Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 2x01 - Az ostrom III.

2008. május 04. 16:03 - the black ball

Második évad, Hölgyek és Urak. Az ostrom fináléja még csak most jön, és minden elismerésem, hogy 40 percbe ennyi áll-leesést bele lehetett sűríteni. Gyönyörű látványvilágra kell felkészülni, igyekszek minél többet berakni belőlük képnek. Ott folytatjuk, hogy Ford csapatát körülvették a lidércek. Ford parancsot ad a tüzelésre. Na most ezek a lidércek vagy be vannak lőve, mint a hétszentség, vagy szimplán hülyék, mert rohadtul nem akarnak visszalőni. Az utolsó kettő azért rászánja magát. A végén csak Ford és egy termetes példány marad talpon, utóbbi elkezd enni az előbbiből. Az egyik katona a földön utolsó lélegzetével élesít egy gránátot, és a Ford-lidérc párosnak kirobbanó élményben lesz része, majd az óceánban landolnak.


Ugrunk Sheppard-höz, aki méltóságteljesen igyekszik a kaptárhajóba. DE! Ekkor szól valaki rádión, hogy kapcsolja ki az álcázást. Megadja az azonosítóját is: Alpha Charlie 1. Csak nem? Sheppard megteszi. Atlantiszon ezalatt McKay visszaszámol, az ugró felrobbant egy újabb kaptárhajót, még egy van. Na de közben egy újabb hajót észlelünk. Viszont nem kaptárhajó, ráadásul üzenetet is küld! Ez Sheppard! Weir és McKay nem hisz a fülének. Aztán egy újabb hang szól, bemutatkozik: Steven Caldwell ezredes az. És igen! A Daedalus fedélzetéről beszélnek. Micsoda űrcsata lesz még itt! Caldwell lesugároz (Asgard-sugár ugye) egy dobozt, benne az ős-duracellel. Aztán a Daedalus elindul elintézni az utolsó kaptárhajót.

Na, Everett! Megtudjuk, mi történt vele. A lidérc elkezd belőle enni, nem keveset, aztán az egyik katona a földön lelövi. Ugrunk. Dúl az ütközet, a dárdák szétkenődnek a Daedalus pajzsán, mi meg lövünk mindenre, ami mozog, meg arra is, ami nem. A fedélzeten amúgy van egy Asgard is, Hermiod. Vele dolgozik Novak, aki a Prometheuson volt, csak ott mindig csuklott. Sheppard szerint a hangárokra kell célozni. Kilövünk rá rakétákat, de a dárdák belefutnak, ezzel így nem megyünk sokra.


Odalent McKay elindul az ős-duracellel, kap két katonát maga mellé. Weir-rel közlik, hogy nem találják Teyla és Ford csapatát. Daedalus: Sheppard szerint be kellene sugározni a bombát a kaptárhajóba, ez azonban nem tetszik Hermiodnak. Atlantisz: McKay-ék már a célnál vannak, de naná, hogy két lidérc ott ólálkodik. A katonák leszedik őket, azonban egy harmadik lidérc meg a katonákat szedi le. McKay hősiesen fegyvert fog a lidércre, csakhogy rossz helyen nyomja meg a pisztolyt, és kiesik a tár. Ehhe. Szerencsére jön Teyla, és elvégzi a piszkos munkát. Legalább tudjuk, hogy nem halott.


Daedalus: Hermiod beadta a derekát, bár kissé morcos. Átküldik a bombát, aztán asgardul halkan káromkodik egyet. Lényeg a lényeg: az utolsó kaptárhajónak is annyi. Erre a cirkálók megfutamodnak, viszont a dárdák alakzatot vesznek fel, és elindulnak a város felé. Mondanom sem kell, hogy pajzs nélkül nem bírná ki. 40 másodperc, McKay berakja az ős-duracellt a helyére, és hurrá, a pajzs fent van, a dárdák itt is szétkenődnek. Sheppard-öt lesugározzák pár katonával, akik felkutatják a maradék lidércet. Az őrnagy kap egy nagy ölelést Weir-től. Ezután már menne is lidércet irtani, de előtte Everett beszélni akar vele. Erősen megöregedett, mondhatni haldoklik. Elnézést kér Sheppard-től Sumner-ügyben, most már megérti.


Ugrunk. Zelenka szerint kb. 40 ember halt meg, de Fordot még mindig nem találják. Sheppard kiterjeszteti a keresést a városon kívülre. Megtörténik, és bizony ott van az óceánban. Weir megkéri a Daedalust, hogy vigyék a fedélzetre. Ott kissé meglepődnek, azonnal továbbsugározzák Atlantiszra. Ugyanis Fordon még mindig ott csüng a lidérc, amelyik evett belőle. És most egy kis biológiaóra Carson tolmácsolásában: Ford túl sokáig volt a hideg vízben, már rég halottnak kéne lennie. A lidércek evéskor egy enzimet juttatnak az áldozatba, hogy felerősödjön, és így tovább tudjanak táplálkozni. Mivel a lidérc végig Fordhoz volt tapadva, amikor meghalt, az összes enzim bekerült Fordba, ezért maradt életben a vízben. Csakhogy az enzim egy idő után lebomlik, ami megölné Fordot. A doki szép lassan vissza akarja állítani a szervezetét az eredeti állapotába, de ehhez még kell lidércenzim a hullákból.


