Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 01x16 - Szemtől szembe

2007. december 28. 23:02 - kiricsiz

Ellentmondásos epizódot láttunk, több sebből vérző, néhol kifejezetten röhejes forgatókönyvvel, idegesítő bakikkal, súlyos önellentmondásokkal, és én mégis azt mondom, hogy az egyik legdurvább, legizgalmasabb, tulajdonképpen az egyik legjobban sikerült epizódja volt a sorozatnak. És ez nem kis részben köszönhető a színészeknek is. Például a Maleket alakító Balikó kapott ugye egy közhelyes szerepet, a geci főgonoszt, éppenhogy nem macskát simogat, mint a James Bond filmekben szokás. Ennek dacára ennyire sötét lelkű, rohadék, mocsodék és jól eljátszott főgonoszt keveset láttam. Maleken nem röhög az ember, mint általában az idétlenül megformált sátáni figurákon, hanem szívből gyűlöli. És tegyük hozzá, a forgatókönyv sokszor teljes mértékben a színészek ellen dolgozik. Nehogymár elhiggyem, hogy Malek a két emberével bármit megcsinálhat. Akkor ezzel az erővel nem tíz évente lenne móri mészárlás, hanem hetente. Bocs. Ennyit bevezetőként.

Hodály. Erika lefekteti a gyereket. Kriszta és Béka őrködés címén évődnek egymással. És ezzel bele is csöppentünk ennek a résznek a legdurvább baromságába: a totál amatőr módon viselkedő "testőrök" bénázásaiba.

Malekék támadásra készülnek. Megbeszélést tart az embereivel. A kórház megtámadása ugrik, mert túl sokan vigyázzák, úgyhogy a terv az, hogy elrabolják Erikáékat, így Bordás kénytelen lesz értük jönni. Most mondjuk a hülyeségeket, vagy később? Na csepegtessük. Ugye, az mekkora baromság már, hogy Kolonics mindössze két emberrel őrizteti Bordás családját, ami ugye a legfőbb lehetséges célpontja Maleknak. Jó, jó, Kolonics azt hiszi, hogy semmilyen módon nem derülhet ki a rejtekhely, de hát valószínűnek tartom, hogy az ilyen akciókban nem úgy döntenek, hogy mit hisznek, és mit nem.

Az meg a másik vicc, hogy Malek embere csak úgy "ellenőrzi az összes kijáratot", mármint a szupertitkos hodályét. Ez komoly? És azt is látja röntgenszemeivel kívülről, hogy odabent "két fegyveres őr van, amatőrök", és hogy épp lefekvéshez készülődnek.

Kriszta és Erika dumálgatnak, a Béka pedig elköveti az összes lehető hibát, amit forgatókönyvíró kitalálhat szerencsétlen szereplőknek. Béka ugyanis úgy őrzi Bordás családját, hogy benyom egy cédét és kurva hangosan bömbölteti, persze saját lakórészén, merthogy ott őrködik. Kriszta meg Erika közben arról beszélgetnek, hogy Erika miért vált el Bordástól. Közben Kriszta véletlenül előveszi a zsebéből Bordás mobilját, úgyhogy elkezdik baszkurálgatni, ez fontos dramaturgiai elem.

Malek nagyon gonosz és nagyon profi emberei persze csak úgy bemásznak a hangárba, mint a gyerekek cseresznyét lopni. Békát le is lövik, ahogy kell, golyóálló mellény az nuku. Kriszta közben a mobilbaszkurálás közben felhívta Bordást. Kicsöng. Kriszta észreveszi, hogy Békát lelőtték, beküldi Erikát a lakókocsiba, hogy vigyázzon a gyerekre. Krisztát is lelövik, merthogy ő is béna. De előtte mintha Kriszta kinyírta volna az egyik gengsztert. Vagy rosszul láttam?

Megérkezik Malek is, kábé úgy, mint a Sergio Leone westernekben a gonoszok, hosszú fekete kabátban. Ja, és az egész jelenetet végighallgatja élőben Bordás, hiszen közben felvette a mobilt. Erikát pont ekkor hívja Mike, Malek pesze instruálja Erikát, hogy mit mondjon, és mit ne. De azért Mike gyanút fog, ilyen egy rendes pasi. Kriszta pedig megpróbálja megdumálni Maleket, habár nem értem, mi értelme annak, amivel próbálkozik. Ilyesmiket mond, hogy Kolonics a maga embere, meg hogy ő (Kriszta) a titkosszolgálattól van és mindent tud az akcióról. Malek ebből legalább megtudja, hogy Kolonics a főnök. Aztán a gonoszok felpakolnak mindenkit és elhúznak.

