Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 3x04 by emgé

2007. október 05. 08:05 - sixx

Az epizód saját hogyvoltjával indítunk: Bree, Orson és Andrew, Andrew és a fiúk, Mike és a kóma – aztán felébredünk. Pontosabban Mike tér magához, itt hagytuk abba ugye a múltkor. És ki van jelen? Edie, csak hogy rögtön lehessen kavarni. A riadólánc: NoName nővér, dr. Craig, Ida néni, Lynette, Tom, Carlos, Gabrielle, Bree és a többiek – mindenki rögtön értesül a nagy hírről, csak Susan nem, mert épp fürdőzik Iannel.

A főcím után rövid történeti áttekintést kapunk a szeszcsempész, nőcsábász és lótolvaj Edward Sibleyről, akire ma már csak városalapítóként emlékeznek, és megtudjuk, hogy Danielle történelem-kiállításra készül az anyaggal; Andrewról pedig Bree eldönti, hogy az elmúlt hónapokban drámatáborban volt. Ez mégiscsak jobban hangzik, mint az, hogy ő maga hagyta ott az útszélen. Innen gyors ugrásokkal haladunk, Gabrielle kiárusítja Carlos cuccait, Lynette baseballt gyakoroltat fakezű fiával, Parkerrel, Susan pedig romantikus hétköznapokat tölt Iannel egy vidéki faházban.

Edie megtudja, hogy Mike-nak retrográd emlékezetkiesése (az egyszerűség kedvéért amnéziája) van, 2004-ben hiszi magát, és semmire sem emlékszik a beköltözése utánról. Na ebből lesz a kavar. A fakezű Parker kölyök meccsén aztán Lynette megvesztegeti Nickyt, az ellenfél dobóját,  de egy túl sikeres ütés leteríti a korrupt kis fickót, és a zsebéből kikandikáló ötvenes miatt mindketten lebuknak. Az edző erre Parkert és Nickyt is kivágja a csapatból, Lynette-nek pedig ezúttal őt kell megvesztegetnie, ha látni akarja még játszani a fiát. És akarja, hiszen ezért szeretjük.

A Van De Kamp családban is zajlik az élet: a kiállításon Andrew összefut egy kedves ismerősével a „drámatáborból”, Orson pedig felvilágosítja a faggatózó Bree-t, hogy az illető úriember, dr. Keck azt csinálta Andrew-val, amit ők is szoktak egymással, csak Orson azért nem fizet (egyszóval dugtak). A megdöbbent Bree közben elkottyantja, hogy Mike magához tért, ez a hír pedig Orsonnak kellemetlen (biztos emlékszünk, ő gázolta el).

Bree aztán összehívja a lányokat – Susan kivételével, mert ő még mindig romantikázik –, és miközben mindhárman elálmélkodnak Carlos övön aluli hadviselésén (alsógatyában császkál a lakásban, csak hogy idegesítse Gabyt), arra jutnak, hogy Bree hallgasson a szívére: nyugodtan mondja meg Vera Kecknek, hogy a férje fiúkra bukik, ha úgy érzi helyesnek. Márpedig Bree persze hogy úgy. De előbb ugrunk.

Julie végre eléri Susant, és közli vele a jó hírt, mire a Susan persze pánikszerű menekülésbe fog Ian ágyából. Csak a néző tudja, hogy fölösleges a balhé, mert Mike-ot közben Edie vette a szárnyai alá, rendszeresen bejár hozzá a kórházba, fotókat mutogat neki, amelyeken együtt bazsalyognak, Susanról pedig azt meséli, hogy Mike már kétszer is szakított vele, ráadásul hazudós, és országos hírű lotyó, most is mással hetyeg valahol. Az a vicc, hogy a részleteket illetően még csak füllentenie sem kell.

Néhány mondat erejéig Orsont is látjuk, amint a kórtermen kívülről figyeli Edie-t és Mike-ot baljós tekintettel, de hozzá hasonlóan mi is megnyugszunk, amikor a kezelőorvos elmondja neki, hogy Mike semmire sem emlékszik az eltelt két évből. Ettől függetlenül biztos lesz még folytatása ennek a szálnak, úgyhogy csak figyeljünk!

