Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 1x01 - Nyomtalanul

2008. április 10. 13:04 - Annácska5

A kansasi Lawrence-ben nyitunk, 22 évvel ezelőtt. Igazi amerikai családi idill. Papa, mama, tejföl szőke nagyobb lurkó, csecsemő a kiságyban. Könnyünk kicsordul a nagy szeretettől. Aztán éjjel van. Mary mama az egyetlen, aki felriad a hangzavarra és villogó fényekre. Ha már egyszer úgyis ébren van, megnézi kisebbik csemetéjét, akinek ágya mellett ott áll már apuci is. Ettől megnyugszik, és lesétál a nappaliba, ahol viszont az ordító tévé mellett ott alszik apuci. Mary beijed, két férj már neki is sok. Üvöltve rohan vissza a gyerekszobába, én mondom, nem kellett volna. John papa pedig csak akkor ébred fel, és szalad észvesztve, amikor asszony már sikít is. Mivel fent már csend és nyugalom van, ő is megnyugszik, és mosolyogva simogatja fiacskája fejét, gyorsan elfelejtette a velőtrázó sikolyokat asszonykájától. Igen ám, de vér csöpög a plafonról, egyenesen a gyerekágyba. Papa felnéz, meglátja Mary-t a plafonon, a vér az ő hasából potyog. Ha ez nem lett volna elég a sokkhoz, anyuci lángra lobban.


Apuci nagyobbik gyermek kezébe nyomja a babát, persze, egy négyéves kiskölök vidáman lecipeli a 4-5 kg-s féléves csecsemőt a lépcsőn, és kimenekíti a házból, miközben papa a tüzes menyecskét próbálja menteni. Sejthetjük mekkora sikerrel. Tehát a papa is menekülőre fogja. Ismét könnyeket csal a szemünkbe a kis csonka család, tűzoltókkal körülvéve.

Hirtelen már napjainkban járunk, a Stanford egyetemen. Szexi nővérke billeg be a képbe, de mielőtt a képzeletünk elkalandozna, ez nem egy pornófilm, csak Halloween bulira indul a hölgy Sammel, a fiatalabbik testvérrel, aki a bulin nagyon nem tudja elengedni magát. Vágás, éjjel van, valaki rohangál a lakásban, Sam utána néz. Átrendezik a berendezést a betolakodóval, és hopp, jön a felismerés, hát te a bátyám vagy, és mit akarsz? Szép kis fogadtatás. Betipeg a barátnő is, Dean szeme megakad a cickókon, amin hupikéktörpikés póló feszül, amiket gyorsan meg is dicsér.


Kiderül, hogy papa eltűnt, gyorsan meg kéne keresni, mert baj van. Samnek nem sok kedve van hozzá, mert ő jogi karra akar menni, meg különben sem véletlenül hagyta ott apucit és a bátyót. De kint a kocsinál mégis csak beadja a derekát, miután Dean megmutatja neki, egy üzenet felvételét, amit apjuktól kapott. Miután minden zajt, kiszűrt mindössze egy magnetofon segítségével, feltűnik egy női hang, aki azon siránkozik, hogy soha nem mehet haza. Egyébként itt volt alkalmunk először megcsodálni a kocsiban rejtőző fegyverarzenált. Könnyes búcsú a barátnőtől, aki persze beveti a halálos, hová mész, mikor jössz haza kombót.


Jerichoban vagyunk, srác barátnőjével telefonoz, ne haragudj kicsim, fáradt vagyok. De azért az út szélén álló alulöltözött leányzót felveszi a kocsijába, és egy jó numera reményében hazaviszi. Igen ám, de a néni egy omladozó, lakatlan házhoz viteti magát. Amikor a nő elillan a kocsiból, bemegy a házba. Ott halálra rémül egy szerencsétlen denevértől. Rohanás a kocsihoz, elhajt, de nem jut sokáig, mert a hídon autó leáll, a fickó vére pedig beteríti a szélvédőt.


Mit ad isten, másnap a Winchester fiúk pont akkor járnak arra, amikor a rendőrök helyszínelnek. De előtte még egy benzinkútnál kiderül, hogy a család hitelkártyacsalásból tartja fent magát, sőt Sam gyorsan le is kritizálja bátyja zenei ízlését, pedig mi nagyon örülünk, amikor felcsendül a Back to Black, az AC/DC-től. A hídnál Dean kezében kinyílik a kincsesláda, ami töménytelen hamis igazolványt tartalmaz. Odamennek kérdezősködni. A rendőrök épp arról beszélnek, hogy semmi nyom, teljesen tiszta az autó. Csak bennem merült fel a kérdés, hogy hová tűnt az a rengeteg vér? Kiderül, hogy a rendőrök nem tudnak semmit, Dean pedig gyakorlatilag lehülyézi őket. Hát szerintem nagy butaság volt. Mennek a városba megkeresni a srác barátnőjét, aki mellesleg, az egyik helyi rendőr lánya. Meg is találják, beszélgetés közben kiderül a helyi legenda, miszerint egy nő a hídon gyilkolássza a hűtlen hímeket.

