Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szívek szállodája - 1x11-1x15

2008. március 18. 12:44 - candyperfumegirl

A Gilmore lányoknál teljes bezsongás van napirenden, love is in the air, és ez az alaphangulat a szokásos több liter kávéval kiegészítve az átlagosnál is nagyobb hiperaktivitást eredményez. Így indul a 11. rész (Paris Is Burning), melynek kezdetén Luke sikeresen lebeszéli a lányokat egy újabb kisállat beszerzéséről, az eddigieket ugyanis rejtélyesnek nem mondható módon mindet kiiktatták az életükből. Lorelai-nak szerencsére nem kell kisállat unaloműzésnek, van ugyanis pasija, aki nem csak okos és szép, de még főzni is tud, amit épp most bizonyított be, mi lehet a trükk benne? Máris kiderül, ugyanis az irodalomról folytatott eszmecsere okán Max nem mást tukmál Lorelai-ra, mint az Eltűnt idő nyomábant, amit ő rendkívül romantikus gesztusnak tart, de jobban belegondolva, lehet hogy mégis inkább büntetés. (ne is törődjetek velem, Max jófej és irodalomtanár, én meg rosszmájú)

És hogy értelmet nyerjen a cím is, máris kiderül, hogy a héten a suliban az aktuális pletykatéma Paris szüleinek zajos válása. Ezzel van tele a világsajtó, és minden diák ezt dumálja ki az órák közti szünetekben, vérbeli elitiskolás módon, tapintatot hírből sem ismerve. Ez a körülmény pedig nem teszi Parist türelmesebbé és emberbarátabbá, fogalmazzunk így. Ráadásul közeledik a chiltonos nyílt nap, ami nagyszerű alkalmat szolgáltat majd az időzített bombaként ketyegő Parisnek, hogy zajos detonációval a levegőbe repítsen mindent és mindenkit 200 méteres körzetben.

A nevezetes nyílt napon Lorelai-nak is illene tiszteletét tennie, amire Emily elég konkrétan céloz is a Péntek Esti Vacsorán. Lorelai inkább csak nyel, mert úgy érzi, szülőanyja nem értékelné a „nem mehetek, mert szexelek az irodalomtanárral”- kifogást. Így hát vasárnapi mosolyát magára erőltetve fog majd bólogatni, mialatt Max előadja, milyen sokat tanulnak az angol irodalomról a gyerekek, és erősen próbálja majd nem vetkőztetni szemével a tanerőt. A Lorelai-Max kapcsolatnak van még egy vicces aspektusa: amikor este Max jön Lorelai-ért, Rorynak kell szóval tartania a tanár urat, amíg anyja tollászkodik, kellemetlenül felcserélve így az anya-lánya szerepeket. Pár perces kínos hallgatás, random beszédtémák erőtlen meglebegtetése, és számtalan „igen, valóban” után megegyenek abban, hogy egyformán cikinek tartják a helyzetet, de ha már ez van, próbálnak majd lazán hozzáállni a dologhoz. Lorelai ki is szúrja, hogy határozott enyhülés van Rory-Max fronton, amitől kimondottan bepánikol, csak ő érti, hogy miért, de úgy érzi, ideje lenne dobbantani, mielőtt kicsi lánya még jobban megszereti az „új apucit”.

Ilyen hangulatban indul a nyílt nap. Sok jóra ezek után nem lehet számítani, és ennek megfelelően az események hamar világkatasztrófába is fordulnak. Az első olyan alkalommal, amikor Lorelai-nak sikerül Max-szel kettesben maradnia, megpróbál szakítani vele, de olyan gyatrán, hogy azt Max egy pillanatig sem veszi komolyan. Meg is próbálkozik egy csókkal, ami bejön, sőt elég hamar korhatáros műsorba megy át, de szép is ez, vagyis csak lenne, ha: mindez nem az iskolai nyílt napon esne meg, egy tanteremben, és Paris Geller szeme láttára. Na, most érdemes fedezéket keresni. Paris okos lány, egy pillanat alatt átlátja a helyzetet. Ha azt akarja, hogy nagypofájú osztálytársai leakadjanak az ő szüleinek a válásáról, csak egy szaftosabb koncot kell eléjük dobni, erre a célra pedig az irodalomtanár és az általa legkevésbé kedvelt osztálytárs anyjának nyelvbirkózása tökéletesen meg is felel. Egy perc múlva már az egész iskola erről beszél, és a hír villámsebességgel eljut Emilyhez is, na ez nem lesz szép.

