16:51:52

örülök hogy ez a rész nem nekem jutott, ettől a tükörbe kimondom háromszor és megjelenik témától fosok. sose merném megcsinálni :)

Annácska5 2008.05.22. 09:06:51

Úgy néz ki ezek a részek rám maradnak. Harmadik évad meg lehet be se jön. Rtl nagyon rossz helyre pakolta, és ezért a nézettség elég rossz volt :(

deku82 2011.02.20. 12:45:30

@Deana W.: Ringu óta parázok a kis ovális tükröktől. :)
süti beállítások módosítása