Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 2x22 – Ha elszabadul a pokol (2. rész)

2008. március 31. 10:02 - Deana W.

Múlt héten ott hagytuk abba, hogy miután a Rohadt Sárgaszemű Démon összegyűjtötte kiválasztott gyermekeit egy haláli tusára, a végső küzdelemben Sam alulmaradt Jake-kel szemben, és holtan esett össze Dean karjaiba. És ez bizony nem tréfa, hisz most ott folytatjuk, hogy Sam halott testét bámuljuk, kisírt szemekkel, legalábbis Dean, amin már meg sem lepődünk (érdekes, Apa halálakor még keménylegény volt, akkor nem bőgött ennyit). Bobby vigasztalásképp hoz egy tonna kaját, de Dean-t ez sem érdekli (ajaj, ez tényleg komoly), és elutasítja az öreg javaslatát, miszerint ideje lenne eltemetni Sammy-t. Sőt, magából kikelve közli vele, hogy ő befejezte ezt az egész hülye démonvadászosdit, felőle akár a világnak is vége lehet, majd durván kidobja Bobby-t (ez azért nem volt szép, de megbocsátjuk).

Mindeközben a „győztes” Jake egy erdő közepén táborozik, álmában pedig újra meglátogatja a Sárgaszemű. Eleinte Jake szembeszáll vele, elküldi a pokolba :) és fogadkozik, hogy levadássza, de hamar abbahagyja a szájhősködést, miután Sárgaszem megpedzegeti, hogy ha nem engedelmeskedik neki, akkor Jake anyja és kishúga megízlelhetik saját rohadó húsuk ízét. Broáf.

Dean meg kezd becsavarodni, halott öccsével nosztalgiázik a régi időkről és persze magát okolja Sam haláláért, mert nem vigyázott rá eléggé, pedig ez volt az ő munkája. Úgy érzi valamit tennie kell, ez így nem maradhat. Fogja magát és A Kocsit, úgy vezet mint akinek már minden mindegy, mi meg rosszat sejtünk úticélját illetőleg. Balsejtelmünk rövid kocsikázás után beigazolódik: Dean egy útkereszteződéshez hajtott. A laikusnak persze ez nem mond semmit, mi viszont tudjuk, itt köttetnek a szerződések. Naná hogy az ördöggel. Dean már veszi is elő dobozkáját, benne néhány személyes tárgy és a fényképe, elássa a kereszteződés közepén, így hamarosan érkezik is a Szerződéskötő Démon.

Démonunk már régóta ácsingózik Dean-re, aki ezúttal lelkesen ajánlja fel saját lelkét Sam életéért cserébe, a ribancnak azonban nem tetszik, hogy tíz évet kelljen várnia a hőn áhított lélekre. Rövid alkudozás után Dean végül elfogadja a tisztességtelen ajánlatot: Sam-et feltámasztják, ő pedig egyetlen évet kap, aztán mehet a pokolba. Ha trükközni próbálna, az alku azon nyomban semmissé válik és Sam újra meghal. Az üzletet csókkal pecsételik meg. E végzetes csók pillanatában Sammy magához tér…

Mire Dean hazaér, Sam már a tükörben vizsgálgatja a gerincoszlopa közepén éktelenkedő sebhelyet. Mivel Sam nem nagyon emlékszik semmire, Dean azt hazudja neki, hogy a szúrás miatt ugyan sok vért vesztett és necces volt a helyzet, de Bobby ügyesen megfoltozta, így gyógyult meg. Sam simán beveszi a Dr. Bobby mesét, Dean meg a feltámadás örömében ráeszmél, hogy mindjárt éhenhal. Ezt már szeretjük :)

