Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 2x21 – Ha elszabadul a pokol (1. rész)

2008. március 24. 13:39 - Deana W.

A duplarészes szezonzáró első fele egy jó hosszas visszaemlékezéssel indul az eddig megtett útról meg Sam és a többi kiválasztott srác találkozásáról: volt ugye Max Miller, aki az akaratával mozgat dolgokat, aztán jött Andrew Gallagher, aki bárkit bármire rá tud venni a gondolat erejével, meg Ava Wilson, aki előre látja a közelgő eseményeket, ahogy Sammy is. A Sárgaszemű meg még egyik feltűnése alkalmával sem árulta el a pontos célját a kiválasztott fiatalokkal, csak azt tudjuk, hogy valami terve van velük. Talán szuperkatonákat toboroz egy közelgő háborúhoz? Talán majd most megtudjuk. Vagy nem.

Sam és Dean egy útszéli vendéglőnél leparkolnak burkolni valamit. Míg Dean A Kocsiban vár Sam-re, hogy meghozza a rendelést (természetesen extra hagymával és pitével :)), baljós jelek sorozata kezdődik: a rádióadás meg-megszakad és az előbb még jóízűen táplálkozó vendégek és a felszolgálók hirtelen eltűntek a fogadóból. Dean hiába rohan be, már csak elvágott torkú embereket és Sammy hűlt helyét találja. Na meg egy kis démoni jelenlétre utaló ként…

Sam reggel egy kihalt vadnyugati városkában ébred, ahol nincs térerő. Van viszont egy ismerős, akit kis híján leüt: a másik kiválasztott srác, Andy. Neki sincs lövése, hogy került ide, miért van itt és egyáltalán hol vannak, utolsó emléke pedig a negyedik spangli meg az erős kénszag. Jó kis utazás :) Mielőtt azonban jobban belemélyednének a mi folyik itt témába, sikolyt hallanak. Egy lelakatolt házban a kissé hisztérikus Ava-ra találnak, aki nem igazán vágja, hogy már 5 hónapja eltűnt, szerinte két napja, hogy találkozott a W. fiúkkal. Így persze azt sem tudja, hogy a vőlegényének elvágódott a torka, de Sam egyelőre megkíméli a részletektől.

Mikor Sam éppen belekezdene a kiválasztottakról szóló meséjébe, még két alak tűnik fel a városkában: Jake, a katonaruhás fekete srác és Lily, a szőke hajú liba. A srác Afganisztánból, a csaj meg San Diego-ból került ide, de ők sem tudják, mi úton-módon. Na hát akkor most jöhet Sam meséje a közös pontokról: mindannyian 23 évesek, és különleges képességekkel rendelkeznek, ami kb. egy éve kezdődött náluk: Sam-nek és Ava-nak látomásai vannak a jövőről, Andy meg gondolatokat rak mások fejébe, sőt, tovább fejlesztette magát és már képeket is tud közvetíteni mások agyába. És mi van a két újonccal? Lily megszívta, ő ugyanis ha hozzáér valakihez, annak megáll a szíve, ez elég szopó képesség. Nem csoda, hogy totál kész van a csodaerejétől, és kissé ingerlékeny, így Jake-ről egyelőre nem tudunk meg semmit. Sam ráadásul még tovább fokozza a helyzetet, mikor bejelenti, hogy egy démon hozta ide őket…

Eközben Dean riasztotta Bobby-t, aki nem tud semmi bíztatót mondani, az utóbbi hónapban ugyanis semmiféle démoni tevékenységet nem jelentettek sehonnan, így nem nagyon tudják, merre induljanak Sam keresésére. Szerencsére focistahajú Ash-re mindig lehet számítani, most is tud valamit, nem pont Sam-ről, de valami őrületesen nagy dologról, ami biztos, hogy elvezet majd hozzá is – de telefonon nem hajlandó elmondani, miről van szó, így Dean és Bobby a fogadóba indulnak.

A szellemvárosban tovább folyik a vita Sam felvetéseiről, miszerint a kiválasztott gyerekek katonák lennének és egy eljövendő démon-háborúban fognak harcolni, mely elhozza az apokalipszist a világra. Klassz kilátások. Persze nagyjából egyikük sem hiszi el ezt a badarságot Sam-en kívül, de még azt sem, hogy démonok egyáltalán léteznek. Jake-nek ez az egész handabanda olyannyira sok, hogy fogja magát és otthagyja a többieket.

Ahogy egyedül bandukol a szellemvárosban, egy kislányt pillant meg az egyik ház ablakában. Jake utána megy, de a házban már nem látja a kislányt, csak a sírását hallja. Aztán a mögötte lévő tábla, ami eddig üres volt, hirtelen egy láthatatlan kéz által teleíródik „Nem fogok megölni senkit” felirattal és a kislány is újra feltűnik. Csak most már nem is olyan kislányos, sokkal inkább démoni: hosszú karmokat növeszt, gonosz feje lesz és Jake-re támad. Szerencsére a többiek utána jöttek és Sam elkergeti a lányt lényt mielőtt kárt tenne valakiben. De legalább a démon látványos, fekete füst formájában való távozásának köszönhetően most már talán kezdenek hinni a többiek is a démon-ügyben.

