Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 3x21 - Család

2008. április 24. 09:03 - candyperfumegirl

Ebben az epizódban két hetibeteg is van, két kissrác, testvérek. Az alapállás a következő: az egyik srác leukémiás és csontvelő-átültetésre vár. A bátyja, aki a donor lenne, pedig elkapott valamit, ami nagyon nagy gáz, hiszen a csontvelő-donornak makkegészségesnek kell lennie. A követhetőség kedvéért az első fiúcskát rákos hetibetegnek, a másodikat pedig donor hetibetegnek fogom hívni, lesz gebasz mindkettővel bőven. De előtte még megismerjük Hectort, a kutyát, akit House a Kettes Számú Ex Mrs. Wilsontól örökölt meg az előző epizódban. Nem tudom, ki hogy van vele, de a Hector név alapján és minimum egy badass harcikutyát vártam, aki elharapja a gigáját bárkinek., aki egy kicsit is ferde szemmel néz rá, na ehhez képest Hector egy fehér kis szőrpamacs, az a tipikus női kutya. Be is mutatkozik, és pillanatok alatt értelmet nyer az előző epizódban ismertett anagramma, Hector valóban bűnrossz, és mióta itt van, szétrágta Greg House minden ingóságát, a Botját is beleértve. Van egy olyan érzésem, hogy Hector ezzel aláírta a halálos ítéletét.

Kórház. Mivel rákos hetibeteg Jimmy betege eredetileg, így most ő is részt vesz az egész munkafolyamatban, amiért nagyon hálás vagyok, meg a Greg-Jimmy pillanatok mindig emlékezetesek. Kiderül, hogy rákos hetibetegnek maximum 5 napja van, hogy az új csontvelőt megkapja, tehát ez idő alatt kell kideríteni, milyen fertőzése van donor hetibetegnek, és meg is kell gyógyítani, ezt nevezem kihívásnak. Erre House-nak az a zseniális ötlete van, hogy még betegebbé kell tenni donor hetibeteget, hogy lássák mi a fertőzés. Ez persze rohadtul kockázatos, úgyhogy Foreman és Chase inkább elmennek házkutatni, az sosem árt.

Chase egy hihetetlen kanárisárga nyakkendőben, és a szokásos kis átvetős válltáskájában házkutat, de az a leghihetetlenebb az egészben, hogy baromi jól áll neki. Ezen kívül ami említésre méltó még a jelenetben, hogy próbálja vigasztalni Foremant a múlt heti eset miatt (tudjuk, hogy ő is járt már hasonló cipőben), de Foreman szerint az ő esete gázabb, mert ő úgy viselkedett, mint House, és ezek után minden normális ember képtelen lenne tükörbe nézni. Ja, és találnak egy kerti csapot, amiből valamilyen gusztustalan folyadék jön, a vízre távolról sem emlékeztet, ez még érdekes is lehet. De nem, donor hetibeteg bevallása szerint egy éve ivott belőle, egyetlenegyszer, nem létezik, hogy csak most jelentkeznek a tünetek, ez zsákutca.

Chase és Cameron tesztelnek nagyban mindenféle fertőzésre, közben Chase csak úgy bedobja, hogy kedd van, és ez az a nap, amikor emlékezteti Cameront, hogy bírja még mindig, aranyos. Közben pedig kiderül, hogy donor hetibeteg fertőzése ráment a szívére, és akármi is az, egy hónapnál hamarabb nem gyógyul, tehát kezdhetik a donorlistát böngészni. House szerint viszont nem kéne itt megrekedni, vegyék csak le a fertőzött szívbillentyűt a srác szívéről, és kész. Cuddy imádni fogja ezt az ötletet, előre érzem.

Wilson és Foreman próbálják egymást túlüvölteni Cuddy irodájában, Jimmy persze Greg bácsi ötletét szinkronizálja Főnöknéninek, Foreman viszont nem, kockáztatna. Sok volt neki a múltkori eset, értjük, ami azt illeti már az első 5 percben sikeresen felfogtuk. Cuddynak hamar elege lesz a szájtépésből, House-nak kell igazságot tennie, meg is teszi, ahogy tőle azt megszokhattuk: „Wilsonnak igaza van, Foreman hülye, a maga blúza meg túl kihívó.” Egyenes beszéd, így kell ezt csinálni. A vitatkozók távozása után pedig beavatja Cuddyt, hogy ki fogja rúgni Foremant, mert beszart, és így már használhatatlan a diagnosztikai teamben. Azért 4 napig még kínozza, hogy érdekesebb legyen.

Jimmy és Foreman a szülőket tájékoztatja, és mivel az, hogy „az egészségesebb fiuk mellkasát felnyitjuk, hogy levágjunk a szívéből egy darabot” nem éppen zene a szülői füleknek, ezért Jimmy legjobb, bejáratott együttérző hangján előadja, hogy ez a helyes döntés. Sikeresen meggyőzi őket, és ezért Greg majdhogynem szerelmet vall neki, hiszen zöld utat kapott a műtét, az élet szép! Lenne, ha lehetne műteni, de amint felnyitják, kiderül, hogy valamit csúnyán benéztek, mert csak egy hegszövet volt, nem a szívbillentyű. Vissza kell menni a brainstorning fázishoz, most autoimmun betegségre gyanakodnak.

