Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 1x12 - The Defiant One

2008. április 05. 15:08 - the black ball

Sheppard-centrikus részt kapunk a csomagban, szóval sejthető, hogy lövöldözünk, robbantgatunk, gúnyolódunk, cselezgetünk meg ilyenek. A tudományt átdobjuk a következő részre, most az akciónak van itt az ideje. Jöjjön valami figyelemfelkeltő kép, aztán action!


Igyekszünk éppen valahová a tágas űrben az ugróval. Sheppard, McKay és még két sosem látott tudós (Abrams és Gaul) csücsül a fedélzeten. McKay vezet, legalábbis próbál vezetni. Gaul tengeribeteg lett az űrben, ezekkel a tudósokkal mindig csak a gond van. Sheppard megkérdi Rodney-t, hogy miért is jött ő velük. McKay mondja, hogy azért, mert ő fedezte fel a műholdat. Hoppá, milyen műholdat? Gaul arckifejezése mindent elárul (úgy néz, mint egy levágott fülű nyúl). Megjelenik előttünk egy rohadt nagy ős-szatellit, McKay szerint ez volt az utolsó esélye Atlantisznak anno. Sheppard-öt inkább az érdekli, hogy működik-e. Nos, 10.000 év hosszú idő, csont szárazra lemerült az aksija, de közelebbről is meg kell vizsgálni. Na de Abrams (és nem a J.J.) fog valami jelet. A bolygóról jön, ami körül a műhold kering. Ez bizony egy lidérc segélykérő jele. Na kérem szépen megkaptuk az alapanyagot az akcióhoz.


Weir van a vonalban. Szokás szerint nem tetszik neki semmi. Nem jó ötlet megnézni a több ezer éves lidércroncsot, nem jó ötlet erősítés nélkül odamenni, nem jó ötlet, nem jó ötlet, blablabla. De utána úgyis mindig beadja a derekát, most is. Van egyáltalán még tekintélye? Leszállunk a bolygóra, sivatag az egész. Ugróálcázás bekapcs, és indulunk. Útközben megjelenik egy kis repkedő sárga valami. Valamilyen bogár, nem igazán foglalkoznak vele. Kivéve McKay, aki még ettől is betojik. Aztán elérünk a roncshoz. Szép, szép.


Ha már ott vannak, be is mennek ugye. Találnak egy halott lidércet, ami egész ép, ahhoz képest, hogy tízezer éve ott van. Még furcsább, hogy ebből a lidércből bizony evett egy másik. Még elmélkednének egy kicsit rajta, de Gaul ordít, hogy talált valamit. Egy csomó emberi hullát. Kiderül, hogy ez a hajó kifejezetten arra készült, hogy az élelmet tárolja, és a háború alatt vigye az ellátmányt a kaptárhajóknak.

Sheppard ott hagyja az újakat egy kis számlálásra, amíg ő és McKay elmegy körülnézni. Közben Atlantiszon Weir nem bír magával, szól Fordnak, hogy készítsen fel egy csapatot a biztonság kedvéért. Vissza. Sheppard azt kérdezi, hogy elélhet-e egy lidérc ennyi kajával 10.000 évig. McKay szerint lehetséges, ha van egy elég erős energiaforrás, ami életben tartja.


Sheppard-nek ez nem tetszik, mindenkit visszarendel a bejárathoz. Gaul észrevesz egy olyan lidérc trükköt, és szól Sheppard-nek. De késő, mert megjelenik mögötte egy igen termetes példány, aki arrébb löki, és egy jót falatozik Abrams-ből. Aztán felkapja Gault és elvonszolja. Atlantiszon közben felkészült a csapat, és lám-lám mégis szükség lesz erősítésre, még ha Weir nem is tud róla. Ford egy világháborúhoz is elég fegyvert pakolt be, mert ő ilyen kemény.


Sheppard kifosztja a már hulla Abrams-t, aztán a szintén hulla lidércet, akit azelőtt találtak. Van nála két tojás, gránátoknak néznek ki, majd kiderül. Közben a lidérc ijesztgeti Gault, az meg majd összehugyozza magát. A lidérc eszik belőle, Gaul felordít. Sheppard meghallja, és megtalálják. A lidérc lazán felugrik vagy három métert, aztán eltűnik. De a detektoron látni a pöttyét. Gaul nem tud mozogni, és közli, hogy beszélt az ugróról. Sheppard nem örül, mert a szörnyünk rádióval üzenhet a többi lidércnek. Szóval utána rohan, és otthagyja McKay-t Gaullal.

Gaul és McKay között egy unalmas párbeszéd jön, lényege nincs. A lidérc visszafelé követi a homokban a lábnyomokat, és elér az ugróhoz. Odabenn kissé nehezen tűri a felismerést, hogy bizony benne nincs ősgén, szóval ezzel ugyan repülni nem fog. Elordítja magát, ami tiszta röhejes. Sheppard is odaér lassacskán, de még nem lép. Fordék közben úton vannak. Sheppard havat talál egy kő árnyékos oldalán, ami nem jó jel, valószínűleg este mínuszokat számlál a bolygó. McKay szerint maradjanak, amíg nem jön erősítés, de Sheppard az ugrót akarja, hogy aztán felszedje őket.