Ugrunk. Vezérlő: McKay és Zelenka visszakapcsolta a mélyűr-érzékelőt, és hát hűha. 12 újabb kaptárhajó tart a város felé. 36 óra múlva itt vannak. Na irány a tárgyaló. Coldwell, Weir, McKay és Sheppard egy csomó zsákutcába bemegy, amikor Sheppard megunja. Szerinte mérjenek rájuk megelőző csapást. A Daedalus+sugár+atombomba trióval simán megagyalhatnánk őket. Hiszen az ósdi hiperhajtóművük miatt megint ki kell majd lépniük a hipertérből, és akkor bang, lecsapni rájuk.


Közben Ford magához tért, és szolgálatra jelentkezik. De mi a franc? Ford fél arca úgy néz ki, mint az X-akták szereplőválogatására indul. Állítólag jól érzi magát, de Beckett nem engedte el. Daedalus. Megjön a lidércflotta, rögtön át is küldik az első atomot. Aztán még egyet. Még 10. A többi elkezd manőverezni, a Daedalus megtámadja őket. Viszont akadályba ütközünk. A lidércek rájöttek, hogyan akadályozzák meg a bombák átsugárzását. A túlerőt nem bírja a hajó, el kell ugranunk a hipertérbe. Már egy csomó jó jeleneten vagyunk túl, és még csak a felénél vagyunk.


Atlantisz. Ford még mindig valami feladatot akar, de ekkor jön a doki, és visszaparancsolja gyengélkedőre. Ekkor Fordnál elpattan valami, és a nyakánál fogva a falnak szorítja a dokit! Aztán nagy nehezen leengedi, majd néz a mutáns szemeivel, hogy mi volt ez. Aztán belátja, hogy mégis a gyengélkedőben a helye. Mi is odamegyünk. Ford kezd bekattanni az enzim miatt. A doki gyorsabban akarja leszoktatni róla. Ford végig hallja a beszélgetést. Közben a Daedalus landol a városban, és a kaptárhajók is megérkeznek.


Megint Ford. Leüt egy katonát, elveszi a P90-est, és az összes enzimet akarja. Fegyvert fog egy betegre. A doki odaadja az enzimet, és Ford elrohan. Ezalatt a lidércek alakzatot vesznek fel, és elkezdik lőni az űrből a várost. Gyönyörű a látvány (lásd első kép). Tárgyaló. Mivel az atlantiszi kapun át lehet csak a Földre jutni, a lidércek mindig jönni fognak. Sheppard szerint mi lenne, ha azt hinnék, hogy elmentünk. Úgy teszünk, mint felrobbantanánk és álcázzuk a várost! A Daedalus kirak egy atombombát a város felett, felrobbantjuk, aztán az ugrók álcázó berendezésével elrejtjük a várost. A tökéletes bűvész trükk. Viszont ha az álcázás megy, a pajzs nem fog működni, szóval ha nem veszik be, nekünk annyi. Mivel a lidércek tudják, hogy van álcázó technikánk, Teyla rájuk csatlakozik, és küld egy üzenetet, miszerint inkább megsemmisítjük a várost, mintsem átadjuk.


Fut a doki, most közli, mit tett Ford. Sheppard utánamegy. Körkapcsolás: Zelenkáék az álcázást készítik elő, az emberek a Daedalus-ra mennek, Ford lopakodik, Sheppard is lopakodik, Teyla pedig üzenetet küld. A lidércek erre abbahagyják a tüzelést. Megkezdjük a tervet. A bomba felrobban, pár másodperc és aktiváljuk az álcázást. Ez az, bevették!


Ugrunk. Sheppard szemben találja magát Forddal. Sheppard megpróbálja lebeszélni. Ford nem hallgat rá, úgyhogy az őrnagy rálő a lidércbénítóval. Semmi hatás, nem meglepő. Ford már Gonosz SzuperFord. Belép a transzporterbe, és az ugróterembe megy. Elkezd tárcsázni, és elmegy az ugróval. A kaptárhajók közben elhagyják a bolygót, belépnek a hipertérbe. Legalább itt sikert értünk el. A Ford utáni hajsza pedig mostantól esedékes. Tökéletes évadnyitó részen vagyunk túl, további szép napot!

Címkék: atlantisz
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kopa. · http://kopa.blogja.net/ 2008.05.04. 16:58:46

-Mikor?
-Majd!

-Hol?
-TV2!

-Kell!
-Torrent :D

atlantis.csillagkapu.hu/

Wickey 2008.05.04. 17:04:49

ez így rendben is van, de mikó' lesz on air a season 5 ep 01, arról nincs infó? Csak pletykaszinten hallottam eddig júliusról... a négyest meg megint valami etikátlanul izgalmas résznél hagyták abba. :-)

the black ball 2008.05.04. 17:58:56

Wickey: július 11. eddig a félhivatalos állás.
Pont addigra végzek HV-ban a második évaddal. :)

calista 2010.05.21. 18:13:53

Az AXn már leadta a 4. és 5. évadot is.Írtó jó volt.Akit érdekel az írjon a blogomban és igérem, mihamarabb válaszolok.
süti beállítások módosítása