Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Shark 1x12 - Wayne világa

2008. február 21. 12:13 - mg_b

Egy úrvezető csapzott-megvert asszonyt talál az úton, aki úgy fest, mintha most szökött volna egy munkatáborból. A rendőrök Starkot és Isaacot riasztják, be is futnak a kórházba azonnal: három hónap alatt öt nő tűnt el, hátha ez az egyik. De nem, ő a hatodik. Azt a kutyafáját! Ráadásul belehal a sebeibe, legalábbis ezt jelenti be másnap a polgármester, de ez csak porhintés, hogy megvédjék a csajt az elkövetőtől. Még bekommandózná magát a kórházba, hogy elvágja a torkát!

Raina és Madeleine kihallgatják a csajt, Janet Butlert, akinek a sztorija kicsit olyan, mint valami Dexter-crossover: fekszik az asztalon, mindenhol kések, itt-ott véres az arca, épp csak lekötözve nincsen. Ezért sikerült meglépnie is, jól hókon vágta a rabtartóját valami kemény csővel. Hanem futni több ereje volt, mint most vallani erről, kérdi is, ugye nem kell majd tanúskodnia? Raina megnyugtatja egy kegyes hazugsággal, reméljük, hogy nem – és ebből lesz a galiba.

A rendőrség betör a megnevezett házba, és letartóztatnak egy kvázi-hippit, Wayne Callisont, aki már első szavával belopja magát Stark szívébe: felismeri és dicséri, éveken át követtem a karrierjét, miszter! Stark egy pillanatra zavarba jön, aztán rátér a folyó ügyre. Még azt is elárulja, hogy egy igazi pszichopatával van dolguk, ismeri ezt a típust, Wayne?Hogyne ismerném, Sebastian. Hogyne ismerném.

A házkutatás viszont nem hoz eredményt, Stark pedig azt már hiába próbálja elérni, hogy kutathassanak Tommynál, Wayne öccsénél is, aki épp most csinált magának egy új verandát, még friss a járólapozás. Ki tudja, mi hever alatta… De mindig van más megoldás, és előcitálnak egy törvényt – az ásványi kincsekről –, hogy bár a ház Tommyé, a föld mélye, ami fölé épült, a kormányé, szóval az utcáról indulva fúrnak egy alagutat, és találnak is néhány női hullát. Az öcsikét letartóztatják, Wayne-t viszont keresni kell, mert korábban elengedték, Isaac meg elvesztette a nyomát. Stark szidja is keményen, azóta már a fél országon is túl lehet, te marha.

De nem ment olyan messze, hanem STARK HÁZÁBAN VAN! Bájolog Julie-val, a kiscsaj nem sejt semmit – és nem rontják el a jelenetet azzal, hogy Wayne megpróbálja túszul ejteni vagy valami, amikor betoppan Stark. A sorozat talán első igazán feszültséggel teli jelenete a következő szóváltás, majd Stark hívására betoppannak a rendőrök, és letartóztatják a fickót. Wayne viszont csak mosolyog, és érződik, száz százalékig biztos magában: őt ugyan el nem tudja majd ítéltetni.
Ha tényleg nem tudná, lehetne még egy-két veszett jó részt építeni a figura köré, úgyhogy én máris Wayne-nek szurkolok ezerrel.

És jön a következő remek húzás, Wayne azt kéri a bírónőtől, hadd láthassa el a saját maga védelmét. Ehhez joga van, Stark pedig már érzi is a veszélyt, hiszen Wayne okos (184-es IQ!), manipulatív és gátlástalan, egyszóval épp olyan, mint ő, csakhogy mivel Wayne lesz a védekező pozíciójában, az esküdtszék szemében jófiúnak tűnik majd. Gyorsan keresni kell hát valamit, ami ezt kiegyensúlyozza: az öccse jó is lesz, őt gyerekkorukban éveken át kínozta és fenyegette, hogyha hajlandó vallani erről, megnyerhetik az ügyet. Na igen, csakhogy Jessica hozza az infót, hogy Wayne tíz évre visszamenőleg minden hivatalos és személyes adatot összegyűjtött Starkról, ismeri az ügyeit és a módszereit… végre egy méltó ellenfél, nem igaz?

Olyannyira így van, hogy Wayne egy lépéssel eléri, hogy Janet Butler ne akarjon tanúskodni: egyszerűen csak felhívja, amihez minden joga megvan, hiszen saját maga védőjeként hozzáfér a tanúk listájához, Janet meg úgy berezel, hogy azonnal visszamond mindent. Hagyják őt békén, látni sem akarja a fickót, nemhogy felelgetni a kérdéseire a bíróságon, vazz! Stark erre berongyol a cellába, és letartóztattatja (!) Wayne-t egy tanú, azaz Janet megfenyegetéséért. Raina sem érti, hogy ezt most hogy, de Stark felhomályosítja: piszlicsáré ügy, de így lefoglalhatják a jegyzeteit meg a laptopját, amit önmaga védőjeként vesz igénybe, mint bizonyítékot. Ki tudja, tán még jók lesznek valamire.

Ugrunk a tárgyalóterembe, ahol épp Tommy tanúskodik. Stark felteszi a kérdést: kínozta-e a bátyja gyerekkorukban? Nem. Nem is fenyegette? Nem. Nem is gyilkolt állatokat a hátsó udvarban? Nem. Akkor erről végig hazudott korábban? Igen. Közben Wayne nézi, nagyon nézi az öccsét – pszichológiai hadviselés, így kell ezt! A kisöcs be is szarna félelmében, ha az igazat kellene vallania.