Kedvenc latino családunkhoz ugrunk, ahol Gabrielle kicseréltette a zárakat, úgyhogy Carlos jobb híján fényes nappal betör a saját házába. Gaby persze erre számított, és kihívja a rendőrséget, hogy kajánul végignézze Carlos bilincsbe veretését. A terv akkor vall kudarcot, amikor az egyik frissen elvált zsaru megunja Gaby arisztokrata szövegelését a nők előjogairól és a bunkó férfiakról. Gaby erre felháborodottan meglegyinti a zsaru vállát (mint amikor egy legyet hessent odébb az ember), mire Carlos helyett őt vágják dutyiba hivatalos közeg elleni erőszak vádjával.

Utána végre folytatjuk az „árulkodós Bree” történetszálat: mindenki kedvenc vöröse bemószerolja dr. Kecket Mrs. Kecknél, a tisztes hölgy azonban közli vele, hogy régóta sejtette, hogy a férjének fiúszeretői vannak, de szándékosan nem akarta tudni a részleteket. Most viszont, hogy Bree megosztotta vele Andrew és dr. Keck történetét, hálából örömmel elújságolja neki, hogy a drága Danielle a nála húsz évvel idősebb történelemtanárral hál. És elnézést kér, amiért a hír mellé nem szolgált fel süteményt.

Lynette és Tom közben a baseballmeccsen beszélgetnek a magánéletükről és Tom álmáról, amit végre igazán nekiállhatna megvalósítani – bármi légyen is az –, a nagy megbeszélés közepette pedig lemaradnak Parker fiuk tényleg kiváló ütéséről. Már épp pánikba esnének, hogy mi lesz ebből, ha folyton le kell majd fizetniük valakit, hogy Parker játszhasson, amikor Parker elhasal, és kificamítja a bokáját: így már biztosan nem játszhat többet ebben az évadban. A látszat kedvéért szomorkodnak egy sort, de megkönnyebbülten néznek össze a srác háta mögött. Igazi szülők.

Közeledik az epizód vége, le kell zárnunk hát a másik három szálat. A legegyszerűbb: A Van De Kamp villában Bree kérdőre vonja Danielle-t a történelemtanár ügyében, mire Danielle kiviharzik, merthogy ő szerelmes a tanárba, és az is belé, és ehhez Bree-nek semmi köze. A végképp elkeseredett Bree-t Andrew vigasztalja meg („nem te vagy a legrosszabb anya: az a nagyi”), és rég nem látott anya-fia összeborulással veszünk tőlük búcsút.

A latino vonalon Carlos kihozza Gabyt a fogdából, és mivel szerinte nyilvánvaló, hogy idővel úgyis újra összejönnek, azt kéri, béküljenek ki most azonnal. Gaby tiltakozik, és a végső érvet is bedobja: „lefeküdtem Johnnal” (a kertésszel), mondja – mire a déli macsó egyszerűen megáll, és kihajítja Gabyt a kocsiból. Susan egy utolsó nagy balhé után – amellyel a kórház előtt faképnél hagyja a neki kvázi szerelmet valló Iant – beront Mike-hoz, és babusgatná meg becézgetné, de megtudja tőle, hogy nem emlékszik rá, és azt is hallania kell, hogy Mike még jó ideig nem is akarja látni. Mondjuk a jövő hétig biztosan.

A végére pedig az elmaradhatatlan tanulság: történelmet hamisítani nem is olyan nehéz, hiszen a történelem csak egy sor közmegegyezéses hazugság.

Címkék: ír az olvasó
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EasyFriend 2007.10.05. 09:42:29

Nem tudom, én szavazhatok-e, elismerésem mindhárom kollégának, de nekem ez tetszett a legjobban.

CSI 2007.10.05. 10:04:50

sajnálom, de ez dög uncsi... nem bírtam végig olvasni

EasyFriend - sztem a tied a legjobb!