Vacsi közben Sam hogyvoltozza a Cold Oak-beli történéseket Dean-nek, és ahogy felidézi a démon szavait, miszerint csak egy kiválasztott maradhat életben és juthat ki a szellemvárosból, felfigyel az ellentmondásra, hogy de hát ő is él meg Jake is, akkor most mi van. Dean szerint biztos azt hitték, hogy meghalt. Aha, a főgonosz legyőzhetetlen démon ilyen balfék. Na mindegy, gyorsan túllendülünk a problémán, mert Sam szerint bármit is terveznek, azonnal meg kell állítani őket. Birkózószart reggelizhetett. Persze Dean gyorsan lehűti, hogy ne ugráljon már annyira, végülis még csak pár perce hogy feltámadott felkelt, mire Sam azzal jön, hogy akkor menjenek a fogadóba, ott majd biztos segítenek nekik. Dean közli a rossz hírt, hogy a fogadó porig égett, Ash meghalt és hogy Bobby épp próbálja kitalálni, mi volt az az info, amiért erre a sorsra juttatták őket a gonosz démonok. Irány tehát Bobby. Hát ez érdekes lesz.

Hát igen, Bobby meglehetősen döbbent arcot vág a halottnak hitt Sam láttán, Dean-re pedig „miafasztcsináltálhülyegyerek” pillantásokat vet. Vicces :) Nagyjából le kell nyelnie a nyelvét, nehogy elszólja magát, ezért gyorsan a lényegre térnek: Bobby mindenfelé démoni tevékenység nyomaira bukkant, kivéve egyetlen helyet, Dél-Wyoming-ot. Itt semmi sem történt, makulátlan az egész terület. Mintha a démonok körül vették volna, de nem tudni miért. Megkéri Sam-et, nézze át ő is a papírokat, hátha talál valami, Dean-t meg kitessékeli a kocsihoz. A tekintetéből ítélve alapos fejmosásra számíthat.

Na igen, amint hallótávolságon kívül érnek, nem fogja vissza magát: leordítja Dean fejét, amiért alkut kötött, legszívesebben saját maga fojtaná meg. Persze akkor még azt a rövid kis évet is elvenné Dean-től, amit arra szán, hogy felkutassa és saját kezűleg ölje meg a Sárgaszeműt, úgy sincs már vesztenivalója. Dean megígérteti Bobby-val, hogy nem beszél Sam-nek az alkuról, hisz ő pontosan tudja, milyen szar érzés, hogy miatta jut valaki a pokolra, de nem volt más választása, muszáj volt megmentenie az öccsét. A nagy dráma közepette hirtelen zajt hallanak. A két vadász rutinból elkapja a közeledő alakot, de aggodalomra semmi ok, Ellen az. Hálisten!

Biztos ami biztos, azért itatnak vele egy kis szenteltvizet, és mivel Ellen nem vált füstoszloppá, figyelmesen hallgatják beszámolóját a tragédiáról. Ő éppen perec beszerzésen volt, így úszta meg a tüzet. Ash még felhívta telefonon, de akkor már hallotta, hogy baj van. A focistafrizus vadász utolsó szavai a fogadó titkos széfjére utaltak, de mire Ellen visszaért, már méteres lángokban állt minden, nem volt mit tenni. A démonok szerencsére nem találták meg a széfet, Ellen viszont magával hozta a benne rejlő hagyatékot.

Ash egy térképet hagyott rájuk, öt darab X-szel Wyoming területén. Először nem értik, mit jelent, ám Bobby egy könyvben érdekes dologra bukkan: mindegyik X egy-egy 19. századi templom helyét jelöli, melyeket maga Samuel Colt épített. Ő ugyebár az a kedves barátunk, aki 1835-ben elkészítette az egyetlen fegyvert, egy colt-ot, ami képes megölni a Sárgaszeműt, és amely fegyvert W. papa a lelkével együtt odaadott a démonnak. A templomokat ráadásul vasútvonallal kötötte össze Colt, melyek „véletlenül” egy ötágú csillagot adnak ki. Azaz gyártott egy száz négyzetmérföldes ördögcsapdát. Briliáns! Szóval ezért tiszta ez a terület, a démonok egyszerűen nem tudnak belépni ide. De vajon miért olyan fontos ez a hely, ahol nincs más, csak egy régi cowboy temető? Mi van ott, amitől el kell zárni a démonokat? Vagy talán inkább mi van ott, amit bent kell tartani? Jó kérdések, de szerencsére Colt műve sziklaszilárd, nem lépheti át egy démon sem a vonalakat. A baj csak az, hogy az egyiknek van egy saját katonája, aki nem démon…