Ezek után ahogy az várható volt, hadiállapot Emily-Lorelai fronton, sőt, Rory-Lorelai fronton is, és jelenleg Paris és Rory sem rajong túlzottan egymásért, bár ez utóbbiban mi az új? Azért Rory csak kiszedi az ellenségből, hogy azért csinálta az egészet, hogy a saját szennyeséről elterelje a figyelmet, ezért teregette ki másét, és szinte hihetetlen, de ebben a helyzetben már-már megcsillan egy barátkozásra távolról emlékeztető szikrázás köztük. Azért egyik lány sem esik ki a karakteréből, de Paris megígéri, hogy ha egyszer a távoli jövőben beszélgethetnékje lesz, Roryhoz fordul, aki eben az esetben kinyitja majd a fülét. Jó jel.

Max és Lorelai kapcsolatának viszont egész biztos, hogy nem tesz jót sem a botrány, sem a felfüggesztés, ami jelenleg a tanárbácsi feje fölött lebeg. Így megegyeznek, hogy szünetet tartanak, de ez már Rossnak és Rachelnek sem jelentett sok jót, így gyakorlatilag elkönyvelhetjük a dolgot szakításnak. Egyelőre.

Már fronton viszont kedvező fejlemények vannak: Sookie és a zöldségszállítója, Jackson addig marták egymást a zöldségek méretének, állagának és minőségének okán, míg Sookie rádöbbent, hogy ő tulajdonképpen egészen élvezi ezt a marakodást, szívesen űzné szabadidejében is. Nagy levegőt vesz, és elhívja Jacksont randizni (magához képest egész ügyesen), aki erre egy gyors igent rebeg, majd iszkol, ahogy a lába bírja. Love is in the air itt is.

Kezdjük a következő epizódot (Double Date) mindjárt Jacksonnal és Sookie-val. Éppen két hét telt el az ominózus kezdeményezés óta, és mivel azóta egyikük sem hozta szóba, Sookie kissé pánikol, de Lorelai felbíztatja, hogy kérdezze meg újra. Jackson csak erre várt, és nem is lenne már semmi akadálya a randinak, ha nem pont most tudott volna beállítani Jackson balfék unokatesója, aki világbajnok a romantikagyilkolásban, maga mögé utasítva a focimeccseket, a böfögést és a volt barátnőket. Számomra érthetetlen módón az, hogy balfék unokatesó otthon marad, mialatt a leendő pár randizik, szóba sem jöhet, akkor viszont találni kell valami partnert ennek a szerencsétlennek is, hogy lefoglalja magát. Most kellene menekülnie minden épeszű nőnek Sookie környezetében, Lorelai viszont nem ússza meg, a legjobb barátnőség bizonyos kötelezettségekkel jár, tehát belemegy, hogy leköti a balfaszt, amíg Sookie és Jackson romantikázik. Na ez az a terv, ami az összes pontban megbukik majd egy pillanat alatt.

Eljön a nagy este, Sookie haja csavarókban, ő maga pedig olyan lázban, hogy nem ártana lecsillapítani, mielőtt a fiúk megérkeznek, különben kő kövön nem marad. Mire befut Jackson és Rune (Rune a bunkó unokatesó), Sookie egészen disztingválja magát, és kölcsönösen körbedicsérik egymást Jacksonnal, aranyosak. De hogy ne legyen ilyen szép és jó minden, máris bejátszik a Rune-faktor, csak hogy tudjuk, mire lehet számítani tőle az este folyamán. Rune kimondottan ki van akadva, hogy Jackson rásózta Lorelai-t, az óriásnőt, és egész este csak a hölgy –szerinte- ormótlan méretein puffog, és olyan fejjel méregeti Lorelai-t, mintha nála visszataszítóbb dolgot még az életben nem látott volna. Szerintem ezért Max és Luke együttes erővel választanák le Rune fejét a nyakáról, a létező legfájdalmasabb módon. Az este kész katasztrófaként indul. Most mindenki képzelje el a legrosszabb vakrandis élményét, szorozza meg tizenhárommal, és akkor kb. megkapja Rune-t. És ez még csak egy összetevő a négyből! Éppenséggel Sookie sem járul sokban hozzá az este sikeréhez, csak Lorelai-jal dumál, mert Jacksonhoz szólni sem mer, így utóbbi érthetően kissé hanyagoltnak érzi magát. Lorelai látja, hogy itt azonnali közbeavatkozásra van szükség, az egész bandát áthelyezi a puccos francia étteremből Luke kávézójába, hátha ott oldottabb lesz a hangulat.