Tilcsák Bea (törölt) 2007.10.05. 10:05:06

nekem ez tetszik legjobban.

arról egyébként lehet tudni valamit, hogy kiderült-e /ki fog-e derülni, hogy Bree újdonsült férje kicsit megölte az előző asszonyt? (csak mert nekem néhány rész kimaradt)

reminder 2007.10.05. 10:49:17

merilinmonro: honnan tudod, hogy megölte?
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Láttad a hulláját? Én úgy ismerem ezt a sorozatot, hogy nem minden az, aminek látszik...


SPOLIER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

majika 2007.10.05. 10:57:01

Nekem is ezt tetszett a legjobban. Jókora volt a lemaradásom a lilaakácköz lakóinak életéből, de azt hiszem most már teljesen képben vagyok :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.10.05. 11:18:31

Az kimaradt, hogy Bree megzsarolja a történelemtanárt, aki ennek hatására szakít a kiscsajjal, aki viszont erre válaszul eláztatja pasit mind a feleségénél, mind a suliban, elérve, hogy mind a két helyről repüljön. Nem véletlen, hogy ekkora szarkavarás láttán Bree büszkén elvigyorodja magát: "Igen, ez az én kislányom!" :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.10.05. 11:21:22

Bocs, lehet, hogy az már a következő részben volt? Egyszerre adták le a kettőt, így összemosódik...

CSI 2007.10.05. 11:35:09

igen, az a második részben volt

silaris (törölt) 2007.10.05. 12:16:51

én mindnél jobbat írtam, mégse vagyok itt :)