A következő jelentben van egy kis 2. évados fless, ugyanis Ház és Jimmy mennek a folyosón, amikor House botja minden átmenet nélkül kettétörik! Greg a földön, Jimmy aranyosan védekezik („ezúttal nem én voltam!”), jogos, mert az a rohadt dög rágta el a botot. Chase és Cameron pont ekkor hozza a rossz hírt, hogy nem autoimmun betegsége van donor hetibetegnek, rákos hetibeteg viszont rosszabbul van, nagyon jöhetne már valami áttörés.

Foremannek van is egy ötlete, talált egy részlegesen egyező donort, és rávette a szülőket a dologra, és mivel Jimmy nem mondta, hogy ez egy oltári baromság, megcsinálják az átültetést. Ezért a lépésért House Jimmyt akarja kibelezni, Foremannek már úgyis mindegy, jusson most a baszogatásból Wilsonnak is a változatosság kedvéért.

Közben House-nak van ám egy másik esete is, amivel nem boldogul, a „hogyan szabaduljak meg Hectortól úgy, hogy balesetnek tűnjön?” –project. Most azt találta ki, hogy nyitva hagyja a lakásajtót, hátha elszökik a dög, zseniális. A terv felemás eredménnyel járt, valami kétségtelenül eltűnt, de nem a kutya, hanem a magnó, a kutya még ott lapít és módszeresen amortizálja továbbra is House minden tulajdonát.

Az összecelluxozott bot hosszú távon semmiképp sem megoldás, egyrészt baromira instabil, másrészt kicsit sem menő, márpedig az imidzsre Greg House-nak adnia kell. A következő állomás így egy elég egyedi üzlet, nem is nagyon tudnám hova tenni, mert van ott minden cowboykalaptól kezdve a hülye retrószemüvegeken át a pipákig. Kis tisztelgés a nagy előd Sherlock előtt (akiből House figurája tagadhatatlanul táplálkozik) egy pipával, és jön Jimmy, hogy segítsen botot választani. Még az s betűs szó is elhangzik House szájából, én vagy ötször visszatekertem, mert nem akartam hinni a fülemnek, de valóban azt mondja, hogy „sajnálom”. Jimmy szemei közé. Wow. CNN már tud róla, remélem. A boltossal meg előadatja a fasza husángokat (ő fogalmaz így!), előkerül egy „Marilyn Manson az öregek otthonában” típusú bot, egy bikacsök, majd a Tökéletes, amire House csak ennyit tud mondani: „bitchiiiiiiin!”

Bitchin a javából, mert a botot egy olyan zseniális képsorban mutatják be, ami feldobja az egész epizódot, és a sorozat egyik legemlékezetesebb jelenete simán: dübörög a Highway To Hell, miközben nyílik a liftajtó, és csak Jimmy és House lábait látjuk, meg a Botot, a Bitchin Botot, amin LÁNGOK vannak! Lángok, mert attól úgy tűnik, mintha gyorsabban menne. Kész, Greg House megtalálta a másik felét, ez vitán felül áll.

Kis divatműsor után visszatérünk a rideg hétköznapok világába, a hetibetegekkel nagy baj van: rákos hetibeteg szervezete nem tűri az új donor csontvelőt, donor hetibetegnél meg a fertőzés rosszabbodik. House még az előzőnél is elvetemültebb ötlettel áll elő: csinálják meg az átültetést, tehát adják át a fertőzést rákos hetibetegnek, aki ebbe igaz, hogy belehal, de a tünetekből tudni fogják, mi baja van a másiknak. Jáj. Nem lesz ezt öröm a szülőkkel közölni, fehérednek is rendesen, rohadt szar helyzet, de House-osan leegyszerűsítve a következőről van szó: egy halott gyerek vagy kettő? Aggódó szülőnél nem számít a matematika, szerintem nincs szülő, aki ebbe belemenne, a terv persze ugrott.

House ezek után alattomosan a hátsó ajtón közelít. A lelkére beszél rákos hetibetegnek, hogy győzze meg a szüleit, hogy menjenek bele ebbe az eljárásba, mert neki már úgyis mindegy, sosem lesz női mell a kezében, a testvérét viszont még megmentheti. Elég randa dolog volt, de így zöld utat kap az operáció, mert a srác belemegy. Épp itt az ideje egy fordulatnak, meg is jön: Foremannek eszébe jut a kút, annyira undorító volt az a víz, hogy nem létezik, hogy a srác ne onnan kapta volna el a fertőzést, és így is van. Még pont sikerül utánajárni, hogy a kút egy csirkeszarból álló dombra épült, így persze hemzseg az abból jövő víz mindenféle káros szartól, és még épp időben sikerül leállítani az operációt. Donor hetibeteg gyógyítható, a gáz az, hogy már alig van neki annyi csontveleje, hogy donor legyen.

Hogy rákos hetibeteget is megmentsék, itt most valakinek kurva nagy kockázatot kell vállalnia. Foreman áll elő azzal a House-mércével mérve is elmebeteg ötlettel, hogy lesz, ami lesz, csontvelőt kell venni donor hetibetegből! Ráadásul a srácot jelenleg nem lehet altatni, tehát ébren lesz közben, ez mennyire durva. De a dolog beválik, az átültetés sikeres, és mivel a tesók tökéletesen egyeznek, rákos hetibeteg meggyógyul, donor hetibeteg is meggyógyul, mondjátok, hogy halleluja.

House másik projectje viszont sikertelen, ugyanis Hector még mindig él, pedig még vikodinnal is etette, és jobb nem is tudni, miket csinált még vele. Kettes Számú Ex Mrs Wilson szerencsére visszaveszi az istencsapást, ugyanis elérte, hogy a lakásban tarthassa, tehát mégsem boldogítja tovább Hector a dokinkat. A kutya viszont közben megsántult (!) ki tudja mitől, és reptében bekapja a vikodint, gyakorlatilag House-zá változott, ez elképesztő. Az a látvány sem semmi, ahogy Wilson távozik a sánta kutyát vezetgetve.

