Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 4x07 – Homokvihar

2008. április 22. 07:09 - Bruzsy

Napfényes nyári délelőtt, ideális időjárás, hogy a munkában megfáradt dolgozók kimenjenek a szabadba, és egy kis mozgással töltsék idejüket. Így dönt Cooper ezredes és fia is, a tiszti golfklub ideális helyszín egy kis apa-fia csevejnek. Megtudjuk a problémát is: a srác másnap egyetemre, apu meg Irakba megy, szomorú, hogy így széttépi a családokat ez a háború. Srác rosszkedvű, apu meg megnyugtatja, hogy nem kell aggódni, holmi 18 hónap, és végleg leszerel. A békés idillt egy golflabda lázadása vágja ketté, aki úgy dönt, hogy most ő röpíti messzire az ezredest, hatalmas füst és robajlás kíséretében.


A központban szokásosan indul a nap, Tony és McGee komoly elméleti vitát folytat az olasz kultúra zsenialitásáról, amit Ziva kétkedő kérdései tesznek még színesebbé, Gibbs pedig az igazgatónő irodájában, mint valami hű kutya várja az eligazítást a robbanó golflabdáról. A tiszti golfklub a terroristák vágyálma, de a robbantást még egy szervezet se vállalta magára. Egyes helyeken az ilyen ügyeket megoldanák egy perc alatt: a formaságok kedvéért gyorsan kimenni a helyszínre körülnézni, írni egy frappáns jelentést, majd várni, hogy Bush bejelentse, ezentúl a sportlétesítmények előtt is reptéri szigorral kell az ellenőrzéseket végrehajtani a terrorveszély miatt. Szerencsére az NCIS washingtoni különítménye Leroy Jethro Gibbs vezetésével csakis lelkiismeretesen dolgozik, és addig nem nyugszik, amíg az ügyet meg nem oldja.

A helyszínen kezdődik a nyomozás, illetve csak kezdődne, ha a hadsereget nem Hollis Mann ezredes képviselné, akiben Gibbs bizony emberére talál. Ezek ketten minden létező dolgon összevesznek, kezdve a helyszínen található tereptárgyak elnevezésétől a terület vizsgálásának felosztásáig. Még a végén Gibbs a nagy civakodás közepette rátalál ötödik ex-nejére. A hullán szerencsére nincs lehetőség vitázni, mert Doki gyorsabb volt, mint a hadsereg halottkémje, és már be is gyűjtötte a maradványokat. Kár, mert szívesen megnéztük volna, ahogy a Jethro meg az ezredes megfogja egy-egy lábát, és rángatni kezdik, mint valami plüssmackót. Doki boncol, közben golfozási tanácsokat kér az elhunyttól, szerintem pszichiáteri diploma helyett neki kellett volna felkeresnie egy dilidokit – de már sok-sok éve… Érkezik Jethro és Mann ezredes, a nő szánakozik kicsit szenilis orvoson, de persze rögtön felcsillan a szeme, amikor Mallard doktor kiböki végre: a bombát fedő plasztik nem teljesen semmisült meg a robbanásban, talált repeszmaradványokat a hullába fúródva. Szép munka, végre egy nyom.


DiNozzo a srácot próbálja kikérdezni, aki elmondja, hogy a robbanás előtt látott valami fényes szálat a homokbunkerben, amiről azt hitte pókháló. Mint később kiderült, az volt az indítószerkezethez kötve. A gyerek amúgy igen éleslátású, közli Tonyval, hogy ő bizony nem bízik a katonaságban, hogy megtalálja a tetteseket, hisz Bin Laden se került elő soha. Az mondjuk más kérdés, hogy csak azért nem, mert Gibbs ügynök még nem kapott parancsot a megkeresésére. DiNozzo visszatér a központba, ahol Mann ezredes már munkába lendült: a csapatot megszégyenítő sebességgel startolt rá egy, a helyszínen lefotózott, és regisztrálatlan autóra. Körözést gyorsan kiadjuk, és voila, 5 perc múlva már bejelentés érkezik, hogy merre látták a kocsit. Mann beveti az egész hadsereget az autóhoz, de a csomagtartóban csak 10 kiló mariskát találnak, az meg most nem érdekel senkit. Ezt bizony a szakkönyvek lukra futásnak nevezik, Gibbs finoman érzékelteti is a szimpatikus ezredes nénivel, majd elmegy nyomozni.