silaris (törölt) 2007.10.05. 16:14:24

csak hogy nem a levegőbe beszélek, nyomom szamizdatban :D
A világ legszexibb vízszerelője kómából ébred. Sötétkék szemeivel mered az űrbe és nyolcas kulcshoz szokott markával elkapja Edie-t. A mobiltelefonoknak hála három percen belül egész Hisztéria bulvár (aka Lila ákác köz) tud róla, kivéve a világ legszexibb vízszerelőjébe halálosan szerelmes hősnőt, aki épp habfürdőt vesz a szintén kómás hozzátartozóval bíró angol hímmel egy térerőtlen ám kies erdei faházban.
Mivel a Van de Kamp-Hodge család nagy örömére a tékozló fiú hazatért, a Jane Austin regényből ittmaradott édesanyja a társaságba való bevezetését tervezi. Az igazság nem lévén szalonképes, a fedősztorit keresik: úgy döntenek, drámatáborban volt. Mintha elfelejtették volna, hogy egy hete forgatott homokos lázadó gecifiáról riportot az ottani fókusz.
Szenyora Szolisznak van pofája kiárusítani hites ura cuccait a sebtiben összerakott bolhapiacon, mert kevesli a tartásdíjat. Szenyor Szolisz kiakad, főleg mert kedves neje a néhai édesanyja – a guadalajarai Szent Szűz nyugosztalja – kötötte első takaróját is el akarja adni.
Lynette legnagyobb gyermekével bézbólozik, mert kitartásra neveli a sportkarriert feladni készülő lurkót. Ez dicséretes! Papucs ura ugyan ellenzi, de szemlesütve meghunyászkodik, pont, mint a fia, mikor ütni kéne. Biztos tőle örökölte.
Szuzi romantikus mosogatásba keveredik az erdei házban, ahol majdnem vagy egészen szerelmet vall neki a felesége feltámadását három éve hiába váró Angol.
A Vízszerelőt az ingatlanügynökök gyöngye eteti, ejnye, ejnye, nem szép ez! Vízszerelő nem emlékszik sok mindenre, Rex Van de Kampot például még az élők sorába tartozónak véli. Mily eredeti, csak nem egy amnéziába futunk itten bele? De hát! Edie orvosi felhatalmazást kap, hogy a Vízszerelő emlékeit visszaszolgáltassa, és cserfes mosolya láttán vannak elképzeléseink a terveiről.
Lynette és Papucs fiuk égését nézik a meccsen, jó, hogy a halálosan elfoglalt üzletasszony ráér kedden délben. Kisfiát halálba szopatja az Iskola Reménysége, így aztán a nüanszokra érzékeny reklámszakember az igen kifinomult, és a 8-12 éves korosztályban 98%-os sikerrel bevizsgált dollárdiplomáciát veti be. Még nem tudjuk, azért-e, hogy tanítsa a kölyköt vagy azért, hogy szar labdákat dobjon neki. Ah, az utóbbi, hiszen fő a kitartás! Az Iskola Reménysége eladja a lelkét, de rögtön megbűnhődik, mert fejbe találja a labda, és őszinteségi rohamában rámutatással azonosítja a korrumpátort.
Szenyora Szoliszt Szenyor Szolisz várja házuk előtt, előbb asziszi békülni akar, aztán meg hogy drága ura hajlandó magasabb tartásdíjat fizetni, már majdnem hálás is, mikor kiderül, hogy Szenyor Szolisz hazaköltözik. Hányadszor is?
A VDKH család valami iskolai történelmi kiállításon vesz részt, ahol Bree büszkén elővezeti fiacskája drámatáborbéli szereplését, valamint kiderül, hogy egyik tanára (vagy legalábbis egy dr. titulussal súlyosbított látszatmintapolgár) is vállalt vendégszereplést nevezett campusban, együtt játszottak az Oráliákban. A Sorozatgyilkossá vált Kúper ügynök próbálja elővezetni Breenek, mivel foglalkozott száműzetésében a fia, és minket irritál, hogy anyu annyira naiv, hogy a nyilvánvaló utalások ellenére is azt hiszi, kicsi fia füvet nyírt.
Bree rosszanyavagyok rohamot kap, ezért iszik egy kakaót, és nem engedi, hogy SGY Kúper pitét fogyasszon, mert az a Vízszerelőé. SGY Kúpert hosszú nézésre ragadtatja a tudat, hogy a Vízszerelő (akit ugye ő gázolt kómába) magához tért.
Lányos pletyi Gabinál, Senyor Szolisz alsógatyás jelenésével a hűtőnél, mert hát szomjas. Ez is igen valószínű jelenet, fokozva nyílt színi samponbahugyozós vádakkal.
Edith Piaf énekli az erdei kunyhóban, hogy semmit nem bán, Szuzi, Szuzi, te mindjárt másként fogsz érezni! Már párizsi útját tervezgeti, mikor kiszőkült leánya a térerőproblémákon átküzdve magát közli vele, hogy a Vízszerelő felébredt. Szuzi úgy ugrik ki az ágyból, mint egy szűzlány. Most már hiába, ribanc!