House még nagy nehezen kiprésel magából egy dicséretet Foremannek, neki viszont ez az utolsó dolog, amit hallani akar, mert bár megmentette a kölköket, rühelli magát azért, amit csinált. Olyannyira, hogy a gondolattól is irtózik, hogy House-zá váljon, ezért felmond! És House hagyja elmenni? Még 3 rész van hátra az évadból, meglátjuk.

Címkék: house
73 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pandilla (törölt) 2008.04.24. 09:23:03

nem attól sántult meg a kutya, hogy House rácsapta az ajtót? Még nyikkant is a szerencsétlen...

nautilus64 2008.04.24. 09:26:56

szerintem is az ajtóval csukta oda. nagyon jó kis rész volt, a kutya tetszett a legjobban! :) és a hogyvolt is jó volt!

johevi 2008.04.24. 09:28:21

Szerintem az öcsi lett volna a donor és a nagytesó volt leukémiás.

yokli 2008.04.24. 09:33:30

deeeeee, az ajtótól sántult meg, az tényleg világbajnok volt, ahogy nyikkant, meg amilyen fejet utána House vágott, eszméletlen jó volt :)

a botbemutatós rész hibátlan volt, hangosan röhögtem, meg azon is, amikor House eltaknyolt és azt mondta, átestem Wilson önérzetén (asszem) :))))))

2008.04.24. 09:34:50

Johevinek igaza van!
Amúgy az a jelenet nagyon állat, amikor Foreman érzéstelenítés nélkül vesz csontvelőt, azaz vág bele kétszer egy legalább 10 centis tűt. Brrr! :)

yokli 2008.04.24. 09:36:49

jaj, hát meg a másik hibátlan ás hatalmas jelenet, amikor a kutya a végén lassítva visszanéz house-ra :DDD

az egyik legjobb epizód volt sztem is

Darrick 2008.04.24. 09:38:41

A kutya nagyon jó, a bot nagyon jó, és még kedd is van... :D
Az hogy Foreman mit is csinált kissráccal így ebből a leírásból annyira nem jön át...de durva volt. Menjen is én asszondom (bár biztos hiányozna később)...

2008.04.24. 09:39:48

Szerintem a kutya fizikailag nem sántult meg, csak egyszerűen átvette House szokásait (lsd Vicodin bekapás) És szerintem House ezt (is) értékelte a végén, amikor már majdnem érzelmes tekintettel nézett utána.

Amúgy, kár volt a kutyát 17 évesnek mondani. Szegénykém, akkor nem rágna el egy bazi nagy botot, meg nem rosszalkodott volna egész nap.

A heti betegség okát meg nem egészen értettem: nem a víztől fertőződött meg a két gyerek, hiszen előtte volt, hogy csak az egyik, és régen ivott abból a kútból, hanem magától attól a ténytől fertőződtek, hogy a házuk trágyadombra épült, nem? De, akkor a szülőknek, meg a többi környéki lakónak semmi baja? Vagy a fiúk nyalogatták a földet?
És a trágya nem bomlik le?

yokli 2008.04.24. 09:41:35

Darrick, hát még az milyen durva volt, h mindezt csak a kiskölökkel beszélte le előre... Foreman kicsit becsavarodottnak tűnt a szíjazáskor, meg a csapolásnál.

yokli 2008.04.24. 09:44:48

Los Alamuszi, én úgy értettem, h a dobódombot (vagy mi a frászt, amiről a fiúk hajigálták a ladbát) építették csirkeszaros földből, mert az egész környék arra épült és a fiúk dombjába így került, gondolom én, kicsit nagy dózisban?! azt már nem tudom, h ettek a csirkeszaros földből, vagymi. vagy a trágyás labdájukat nyalogatták.

pandilla (törölt) 2008.04.24. 09:45:14

hát tényleg elég durva volt a lecsatolás! Egy horror filmbe simán beleillett volna! Szegény kissrác is kezdett nézgelődni, hogy akkor most mi is a baja a dokinak? :D

SaGa 2008.04.24. 10:01:33

Kis termetű kutyok nem szoktak 17 évig élni, de amelyik mégis, az biz viddáman szétrág bármit, ha korábban erről nem szoktatták le. Ez a kis westiszerűség is csak heverészett egész nap és kényelmesen elfoglalta magát valami rágnivalóval, mint egy átlag öreg jószág...

Nekem viszont volt egy kis gondom a film orvosi részével. Mivel a nagyobbik srác az idegen csontvelőtől megkapta azt a nyavaját, amitől élete végéig fájdalmak gyötrik, ez a jó csontvelő beültetésétől még nem fog elmúlni, mert a "rossz velőt" nem tudják eltávolítani többé a szervezetéből. A happy-end kedvéért ez a dolog kissé elsikkadt...

SaGa 2008.04.24. 10:02:39

A trágya lebomlik, de a benne lévő gomba/baci/miegyéb nem bomlik vele... Vagy elterjed, vagy nem, de általában nem pusztul el...

Stimpak 2008.04.24. 10:05:43

Nem emlékszem pontosan, de szerintem nem a kutya volt 17, hanem valamelyik srác, csak Ház szándékosan beszélt a kutyáról terelésképpen.

A botos és a kutyás rész vitte el simán a részt.