Azt ugyan még nem sikerült megfejteni, hogy a nyomozás szó mit jelent Gibbs szótárában, de úgy tűnik a barkácsoláshoz lehet valami köze. Jethronak ugyanis megint nincs jobb dolga, mint a hajócskáján dolgozni. Már a festésnél tart, lassan vízre kéne bocsájtani… Beállít hozzá az ezredes, hogy „segítsen” egy kicsit az agymunkában, majd amikor Gibbs kelletlenül rábólint, komoly ruhaeltávolítási hadműveletbe kezd. Ez tényleg akar valamit. Egymás seggének gusztálása azonban nem köti le eléggé a figyelmüket, és hamar személyes témákra terelődik a beszélgetés. A nőnek igen komoly hírszerzési kapcsolatai vannak, a hírszerzésnek, meg mint tudjuk nincs jobb dolga, mint Gibbs ügynök magánéletének követése, szóval mindent tud róla. Na, szép kis párost fognak ezek alkotni. Eközben Tony magánéletébe is bekukkantunk, aki egy étteremben randizgat titokzatos barátnőjével, és a beszélgetés menetéből arra következtethetünk, hogy talán a jövendőbeli Mrs. DiNozzot látjuk az asztal túlsó felén.


Ugorjunk másnap reggelre, amikor is McGee nehéz pillanatokat él át: előző délelőtt Gibbs beküldte az erdőbe nyomra vadászni, és megcsípte a szömörce bizonyos érzékeny pontokon. Szegény kicsi Timmy, nem elég, hogy viszket mindenfelé, de a csapat egy emberként szívatja őt, még Jethro érkezése se jelent menedéket számára. Abby ajánl neki egyedül gyógymódot, legalább közben beszámolhat a bomba maradványairól: bio alapú műanyagból készültek, amit gyakorlatilag akármerre be lehet szerezni, ráadásul a rajtuk talált szövetdarabkák se elegendőek egy DNS minta megállapításához. Kezdünk kifogyni a lehetőségekből.


Jenny, mint az előző részekben oly sokszor, most is a vetítőszobában ül, és akciót irányít: egy fegyveres egység készül lecsapni egy autóra, valahol a sivatag közepén. A hadművelet azonban nem sikerül: a kocsiban nem La Grenouille utazik, mi meg már a hajunkat tépjük, hogy semmit nem bírnak kibökni erről az ügyről. Gibbs érkezne, de csak egy bezárt ajtót talál, igazgatónő gyorsan kikapcsoltatja a kivetítőket, majd beengedi Jethrot, akinek szintén nagyon nem tetszik ez a titkolózás. Főnökasszony eltereli az beszélgetést, most érkezett a hír egy CIA-s besúgótól, miszerint találtak egy terroristasejtet, akik részt vehettek a merényletben. Gibbs nem bírja tovább a töketlen amerikai titkosszolgálatot, majd háborogva eldübörög, hogy még Mann előtt a helyszínre érjen.


Sajnos megint lassú volt, kedvenc ezredesünk már nagyban készíti fel a csapatát a raktárba történő behatolásra, nagyon nem megy nekik ez a közös munka. Gyorsan bejutnak, odabent senki, remek. Falakon viszont egyértelmű tervezés nyomai láthatók: metróállomások, stadionok, állami közintézmények tervei, na, ezek se városnézésre készültek. Ennél azonban van egy sokkal égetőbb probléma: egy élesített töltet az épület gerendái között. Oh yeah. Teljes kiürítés, mindenki elhagyja az épületet, egyedül Ziva ellenkezik a parancsnak, és Jack Bauer üzemmódba kapcsol, hogy megoldja a szituációt. Tonyra marad a hálás feladat, hogy leállítsa, az izraeli megszállottsága azonban mindenen túltesz. Még arra is van ideje a mászás és hatástalanítás közben, hogy kifaggassa Tonyt a titkos csajáról, aki valamilyen oknál fogva mindent tagad, és ezt azzal érzékelteti, hogy David ügynök dekoltázsára tesz megjegyzéseket. Reménytelen eset. Természetesen ügynökeink nem ott fogják végüket lelni, Ziva sikeresen hatástalanítja a bombát, bizonyítékok kimenekítve, mindenki megnyugodhat.