A helyszíncserének két előnye is van, az első az, hogy Rune ezen a ponton már végleg besokall és lelép, rejtély, hogy az ilyenek hogy maradtak életben felnőtt korukra. Na nem baj, mínusz egy zavaró tényező, a másik előnye a helynek pedig maga Luke, aki persze készségesen lefoglalja Lorelai-t, így a két randizó végre kettesben marad. (talán ezzel kellett volna kezdeni) A feszültség máris oldódik, és hamarosan jön a viháncolós, szemlesütős, finoman bókolós, félős érintéses fázis, vagyis minden a lehető legjobb úton halad, sőt még egy diszkrét Luke-Lorelai flört is belefér ráadásnak.

De ez az epizód igazából dupla dupla randi, ugyanis Rory és Dean is társul egy mozizásra Lane-hez és Dean haverjához, akiért Lane éppenséggel nagyon bezsongott. Koreai barátnőnk most viszont megtanulja, hogy a tiniszerelem elég csalóka tud lenni, mert aki felületes ismeretség alapján helyes és jófej, arról könnyen kiderülhet, hogy valójában akkora tuskó, hogy fát lehet vágni rajta. Ez esetben pont ez történik. Nyélbe ütik a duplarandit, aminek a végén Lane már fejvesztve menekülne a sráctól, aki pontosan 2 egész mondatot volt képes kinyögni az egész este folyamán, de azokat is bár ne tette volna. De még mielőtt lelépne, érkezik a Bibliában elhallgatott 8. csapás, vagyis Mrs. Kim, aki rövid úton véget vet az estének, szokásos halk, kedves modorában, és egész hazafelé vezető úton úgy üvölt kicsi lányával, hogy fellármázza egész Stars Hollowt.

A következő epizód (Concert Interruptus) azzal indul, hogy Lorelai egy elmegyenge pillanatában belement, hogy megszervezi a Stars Hollow-i vásárt, aminek eredményeképpen most a város összes fölösleges kacatja az ő házában tornyosul, és lassan átveszi az uralmat. Hordja hozzá mindenki az undorítóan giccses Anne Geddes posztereket, törött tányérokat, szebb napokat látott fellépőruhákat, és rojtos-flitteres-zebracsíkos ruhadarabokat a nyolcvanas évek legsötétebb bugyraiból. Közben a lányok nagy eseményre készülnek a felfordulás kellős közepén: este mennek New Yorkba, az újra összeállt Bangles koncertjére!

A zsibvásárra való készülődés közben hogy-hogynem előkerül egy név, ami Lorelai-nak valahogy új: Rachel. Kiderül, hogy Rachel Luke „nagyon komoly barátnője volt”. Lorelai szemei kistányér méretűre tágulnak. Ki ez a nő? Mi az, hogy ő erről mit sem tudott? Mikor? Hogy? Miért? És egyáltalán? A kellemetlen az, hogy Luke a közösbe bedobott cuccok közé Rachel egy-két régi ruhadarabját is bepakolta, amiből a mit sem sejtő Lorelai-nak sikerül kiguberálnia egy elég feltűnő darabot, ráadásul beszambázik benne a kávézóba. (Sőt, társít hozzá egy fertelmes színekben pompázó idétlen cowboykalapot is, de esküszöm, neki jól áll.) Luke azonban nagyon kiakad, na nem a nyolcvanas évek szellemének újramanifesztálódásán, hanem azon, hogy Lorelai Rachel felsőjét hordja. Itt az ideje, hogy valaki update-elje Lorelai-t a Luke-Rachel sztoriról.

