Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 1x02 - Fenevad

2008. április 17. 10:09 - Annácska5

Visszatekintéssel nyitunk, az előző rész legfontosabb pillanatait tolják az arcunkba, kihangsúlyozva Papa Winchester üzenetét Deannek. Aztán főcím. Feketevíz-hátságon vagyunk, Coloradoban, ahol gyanúsan morgó valami les két sátort. Az egyikben két srác psp-zik, hiába no, így kell táborozni. A másikban egy fiú videóüzenet küld egy Haley nevű lánynak. Aztán az egyik játékost hívja a természet, és odakint valami elragadja őt. Velőt rázó sikolyok, és ezután a másik kettő is hasonló sorsra jut.


Hirtelen Palo Altoban találjuk magunkat, egy temetőben. Sam jő, Jessica, a halott barátnő sírjához. Sír, önmarcangol, hogy miért nem volt őszinte, és hogy neki kellett volna megvédenie a lányt. Mikor a hozott rózsákat (amit elmondása szerint, sosem szeretett a csaj, logika?) a sírkőre helyezi, egy kéz kinyúl, és elkapja a karját. Ekkor Sam felébred, hoppácsak álom volt az egész, és a kocsiban ül Dean mellett, és szól a Hot Blooded a Foreignertől. Kiderül, hogy az apjuk üzenete, a 35-111, a Feketevíz-hátság koordinátája.

És már Lost Creekben is vagyunk, a vadrendészetnél, ahol Dean kicsikarja a felügyelőtől Haley címét, aki okozott már némi nehézséget a vadrendészetnek, mert a bátyjáról kérdezősködik, aki szerinte eltűnt, a felügyelő szerint csak túl jól érzi magát, azért nem jelentkezik. El is mennek a lányhoz, aki igencsak szemrevaló, sőt még az Impala is tetszik neki. Deannél már bevágódott a csaj. Kiderül, hogy Haley azért aggódik, mert Tommy, a bátyja, minden nap felhívja, meg videókat küld neki, de ez most valahogy kimaradt. Tehát a lány nagyon lelkes, egyedül akar kimenni a hátságra és megkeresni bátyót.

A Winchester tesók már kocsmáznak, na persze nem lerészegednek, hanem ott netezgetnek kicsit, hol máshol. Kiderül, hogy ilyen támadások pontosan 23 évente történnek, és mindig a grizzlyknek tulajdonították őket. Azonban Sam az egyik videón, amit Tommy küldött a húgának, talál valami különöset. Egy marha gyors fekete árnyat, ami elsuhan a sátor előtt. A fiúk felkerekednek, hogy meglátogassák egy ugyanilyen támadás egyetlen túlélőjét, aki akkor még kisgyerek volt, ma már bácsika. Az öreg Sam kiskutya szemeinek hatása alá kerül, és zaklatottan meséli a történteket. Az állítólagos grizzly kinyitotta a faház ajtaját, és úgy vitte el a szüleit. És ugye ki hallott olyan medvéről, aki ajtókat nyitogat a mancsával. Még a mély sebhelyeket is megmutatja, amiket a lény okozott.


Reggel összegyűlik a kis csapat az erdő szélén. Haley az öccsével, és nagypofájú túravezetővel álldogálnak, amikor megérkeznek a fiúk. A lány megjegyzi Deannek, hogy a farmer és a motoros csizma nem épp a megfelelő túrafelszerelés. Hát szerintem a csipősort sem, de ez az én véleményem. Nagyarcú túravezetőnek nem nagyon tetszik, hogy dögösebb pasi is van nála a csapatban, ezért morcosan indul neki az útnak. Aztán egy barlangban vagyunk, ahol Tommy és a másik srác lógnak, itt most a szó szoros értelmében. Jön valami nagy és csúnya, és a játékos fiút szétmarcangolja.


De Tommy él, így szusszanhatunk egyet. De erről a kis csapat ugyebár nem tud. Csak mennek és mennek, eddig még Gyűrűk ura is lehetne, de nem az, mert Dean és Roy, a túravezető kóstolgatják egymást, na ki lesz itt az alfahím? Egyelőre Roy áll nyerésre, mert Dean lábát kishíján leharapja egy medvecsapda. Haleyre rátör a felismerés, el is kapja az idősebb Winchester fiút, te nem is vagy vadőr, kaját se hoztál, ki vagy te? Dean őszinteségi rohamot kap, elmeséli a lánynak, hogy Sammyvel aput keresik, és a lány kissé el is érzékenyül. Én is azt tenném. Dean még megmutatja, hogy ő bizony hozott ám magával élelmet, és előhúz a zsebéből egy zacskó M&M’s-et. Közben Sam látványosan duzzog, akárcsak az epizód háromnegyed részében.

Mikor elérnek a pontosan a 35-111 koordinátájú pontra, Roy minden intelem ellenére elindul körülnézni. Mondjuk nem tette ezt olyan rosszul, mert ráakad Tommyék táborhelyére, ami romokban hever, és vér van mindenütt. A tesók a nyomok alapján kizárják a fekete kutyát, Haley pedig Tommy törött mobilja felett sírdogál, Dean pedig nyugtatni próbálja. Gyönyörűen összenéznek, lány olvad, de az idillnek segítségkiáltások vetnek véget. Roy és Dean egymással versengve rohannak a hang irányába, de Sam valahogy mégis előbb ér oda mint ők. Ezek szerint nem csak duzzogni tud nagyon, hanem futni is. Azonban semmi sincs ott. Furcsa. Visszamennek tehát a táborhelyre, ahol a csomagjaik hűlt helyét találják. Se élelem, se GPS, jaj mi lesz velük.