Aztán Wayne feláll, és feltesz egy-két ártatlan kérdést. Mondd csak, Tommy, kinek a háza alatt találták meg a hullákat? A tiéd alatt. Hm. És kit tartóztattak le azonnal? Téged. Nocsak. És emlékszel Lidia Franklinre? Aki tizenöt éves korában megvádolt téged, hogy megerőszakoltad? Semmi baj, Tommy. Mindenki hibázik.
A szemét geci nagyon ügyes, még Madeleine is lefagy, látszik az arcán, hogy e percben többre tartja Wayne-t, mint Starkot. Mármint szakmailag:

Aztán rögtön két fordulat jön: Janetet sikerül rávenni arra, hogy tanúskodjon, de amikor Wayne keresztkérdéseknek veti alá, összetörik – ezt látván Stark alkut ajánl, hisz egyre nehezebben nyerhető az ügy, Wayne viszont előbb Madeleine-t, aztán őt kezdi provokálni (Hogy van Julie?), mire nekiugrik, és megtépi az arcát. Kár, hogy nem a gigáját roppantotta össze, mielőtt a törvényszolgák különválasztják őket, lezárhatták volna az aktát. De így sincs baj: a beszélgetésről ugyanis hangfelvétel készült, Wayne-t pedig sikerül csapdába húzni úgy, hogy Stark elérje a hanganyag bemutatását a tárgyaláson. Nem tudom, milyen lett a magyar szinkron, de a faszi eredeti hangja vérfagyasztó, borítékolni lehet az esküdtszék ítéletét az ügyben.

Csakhogy ez nem ilyen egyszerű, újabb fordulat jön. Wayne kéri, hadd folytassa Janet faggatását, amihez joga van, hiszen Stark kérésére félbeszakították a tárgyalást, amikor Janet összeomlott. Csakhogy amikor Isaac és Raina elmennek Janetért, holtan találják, felkötve a zuhanycsapra. Öngyilkosság volt, de Wayne keze, illetve hangja ebben is benne van, közvetlenül az öngyilkossága előtt ugyanis telefonon beszélt a csajjal – nyilván ő hajszolta bele. Erről a beszélgetésről viszont nincs felvétel, hiszen nem rögzíthetik a védő és a tanúk beszélgetéseit! Továbbá: mivel Wayne nem tudta feltenni az összes keresztkérdését, a tanúvallomást MINDENESTÜL figyelmen kívül kell hagyni!!

És igen, IGEN IGEN! FELMENTIK! És most lehet félteni Madeleine-t, meg a kis Julie-t, meg a többieket, és vissza lehet még hozni ezt a fickót, hogy csesszék meg, végre sikerült írniuk egy jó részt, főleg a múltkori után!

És a záró jelenetben Stark Julie-val vacsorázik egy étteremben, és meglátja Wayne-t, és utána indul, hogy bezúzza a képét, de majdnem egy másik fazont csap meg, Wayne-t már nem látja. És nagyon ott van a záró kép, kár, hogy kicsiben nem elég jól látszik. De azért megpróbáljuk:

Címkék: shark
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizrolist 2008.02.21. 13:35:12

Hmm. Emlékeim szerint Isaac nem egyszerűen elvesztette Wayne nyomát, hanem az arc távoltartási végzést kért a nyomozó ellen, mert kiszúrta...

Kardics 2008.02.21. 14:08:41

Ez tényleg jól sikerült rész volt. Gondolom a szakállas okostojásnak még lesz szerepe. Igen aljas a fószer, de jó!

kla 2008.02.21. 14:52:00

Gondolom Jordan...ööö..Wayne még vissza fog térni. Amúgy tök jó úgy nézni ezt a sorozatot, hogy megnézem a végét (azt is csak a House miatt), a többit meg elolvasom.

Toymao 2008.02.21. 15:06:06

Billy Campbell rulez! Ajánlom őt, mint Jordan Colliert az amúgy nem túl fényes 4400-ben (ez a szerep eléggé hasonló ahhoz), meg mint kiábrándult exhippi, Carter Buckley az O.C.-ben, és még sorolhatnám. Nagy fazon a csávó, és Woods-szal isteniek voltak.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.02.21. 16:00:37

de szar ez az amcsi jogrendszer!!!!
ez a film bebizonyította.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.21. 16:51:36

a múltkori gagyi komandós akció, és az a rész után azt hiszem én nálam eljött a kasza ideje. ennyire még az amúgy beteg és abberált amerikai jogrendszer sem szar, hogy így kiengedjenek egy gyilkost. a valóságban szerintem ezer százalék, hogy elitélte volna az esküdtszék. hiszen hat hullát találtak könyörgom! engem ez idegesített. na mindegy. nálam cancel...

moni77777 2008.02.21. 22:02:58

Mi túlságosan szeretjük a Sharkot ahhoz, hogy két szar rész után feladjuk... Szerintem régebben voltak olyan nagyon jó részek, hogy tán még a House-nál is jobb volt... Mindegy, talán jövö héten.... És igen, Wayne az évadzáró részben vissza fog térni!!! Egyébként én sem értem az esküdtszéket, hogy azok után amit láttak hallottak, hogy a francba engedhették el???

megadeth1 2008.02.23. 19:29:34

Annyira röhejes volt Woods festett hajjal...a kezdő képsorban imitt-amott eredeti, máshol festett hajjal mutatták. Kicsit jobban is odafigyelhettek volna, mert a sztorira nem is emlékszem, csak arra, h de szarul néz ki a vén pojáca ( pedig amúgy rohadt jó színésznek tartom).
süti beállítások módosítása