A suliban is történnek említésre méltó események, mint mindig. Szépfiú Tristan váratlanul Parist kezdi fűzni, de olyan otrombán, hogy a vak is láthatja, hogy csak azért, hogy Rory figyelmét felkeltse. Igazán felfoghatná már, hogy ez veszett fejsze nyele, Paris viszont…nos neki semmi kifogása nem lenne az elkényeztetett, baromi átlátszóan nyomuló úrifiúk ellen. Egy nem túl nyerő humorú tanárnő ráadásul még megédesíti Paris és Rory napját egy övön aluli húzással: egy iskolai projectben azonos csapatba osztja be őket, plusz még a két nyafka plázamacskát, Louise-t és Madeline-t is, így kénytelenek lesznek együtt dolgozni. Érdekes módon agyatlan kirakatbabákkal könnyen megtalálja a közös hangot az ember lánya, ha a divatról vagy pasizásról kezd velük beszélgetni. Így a közös tanulás alatt Rory egész jól elvan a két butalibával, és azzal, hogy Paris feje szépen egyenletesen füstöl mellettük, jelenleg nem törődik senki. Lorelai a pillanatnyi csajos egyetértést látva elhamarkodott ötlettel áll elő: vigyék el őket is a Bangles koncertre, mert nem árthat, ha lesz pár ember a Chiltonban, aki Roryt nem akarja állandó jelleggel megnyúvasztani.

A lányok így csatlakoznak, nem csak a plázacicák, hanem még Paris is, Lorelai pedig olyat tesz, amire én sosem lennék képes és őszintén tisztelem ezért: átpasszolja nekik a remek helyre szóló jegyeket, hogy ő és Sookie a leghátsó sorból „élvezhessék” végig a koncertet. Hátha így a lányok összebarátkoznak. A terv addig egész jól is megy, amíg ki nem derül, hogy a jegyek nem csak a színpadhoz vannak baromi közel, hanem két kanos egyetemista sráchoz is, akiket a két liba már az intro alatt felszed. Sőt, képesek és lelépnek a srácokkal, otthagyják a király helyeiket, Roryt, Parist, meg a koncertet az Eternal Flame kellős közepén, amiért szerintem minimum nyilvános kivégzésben kéne részesíteni őket. Lorelai nem ugrik ki a bőréből, amikor a koncert után négy csaj helyett kettő várja, és hamar felkutatja a hiányzó kettőt is. Ez a két agysebész ott lazul az egyetemisták buliján, akiket kb. 5 perce ismernek, egy idegen lakásban, New Yorkban, ki tudja milyen kétes piákat iszogatva, valahogy megértem, hogy Lorelai nem dicséri meg őket érte. Sőt, úgy ahogy van, dögös bőrnaciban, vérvörös rúzzsal beront a házibulira, és úgy zavarja ki onnan a két ostobenkó ribancot, hogy csak úgy porzik, és bevállalva a népszerűtlen, kicsit sem menő szigorú anyuka hegyibeszédet, profi módon helyre teszi őket. Nem mintha eddig utáltam volna, de valahol ezen a ponton tudatosult bennem, hogy Lorelai Gilmore a legtökösebb nő, aki tévésorozatban valaha előfordult.

Paris pedig közli Roryval, hogy ez volt élete legszebb estéje, sőt még ők ketten is egész jól elbeszélgettek, és egyik sem akarta két mondat közt kinyírni a másikat. Rory végül is mégiscsak talált egy chiltonos barátot, ami az este célja volt, a butalibák pedig nem is baj, ha ezek után kilométerekre elkerülik.

Lorelai-ra vár még egy feladat: másnap a vásáron visszaszolgáltatja Luke-nak Rachel régi felsőjét, ha netán emlékezni akar arra a nőre, aki valaha összetörte a szívét. Ő maga már képben van a sztorival, mert Sookie két Bangles szám között felvilágosította, és azt sem mulasztott el megjegyezni, hogy Lorelai reagélása a történetre kísértetiesen emlékezetet a féltékenységre.

