Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 2x06 - Pénzváros

2007. október 04. 13:28 - sixx

Kérem szépen, egy óriási szopatás után térünk vissza a Vidám Fijugg első szakaszához, Díbíkúper kincse ugyanis egy kertváros alatt leledzik valahol, arra pedig még Májki sem képes, hogy a csudatetkóból és Tíbeg visszavarrt kezéből komplett mélyépítő brigádot rittyentsen két perc alatt. Vagy mégis, nem lehet tudni mi rejlik a kifejezéstelen tekintet mögött. Ja, és Tankrédi dokinőt egyre jobban behálózta Kellerman, a kámingáut nagyon bejött neki.

Yeah, Héjvájörrel kezdünk, aki munkásruhában, fején piros focis sisakkal és gyermerbiciklin menekül görög népzenére, de csak egy útszéli gyorsétteremig, ahol mindent megkajálna, ha két homonoktól hajtott tini meg nem zavarja. Vissza a mormonokhoz, a cseppet sem feltűnő trió (plusz Tvíner a csomagtartóban) a kertváros utcáin kocsizik, lássuk csak mi a baj ezzel a képpel: ilyen környéken még a kertésznek is jobb kocsija van, rádásul a srácok ábrázata valahogy kilóg az amerikai álomcsaládok közül. Májki ideges lesz és kiabál, nocsak.

Mehón is megérkezik Utahba, ahol le sem pakol, és máris kiosztja a helyi erőket, a táskáját sem teszi le, és máris kéri a Díbíkúper aktát. Ha ez egyszer elhatároz valamit! A srácok eközben rátalálnak egy házra, amit Májki kissé zavaros útmutatása alapján kell majd feltűrni, illetve nem is a házat, hanem a garázst. A gáz? A ház lakott, egy jóféle szőkecsaj flangál hálóingben az utcán, mire Tíbeg megjegyzi, hogy minden nap halnak meg emberek, mit kell itt lelkiismeretre hivatkozni? Link sokkal humánusabb módszert választ, majd jön a "elektromosoktól jöttünk, betont felverni, nem baj, csókolom?" történet, amihez az álcát Tvíner vásárolja meg, illetve elindul a cuccokért, de annyira idétlen, hgy a máskor sztoikus nyugalmáról ismert Májki is csak annyit mond neki, hogy el ne kúrd, öreg. Ugrunk egy kicsit, a város felé bandukoló Színótot ki veszi fel motorra? Hát Szukre. Kicsi a világ, mi? Színótnál térkép van, azért viszi el.

Mehón egyik samesza rálelt Héjvájörre, de az idegbeteg paraszt leszarja, nekem Májki kell, hörgi, és Díbíkúper nyomába ered, mert akkor meglesz a tetkós is. Valami embernél van egy olyan bankjegy, amit az öreg annak idején rabolt, kíváncsi vagyok, hogy abból hogy lehet összemeggájverkedni egy Májkülkereső szerkezetet, de ügyes gyerek ez a Mehón, majd megoldja. Chicago, Tankrédi néni levelet bont, origami daru, rajta szám, de nem telefonszám, hátakkor? Kellerman és a kínai geciember (felettes?) is ezen van, és Kellerman most szembesül azzal, hogy Caroline elnökasszony, akivel 15 éve együtt melózott, és olyan szerelmes bele, MINT AZ ÁLLAT, leszarja, nem akar tudni róla, meg lett szívatva, de nagyon. Pedig még az elnököt is kinyírta érte ez a naiv fiú. Maradva az elnök körénél, Tankrédi fater éppen a beiktatásra készül, és kit lát meg? Az öltönyös Kellermant, akivel a múltkori részben a lányánál találkozott, és most rájön, meg minden.

Tvíner visszamegy szerszámokért ugyanabba a boltba, ahol mér egyszer leütötték, nem egy tanulékony, de legalább kitartó ember. Persze, hogy bejön egy vásárló az üzletbe, és persze, hogy le kell ütni. Minden úgy megy, ahogy annak mennie kell. Link közben egy elektromos elosztószekrényt tép fel, Májki kérdésére, hogy honnan az ismeret, csak annyit mond, hogy loptam én elég rézdrótot gyerekkoromban. Hm. Biztos azt ette a család. Tíbeg leszarja a drótokat, őt a szőkecsaj érdekli az ablakban. Link kikapcsolta az öntözőrendszert, ügyes fiú. Tvíner visszaér, elmeséli hőstettét, mindenki ideges lesz.