A hogyvolt meg szokásos bitchin.....

keljfeljancsi 2008.04.24. 10:07:42

Sokmindent kaptunk ebben a részben is.
Nagyon egybe volt rakva.
Chase- Cameron párbeszédnél nagyon csíptem, hogy egyik mondatban még a streptococcusról volt szó, de ugyanazzal a lendülettel és hangúllyal a következő már a magánéletről szólt. Aztán megint orvosi téma, majd megint személyes, fél perc alatt, négy- öt váltás.
Majdnem minden rész egy nagy hullámvasút.
Azt bírom még, hogy minden fő karakter viselkedésére, mozgatóira van magyarázat. Akármennyire is House a főszereplő, nincs kiszolgálva, inkább a többiek vannak neki kiszolgáltatva, de az sem egy sima meccs. Mert ugye azt lehetett hinni, hogy az egész részben H. Foreman előtt jár, de az utolsó jelentben mégsem így volt. Ő készült elküldeni a "színes Csákót", aztán mégsem így lett. H szerintem megdöbbent a végén, mondjuk azon, hogy mennyit veszíthet. Ezért mondom pl., hogy hullámvasút, mert itt- ott fejreállítják a nézőt.

Az a bot nagyon ott van.

jonnglenn 2008.04.24. 10:20:53

jó volt, az áikszenen meg a patkánygyógyítós rész volt.

veterian day

SaGa 2008.04.24. 10:23:52

Az AXN-en május 1-2-én leadják a teljes első évadot a House-ból...

evicska 2008.04.24. 10:29:32

Életemben először utáltam tegnap Gregory House-t!!!!
Mert nekem úgy jött le, hogy Hector azért kezdte őt utánozni, mert szeretett volna nála maradni. Jimmy ezt fel is ajánlotta. Viszont Greg House egy igazi szőrösszívű kőbunkó, ha ellen tudott állni egy kutya könyörgő tekintetének!!! Mérgemben meg is dobáltam őt hajcsattal, ragtapaszos dobozzal meg maszatos szalvétával. Szemét!!!

Stimpak 2008.04.24. 10:37:19

Hát igen, House ellen tudott állni. Cameron biztos nem tudott volna.

Cameron != House

Esetleg majd ha elkezdik vetíteni a "Dr.Cameron" című sorozatot, na ott lesz kutyabefogadós rész. :)

denamano 2008.04.24. 10:38:44

hűha evicska! soha nem szeretnélek kihozni a sodrodból.:)
egyébként egyetértek a kutyával kapcsolatban. én folyamat ölelgettem volna azt a kis dögöt, annyira aranyos volt. titokban még meg is dicsértem, amiért szétrágta House cuccait.:P

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.04.24. 10:42:32

Ehhez a részhez nincs hozzáfűznivalóm.

:)

Moncs 2008.04.24. 10:47:19

Amikor a végén Forema olyan pszicho módon elkezdte lekötözni/döfködni a kissrácot, én frankón "megnyugodtam", hogy ezt biztos csak álmodja/képzeli! Aztán jól leesett az állam mikor kiderült, hogy mégsem!!

Badbitie 2008.04.24. 10:59:11

Los Alamuszi

Először én is az ajtóra gyanakodtam, de valóban a végén még vmi félmondat meg a mosolyból lehetett tudni, hogy egyszerűen csak az új gazdit utánozta. Mondta House, hogy milyen szindróma. Szóval nem volt állatkínzás, lábtörés. :) Az állatvédők megnyugodhatnak. :)

Amúgy hasonló kutyánk van, csak fekete. Nejemmel szakadtunk a nevetéstől, amikor megkérdezte Wilson, hogy hogy nyitotta ki a gyógyszeres üveget. :D A mi kutyánk kedvenc játéka a műanyag palack, amiről rekord idő alatt szedi le a kupakot. :D A két lába közé szorítja hasonfekve, ráharap a kupakra, és 30 másodperc múlva nyitva az üveg. :D

borikiru 2008.04.24. 11:13:50

Király rész, király hogyvolt!!!

Szegény afro szülők sokmindent csináltak kínjukban, de hogy nem "fehéredtek" az biztos...:)

Egyértelmű gazdiutánzás volt a kutyu sántítása, nagggyon jó. Ettől lett igazán fályolos Ház tekintete, ami még nagggyon jobb!!

Jasperek 2008.04.24. 11:20:34

Hasonló kutyánk van csak fekete:)
Az lehet ,de ez egy westi.Igaz elég elhanyagolt,de westi:) Abból meg csak fehér van:) westi=west highland white terrier
és sajnos nem élnek 17-évig:(
De az epizódban ő volt a csúcs,House csak a szokásost hozta:)

Badbitie 2008.04.24. 11:26:44

duct

Tudom, eredetileg azt szeretett volna a nejem, de végül győzött egy játszótéri keverék, aminek semmi köze a westikhez vérszerint, viszont akkora, mint egy westi, olyasmi szőrzete van mint egy westienek, viszont fekete. :) De ez itt off, ami nem off az az, hogy üveget nyit. :)

2008.04.24. 11:40:54

SaGa, pont a KIStermetű kutyák szoktak tovább/sokáig élni.
A nagy kutyánál a nagy testet nagy meló életben tartani, a szervek hamarabb elhasználódnak.
Már csak azért is tudom, mert az én tacsi keverékem is novemberben ment el, 16 és 3/4 évesen. De nem volt ilyen virgonc, mint emez.
Az meg, hogy a srácokra vetítette House az életkort, szerintem nem ül.