A következő részben (That Damn Donna Reed) Dean újabb Gilmore-beavatási szertartáson esik át: miután elkövette azt a végzetes hibát, hogy salátát hozott a vacsorához (szentségtörés), illene a Donna Reed Show-t kiröhögnie, de képes megjegyezni, hogy szerinte nem is rossz. Dean, neked véged. Kis magyarázat: a Donna Reed Show az ötvenes évek szirupos, rózsaszín amerikai családi idilljét prezentálta készséges htb feleséggel, rengeteg tupírral, tűsarkúval, és tökéletes vacsorával, ami mindig az asztalon várta a hazaérkező férjet. Szóval 100%-osan anti-Gilmore a dolog, okoz is némi összezörrenést Rory és Dean között, hogy Dean-nek tetszik. Rory viszont feltalálja magát, és éppen kapóra jön, hogy a szomszéd házra kell vigyáznia, így rendez Dean-nek egy Donna Reed témájú estét, hogy bebizonyítsa, ő a legjobb barátnő a világon (és hogy ezután Lorelai-nak évekig legyen mivel cikiznie őt). Némi előkészület után ott áll talpig new lookban, 50 alsószoknyával, gyöngysorral, narancssárga tűsarkokon Dean álmainak netovábbja, és még vacsorát is főzött neki, méghozzá ehetőt.

Közben Lorelai sem tétlenkedik, ráveszi Luke-ot, hogy fessék ki a kávézót, amiben ő szívesen segít, legalább lesz min levezetnie a hiperaktivitását. El is töltenek egy kellemes estét sörrel és színmintákkal, és néhány „majdnem” –pillanattal. Kerülgetik nagyon az elkerülhetetlent, de egyelőre csak szolid távolságból. Lorelai vigyorogva megy haza, és ez nem az a vigyor, amit alkohol okoz, ez a semmivel sem összetéveszthető „baromi jól éreztem magam egy pasival” –mosoly. Amit sajnos gyorsan felvált a pánik, amikor felfedezi, hogy Rory csirkéje (amit iskolai kísérlet okán vitt haza) kitört a ketrecéből és elszabadult. Csirke a lakásban szabadon! Ide sürgős segítség kell, egy telefonba beleüvöltött „Luuuuuuke!” után jön is a segítség. Pár órával és jópár törött bútorral később a csirke újra rács mögött, Luke és Dean pedig az utcán néz farkasszemet, amikor pont egyszerre viszik ki a szemetet. Kölcsönösen azt próbálják találgatni, hogy vajon a másik estéje hogy alakulhatott a másik Lorelai-jal.

Sookie-nak persze erről az esetről is megvan a véleménye, amikor Lorelai elmeséli neki, alig hiszi el, hogy az „elveszett egy csirke a lakásban” nem kód volt a „gyere át rögtön és tépd le rólam a ruhát”-ra. Lorelai ezen kicsit fennakad, de amikor Luke-kal beszerzik a festékeket, már teljes a harmónia. Vagyis teljes lenne, ha ebben a pillanatban nem száguldana át a városon egy motor. A motoron pedig nem más ül, mint Christopher, Rory apja. Életében először Stars Hollow-ban. Lorelai arcáról simán leolvasható az „óafrancba” kifejezés, mi pedig megismerjük Rory apját, aki fő ismertetőjegyét máris bemutatja: mindig a lehető legrosszabbkor bukkan fel.

A Christopher Returns című epizód nem árul zsákbamacskát, pontosan arról szó, amit a címe sejtet. Christopherről a következő dolgokat érdemes tudni: Rory nemzőapja, de ennél sokkal több köze nincs a lányához, évente kb. egyszer látja, Lorelai-jal is ugyanennyi a kapcsolata jelenleg, pedig annak idején felajánlotta neki, hogy elveszi. Most, 32 évesen egy hajszállal sem érettebb, mint 16 éves korában volt, mindenkit azzal kábít, hogy jól menő cége van Kaliforniában, pedig a francokat, még egy könyvet sem tud a lányának kifizetni. A felelősségről, elkötelezettségről halvány segédfogalma sincs, most mégis azt bírta kitalálni, hogy részt akar venni a lányok életében, ő se nagyon tudja, miért.