A központban próbálnak további információt szerezni a sejtről, de a CIA-nak nincs kedve csak úgy kifecsegni a beépült emberei nevét, lakcímét, személyi számát, ezért drasztikusabb módszerhez kell folyamodni: McGee betör a Belbiztonsági Hivatal hálózatába, és megszerzi a szükséges információkat a besúgóról. Neve: Mamoun Sharif. Foglalkozása: korábban terrorista, manapság jófiú, egy kis vegyesbolt eladója. A fiatalok szedelőzködnek kikérdezésre, de mielőtt kettőt pislantanának, Gibbs és Mann már lelépett, ezek ketten tényleg kezdenek egymásra kattanni. A boltban kihallgatják a besúgót, aki nem épp a legbeszédesebb kedvében van. Amúgy szerintem igaza van, ha én szolgáltatnék ki titkos információkat a CIA-nek, utána minimum elvárnám, hogy ne jelenjen meg két ügynök a munkahelyemen. Egy videókazettával tud csak szolgálni, amin az a fickó látható, akitől hallott a merényletről.


Vissza a központba, ahol Gibbs úgy dönt, hogy gondolkozni nem lehet üres gyomorral, ezért elszalad kínai kajáért, és ha már ott volt, akkor történetesen Mann ezredesnek is hozott egy adaggal. Így kell spontán randit szervezni a munkahelyeden. Amíg dúl a lamour, DiNozzonak dolga támad: a halott ezredes fiát kell lebeszélni róla, hogy belépjen a haditengerészethez. Tony igazán szívhez szóló előadást tart az igazság és bosszú különbözőségéről és a helyes döntések fontosságáról, igen, mi is nagyon meghatódtunk. Eközben akció van: a sejt újra lecsapott, a célpont ezúttal Sharif vegyesboltja volt, aki odabent tartózkodott. Hoppá. Dokihoz hozatják szerencsétlen besúgó hulláját (illetve ami maradt belőle), aki megállapítja, hogy a fickó már valószínűleg halott volt a robbanás bekövetkeztekor, mégpedig egy kisebb tűz végzett vele. Ezek szerint a terroristák nyomeltakarítottak, csak arról nem tudtak, hogy Gibbs-nél van a biztonsági kamera felvétele.


Abby elemzi is gyorsan a videót, beazonosítanak egy potenciális elkövetőt: Abraham Moussalah, fegyveres rablásért ült, utóbbi években egy-két radikális szektával került kapcsolatba, se lakcíme, se autója, viszont van neki ideggyógyászati látlelete. Na, egy bolond terroristánál nincs is jobb, pláne ha hozzá se lehet férni. Szerencsére azonban Abbynek van még trükk a tarsolyában. A mobiltelefont – amivel a raktárban lévő bombát vezérelni akarták – megvizsgálva talált egy telefonszámot, amely nagy valószínűséggel Moussalahé lehet, és amit lenyomozva sikerült bemérni a helyzetét is: épp egy felvonulás nézőjeként tölti unalmas perceit, gondolom, tudjuk, mire készül. Gyerünk!


Helyszín, megvan Abraham, ölében hátizsák, kezében mobiltelefon. Remek, ebből robbantás lesz bármilyen hirtelen mozdulatra, más módszerhez kell folyamodni: Gibbs improvizál, ruhát cserél, és jóságos nagypapának öltözve megpróbál közel kerülni a fickóhoz. Elképesztő ez az ember, szerintem az agyában már az unokák keresztneveit is kitalálta, ha a beszélgetés abba az irányba terelődne. Szerencsétlen Abrahamon látszik, hogy nincs ki mind a négy kereke, Jethro puhatolózására meg is nyílik: egy barátját várja a padon, akivel 3 órakor találkoznak, addig meg kell őriznie egy hátizsákot. Nagyon úgy néz ki, hogy a fickónak csak kihasználták sérültségét, nem akar ő bántani senkit. Ez több mint gyanús, pláne, amikor kiböki mellé még azt is, hogy a haver neve nem más, mint Mamoun Sharif. Na, táska gyorsan kinyit, csak 3 kiló C4 van benne egy marhanagy visszaszámlálóval, ezzel még Ziva is könnyen elbánik. Egy kis feszültségkeltés, majd 5 másodpercnél David ügynök gyorsan átvágja a piros vezetéket, meg vagyunk mentve, hála az égnek.