És Evicska, nálam nagyobb kutyabarát nincs, de EZÉRT nem kell House-t utálni. Van, akinek való a kutya, van, akinek nem. Miért kellene Housenak kutya, mikor senkivel nem képes együtt élni? Persze, a kutyát sajnálom, mert szemmel láthatóan próbált meg alkalmazkodni, de akkor is a gazdi mellett a helye.

Cserében a kekeckedésért felraktam a Youtube-ra House-t és az ő új botját, AC/DC-vel körítve ;-)))

www.youtube.com/watch?v=SgDwJh3mt8o

evicska 2008.04.24. 11:53:02

Ne félj Denamo, csak akkor vagyok közveszélyes, ha állatokról van szó, ha bántalmazzák őket, illetve ha nem veszik figyelembe a szükségleteiket, vagy akár az érzéseiket. Úgyhogy most House nagyon kihúzta nálam a gyufát!! Egy hétig színét se akarom látni!!
Na, jó, csak holnap estig, mert Steve McQueen-el viszont rendesen bánik.

ladybyron 2008.04.24. 12:00:07

Evicska, Los Alamuszinak van igaza. én is imádom az állatokat, és nehezen tudok egy macskának vagy egy ilyen kutynak ellenállni, de én sem tartanám meg, hiába nézne rám ilyen szívfájdítóan. Mert nem lenne rá elég időm, és így állatkínás lenne. Szerintem is tiszteségesebb, hogy House nem tartotta meg, ha nem tud vele megfelelően foglakozni.

Egyébként is, Bonnie ragaszkodott hozzá, ha palotaforradalmat robbantott ki az új lakhelyén. Milyen érzés lett volna neki, ha nem kapja vissza? :-))

SaGa 2008.04.24. 12:13:32

A mi korábbi csaunk pont 15 volt, amikor el kellett altatni, már alig bírt járni, de ha épp nem fájtak az izületei túlzottan, bizony ilyen virgonc volt. Még aznap is...

2008.04.24. 12:40:59

ladybyron, én annyit tennék hozzá, hogy bizony néhai Wilsonné helyében én nem költöztem volna addig sehová, míg a kutyámat (azaz, én esetemben a kutyáimat és a macskámat) nem vihetem. Nem, hogy egy olyan emberre hagyjam, akihez addig semmi kze nem volt, én meg azt sem tudom róla, hogy bánik az állatokkal (ill. amit tudok róla, annak alapján teljesen szociopata). Sőt, míg az öregecske kutyám még élt, a család nem ment nyaralni, mert már nem tudtam a szokásos "kutyasittereimre" hagyni az állatkertemet, így megbeszéltem a családdal, és tavaly itthon nyaraltunk. Sajnos, a probléma megoldódott.

SaGa, nyilván függ, hogy mi baja a kutyának. Az enyém 15 évesen szintén még elég fitt volt, de a halála előtt egy bő fél évvel lehetett sejteni, hogy közeledik a vége. Pedig, mindent megtettem, hogy ne.
Ettől még állatorvosi tény, hogy a kicsik élnek tovább, meg, hogy egy 17 éves állat a napjának nagy részét szundival tölti, és nem tanul meg pár nap alatt olyan trükköket, mint Hector a sántítással, és a Vicodin bekapással.
De, hagyjuk, mert a nem kutya fanok megvernek ;-))))

Rainbow* 2008.04.24. 12:45:49

A múltkori gyenge epizód után végre egy igazi House M.D! Egy halom poén, jó sztori, jó minden. :)

ladybyron 2008.04.24. 12:52:20

Los Alamuszi: igaz, megint volt némi ellentmondás a sztoriban. Persze, az is lehet,hogy Wilsonék sejtették, hogy House a maga módján jól meg lesz a lelkitársával. :-))

Ugye, ugye, hogy a múlt héten egy közepes rész miatt felesleges volt beparázni, hogy ellaposodik a sorozat? :-))

Sundance 11 2008.04.24. 12:59:26

house vs hektor rulez.
tüzes bot---lol
wilson-house :D

sok foreman-kevés cuddy :(

Rainbow* 2008.04.24. 13:07:21

House-Hector - a legjobb .:)

-Hány éves ez a kutya?
-17.
-Szép, tartalmas élete volt, mér' nem döglik már meg?

Ilyet csak Greg House képes mondani..:)

candyperfumegirl 2008.04.24. 13:14:42

Jaj, a kutyatéma...ezzel lehet engem a világból kizavarni. Hector aranyos volt, elismerem, de hálaajóégnek a kutyatéma ezzel ki is fújt a sorozatban.

Rainbow* 2008.04.24. 13:15:48

Miért nem szeretted az ebet a sorozatban?

candyperfumegirl 2008.04.24. 13:19:53

Eufemizmussal élve nem vagyok kutyarajongó, maradjunk ennyiben. De Hectort kifejezetten bírtam (szeritnem ezt írtam is), poén volt ez a kis dög, csak a House nem az a a sorozat, ahol kutyázni kéne hosszabb távon.