Bordás pedig a kórházi szobájában kezd akciózni. Először is trükkösen leüti az őrt, aztán elkapja Altert is és ketten kisántikálnak a kórházból, és irány a hangár.

Mike odaér a hodályba, rá nemsokkal Kolonicsék is. Azt találgatják, honnan szivároghatott ki az információ. Aztán befut Bordás is ordítva. Malek kisvártatva felhívja Bordást, cserét ajánl, mint várható volt. Bordást cserébe Erikáékért és Krisztáért. Kolonics továbbra is azon agyal, honnan szivárgott ki az infó. Persze elég hamar elérkeznek Zsuzsa nevéhez. Két titkosszolga ki is megy a csajszihoz, de az már nincs otthon, szökésben van.

Malekék közben visszamentek az őrshőz, a mi kis őrsünkhöz, aminek nem tudom, mi értelme van, de nyilván a film szempontjából fontos, hogy szerepet kapjon az őrs, meg a kisrendőrök. Simán behatolnak az őrsre, a külső kamera elé Krisztát állítják, úgyhogy Pircsi gond nélkül beengedi őket. A Pircsivel ügyeletben lévő rendőrt egyből kinyírják. Pircsit csak orrbavágják a miheztartás végett. Az irodában szerencsétlen Móricz szunyókál, őt is leverik, mint geodéta a vállaskarót. De azért magához tér nemsokára. Közben a járőrben lévő Otyó és Johnny bejelentkeznek rádión. Malek megmondja Móricznak, hogy rendelje be őket is. Amíg megjönnek, Malek mindenkit bezár a fogdába. Aztán befutnak Johnnyék is, együtt a csapat a fogdában.

Malekék átrendezik az őrsöt, "paravánt" építenek. Bordás felhívja Maleket, ekkor tudja meg, hogy az őrsön vannak, szóval Bordásnak oda kell mennie. Malek azt is elárulja, hogy Zsuzsa volt az áruló. Akit egyébként pont ezekben a pillanatokban el is kapnak a rendőrök. Malek Krisztával is elbeszélget, méghozzá Kolonicsról akar tudni ezt-azt.

Kolonicsék közben körbevették az őrsöt, áll a szokásos bál, mint a múltkori túszejtéses sztorinál. Zsuzsából pedig ki kell húzni, hogy beszélt-e a lehallgatókról. Zsuzsa azt vallja, hogy nem dumált a lehallgatókról, ehhez képest Malekék megtalálják a poloskákat (lehet, hogy Krisztából húzta ki?) és pompás kis műsort is rendeznek a lehallgató készülékek másik végén hallgatózó Kolonicséknak, akik el is hiszik, hogy Malekék semmit nem tudnak a poloskákról. Megjön Vári Jóska is, a túsztárgyaló, de sok szerepe nincs, hiszen Malek nem akar tágyalni, neki Bordás kell és slussz.

Malek türelmetlenül hívja Bordást, aztán meg Koloniccsal akar beszélni. Itt van egy újabb titok, amiből vagy kiderül valami a következő részben, vagy nem. Mit csinált Kolonics a rendszerváltás előtt, és mi köze Malekhoz? Vári Jóska bemegy. Malek azt üzeni vele Bordásnak, hogy ha bejön, akkor elengedi a gyereket, öt percet ad.

Bordás bemegy, illetve bebiceg a két mankóval. Ebben az a vicces, hogy jól tudjuk, Bordást nem meglőtték, hanem tényleg lesérült, és az eredeti forgatókönyv szerint neki peckesen kellett volna besétálnia az oroszlán szájába. Stohl védelmében tegyük hozzá, hogy ha igazak a híresztelések, akkor nem azért sérült le, mert hülye volt, hanem anyaghiba miatt, genetikailag rossz valamelyik ina, vagy mije.

Na mindegy, ahogy Bordás megközelíti az őrsöt, Lackó kiszalad, ténylag kiengedték. Bordás átöleli, könnycsepp csordul a szeméből aztán bebiceg az őrsre, bezárul mögötte az ajtó, minekünk meg három rohadt napot kell még várni, hogy megtudjuk, mi lesz.