Mivel Sam, mint tudjuk, egy kétlábon járó szellemtörténelmi lexikon, a város tölgyfával mintázott harangjából végre rájön, hol vannak: a dél-dakotai Cold Oak-ban, egy elátkozott faluban, ahonnan már minden lakó jó rég elmenekült. Lily-nek ez nem tetszik, és különben sem érez sorsközösséget a többiekkel, ezért úgy dönt, elhúz innen. De Sam-nek a bambinézésével most még sikerül meggyőznie és együtt tartania a társaságot. A fiatalok elindulnak hát vasat, ezüstöt, sót keresni, hogy felfegyverezzék magukat a démonok ellen. Lily azonban lemarad és inkább egymaga nekivág a hatalmas erdőnek, hátha hazajut. Persze sejthető, hogy ennek nem lesz jó vége.

Közben Dean és Bobby megérkezik a fogadóhoz, ahol döbbenetes látvány fogadja őket: a fogadó nincs többé, porig égett, a romok között, csak elszenesedett embermaradványokat találnak. Nomen est omen, Ash-ből hamu lett (bocs), hüpp. De vajon kik voltak még itt?! Ellen? Jo?...

A szellemvárosban Andy talál két zsák sót, Ava nyavalyog, hogy éhes, Sam meg felfedezi Lily eltűnését, mire olyan elbaszott kemény hangon kezd ordítozni utána, hogy magunk is meglepődünk (in ingliss, ofkorsz). Ám hiába, ahogy kilépnek a házból, már csak Lily holttestét találják meg, mert valaki (vagy valami) a nyakánál fogva fellógatta a város közepén álló szélkerékre (vagymire). Persze jön a hiszti, hogy menjünk innen, de Sam és Jake már tudja, ez nem lesz ilyen könnyű, lám a démon Lily-t sem engedte el, harcolniuk kell, ha életben akarnak maradni.

Sam a nehéz helyzetben Dean-re vágyik, mire Andy-nek eszébe jut, hogy talán tud neki képeket küldeni a képességével, bár ilyen messziről még sose próbálta. Csak kell hozzá valami, amit Dean legalább megérintett. Szerencsére Sammy-nél van egy blokk, amit a bátyja firkantott alá (D. Hasselhoff néven, muhaha), így Andy rögtön tehet is egy próbát. És valami történik is, mert miközben Dean a leégett fogadónál dühöng, hogy most mitévők legyenek, hirtelen egy tökön rúgáshoz hasonlatos migrénrohamot kap és képeket lát: a tölgyfás harangot, meg Sam-et. Egyből levágják, hogy ez valami látomás lehetett, de sajnos Dean nem ért belőle egy kukkot sem. Bobby viszont a „valami nagy harang egy gravírozással” leírásból egyből megfejti a helyszínt. Még jó, hogy ő is lexikon.

Cold Oak-ban Jake és Sam valami kerékből próbál vasrudakat kitörni. Sam minden remény nélkül ütögeti a vasat, Jake viszont egy laza mozdulattal kitöri a helyéről. Ah, szóval neki nem pszichikai képessége van, hanem szuperereje. Saját bevallása szerint majd négyszáz kilóval nyom fekve, és az meg se kottyan neki. Na most jöhet egy rövid lelkizés: bár azzal hitegeti a többieket, Sam már nem biztos benne, hogy minden rendben lesz, és fél, hogy nem élik túl a közelgő eseményeket. Jake szerint viszont csak azt számít, hogy a többi nyavalygós elhiggye és ne pánikoljanak feleslegesen.

A fantasztikus négyes végül egy házba húzódik, ahol körbesózzák a nyílászárókat a biztonság kedvéért. Egy újabb lelkizős beszélgetés közben Sam úgy érzi, itt az ideje Ava-t felvilágosítania a vőlegénye haláláról. Tényleg már csak ez hiányzott a csajnak…

Na mindegy, Andy elaludt, Ava szomorkodik, Jake őrt áll, Sam őrt ül – és közben ragadnak le a szemei. És ekkor megjelenik a Sárgaszemű. De senki sem látja, csak Sam, tehát ez minden bizonnyal csak egy álom.

Álom vagy sem, Sárgaszem sétára hívja Sam-et. A démon szerint Sam-nek nem Dean, hanem maga miatt kéne aggódnia – na nem azért, mert most meg fogja őt ölni, sőt, inkább segíteni szeretne Sam-nek, mert ő neki drukkol. Mi? Miért? Mert ez egy verseny, és csak egy csodagyerek maradhat életben és juthat ki innen. Mert bár mind katonák, de a démonnak nem hadseregre van szüksége, csak egy Katonára. A leendő vezérre, már meglévő (avagy készülőben lévő) seregéhez. Csodálkozik, hogy Sam nem jött rá eddig, mert hát valóban, ha mind csodakatonák, akkor vajon miért hullottak már eddig is úgy, mint a legyek (Max, Andy bátyja, Lily…)? Mert nem voltak elég erősek, márpedig Sárgaszem Sam generációjának legjobbját keresi. Ezek szerint vannak mások is, de azt hagyjuk.