Rainbow* 2008.04.24. 13:21:25

Ebben egyetértünk. De egy kör erejéig rendben volt az eb. :)

ladybyron 2008.04.24. 13:23:12

Az volt a jó a Hektor-témában, hogy nem valaki giccset kreáltak belőle, hanem a legjobbat hozták ki, amit lehetett. Tudnak, ha akarnak. .-))

Más. Foremant nem akarja valaki orrba vágni? Komolyan mondom, hogy roszabb, mint egy mexikói szappanopera szereplő. Boldogan venném, ha elmenne vezekelni Szudánba az Orvosok Határok Nélkül szervezésében legalább 10 évre. Én egyébként szívesen megnyugtatnám, hogy OK, vannak remek húzásai, ahogy tegnap is bebizonyította, de olyan messze van, hogy House legyen belőle, mint Makó vitéz Jeruzsálemtől. :-)) Chase az, akinek a tudása, a logikája megközelíti House-t, Foremanek legfeljebb a makacssága.

ladybyron 2008.04.24. 13:23:53

Hector, of course. :-))

candyperfumegirl 2008.04.24. 13:34:21

ladybyron: teljesen egyetértek, hatalmas riszpekt a sorozatnak, hogy a csontig lerágott kutyatémát képesek voltak frissen és újszerűen tálalni, nem valami klisé vagy giccs lett belőle. Tetszett.

Foreman belőlem abszolút semmi indulatot nem vált ki. Mondjuk más érzelmet se nagyon. Ez persze nem jelenti azt, hogy jó a karakter, éppen ellenkezőleg. A Foreman =/= House témát meg majd a következő hetekben fejtem ki, de elöljáróban annyit, hogy én is úgy vagyok vele, mint te. Érthetetlen, hogy képesek lovagolni ennyit valamin, aminek semmi alapja nincs. Foremannek köze nincs House-hoz, Chase viszont pár év, és egy az egyben House lesz, talán több emberi tulajdonsággal, de logika, gondolkodásmód terén abszolút.

evicska 2008.04.24. 13:36:20

Ja, gyerek és/vagy kutya (vagy bármilyen állat) egy filmben, és máris borítékolható a siker. :)

Viszont még most is beleborzongok ha arra gondolok, hogy milyen választási lehetőségeik voltak a szülőknek. Jaj!!! Ki lenne képes dönteni, hogy melyik családtagja haljon meg??!! Csak ilyet ne kelljen átélnie az embernek soha, de soha!!!!!

SaGa 2008.04.24. 13:44:14

Izéé...

It nem a két gyerek közül kellett választani a szülőknek, mert az egykinek semmi esélye nem volt az életre a tudomány akkori állása szerint. Azt kellett volna eldönteni, hogy 1 vagy 2 gyereket veszítenek el...

Amit Te írtál: eldönteni, hogy melyik maradjon életben, akkor állt volna elő, ha mindkettőnek egyformák az esélyei de csak az egyik maradhat, mert a másiktól kell valami hozzá...

Szulita28 2008.04.24. 13:48:04

Azért ez a fertőzés kicsit zavaros, szakszemmel. És most nem orvosiról beszélek.

Kertváros, ugye, kerti kút. Két lehetőség van:
1. Közműből folyik , azaz vezetékes víz. Ebben az esetben esély sincs a fertőzésre (zárt rendszer, gondolom, amcsiban is előírás a klór vagy egyéb fertőtlenítés, stb.)

2. Fúrt kút. Na, ebben az esetben sem az van, h akkor 1 m-ről jön fel a víz, azután szépen megisszuk. Ahhoz, h normális kutat alakítsanak ki (persze, több mindentől függ, de) le kell menni 6-8-10-12 m vagy még mélyebbre. Egy kis szarkupacból a felszínen nem szivárog le ilyen mélyre a trutyi, a talajnak is van szennyeződésmegkötő-képessége (csak egy példa: Bp ivóvize a Dunából származik, azonban parton elhelyezett kutakból nyerik, pontosan a természetes szűrés miatt).

2/A. Nekem a "csirkeszarból épült"-nél az volt az érzésem, h szó szerint egy egész dombot (amire házakat építettek, felosztották a telkeket, stb.)építettek csirkeszarból. Ez esetben lehetséges, h elszennyeződik ennyire a talajvíz. Ill. csak ebben az esetben lehetséges. És kérdés, honnan volt ennyi csirkeszar :-)

Kivételesen tudom, miről beszélek, mert hidrogeológus vagyok. :-)

Amúgy kicsit megint elnagyoltnak éreztem a végső diagnózist, az okokat alig említették, csak felületesen, stb. Továbbá, épp a lelkibeteg Foremannek jut eszébe ez partizánakció, miután sem az igazgató, sem az onkológiai és diagnosztikai osztály vezetője nem próbálkozik vele...ejej :-))

Szulita28 2008.04.24. 13:53:15

Ja, 2/A esetben az egész kertváros-résznek betegnek kéne lennie...(gondolom, nem csak nekik volt fúrt kútjuk)

Sz'al kicsit sántít, de végülis szórakoztató :-))

kamarti 2008.04.24. 14:07:29

sztem a kútnak semmi köze nem volt a végső diagnózishoz. egyértelműen a talajjal volt a baj, merthogy mielőtt lakóházak épültek volna oda, előtte csirkefarm volt, sok csirkével (és cseirkeszarral), és úgy emlékszem, a "dobódombot" emlegették, ahol nyilván a kölkök több időt töltöttek, mint a szülők
de mondom, nekem csak ez jött le, se a vízvezetékekhez, se a gombákhoz nem értek :)
szóval én ilyesmin, mint rendes célközönség, nem akadok fenn :) viszont jó rész ide, jó rész oda, azokkal a részekkel mindig bajom van, ahol gyerekeket vegzálnak, és ez a két rész a két-két gyerekkel kicsit sok volt nekem

Szulita28 2008.04.24. 14:14:43

És desszertként eszegették a földet? :-)

Vagy hogyan jutott a szervezetükbe a gomba? Megnyalták a kezüket? Mondom én, h összecsapott volt a vége... :-)

Ha csirkefarm, megint csak ott tartunk, h miért nem beteg az egész kertváros...