Címkék: tűzvonalban
48 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akyyy 2007.12.29. 08:03:55

Az azért nagyon szar, hogy a 2. évad egyből az első után lesz, úgy mintha ez is kisváros lenne...

Ahelyett, hogy leadnak 17 részt, és várnánk rá egy évet. Vagy kevesebbet, mert ugye 2. évad 22. rész lesz, több pénzel, meg mindennel, amit megér.

jerk_off 2007.12.29. 09:40:05

"De azért Mike gyanút fog, ilyen egy rendes pasi."
na ja, mert az Erika vmi gyíkról hadovál, a Májk meg tudja, hogy az inkább Béka volna :)

DobayAdam · http://www.dobayadam.hu 2007.12.29. 09:49:17

Én azt nem értem, hogy ha ennyi hiba van benne meg rossz forgatókönyv meg rossz dialóg, akkor miért nézi annyi ember? A színészek miatt? Azért mert végre van magyar sorozat?

Józan paraszt (törölt) 2007.12.29. 09:57:50

Azt nem látom leírva, hogy Stohlnak a kórházban még fel volt repedve a szemöldöke, de mire a búvóhelyre ért már akkurátusan elhelyezett kis ragtapasz ékítette.

Nem túl életszerű, hogy a legnagyobb őrület közepén erre is volt gondja...

superben 2007.12.29. 10:04:14

A sok-sok hiba ellenére engem rendesen odaszögezett a tv elé. Azon mondjuk nagyot röhögtem mikor Bordás a végén azt mondja Lackónak, hogy "Menj szépen Mike bácsival." és megjelenik Mike talpig vértben, maszkban meg fegyverrel. Én a gyerek helyében lehet, hogy beszartam volna.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.12.29. 10:37:40

"Két titkosszolga ki is megy a csajszihoz," Az egyik nem Malek csaja volt???

tanár úr 2007.12.29. 11:45:41

Mese mese...Végre magyar sorozat és jók a szinészek...igaz Stolnak két arcmimikája van (amiket a vetélkedőkben is használ).Egyik az összeszorított száj....a másik aelőre kicsit csücsörített....de jó:)

p3d3str1an 2007.12.29. 12:44:25

vadász2: az nem ugyanaz a "színész"nő. Ez a kékfényescsaj valamelyik korai részből.

Dark Wolf 2007.12.29. 15:38:12

Szép kis ellentmondásos véleménnyel kezdted az írást, de van benne valami.

Az meg tényleg gáz, hogy egyből jön a 2. évad, legalább 1-2 hét szünetet beiktathattak volna, ha már ennyire nem bírnak magukkal.
Az egy távoli álom, h az amerikai tévés évadhoz hasonlóan legyenek vetítve a műsoraink.

kiricsiz 2007.12.29. 16:30:51

Dark Wolf 2007.12.29. 15:38:12

nem bírtam magamban tartani :)

Renáta_ 2007.12.29. 18:47:53

Én viszont örülök, hogy azonnal jön a 2. évad.

És köszönet az összefoglalókért, szeretem őket :) (mondjuk most kicsit hiányoznak a képek, de sebaj)

2007.12.29. 21:16:43

Kitartok abbéli dohogásom mellett, hogy nem, csak, hogy az őrsre mentek Malekék (csak remélni tudom, hogy lesz neki oka, amit megtudunk vasárnap), de tök feleslegesen volt szolgálatban az őrs maradék legénysége.
Egyrészt három ember járőrözött (lehet, én vagyok elmaradva, de én kettes járőröket szoktam látni), aztán az őrsön is tök feleslegesen volt Móricz (hacsak, azért nem, hogy Malek jól szájon kaphassa, ami, valljuk meg, kijárt neki)
Ja, és természetesen, mikor Malekék az őrshöz érkeznek, egyetlen járókelő, álmatlan öregasszony, késői autós nem tévedt arra, így a rosszfiú simán lóbálhatta a géppisztolyát az utcán...

És, igen, nagyon szemet szúrt Bordás homlokának hirtelen leragtapaszozása, meg a gyerek a fullra beöltözött "Mike bácsihoz" küldése...