Ezután egy kis kockulás következik, majd éjjel meglátogatják a hidat, amiből először egy kis kakaskodás kerekedik. Meglátják a nőt, amint beleveti magát a vízbe, aztán az Impala ellenük fordul, amiből fürdőzés lesz, legalábbis Dean részéről. Mikor kimásznak, öcsi meg is jegyzi, hogy bűzlik a bátyus. Reggel már a rászáradt matériában mennek egy motelbe, ahol kiderül, hogy apuci is ott bérelt szobát magának. Gyorsan feltörik a zárat, és a szobában először csak a szájukat tátják, és a Deanből áradó bűzt, csak a romlásnak indult kaják nyomják el. Miközben az idősebb testvér egy rohadó hamburgert szagolgat, Sam már észre is veszi, hogy apjuk rájött, hogy egy fehér ruhás nővel van dolguk.


Dean kajáért megy, de lekapcsolják a rendőrök, így Sam egyedül látogatja meg a halott nő férjét, aki előadja, hogy mekkora nagy volt részéről a szerelem. Amikor a riporterré avanzsált fiatalabb testvér vázolja neki azt, hogy fehér ruhás hogy születik, a férj bevallja, hogy bizony félre lépett ő, de a felesége akkor sem lett volna képes megölni a gyerekeit. Samnek azért más elképzelései vannak a dologról. A rendőrségen Deant vegzálják, fiam, nagy szarban vagy. Előkerül John papa naplója is, amire Dean nagy szemeket mereszt, különösen a „Dean 35-111” feliratra. Sam kamubejelentést tesz egy lövöldözésről, bátyját menekítendő szándékkal, csakhogy gonosz rendőrbácsi odabilincseli tesó kezét az asztalhoz. De Dean Winchesternek nem jelent akadályt holmi bilincs, és egy gemkapoccsal már ki is szabadítja magát, és szökik, hóna alatt a naplóval. Épp egymással telefonálnak, amikor öcsi áthajt a fehér ruhás nőn. Buta, buta Sammy, miért kell neked arra járkálni? Néni már a kocsiban ül, elhörgi, hogy „Vigyél haza”, de Sam nemet mond. Nem gond, mert az autó életre kél, és magától elmegy a romos házig, ahol a csaj beleül Sam ölébe. Én még pasit nem hallottam így nyüszíteni ilyen helyzetben.


Mikor már a nő csuklóig turkál a mellkasában, jön a hős Dean, és beleereszt egy párat. Ekkor Sam belehajt az Impalával a házba, hogy majd haza viszi ő a hölgyikét. Ajjaj, öcsi, Dean ezért szétrúgja a segged. Odabent a nő egy laza biccentéssel falnak szögezi a fiúkat egy szekrénnyel, de ekkor az emeleten megjelennek a vízbefojtott gyerekei, akik látszólag nem túl lelkesek, hogy a mami hazatért. De azért még gyorsan megölelgetik, aminek köszönhetően mindannyian elpusztulnak.

Fiúk boldogok, probléma letudva, és Dean miközben a kocsiját vizsgálja, kilátásba helyezi az előbb említett seggberúgást. Bátyó indulna apu után, de öcsi beint a tervnek, már pedig ő 10 óra múlva interjúra megy. A ház előtti búcsúzkodástól, bizony a lányoknak nem csak a szeme, hanem a bugyija is nedves lesz. Sam házba be, ágyon eldől, vércsöpögés ismét. Szemét felnyitja, és mit lát szerencsétlen? A csaját, pont úgy mint az epizód elején anyu volt, és szintén lángra lobban. Még meg is siratnánk, ha nem ennek lenne köszönhető, hogy Sam bátyjával marad és vadászgatnak tovább. Epizódzárásnak kapunk egy macsós nézést, oh, yeah!

Címkék: odaát
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boise 2008.05.01. 21:11:17

Jaj, de jó! Köszi érte!
- Teszteltem a 4 éves unokaöcsémen (aki korához képes kicsi, amúgy) és képes elcipelni a 6 kilós másik unokaöcsémet, szóval, hidd el, tuti van a női írók közt egy gyakorló anyuka.
- Back IN Black, a cím.
- A "kakaskodás" az anyjuk halálához való hozzáállásból kerekedik, ami a későbbi jellemfeljlődés leírásánál esetleg hasznos volna, mármint, hogy Sam a "lépjünk tovább" elvét aztán jól megfordítja a második évadban, bár én régen láttam az első részt, de talán pont ezért nem ártott volna leírni, min vesznek össze.
- A "sok dolgunk van még" beszólást, a kocsi csomagtartójából való alsó kameraállással a fiúkra klasszikust, ami egy az egyben visszaköszön a második évad utolsó részében én mondjuk még ide suvasztottam volna a helyedben.

Amúgy ezer köszi, fain hogyvolt! :)))

Annácska5 2008.05.01. 23:50:53

Hát igen, első hogyvolt, izgalomból követtem el hibákat :D

Nekem van egy négyéves lányom, ő is képes 6kilót cipelni, de nem olyan hosszútávon :)

Amúgy köszönöm :)

deku82 2011.02.19. 18:15:26

Jó volt a pilot, az 1.évadnak bizalmat szavaztam. :)
süti beállítások módosítása