Sam persze nem áll át ilyen könnyen a sötét oldalra, nem felejtette el a sok veszteséget, ami a démon miatt érte. Pedig Jessica épphogy Sam miatt halt meg Sárgaszem szerint, mert akadályozta a küldetésében (Sam feleségül vette volna, és letért volna a pályáról). Na de mi van Anyuval? Az pedig csak balszerencse volt! Rossz helyen volt rossz időben. Mert az egész nem róla szólt, hanem egyedül Sam-ről – aki viszont egy kukkot sem ért az egészből, ezért a démon elviszi megmutatni, mi is történt akkor este valójában.

Sam a gyerekszobájában találja magát, ő maga a bölcsőben fekszik, felette egy sötét alak áll. Anyu ekkor kómás fejjel bejön, de azt hiszi, a férjét látja a szobában, így sarkon is fordul. A sötét alak ekkor megvágja a csuklóját, kiserkenő vérét pedig bébi-Sam szájára csöpögteti. Szóval Sam-ben démon vér csörgedezik… és ekkor történt a baj. Anya valószínűleg ahogy kicsit magához tért, felfogta, hogy az előbb nem is férjét látta, így visszarohan a szobába. Az alak ugyan megfordul, de csak a sárga szeme világít, Anya mégis döbbenten felismeri a szemben állót. Tehát ismerte a démont?! A többit már tudjuk, a démon sem kínozza tovább, Sam hirtelen magához tér az álomból.

A két másik srác rázta fel azzal, hogy Ava eltűnt. Jake és Sam a keresésére indulnak a faluban. De várjunk csak, Ava épp erre várt, előbújik egy ház mögül és visszatér a szobába Andy-hez. Észrevétlenül megszakítja a sózást az ablaknál és erősen koncentrálni kezd, mire egy fekete füstoszlop szivárog be az ablakrésen. A megidézett démon kislány Andy-re veti magát és szétmarcangolja. Ava először gonoszan vigyorog, majd sikoltozni kezd. Sam visszarohan, de miután észreveszi a só-kör megszakítását, gyanakodni kezd a krokodilkönnyeket hullató Ava-ra. Gyanús az öt hónap, amivel nem tud elszámolni, meg az ismeretlen eredetű fejfájás, ami mindig éppen akkor tör rá, mielőtt valaki meghal.

Felesleges tovább játszania, ezért színt vall Sam-nek: régóta itt van, és nem is egyedül. Több hasonló kiválasztott is érkezett ide, de mindegyikkel végzett, a végén már élvezte is a dolgot. Új dolgokat tanult a jövőbe látás mellett, például démonok irányítását. Már idézné is újra a gonoszt, hogy végezzen Sam-mel, ám ekkor befut Jake és kegyetlen hidegvérrel eltöri a lány nyakát. Mindeközben már Dean és Bobby is közeleg, ám egy kidőlt fa útjukat állja, ezért gyalog kell megtenniük az út végét.

Sam úgy véli, most már el fognak tudni menni erről a helyről, hiszen a kislány szellemet Ava idézte meg, és mivel ő most már halott, senki nem állhatja útjukat. Ám ekkor Jake is kimutatja a foga fehérjét: már ő is tudja, hogy csak egyikük maradhat életben, Sárgaszem őt is meglátogatta ugyanis álmában. Ha nem a szabályok szerint játszanak, akkor mindketten meghalnak, ezért aztán felajánlja Sam-nek, hogy megöli és ha kijut innen, levadássza a démont (hahaha, nyilván neki menne).

Sam persze nem adja ilyen könnyen, először próbálja meggyőzni szépszóval Jake-t, hogy menjenek együtt, még a kését is leteszi jószándéka jeléül. Jake is leteszi a vasrudat, de ne feledjük, hogy ő szupererővel rendelkezik, nem kell neki segédeszköz. El is kezdi irgalmatlanul ütni Sam-et, aki viszont üres óráiban nindzsa tanfolyamra járhatott, mert pár pofon után sikerül kiütnie a boxbajnokot. De sajnos túl jó fiú ő ahhoz, hogy végleg leszámoljon vele és szétloccsantsa a fejét…

A küzdelem végére befut Dean és Bobby is, de mielőtt örülhetnének a viszontlátásnak, Jake erejét összeszedve feltápászkodik és HÁTBASZÚRJA SAM-ET!! Bobby üldözőbe veszi Jake-et, Dean meg ordítva Sam-hez rohan, de már minden hiába. Sam összeesik és Dean minden próbálkozása ellenére úgy tűnik, elszáll belőle az élet… Dean pedig megint sírhat. SAAAAAAAAAAM!

Címkék: odaát
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Annácska5 2008.03.24. 23:10:17

Hihetetlen volt ez a rész... Imádtam a kis vezér Samet, és Dean... Szóval sikerült visszadnod a rész komor hangulatát, és mégis humoros volt :)
süti beállítások módosítása