A lidérc éppen kirámolja az ugrót, talál is egy pár 9 mm-est, amikor Sheppard rádión át szól neki. Közli vele, hogy a háborúnak már rég vége, a lidércek vesztettek, és csak ő maradt. A lidérc nem hisz neki. Sheppard mondja, hogy akkor nyugodtan menjen vissza a hajójához, ott vár rá. A lidérc bedől neki, elindul kifelé az ugróból, de az őrnagy lecsap rá, és beleereszt egy fél tárat. De a lidérc sebei begyógyulnak, és egy pisztolyért nyúl. Sheppard mit sem sejtve közeledik felé. A lidérc ekkor felül, és eltalálja az őrnagy vállát, aki azután jól elfut.

Sheppard közli McKay-jel a dolgokat. Rodney mondja, hogy Carson szerint a lidérc gyógyulási képessége azzal arányos, hogy mikor evett utoljára. És bizony most tele van a hasa, vagy valamije. Sheppard elkezdi nézegetni a tojásait. (Jó, ezt nem lehetett kihagyni.) Elkezdi csavargatni az egyiket, ami erre elkezd villogni. Hamar rájön, hogy ez nem jó jel, és eldobja. Az eredmény egy szép nagy robbanás.


Ezt McKay is meghallja, de Sheppard szerint semmi gond. McKay ad egy pisztolyt Gaul kezébe, mert azt már tudja mozgatni. Sheppard visszamegy az ugró közelébe, és elbújik egy szikla mögé. Elővesz egy energiaszeletet. Ő legalább nem olyan, mint a mozis akcióhősök, akik fél napig rohannak és ütnek, mégsem esznek/isznak. Ekkor megint megjelenik az a fényes sárga pötty, aki szintén a kajára hajt. Az őrnagy ad neki egy morzsát, mire az elmegy. Aztán visszatér egy halom sárga pöttyel. Eldobja a kaját, azok meg röpködnek utána.

Sheppard elmegy egy homokbuckához, belerak egy olyan füst rudat, aztán meggyújtja. Kettőt lő a levegőbe, a lidérc meglátja a vörös füstöt, és elindul felé. Mivel Sheppard lebukott a szikla mögé, nem látja, hogy a lidérc megnyom valamit az ugró előtt. Az ugró pajzsát. Sheppard rendesen lefejeli, aztán visszafut a sziklához. A lidérc is visszaindul, mert rájön, hogy megint átverték.


Gaul ezalatt győzködi McKay-t, hogy menjen Sheppard után, de marad. Sheppard előkap egy bicskát, és tükörként használja. De ekkor megint jönnek a sárga pöttyök, jön a lidérc is. Ez a lidérc nagyon balfasz, kétszer átverték már, és azt sem veszi észre, amikor tíz méterre előtte Sheppard kinyúl és eldob egy energiaszeletet, hogy a pöttyök elhúzzanak. De legalább a pöttyöket észreveszi, aztán kinyír belőlük párat. Sheppard addig letesz egy rádiót a földre, és hátrébb megy. Azon keresztül dumál a lidérchez, és azt akarja, hogy vegye fel. Az még mindig idióta, és felveszi. Csakhogy alatta van a másik tojásgránát, ami éppen visszaszámol. Nyálkás barátunk kicsit megsül.

McKay szerint Sheppard bajban van. Gaul mondja, hogy menjen már, ő csak hátráltatná. De Rodney csak beszél és beszél, amit Gaul megun, és fejbe lövi magát. Probléma megoldva. Vissza az ugróhoz. A lidérc - nem meglepő - azt is túlélte. Ekkor bejelentkezik Ford, hogy 20 perc és ott vannak. Mivel Sheppard-nek nincs pisztoly már, előkap egy jókora kést, és azzal megy a lidérc ellen. Átszúrja a kezét, aztán kap egy pofont érte.


Megjelenik McKay és elkezdi lőni a lidércet. Ford szól, hogy már látják őket a képernyőn. Ekkor Sheppard előkap egy újabb energiaszeletet, és megindul a lidérc felé. Rányomja a ruhájára, amiért megint egy pofont kap. Azonban a pöttyök már jönnek is a kajára, és körüljárják a lidércet. Sheppard parancsot ad Fordnak, hogy lőjenek a legnagyobb életjelre. Ügyes húzás. A kamikázemedúza darabokra robbantja nyálkás barátunkat. Na erről ennyit. McKay elmondja, mi történt Gaullal, aztán Sheppard szól McKay-nek, hogy operálja le az ugró pajzsát. Aztán elröpködnek hazafelé. Vége.

Címkék: atlantisz
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lionking 2008.04.05. 19:34:50

Tök jó..
még szerencse, hogy már majd 4 éve láttam
mért most került ez elő??
Az 5-ik évados részeket szeretném én már....

RogerNyul 2008.04.05. 20:05:59

Majd nyár vége felé lesz 5. évad. :(

lionking 2008.04.06. 10:14:29

óh kedves Nyul tudom én..
csak még az oly távolinak tűnik
Ez meg kissé el van maradva időben :)))

the black ball 2008.04.06. 10:49:28

Majd szép lassan elérünk oda is. Így is heti kettő rész a sebesség. Addig meg tessék nosztalgiázni. :)

kla 2008.04.06. 13:00:56

Így a sorozat eleje felé még egy lidérccel szarakodnak egy egész részen át, a 2. évadtól meg kb. úgy harcolnak ellenük, hogy megállnak egy helyen, és 3 ember halomra lövi a feléjük tartó 20 lidércet. :D
süti beállítások módosítása