És Shariffal mi van? Gibbs szíve szerint lezáratná az egész környéket, hogy megtalálja, de Mann szerint nincs értelme. Az arab már lelépett, hiába minden erőlködés. Jethro pedig hallgat szívszerelmére, hagyjuk az egészet. Nem éppen szokványos befejezés, jövő héten folytatjuk.

Címkék: ncis
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vince Larkin 2008.04.22. 08:00:53

jó a hogyvolot, Bruzsy! Csak egy észrevétel, Abby előtt Gibbs is ugyanazt a gyógymódot ajánlja McGee-nek a mérges szömörce jótékonyhatásainak a csökkentésére :-) A végén Gibbs ebben a csehszlovák túrista sapekban nagyon állat...majdnem bajusz-effekt. Folyt köv jövő héten!

Vince Larkin 2008.04.22. 08:02:07

hogyvolt...na, még reggel van...:-)

Charlie Drop 2008.04.22. 08:37:37

Bocs, de a katonanő nem alezredes volt?

Teker 2008.04.22. 08:38:17

most a hullától függetlenül, de azt a 10 kilós csomagot áttehették volna az én kocasim csomagtartójába, vállaltam volna a megőrzését :D

OkoskaTo:rp 2008.04.22. 08:55:59

Hogy én mekkorát röhögtem az újításon: A szokványos piros hétszegmenses visszaszámláló helyett kék színűt vezettek be. :o) Egyébként az igazi bombák közül akár csak _egyetlen_ is volt, amibe raktak kijelzőt?

Amúgy ez egy eléggé gyér rész volt. Az meg kifejezetten Amerikai pite-szintű humor volt, amikor DiNozzo hátulról lemobilkamerázta az ágyéktájon vakarózó McGee-t, ami hátulról persze egészen másnak nézett ki.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.22. 09:02:29

Lehet, hogy ebben az évben ez lesz az átívelő szál, mint anno a Ziva bátyja utáni kutatás?

És Gibbs most tényleg becsajozik?

Nem lehet, hogy DiNozzo nagy szerelme a titkos feladatának a része, és ezért nem dicsekszik vele?

Ha esetleg valamibe beletenyereltem, akkor bocs, nem spoilerezek (csak a TV2-n követem a sztorit), csak találgatok...

vujicsics trutymo 2008.04.22. 09:46:06

A terroristák már a spájzban vannak !

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.04.22. 09:50:50

Találgatni szabad, sőt kell is, szerintem az tesz élvezetessé egy szálat a nézők számára. Én pedig spoilerezni úgyse fogok azzal, hogy válaszolok rájuk, legyen elég annyi, hogy majd meglátjátok, mi fog történni. Csak türelem... :-)

Mann meg valóban alezredes, én saram. Úgy látszik átmentem TV2-be, és nem tudok rangjelzéseket fordítani - sőt még rosszabb is vagyok, mert míg én előléptetem az embereket, ők csak simán nem részleteznek, és altiszt, tiszt, főtiszt rangokat osztogatnak. Emberből vagyunk, na. :-D

Charlie Drop 2008.04.22. 10:06:05

Bruzsy: noproblem, csak azt hittem rosszul emlékszem :D

Sajnos eredetiben nem láttam egy részt sem :(

zalla 2008.04.22. 10:54:23

"A békés idillt egy golflabda lázadása vágja ketté, aki úgy dönt, hogy most ő röpíti messzire az ezredest, hatalmas füst és robajlás kíséretében." Bravo :)

Fedor: ha nem akarnák, hogy filózzunk a dolgokon, akkor nem lengetnék be ezeket a bizonyos szálakat... ;)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.22. 11:12:36

Hát, én vevő vagyok az ilyen találgatásokra :-)

enzo23 2008.04.22. 18:56:02

"Még a végén Gibbs a nagy civakodás közepette rátalál ötödik ex-nejére.."
Ezen nagyot röhögtem nézés közben, de ha már javítgatunk: negyedik exnej volt:)

EnigmaDotHu 2008.04.22. 21:22:36

Ötödik.

Első az elhunyt nej +3 másik vörös csinibab.

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.04.22. 21:52:25

Ez most tényleg jó kérdés, hogy a szerencsétlenül járt első feleség ex-nejnek számít-e. Most így végiggondolva (meg az jelenetet újranézve) valószínűleg nem jogos annak számítani szegényt, plusz az eredetiben is fourth ex-wifet mond Ziva. Lehet, hogy jobban oda kéne figyelnem a részletekre? :-P
süti beállítások módosítása