Lynette korrupciója mindkét srác kirúgását eredményezi. Papucs a szemére veti, mért nem hagyta, hogy a kölyök abbahagyja a bézbólt, mire hogy ő nem nevel lúzert. Pedig de, mert a kis béna már azt hiszi, ő lesz a következő Joe DiMaggio.
Szuzi menekül a faházból, és jobb, ha igyekszik, mert Edie már gyurmázza a Vízszerelő képzeletét erősen manipulált fotóalbumokkal. Szuziról is beszélnek, és hiába mondták a Vízszerelőnek a nővérek, hogy Szuzi szereti, Edie lekurvázza/lemániákusozza/lehazugozza, és nem is nagyon csúsztat. Pálfordult Kúper közben a reluxán kukucskál, és megkönnyebbül, hogy újabb gyilkossági kísérletéig nyert egy kis időt amnézia fennforgása okán.
Szenyora Szolisz eperturmixszal a kezében közli a hazatérő Szenyor Szolisszal, hogy zárat cserélt, de már hívhatja is a rendőrséget, mert repül be a nádszék a teraszablakon. Rendőrség ki, családi konfliktusba nem be, exnejek által kisemmizett hímsoviniszta rendőrök Senyor Solisszal egyet, Szenyora Solisszal meg hatósági gépjárműben el.
Hát ez az iskolai sport a korrupció melegágya! Edző visszaveszi Lúzerkét, ha anyu vesz új sisakokat. Sokba kerül anyunak, hogy bebizonyosodjék, amit a kölyke ingyen a szájába rágott: hogy nem tud bézbólozni.
Fia megrontójának feleségét látogatja meg Bree, hogy közölje, az ura buzi. Újabb valószínű esemény, de legalább vitt sütit! Mrs. Buzi már tudta, ellenben a jótéteményt viszonozza: Bree leányáról kiderül, hogy a töritanár dugja. És ő még sütivel sem enyhíti a hírt!
Lynette és Papucs az álmaikról beszélgetnek a lelátón, várják, hogy Lúzerke úgy leszerepeljen, hogy elfelejtse végre a bézbólt, de Lúzerke akkorát üt, hogy hullámozni kezd a stadion. Hazafutásnál viszont hál' Istennek eltaknyol, úgyhogy egész szezonra sérült rosterre nyomatják a szülei.
Senyor Szolisz kivásárolja Szenyora Szoliszt a sittről, de Senyora Szolisz duzzog. Senyor Szolisz békülne az autóban, lélektanilag jó pillanatban, most, hogy lecsukatta az asszonyt, engem is úgy elkapna a békülésvágy! Senyor Szolisz szeret, de Senyora Szolisz nem szeret, sőt múlt heti búcsúdugását is felemlegeti a kertésszel. Szenyor Szolisz kihajítja az út szélén, Szenyor Szoliszt megértjük.
Bree a lányával veszekszik a viszonya miatt, de megint rosszanyavagyok rohamot kap. Fia megnyugtatja, nyugi, nem te vagy rossz anya, te a jót tanítod, csak mi pont azért nem akarjuk azt csinálni. Bree nem érti, hogy lehet ez. Olvashatna egy-két könyvet a kamaszkorról.
Szuzi Angolt okolja, a büdös kurva, hogy nem volt itt, mikor Vízszerelő felébredt. Angol szomorú, mi sajnáljuk, Szuzit meg utáljuk, aztán megértjük, mert mégiscsak az ő Májkja! Angol igazi gentleman, nem csinál jelenetet. Be kéne mutatni Breenek. Szuzi be Vízszerelőhöz, Vízszerelő nem örül, gondolnánk, de csak nem emlékszik. (Nem lehetne levenni róla ezt a buzis hálóinget?) Vízszerelő „most fáradt”, hogy ezt mondta-e valaha élő ember, nem hinném. Úgy látszik Vízszerelő a gaz Edie-nek hisz, nem akarja, hogy Szuzi holnap bemenjen hozzá, ezért fejét kecsesen balra billenti. Szuzi szomorú, Edie boldog, Mary Alice meg a vetítésről mond okosakat zárásként. Andrew kamuzik a haveroknak, Szenyora Szolisz keménykedik a válásnál, Lynette hazudik Lúzerkéről, Mrs. Buzi az urát fényezi teázás közben, Edie meg, az aljas, Vízszerelő azon kérdésére, szerette-e Szuzit, nemleges választ ad.

sélli 2007.10.05. 16:29:45

sil, én adok neked egy *-os 5-t! Télleg jó!!! (NAGYON_HIÁNYOLTAM a többi Tolsztoj növendéktől Kúperügynök felemlegetését... :)

CSI 2007.10.05. 16:42:45

pont akartam javasolni, hogy másold be

kúper ügynök tényleg alap :)

[HEJ] 2007.10.05. 17:25:24

Ez túl hosszú, az a baj.

Varietas 2007.10.05. 19:39:32

Szerintem meg ez a legszupibb!!!
merilinmonro, az a gyanúm, hogy Bree újdonsült férje, már több exét is kinyírta... pár résszel ezelőtt utaltak rá.

Tilcsák Bea (törölt) 2007.10.06. 10:49:25

reminder, ha neked ez spoiler, akkor te nem is nézed ezt a sorozatot:D

varietas: pont erről van szó. és bree meg a pasi olyan felhőtlen, mintha nem történt volna semi.
süti beállítások módosítása