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.04.24. 14:30:26

Jó a hogyvolt, de van két tárgyi tévedés benne: műtét nem volt, mert biopsziával derült ki a hegszövet, és a bot nem bikacsök volt, hanem konkrétan bika nemi szerv. Szárítva, botra feszítve.

SaGa 2008.04.24. 14:37:05

A bikacsök az konkrétan bika nemiszerv szárítva, csak nem feszítik fém vázra. Tudtommal...

A gyerekek labdát dobáltak a dombon. A labda leesik, gyerek felveszi, újra eldobja, sokszor. Majd hazamegy, nem mos kezet, hanem bekap valami gyorskaját. Gomba bélrendszerbe be...
A felnőttek nem koszolják össze magukat. Arrafele még a fűnyíró is traktor...

SaGa 2008.04.24. 14:37:59

Műtét meg volt. Ott dobogott a gyerek szíve a nyitott mellkasban, premier plánban...

yokli 2008.04.24. 14:48:09

SaGa 2008.04.24. 13:44:14

dehogynem, éppen hogy a két gyerek közül kellett volna választaniuk, és a szülők döntötték el jó irányba a dolgot, amikor nem engedték a rákos gyereket megfertőztetni a gombás gyerek (jaj de morbid) akkor még ismeretlen betegségével. ha akkor engedik, rákos gyerek tényleg nem szedi le egy nő melltartóját sem ebben az árnyékvilágban

sztem az, h az utolsó pillanatig, VÉGIG bíztak a rákos gyerek gyógyulásában, az elképesztően nagy dolog.

nagyon-nagyon jók voltak sztem a szülők, nagyon hitelesre sikerült. az a mondat, amikor papa megkérdezte, hogy "és ez az autoimmun most jobb, vagy rosszabb, mint a billentyű?", hát összeszorult a torkom, nagyon életszerű volt, olyan esetlen és reménykedő...jaj

SaGa 2008.04.24. 14:58:14

OK. Nekem más erről a dilemmáról a véleményem, de a rendező végül is jól döntött, mindenki jól járt. Még a kutya is...

yokli 2008.04.24. 15:03:48

hát, dilemma az volt bőven, az biztos...
egyébként sztem jó, h így döntött a rendező, én sem vagyok az a rózsaszín hablelkű, de most vhogy nagyon szar lett volna, ha vmelyik kölök meghal

így kicsit mesés lett, de nem bánom
------
hogy Foreman egy kicsit is house-os lenne, na ez sztem is egy jó nagy baromság. soha eszembe sem jutott, illetve egyetlenegyszer, tegnap a kötözés-csapolás jelenetben az eszelős csillogás a szemében, na, az hasonlított, soha semmi más nem

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.04.24. 15:18:35

SaGa:
a kistermetűek élnek tovább. Minél nagyobb a kutya, annál rövidebb életű. Pl.: törpe méretű (Schnauzer) 10-15, boxer (bár az molosszer, nem ide tartozik) 10-12, német dog: 5-8 (!).

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.04.24. 15:36:39

SaGa: köszi. Egy világ omlott bennem össze. 30x évig mást tudtam bikacsöknek. Most egy kicsit szégyellem magam...

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.04.24. 15:40:29

Ja, és tényleg volt műtét. Az zavart meg, hogy egymás után néztem az AXN-essel, és bekavart. Na mindegy, mea culpa.

Szulita28 2008.04.24. 16:12:27

"A gyerekek labdát dobáltak a dombon. A labda leesik, gyerek felveszi, újra eldobja, sokszor. Majd hazamegy, nem mos kezet, hanem bekap valami gyorskaját. Gomba bélrendszerbe be..."

Nekem továbbra sem megy a fejembe, ráadásul a megoldás előtt Wilson kérdezett rá direktbe a kútra:
- Van kút?
- Igen,de kizártuk, mert...
- Dehát kertvárosban...(és vágás)

Valahogy így. Szóval sztem nem a kezét nyalogatta, hanem a kútból jövő víz a ludas. Foreman meg is erősítette:
(- De hisz azt tesztelték...)
- De nem gondoltunk rá, mert...

De mondom, sztem nem voltak kidolgozottak ezek a jelenetek (ill. nagyon gyorsan pörgették). Valszeg meg kéne nézni mégegyszer, és lehet, h abszolút nem úgy van, ahogy én emlékszem...

2008.04.24. 16:17:46

Azért egy dolog nagyon tetszett (a kutyán kívül ;-)))) a tegnapi részben:
hogy bebizonyosodott, ami ritkán, hogy House is tévedhet k...nagyot, és néha igenis az irracionális gondolkodás menti meg valakinek az életét.
Hiszen, (ahogy ezt a dokik általában szokták) House full mellszélességgel képviselte a "legalább egy gyerekük maradjon életben" platformot, ami akkor tök logikusnak is tűnt, ennek ellenére pont a szülők irracionális, emocionális döntése tette lehetővé, hogy meglegyen a megoldás, és végül mindkét gyerek életben maradjon.
Még egy fél gondolat: szerintem Mo-n egy ilyen helyzetben 100 emberből 99,5 azt tenné, amit az orvos mond neki, és nem merne ellent mondani. Pedig, szerintem itthon még meg sem magyaráznák, csak egyszerűen elmondanák, jó bonyolult latin kifejezésekkel az egyszerű szülőknek, hogy mi baja a gyereknek, meg, hogy nincs esély, oszt jónapot...