Az meg irtó nagy közhely volt (a butaság mellett), hogy Béka, a kopaszfejű izomgyerek KOMOLYZENÉT hallgat, sőt, vezényel.
Amit én nem értek ebbe az egész titkos hely őrzésben, hogy nem elég, hogy kettő ember (+ Kriszta) őrzi a helyet, de még, ugye forró drót sincs sehová, hanem, ha baj van, a normál rendőröket kell hívniuk! (Mike mondta Krisztának az előző részben) Azaz, se egy elrejtett, titkos pánikgomb, se készenlétben álló kommandósok??? Na, ne...
És, persze, Béka, a profi kommandós sem Zsuzsát nem vette észre a múltkor a csarnok közelében, sem most Malek emberét.
Azaz, egyáltalán nem védték a csarnokot, mert valami kis esélyük csak akkor lett volna, ha már az ahhoz közeledő embereket kiszúrják, és nem várják meg, míg a lakókocsi ajtaján kopogtatnak Malekék, nem?

De, a profi Mike is (aki nyilván megoldja majd az utolsó részben a feladatot, hogy Bordást megkülönböztesse a rossz fiúktól), vidáman kurjongatva érkezik meg a csarnokba, miközben nem tudja, hogy a rosszfiúk Erikáékkal távoztak-e már, vagy csak egy mozdony mögé rejtőzve várják, hogy jöjjön valaki, és rálőhessenek...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 04:26:54

az ilyen ragtapaszos malőrt, százszámra találhatunk, bármely amerikai profi sorozatban is. pl. egyszer teli pohár az asztalon, utána félig, aztán megint tele stb... ezen kár rugózni!
a történet következetlenségei már sokkal bosszantóbb, ha nem lenne a jó szinészi játék, és a néha nagyon jó dialogok, már kaszáltam volna. de igy mardok addickt:))
amúgy nekem nem jött le, hogy mit is akartak a lehalgató előtt eljátszott jelenettel malekék. mit akartak elhitetni a kintiekkel?? valaki érti??

csalint 2007.12.30. 11:37:16

hát sztem valami olyasmi, hogy őket már a saját életük sem érdekli (főleg ugye Malek halálos beteg, szóval nem számít neki az a pár hónap) és a halálig fognak "küzdeni" Attiláért. Tehát nem futamodnak meg.

más1: Aki készíti az m1 prómóját, annak egy golyót a fejébe! (persze csak gumit, nem vok híve az ilyennek)

más2: Az azért milyen már hogy Malekot a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója játsza, Kolonicsot meg a budapesti Nemzeti Színház Igazgatója? :) Itt színészek vannak kéremszépen. Kövi évad Ultimate gonosza biztos Alföldi Robi lesz :D

Erzo 2007.12.30. 14:28:55

Én azt olvastam valahol, hogy László Zsolt lesz...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.12.30. 14:54:01

"Az meg irtó nagy közhely volt (a butaság mellett), hogy Béka, a kopaszfejű izomgyerek KOMOLYZENÉT hallgat, sőt, vezényel."

Szerintem ez csk azért kellett bele, hogy szép legyen a lövöldözős jelenet zenei aláfestéssel! És tényleg nagyon kellemes volt...

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.12.30. 15:02:29

Mondjuk, hogy egy kommandós szolgálatban, járőrözés közben zenét hallgat, az is életszerű.. :D

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 15:36:43

csalint
szerintem azt annélkül is tudják kolonicsék, nem kell ahhoz szinjátékot rendezni. szerintem valami más van a dologban. de ha nem akkor meg tök felesleges volt az a jelenet.
maximum akkor van valami értelme, ha azt akarják elhitetni, hogy az emberei kitartanak mellete, és kint végig azt hiszik hárman vannak, de közben a két span kislisszol valahogy. nem tudom...

csalint 2007.12.30. 17:04:12

jaja az is előfordulhat. vagy csak azért volt, hogy a nézők tudják, hogy ők együtt söröztek :)

Nekem máár izzad a tenyerem, ha arra gondolok, hogy valszeg nemsokára megjelenik az első igazán értékes magyar sorozat díszdobozban extrákkal:). (Csak reménykedem, ilyenről sajna még nem olvastam)

Tényleg kicsit gáz, hogy rögtön kezdődik a második évad, ugyanakkor jó is, hogy nem kell várni. :) Hamár amerikában sztrájkolnak, legalább tudjak mit nézni vasárnapesténként

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 18:08:21

én meg remélem az új évadban megint lesz kálmán bá, hoppá!! :)

na még két óra...