Mehón megtalálja az Embert Aki Kapott Díbíkúper Pénzéből, és megfingatja kicsit, kiderül, hogy kétszer tankolt az öreg annak idején, és ez fontos lesz majd. Vagy nem, ki tudja. Májkiék már a lakásban, a szőkecsaj minden kezdő pornófilmes legvadabb álmát vizionálja, négy munkásruhás fickó jő, és szereti majd nagyon, Kovi instruál. Májki elmagyarázza, hogy ő nagyon ügyesen meg tudja javítani amit kell, a nő beveszi, sínen vagyunk. Mehón továbbra is a tankolás nyomán halad, aha, ebből fogja kitalálni honnan mehetett Díbíkúper, oszt, szoroz, és filctollal összefirkálja a plazmatévét az állat. A fijjug közben nekilátnak felverni a betont a szőkenő garázsában, akire Tíbeg máris rápusztul, ebből még gond lesz. A nő ráadásul nem megy el teniszezni, mint tervezte, hanem marad a kéróban, ahová megjön az eredeti csapat két hiányzó tagja is, welcome back Szukre and Színót.

Kis vita után indul az ásás, immáron hat taggal, illetve csak öttel, mert Tíbeg keze nem működik tökéletesen. Mintha a sitten lennénk. Tíbeg megy csajjal dumálni, nahiszen. Héjvájör! Tiszta kaja a cucca, és éppen bemászik egy random házba, ahol egy vak néni lakik, és nagyon rossz zenét hallgat, mi Motörheadet javallanánk. Tíbeg a háziasszony seggét és csöcseit stíröli, limonádét iszik whiskyvel, kéznél egy jégcsákány is, ennek nem lesz jó vége. Ásnak. Öten. Tvíner kimegy vizet inni, közben Májki egy honlap címét közli Szukréval, ahol üzenetet hagyhat majd. Link ásás közben valami keményre lel, a garázs helyén eredetileg valami magtár volt, annak alapja alá kell ásni ezerrel, és meglesz a lóvé. Tvínert elzavarják, hogy tankolja tele a kocsit, az meg nemhogy örülne, hogy nem kell ásnia, hanem egyenesen ideges lesz. Nahát.

Héjvájör átöltözött a néninél, és eszik is egy kicsit, majd meglát egy képet a falon, amin holland szélmamok vannak. Közben a vak néni rájön, hogy Héjvájör nem Billy unokája, és hívja a rendőrőket, akik szarnak az egészre, mert Mehón miatt mindenki a Díbíkúper témán van rajta, és milyen jól teszik, mert rátalálnak a Tvíner által összekötözött népségre, miközben a nénihez csak kimegy két zsaru, de Héjvájörnek se híre se hamva, meglógott a holland képpel együtt.

Tíbeg udvarol, elmeséli a szőkecsajnak, hogyan dugná meg a kádbanm az ágy szélén, satöbbi, ami a csajt izgatja, de nem Tíbeget vizionál hozzá, hanem Linket, és mivel Theodore Bagwell nem jól viseli az elutasítást, ebből nagy-nagy probléma lesz, jégcsákánnyal súlyosbítva. Tankrédi dokinő éppen vásárol, amikor hívja a fater, hogy baj van, baj van, van baj, elmondaná, hogy Kellerman ügynök nem Lance, meleg és ártatlan, visznot heteró és a kormány embere, de Sarah rácsapja a kagylót. Hehe, Kellerman végig ott állt mellette.

Tvíner elmegy tankolni, a benzinkutas felismeri és hívja a zsarukat, próbálja visszatartani, és sikerül is, Mehón elkapja a nyikhajt, egy kis rohangálás és autó vs. emberi láb (egyenetlen) küzdelem után. Amikor pedig megkérdezi, hogy hol vannak Májkiék, mi már tudjuk, hogy ez a gyökér köpni fog ezerrel. A fijjug ásnak, kivéve Tíbeget, aki lóg. A háziasszony bekeményít, mindenki ki van rúgva, de nem kellett volna emberkedni, mert Tíbeg (jobbik) kezében a csákány. Erre mi áll meg a ház előtt? Rendőrautó. Jövő héten folytatjuk.

23 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moni77777 2007.10.04. 14:14:34

Gratulálok! Ha valakinek nem jön be a sorozat, akkor minek nézi? Attól még nem kell genyázni. Szerintem. Én sem húzom le a Jóbarátokat, tudom, hogy mennyien szeretik... Magam is belátom, az első évad Prison Break zseniális volt, a második már nem az. A harmadik még szarabb, pedig még csak a 3. résznél tartunk. ez a 2 rész, pénzkeresés a házban, valóban a leggyengébb a 2 évadból. De attól még érdekes az egész. Szerintem. De kinek mi jön be. Kinek a pap kinek a papné...

Dorkapa 2007.10.04. 14:18:09

Ez a kicsi helyen nagy gödör ásás már-már olyan visszatérő motívum lesz, mint a Gyűrűk urában (könyvet olvasva) a hobbitok menetelése során a megállunk, eszünk és éneklünk kicsit szertartás...