Így is van, Jake épp a vasúthoz hajtott, ahol újra találkozik a Sárgaszeművel. A démon utasítja, hogy menjen el az ötven mérföldre lévő temetőbe, ott pedig nyissa ki a kriptát. Jake persze nem érti, miért nem megy saját maga, de hát nem is az eszével villogott a többi csodagyerek között. A Sárgaszemű szerint a kriptanyitáshoz szüksége lesz egy kulcsra is, ami nem más, mint az a bizonyos Colt által gyártott colt, a világon az egyetlen fegyver, ami megölheti. És amit most Jake kezébe helyez. Jake első gondolata a fegyverrel a kezében, hogy rövidre zárja a beszélgetést a démonnal, az viszont csöppet sem ijed meg a sráctól. Helyette inkább felvázolja neki lehetséges jövőképeit: lelövi, és visszatér a szaros kis életéhez és gyári munkás lesz, vagy nem lövi le és megteszi amit kér, cserébe pedig ő és az egész családja védett lesz, sőt, király lesz az új világban. Jake nem egy erős jellem, így pár másodpercnyi gondolkodás után leteszi a fegyvert…

Estére oda is ér a temetőbe, melynek közepén egy hatalmas kripta áll. A sírok között viszont nem várt vendégek lapulnak, így mielőtt még Jake a zárba helyezhetné a „kulcsot”, négy pisztoly csöve szegeződik rá, a kis csapat megelőzte. Leginkább persze Sam jelenlétén lepődik meg, hisz saját bevallása szerint elvágta a gerincoszlopát, így mindenképp halottnak kellene lennie. Sam gyanakodva néz Dean-re, de Bobby közbevág és leállítja Jake monológját. Sam persze keménykedni kezd, hogy ha nem hagyja abba a démoni küldetést, akkor bizony megöli, Jake ezen viszont csak nevetni tud, hiszen már múltkor se sikerült neki. Sőt, amilyen pofátlan, azt parancsolja Ellen-nek, hogy szegezze a pisztolyt saját fejéhez. Ellen pedig nem tud mit tenni, engedelmeskedik a parancsnak. Ezek szerint Jake is tovább fejlesztette a 400 kilóval nyomok fekve mutatványát, és már jedis elmetrükkökre is képes. Ezzel persze a többieket is fegyverletételre kényszeríti, ő maga meg jó katonaként szolgálatot teljesít, bedugja a coltot a zárba.

És most egyszerre történik minden: Dean és Bobby elrántják Ellen kezét, mielőtt főbe lőné magát, a zár veszettül pörögni kezd, Jake-et pedig jó sokszor hátba lövi a gonoszarcú Sam. Sőt, a haláltusájában még esdeklő srácot hidegvérrel még háromszor fejbe lövi. A többiek kissé meglepődnek ezen a változáson, de nincs nagyon idejük ezen töprengeni, mert hirtelen elszabadul a pokol. Szó szerint, ugyanis az ajtó, amit Jake kinyitott, nem más, mint a Pokol Kapuja. Dean-nek még sikerül kihúznia a colt-ot a zárból, de már késő, démonok százai repülnek ki a kalitkából. Kifelé menet ráadásul megszakítják a templomokat összekötő sínek vonalát, így most már befelé is szabad az út.