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.12.30. 20:43:13

Hát.. mit is mondjak a mai részre. Kicsit béna, kicsit magyaros, de a miénk. :P

kiricsiz 2007.12.30. 20:59:16

bombadil toma!

de annak örültem, hogy ebben a részben visszajött kálmán bá.

bruti!

egyetértek!

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.12.30. 21:12:09

A főgonoszt ilyen egyszerűen kinyírni...
Meg, ha mindent saját kezüleg bosszul meg, akkor most miért nem lőtte le Bordást, de kérdezhetnék még milliót, csak hát minek?

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.12.30. 21:42:55

Egészséges áthallás az m2 műsorára!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 23:04:34

hát igen! ezen a végén még csiszolhattak volna egy kicsit. ez a végkifejlet nagyon gyenge volt, az óriási felvezetéshez képest.

lehet, hogy hülye vagyok, de a fő-főnök aki háttal ült, mikor kolonicsot nyugdíjazták, tisztára kálmán bá' hangján beszélt. vagy túlkombinálom??? megint többet képzelek a sztoriba, mint ami benne van?
móricz, meg hirtelen milyen jófej lett. jót tett neki a halálközeli élmény:))
amúgy le a kalappal balikó előtt. a legjobb magyar sorozat-főgeci:))

kiricsiz 2007.12.30. 23:12:05

Bruti 2007.12.30. 21:12:09

az egész úgy volt felvezetve, hogy a kommandósok fogják kinyírni bordást, mert azt hiszik, hogy ő malek kalappal a fején, és ez lesz a bosszú. (legalábbis én így tippeltem). aztán az egész el lett cseszve. malek lelőtte a kommandósokat, mielőtt azok lelőtték volna bordást, vagy mi? nem is igazán értem.

ráadásul megint az van, hogy a forgatókönyvírók szerint a kommandósok úgy mennek be egy több szobából álló helyiségbe, hogy csak bordásékat figyelik, azt észre sem veszik, hogy a másik szobában áll valaki egy kalasnyikovval.

Bombadil Toma!

esküszöm nekem is kálmán bá hangjának tűnt :DD lehet, hogy már megőrültünk. mondjuk az hatalmas poén lenne, ha kiderülne, hogy kálmán bá nemhogy ezredes, hanem altábornagy.

kiricsiz 2007.12.30. 23:12:41

ja és balikó nagyon jó volt! gázszőkítés

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.12.30. 23:49:02

Kiricsiz értem én, csak, hát ugye a saját kezüleg dumát kiemelték, ezért béna a befejezés. Mindegy..

Hát.. én visszahallgattam a hangját, de szerintem nem Kálmán bá :)
www.mtv.hu/videotar/?id=15229

kiricsiz 2007.12.31. 00:43:43

Bruti,
télleg. ha nem mondták el minden részben hússzor, akkor egyszer se. a luzsint is úgy nyírta ki.

de egyébként én meg nem értem, hogy mi értelme volt annak, hogy malek a kommandósokat végezze ki... meg persze megszórja rendesen a kommandósokat az ak-val, vagy mivel, de valahogy bordásék nem kapnak a golyókból.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.31. 01:10:45

az meg, hogy malek spanjai lazán megadták magukat, tök értelmetlenné tette a lehalgató előtt leadott műsort. meg ez az egész szekrény-barrikád dolog is, hogy majd jó keresztűzbe kerülnek, meg nem látható így be a terep, stb. teljesen értelmét veszette ezzel a végkifejlettel. ez volt a nagy terv???? ez bééééna!!!
remélem a második szezonra összekapják magukat az írók, mert ez így gyenge.

az altáboragy meg akkor is kálmán bá' :DDD csak berekedt.

Renáta_ 2007.12.31. 12:10:01

Bruti 2007.12.30. 21:12:09

az egész úgy volt felvezetve, hogy a kommandósok fogják kinyírni bordást, mert azt hiszik, hogy ő malek kalappal a fején, és ez lesz a bosszú. (legalábbis én így tippeltem). aztán az egész el lett cseszve. malek lelőtte a kommandósokat, mielőtt azok lelőtték volna bordást, vagy mi? nem is igazán értem.

Én tegnap visszanéztem az első részt. Szép keretet alkot az utolsóval.
Emlékeztek még, amikor az első rész elején Bordás beáll a sárganyakkendős rosszfiúk közé, mondván, hogy az emberei nemcsak néznek, látnak is?? Emiatt én tutibiztos voltam benne, hogy ennek itt lesz jelentősége.
És szépen, amint valaki célkeresztbe vette az álMalek-Bordást, egy másik (tán Mike) már szólt is, hogy ne lőjétek le...