Sam beint a két kakaskodónak, megmutatja milyen tökös gyerek. Átveszi az irányítást a csapat felett, mert ő már tudja, hogy egy Wendigoval van dolguk, amiről nekünk még gőzünk sincs, hogy mi az. Roynak persze nem tetszik a dolog, visszapofázik. Persze Sam kiosztja, de olyan vigyorral az arcán ecseteli, hogy az a dög szétfogja tépni, és megzabálni, hogy esküszöm még élvezné is a látványt. Roy a képébe üvölti, hogy ő már akkor tökös csávó volt, mikor Sammy pelenkás, persze, hogy berág a srác. A verekedéstől Dean és Haley menti meg kettejüket. Sam nagyon kemény gyerek lett a sok morcitól.

Este van, a fiúk védelmi jeleket rajzolnak a földre, Roy meg jól pofánröhögi őket. Lehet, hogy én is azt tenném, ha két szinte még gyerek akarná velem elhitetni, hogy valami mumus jön és megesz, és ettől csak pár firka tud megóvni. Dean megy öcsi lelkét ápolni. Erre Sam elrebegi, hogy apa nincs itt. Hát gratulálok, ezt még észre se vettük. Dean elmondja azt a nagymonológot, amit még nagyon sokat fogunk látni és hallani a visszatekintésekben, miszerint apuci azt akarja, hogy folytassák a familybusiness-t, vagyis vadászgassanak nélküle vidáman. Sam kikészül, ő ezt nem nagyon szeretné. Nem csodálkozom, szerencsétlen nemrég nézte végig a barátnője halálát, így persze, hogy csak arra tud gondolni, hogy kicsinálja az imádott nő gyilkosát. Dean kicsit vigasztalgatja, hogy szétrúgunk néhány természetfeletti segget, attól jobb lesz. Igen ám, de a nagy lelkizést megszakítják újabb segélykiáltások. Roy, aki nem csak kemény legény, hanem idióta is elkezd lövöldözni a hang irányába, ezzel nem kicsit feldühítve a lényt. És hogy ostobaságát tetézze, még el is rohan a lény után, Deannel és Sammel a nyomában. Csakhogy hiába, mert Royt már felhúzta a fára a Wendigo.


Reggel végre kiderül, hogy mégis mi a fene ez a Wendigo. Olyan lény, ami valaha ember volt, de mivel embert evett, ilyen erős szörnyeteggé változott, és csak tűzzel lehet elpusztítani. De mivel okos is, nem csak ronda, ezért tudja, hogy télre raktározni jó, így van rá esély, hogy Tommy még él. Akkor nincs is más hátra, indulni kell. Csakhogy Roy az egyik fáról közéjük pottyan, a lény pedig ott cikázik körülöttük. Futni kell. Sam és Haley öccse, akinek képtelen vagyok megjegyezni a nevét, lemaradnak, mert a kissrác hasra vágódik, Dean pedig a lánnyal rohan előre, de a Wendigo rajtuk üt.


A két öcsi elindul a nagyobb tesók nyomában. És milyen jó, hogy Dean ismeri Jancsi és Juliska meséjét, így a két srác követheti a cukorkák nyomát. A nyomok egy lezárt bányához vezetnek, nem túl bizalomgerjesztő a különösen mérgező anyagokat jelző tábla a bejáraton. Bent persze, hogy figyelmetlenek, be is esnek egy koponyákkal teli helyre, és teljesen véletlenül, pont ott lóg Dean és Haley, nem túl rózsás állapotban. Aztán a lány miután kissé magához tért rátalál Tommyra is, akiről egy pillanatra azt hitte hallott, pedig nem is.

Találnak egy rakétapisztolyt, így már nincs más hátra, ki kell jutni valahogy. Dean figyelemelterel, óbégat a dögnek, hátha ráharap a csalira, míg Sam a kis csapatot próbálja kivinni a bányából. Csakhogy a lény, nem Deanre csap le, hanem Saméket követi. Miután Sam a kijárat felé zavarja Haleyéket, már szemben is találja magát a Wendigoval, ami közelről még rasnyább, így ő is rohanni kezd a kijárat felé. Háta mögé csapja Haleyt és testvéreit, Wendigo meg csak jön és jön és morog. Aztán megjelenik Dean a hős, és a rakétapisztollyal beledurrant a dögbe, aki parázslik kicsit, majd szénné ég, Haley pedig még lélegezni is elfelejt, annyira elvarázsolta Dean.


Kicsivel később más Haley öcsi a rendőröknek/vadőröknek ecseteli, hogy az a grizzly volt vagy 400 kiló. A lány pedig hálálkodna Deannek, csakhogy ez most kimarad, mert Haley Tommyval bevonul a kórházba. Dean még biztosítja öccsét róla, hogy biztos megtalálják apucit, és az Impala elrobog úgy, hogy SAM VEZET!

Címkék: odaát
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boise 2008.05.09. 11:31:02

"De mivel okos is, nem csak ronda" :D
Köszi, ez tetszett! :)

deku82 2011.02.19. 19:23:14

"Az egyikben két srác psp-zik"
Az nds volt. :)

Katy Mersai 2012.07.04. 00:25:36

"Sam és Haley öccse, akinek képtelen vagyok megjegyezni a nevét, lemaradnak, mert a kissrác hasra vágódik,"

Ezen két percig röhögtem :D Haláli a stílusod :D
süti beállítások módosítása