Miközben Bobby, Ellen és Sam erejüket megfeszítve próbálják becsukni a kaput, Dean rájön, hogy ha itt a colt, a Sárgaszemű valószínűleg eljön érte. Így is van, már ott áll a háta mögött, de mivel ő a jedi mester, simán kirepíti Dean kezéből a gyilkos fegyvert, őt pedig egy sírkőhöz vágja. Sam végre észreveszi, hogy a Sárgaszemű éppen készül végezni a bátyjával, mire otthagyja a kapuzárási pánikban szenvedő öregeket és Dean-hez rohan. Rohanna, ha Sárgaszem nem szögezné egy fához. Most nem ér rá vele foglalkozni, előbb Dean-nel kell befejeznie az ügyét: megköszöni neki, hogy visszahozta Sam-et, és ördögi kétségeket kelt benne, hogy talán valami gonoszat támasztott fel (az előbbi hidegvérű gyilkosságra utalva), majd közli vele, hogy most megöli. Ekkor azonban olyan történik, amire mi sem számítottunk.

A háttérben feltűnik W. papa, frissen és üdén kelve ki a pokol bugyraiból, és rátámad a démonra. Nem sokáig tudja visszatartani, de ez épp elég Dean-nek arra, hogy megszerezze a fegyvert és a következő pillanatban már repíti is a golyót egyenesen a démon szívének közepébe. A sárga fény kihuny a szeméből.

Sam végre kiszabadul a fogságból, Bobby és Ellen bezárják a pokol kapuját, a W. család pedig pár néma másodperc erejéig újraegyesül. John papa elismerően Dean-hez lép, könnyes szemmel Sam-nek is odabiccent (a szellemek tudnak sírni?), majd feloldódik a fényben – ami ugye nem tudjuk, hova vezet, de a pokolnál valószínűleg csak jobb lehet. És hogy most mi lesz a testvérekkel, hogy elvégezték életük fő feladatát?

Mi lenne, épp az imént repült ki több száz gonosz lélek a pokolból, akiket nem ártana visszaküldeni a helyükre, na meg Dean-t is ki kéne húzni a szarból, amire Sam szent fogadalmat tesz (merthogy rájött az alkura). A háború még csak most kezdődik, viszlát a harmadik évadban!

Címkék: odaát
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stimpak 2008.03.31. 11:35:30

:) Jó kis hogyvolt, tetszik, főleg amikor "otthagyja a kapuzárási pánikban szenvedő öregeket". Gratula.

ladymarmalade 2008.03.31. 18:37:43

Lemaradtam róla, köszi a hogyvoltot, naggggyon jó volt!

Deana W. 2008.03.31. 21:47:36

köszi a kedves szavakat :)

az eheti kedvenc félrefordítást még megosztom veletek: a "You know, when we were little, you couldn't have been more than 5..." így hangzott magyarul: "Tudod, mikor kicsi voltál és csak ötig tudtál számolni..."

ez nagyon fájt.

jövő héttől Annácska5 lelkes odaát rajongóval karöltve elkezdjük az első évadot hogyvoltozni, remélem azt is szívesen olvassátok majd! :)

winnie 2008.03.31. 22:33:30

"You know, when we were little, you couldn't have been more than 5..." így hangzott magyarul: "Tudod, mikor kicsi voltál és csak ötig tudtál számolni..."

bár minden félrefordítás ilyen lenne - a mondat értelmén ugyanis nem változtat.

Deana W. 2008.03.31. 23:47:22

winnie, egyetértek, csak nem értem, miért kell bármilyen mondatot átkölteni, még ha alapjában véve nem módosít semmit a lényegen.

de tény, hogy sokkal durvább dolgok vannak, tartalmi félrefordítások, mikor pl. rosszul utalnak vissza korábbi részek szereplőire, stb...

és különben is, szegény Sammy miért épp 5-ig tudott számolni mikor kicsi volt? :)))

WUTM 2008.04.02. 11:29:58

jól sikerült az ÖF, akarom mondani HV, nekem is tetszett a kapuzárási poén :-)

Dean pedig nem halhat meg, sem egy év múlva, se soha!
süti beállítások módosítása