Mondjuk az tényleg béna volt, hogy így elhúzódott a végkifejlet, mert sztem ezer és egy lehetősége lett volna Maleknak, hogy kinyírja Bordást.

Tűzvillám (törölt) 2007.12.31. 12:30:48

Egy picivel többet vártam volna ettől a résztől. Én lassítva mutattam volna, ahogy Malekot szétlövik, és kevesebbet a Zsuzsa féle szenvedésből.
Ráadásul szerintem túl sok minden történt a tetőpont után, pl Móricz csodálatos átváltozása. Én a régit jobban bírtam, az érdekesebb volt...

Malek nagy monológja iszonyat király volt!
Az viszont logikátlan volt, hogy Pircsi kérésének eleget tett. Miért engedte ki a túszokat? Én jobban izgultam volna, ha semmi engedményt tett volna, és Lacika is bent lett volna végig meg az egész társaság.
Ráadásul azt reméltem (lány vagyok), hogy Bordás inkább Krisztával jön össze, nem szokás azon csak úgy túllépni, hogy a legjobb barátuk dugja a feleségünket.

h492019 2007.12.31. 13:04:32

Mikie-ot nem lőtte le Malek?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.31. 14:51:11

hát ez az! az ki sem derült hogy kit lőtt le malek. akkor lett volna jó, ha májkot lövi le nem pedig a randomkommandósokat. az meg hogy bordás visszamegy a feleségéhez, az amerikai módi. ott szokták ezt csinálni a "családi értékek" meg ilyesmi miatt. de ez nálunk eddig nem volt divat.
ez az egész nem áll össze! sajnálom, mert egy igazán igéretes sorozat volt.
de sikerült a végére összegányolni.

valaki küldjön már ki halivúdba pár tehetségesnek igérkező fiatalt, sorozat forgatókönyv-írást tanulni!!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.12.31. 16:37:06

"az amerikai módi. ott szokták ezt csinálni a "családi értékek" meg ilyesmi miatt. de ez nálunk eddig nem volt divat."
"valaki küldjön már ki halivúdba pár tehetségesnek igérkező fiatalt, sorozat forgatókönyv-írást tanulni!!"
???
Ott most legfeljebb csak naplopást lehet tanulni...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.31. 16:57:21

vadász2
miért? most éppen ráérnének tanítani:))

2007.12.31. 17:54:18

"de egyébként én meg nem értem, hogy mi értelme volt annak, hogy malek a kommandósokat végezze ki... meg persze megszórja rendesen a kommandósokat az ak-val, vagy mivel, de valahogy bordásék nem kapnak a golyókból."
MAlek akkor kezdett el lőni a kommandósokra, amikor az egyik megállította a már Bordásra célzó társát, hogy "NE LŐJJ", azaz, Malek látta, hogy borul a terv, és ő "intézkedett".
De, szerintem Malek terve nem volt jó, már az ő szemével nézve, mert egyszerűen nem lehetett benne biztos, hogy minden úgy alakul, ahogy kitalálta.
Sokkal egyszerűbb lett volna kiengedni a túszokat, az embereit, és abban a pillanatban lelőnie Bordást.
Egy profinak gondolnia kell arra, hogy a másik fél is profi, és igenis észre veszi, hogy Bordás nem rosszfiú, ahnem az áldozat.
Amúgy, persze jó terv volt, szépen átívelt az első rész első jelenetétől idáig, csak épp szerintem.
Ami még hülyeség volt, ahogy a két kommandós behatolt: abszolút nem védték a hátukat, a parancsnoki felől, pedig, csak úgy GONDOLTÁK, hogy azt fogják ott találni, hogy Malek ül a két tússzal szemben. AMúgy is kicsit kevés az a behatoló két ember, nem?
És egy tizest fizetek anak, aki megmondja, ki lőtte le végül Malekot. Én nem egyszer végigpörgettem a videótárban a kérdéses 15 másodpercet, és még mindig nem tudom, nem értem:
Bordás, és ezért fickándozott végig, jelezve, hogy ő nagyon küzd, hogy megőrizze a tudatát, és Móricz is ezért gratulált neki a mentőnél, vagy az esetlegesen a rendes bejárat felől érkező további kommandósok, akiket viszont sokadjára sem sikerült felfedeznem a filmen, pedig nagyon igyekeztem. (és, akkor miért gratulált Móricz?)