A város teljesen megzakkan, van, aki szerint Chris Brad Pitt, van, aki szerint Clooney hasonmása, de mindenki szerint állati jó fej, és mindenki nagyon izgatott. De annyira senki nem izgatott, mint Emily. Az anyakirálynő meg is hívja a lányok Péntek Esti Vacsijára, és hogy teljes legyen a szappanopera-hangulat, mindjárt Chris szüleit is meginvitálja. Chris apja rövid úton bebizonyítja, hogy mekkora méretes fasz (még Emily szerint is az, és ez jelent valamit), a szülői házban sértegeti Lorelai-t, amiért Richard nemes egyszerűséggel kihajítja még a koktél előtt. Lorelai és Chris pedig visszamennek az időben, és Lorelai régi szobájának erkélyén –ott ahol Rory fogant, milyen stílusos- felelevenítik a régi szégyenletes időket egy gyors menettel. Ráadásul mindezt úgy, hogy közben Luke Lorelai-ra vár, aki azt ígérte neki, hogy a szülői vacsora után elmegy hozzá festeni…

Mindez másnap reggel tudatosul Lorelai-ban, és hirtelen tisztán látja maga körül azt a káoszt, amit Christopher visszatérése okozott, és ajtót mutat neki. Csakhogy Chris úgy tűnik nagyon belejött, kb. 5 percre apának és családfőnek érezte magát, úgyhogy akkor már meg is kéri Lorelai kezét, aki ezért egyenesen lehülyézi. Lorelai úgy van vele, hogy olyan embert nem lehet komolyan venni, aki az Offspringért rajong, és be kell látni, ebben van valami. Chris balra el, Lorelai számára pedig nem kérdés, hogy számára mi a következő kötelező program. Luke kávézója a nap végére ki is van festve, Lorelai egy lendülettel megcsinálta az egészet egyedül. Luke persze nem bír rá haragudni ezek után, és így már sokkal jobb hangulatban zárul az epizód, a világ rendje helyreállt.

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evicska 2008.03.18. 14:11:40

köszi szépen candy, mindig jó olvasni az általad írt tartalmakat, pedig azt hiszem nincs olyan része a sorozatnak, amit kb. ötször ne láttam volna
csak így tovább!!!

candyperfumegirl 2008.03.18. 14:18:22

evicska: ezzel én is így vagyok, a GG-nek rengeteg olyan része van, amit nem lehet megunni, akárhányszor nézed is meg. Ráadásul nekem a 2 kedvenc első évados epizódom pont ebben az ötösben van, a Concert Interruptus és a Donna Reed, ezek valami elképesztően jók. (simán meg tudnám nézni őket most rögtön megint :)

Savafan 2008.03.18. 18:43:35

ez megint igen jó hogyvolt volt.
a bangles-es rész nekem is tetszett és ráadásul a zenekart még szeretm is! anno nagyon meglepődtem és megörültem, hogy feltűntek a sorozatban.
nekem, rockzenét szeretőnek az ilyen momentumok miatt is bejön nagyon a sorozat!

az eltitkolt 8-ik csapás pedig király volt:))) van benne valami.

teddike · http://teddike.blog.hu 2008.03.18. 19:04:57

köszi candy, még mindig csak azt tudom mondani, hogy jó "emlékezni" ezekre a részekre. ha lesz egy kis időm biztos előveszem az első évadot ismét.

nagyon jó "hogyvolt"! csak így tovább ;)

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.03.18. 19:54:51

Kiváncsi vagyok, honnan pattannak ki ilyen ötletek, hogy pl. 'Concert Interruptus'?!

halalosiram 2008.03.21. 20:14:33

Hello, jó írás, imádom a sorozatot, de Cristopher kedvenc együttese nem az "enszing" (bocs, hogy nem tudom leírni, de nem vagyok rockrajongó...)? Legalábbis a magyar szinkronban ez van, most néztem a 15. részt.

halalosiram 2008.03.21. 20:59:31

Ja, és még valami: a 10-11. rész környékén tűnt fel először a bácsi, aki énekel a mikrofonjába és gitározik!:D És Michel a legjobb!

candyperfumegirl 2008.03.22. 21:34:01

Hát igen. Nem akartam eddig megemlíteni, de az első évad fordítása helyenként nagyon gyenge, és akkor még finoman fogalmaztam. Az Offspringet N-Syncre váltani elég durva, mert azon túl, hogy Lorelai mindkettőt kiröhögné finoman szólva nem ugyanaz a kategória, meg hát Christopher és az N-Sync?! Ugyanmár. Szóval persze, hogy Offspring van az eredetiben. (ami a fordítónak úgy tűnik, nem mondott semmit, és kicserélte)
süti beállítások módosítása