2008.04.24. 16:30:54

Szulita, itt a megoldás a fox honlapjáról kivágva ;-)
"Before they can wheel Nick away for the procedure, Foreman bursts in with the news that they figured out what’s infecting Matty. He’s got a fungal infection called histoplasmosis. It’s found in chicken feces. The subdivision was built on top of old farmland, and the pitcher’s mound that Matty built in the backyard must have sat under a chicken coop back then. Matty inhaled some dust and got infected."

Mindjárt próbálok hevenéyszve fordítani valamit, de a lényeg a kútban valóban csak annyi volt, hogy rájöttek, nem egy hagyományos kertvárosi környezetről beszélnek.

2008.04.24. 16:43:51

Csak sebtiben:
Mielőtt Nicket elszállítanák a beavatkozáshoz, Foremannak beugrik, hogy mi fertőzhette meg Mattyt. Egy histoplazmózis nevű gombafertőzése van, ami csirkeürülékben található. A parcella egy régi mg-i területre épült, és a Matty által az udvaron épített dobódomb pont egy csirke ketrec mögé kellett épüljön. Matty belélegzett némi port, és megfertőződött.

Miss Marple 2008.04.24. 17:14:39

Jó volt a rész is, jó volt a Hogyvolt is, de a legkirályabb azt olvasgatni, ahogy itt mindenki úgy beleéli magát a sorozatba, mintha valóság lenne! :) :)

Valami Amerikából megvan a takarító néni (Schütz Ila)? "Az a szemét Rodrigo..."

Viccesek vagytok, na. :))) Én is nézek néhány sorozatot, de azért nekem egyik se second life... (Hál'Istennek first se, mert én a Helyszínelőket, a House-t meg a Midsomer Murderst szeretem.)

Lencse. 2008.04.24. 17:27:03

Miss Marple: Igen, ezt én sem tudnám elemezni, hogy most akkor melyik a rossz doki (hát George Clooney, nyeheheeee) meg melyik a jó, nekem túlságosan papírízűek a figurák, nem hiteles, hús-vér emberek. Még House is.

De ez megbocsátható olyasvalakinek, aki ilyen pofával tudja mondani, hogy atombomba. :D

krumplicukor 2008.04.24. 17:46:38

Kutya vitte a pálmát, imádtam:)))

2008.04.24. 19:34:17

Vessetek meg érte, de nekem nem tetszett ez a rész. Ha House nem szereti a kutyákat, minek vette magához? Ha pedig odavette, akkor miért nem volt képes vele normálisan bánni? Nálam most nagyon kihúzta a gyufát, én simán állatkínzásnak láttam, amit csinált. Az meg hogy van, hogy nyitva hagyja a lakás ajtaját, hogy elszökjön a kutya? Ez akkora szemétség, hogy nem hittem a szememnek. Meg hogy nem rámolták ki a lakását közben? Na ne...

Az meg, ahogy a betegek szüleivel beszélt, szintén elég ocsmány volt.

Ráadásul mostanában mindennel foglalkozik, csak a betegeivel nem, a múltkori meghalt, a mostani sem rajta múlt, a fotós nő epizódban is hibázott, valahogy nincs formában mostanában.

Formannek sincs szüksége senki beleegyezésére ahhoz, hogy így vegyen csontvelőt? Hát nem tudom, ez a rész sok sebből vérzik szerintem.

Persze egy film sem tökéletes, de akkor is...

Tilcsák Bea (törölt) 2008.04.24. 21:44:18

szerintem meg hauz direkt tanította be a kutyát a sántításra.
elég cinkosan néztek össze.

ez volt a bosszú azért, hogy hectornak nevezték el. így legalább gilsonbácsi exe egész nap emlékezhet hauzra, amikor ránéz a kuttyra.

Cirmoscica · http://www.doktorhouse.hu 2008.04.25. 15:59:57

Amikor House nyitva hagyta az ajtót, ellopták a lejátszóját vagy milyét, szóval azért kirámolták a lakását, ha nem is teljesen.

Meg a végén a kutya sántítására azt mondta Wilsonnak, hogy "Accidents happen." ("Történnek balesetek."). Szinkronosan nem tudom már hogy volt, de vszínű ott is utaltak arra, hogy "baleset" miatt sántít a kutya.

Az orvosi meg egyéb bakiktól meg simán el kell tekinteni. Ez csak film...

SaGa 2008.04.26. 07:30:53

OK, hogy film, meg nem várhatunk el a csapattól egy teljes, szakszerű konzíliumot, de az epizód egyik fő dilemmáját (idegen csontvelő által okozott problémák vs várakozás a csodára) csak úgy kurtán-furcsán, lezáratlanul hagyták elsikkadni, csak azért mert nem fér a happy-endbe, ez kissé gáz.

Jenn 2008.04.27. 10:03:03

"Meg a végén a kutya sántítására azt mondta Wilsonnak, hogy "Accidents happen." ("Történnek balesetek."). Szinkronosan nem tudom már hogy volt, de vszínű ott is utaltak arra, hogy "baleset" miatt sántít a kutya."

Azt mondta: Azok a fránya balesetek!

halalosiram 2008.05.08. 21:26:54

Senkise fogja mostmár elolvasni, de:
Legjobb szöveg benne:
House: Jaj ne, nyitvahagytam az ajtót, lehet, hogy kiszökött a kiskutyám! Remélem nem ütötte el egy autó....egy villamos....egy atombomba!

Ahogy azt az atombombát mondta... Nem igaz, Lencse.?;)
süti beállítások módosítása