És, jelentem, engem is Kálmánbá hangjára emlékeztetett a Kolonicsot elszámoltató ember hangja, de azért nem hiszem, hogy tényleg ő az, hiszen, itt nem egy olyan fedő személyiséggel van dolgunk, mint pl. Alter esetében, hanem Kálmánbá TÉNYLEG lehúzott az őrsön éveket, aminek nem sok értelme lenne, ha főfőfőrendőr lenne....

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.31. 19:10:02

a kolonicsot elszámoltató fickó, szerintem nem egy főrendőr volt, hanem valami titkosszolgálati mufti (tudod: "olyan magasról, ahonnan az isten is látszik") aki a háttérből mozgatta a szálakat. így akár kálmán bá' is...:)))

azt tényleg nem lehettt látni, ki lőtte le malekot.

s3v3n 2007.12.31. 19:11:43

miért nem bírtok várni az 1x17es postra?

Tűzvillám (törölt) 2008.01.01. 13:36:23

Mert mániákusok vagyunk, és mert ez a rész túl ellentmondásos volt ahhoz, hogy kivárjuk, amíg Kiricsi Úr magához tér a szilveszteri ájulásból és megírja belőle a hogy volt-ot.
Amúgy BÚÉK!

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.01. 15:06:33

Na BUÉK itt is mindenkinek!

Seven. Az a baj, hogy belső kényszert érzünk, hogy megbeszéljük az uccsó részeket, így mindig az előző posztban kezdődik az új rész boncolgatása. :)

Mivel ezt még nem adták sehol, Kiricsinek nincs lehetősége kicsit előre dolgozni, mint pl. nekem a 24-nél.

Dark Wolf 2008.01.01. 18:29:15

Ez az évadzáró sajnos minden pozitív képet lerombolt bennem a Tűzvonalbanról. Én mindent hibáját elnéztem eddig, szerettem tényleg, de ez a lezárás... Sajnos gagyi volt. Malek nagy monológja pedig idegesítő és unalmas volt, időhúzás a legrosszabb fajtából. Még Balikó se volt jó benne.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.02. 12:48:09

Tényleg lehetett volna jobb is, de azért nem temetem emiatt a sorozatot. A Malek -féle nagymonógot elég értetlenül néztem addig, amíg elő nem vette a diktafont, onnan viszont kapásból beugrott az első rész elejéről a kommandós-bemutató, és világos lett, hogy mire megy kiaz egész. Egyértelmű volt, hogy tudott az összes poloskáról, és erre építette a tervét. Gondolom azt csak Bordás társainak büntetéséül szánta, hogy az ő lelkükön száradjon a volt főnökük halála. Az viszont komolyan zavarba hozott, amikor a két samesz egy szó nélkül kiment, vállalva a börtönt...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.02. 13:31:35

A következő évad indítása a port.hu szerint, kedvcsinálónak (ez még talán nem spoiler):

"A BRFK nyomozói tájékoztatják Bordást egy tervezett fedett akcióról. Bordás nemet mond, amikor megtudja, hogy ki a fedett akció irányítója."

Ezentúl ha valaki lemarad a vasárnapi részről, már nem csak az mtv.hu-hoz fordulhat segítségért, a rákövetkező kedden, este 11-kor lesz hivatalos ismétlés is...

Mrs Norris 2008.01.03. 10:58:07

Nem Májkbácsi áll elöl mielőtt bemennek a kommandósok? Lehet, hogy őt lövik le? -vagy mégse

dupi 2008.01.03. 18:21:54

nem kálmán bá, bordás lőtt, szentimentális tényleg a vége, de mert az kell a népnek :), rosszul tudták hol van malek, azért középre figyeltek, és a visszakacsintás qrva jó volt (hogy megismerik az emberei).

dupi 2008.01.03. 18:23:39

maleknek mi utsó bulija volt, csak előbb ki akarta sasolni bordás halálát. de azt sose értem, miért bonyolítják túl mindig rosszfiúk az ilyet. belép az ajtón, és puff. ehelyett tökölnek, és rábsznak.

dupi 2008.01.03. 19:28:44

hehe, mégis túlélte malek? :) mondjuk annyira nem is vicces.
index.hu/politika/bulvar/bulvarhirek/337870/
süti beállítások módosítása