Be kell látni Tíbegre kellett volna bízni a nyanyát rögtön az elején, a vége ígyisúgyis ugyanaz. Persze most is hozta azt az ábárzatot mint az előző rész végén, mikor a csaj megsúgta neki, hogy énbiza a nagydarab, kevésbeszédűre vagyok beindulva, denagyonám!...

...az + tök jó, hogy csak 8 körözött (közveszélyes?) szökött fegyenc van egész amerikában, akiknek a képét ki lehet tenni a benzinkút falára. A börtönök ilyen jók vagy ennyire nincs más körözött rosszember??...

Sitrep 2007.10.04. 14:34:39

T. Bagwell, nem? azért T-Bag

Gabba 2007.10.04. 14:45:31

"nagyon rossz zenét hallgat, mi Motörheadet javallanánk"

Úgybizony, pl. a Killed by Death-t
www.youtube.com/watch?v=gV6noHEd6XE

KwisH 2007.10.04. 14:50:18

hát, engem jól felhúzott az egész, hogy ez a Mehón milyen überf@sza zsaru, hogy vág az esze, mint a borotva, meg biztos valami más idősíkban is mozog (agyilag is, az tuti)

mer' a szökevények csak bejutnak a házba, ő meg odarepül, 30 éves bűnügyet "megold", ott beszél a régi tanúval, vissza központba, köröket rajzolgat, kiutazik központból mucsára (nééé, ÉPP ott ásnak, bazz) és a nyóc szerencsétlen meg épp csak feltörte a betont...

szóval, elég esélytelenek ezek a gyerekek, gondolom valamelyik részben deus ex machimaként Májkel behabzsolja a Mehós gógyi-cukorkáit és így sikerül lenyomni, mer' egyébként vehetik maguknak a zsákot

és van harmadik rész is? nem mondod... és az mi? Prison Break IN?!

eh

KwisH 2007.10.04. 14:51:20

rész = évad, bocs

moni77777 2007.10.04. 15:08:55

Kedves KwisH! Azok kedvéért, akik csak a magyar TV-t nézik, nem fogok itt semmilyen poént lelőni, hogy mi lesz a 3. évadban. De megnyugtathatlak, hogy Mahon is elnyeri méltó büntetését. Nyugi, nem lesz break in.

s3v3n 2007.10.04. 15:34:38

moni bazdmeg, ez szerinted nem szpojler?

vilo (törölt) 2007.10.04. 15:52:48

elég primitív beszámoló lett, kedves Sixx. kisiskolás, fikázó stílus, ki kéne már nőni belőle...

gastro, missing in action 2007.10.04. 15:59:58

Azt nem értem LJ kolléga miért nem reszelte meg a Szőke cicát, egyszerűbb lett volna az ásás is...

bodobács 2007.10.04. 16:05:40

nem értem, mi az első hozzászóló problémája. vagyis nem akarom érteni :)

sixx · http://comment.blog.hu 2007.10.04. 16:37:27

elég primitív komment lett, kedves Vadista Szandál. kisiskolás, fikázó stílus, ki kéne már nőni belőle...

moni77777 2007.10.04. 16:49:49

szerintem nem. semmi konkrétat nem mondtam

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.04. 19:09:31

Valaki árulja el nekem pls, hogy a "fijjug"-ot melyik szereplő mondta? Én eredeti nyelven néztem, ezért nem tudom beazonodítani:)

Apropó sixx- Dexter vagy Ments meg ( ha folytatják) hogy volt nem várható?

Moe Szyslak 2007.10.04. 22:02:00

moni7777, ezt az első kommentet nem tudom hova tenni, kinek szántad a gratulációt? Vagy kimoderálták, amire válaszoltál? A harmadik évad meg szerintem egyelőre sokkal jobb, mint a második volt, ezt most lekopogtam gyorsan.

(Sixx, riszpekt, korrekt kis hogyvolt ez is, bár mintha az első bekezdésből hiányozna pár "r" betű, és legalább egy "y". :)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.04. 22:21:47

Moe Szyslak 2007.10.04. 22:02:00
Iróóóóónia,teeee:)
Egyébként harmadik évad tényleg jó lett. Első résznél megijedtem, hogy ne már, ennyire klisés szart, de a következő kettő már tetszett

Monisok7- azt megkérdezhetem, hogy comment:com-ot szoktad olvasgatni?:)

KékFény6 2007.10.05. 01:57:36

Nekem nem volt tiszta, hogy Színótnál milyen térkép volt. Honnan volt az neki? (Gondolom azzal találtak oda a srácok a fijjughoz, de mégis hogyan?)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.05. 09:45:05

Tesztelo.hu · www.tesztelo.hu 2007.10.05. 01:57:36
Emlékeim szerint az előző részben, amikor vonaton elkérte random nénitől a laptopot, hogy megnézze az e-mailjeit, de a kis galád katonai adatbázisból lekérte. Majd mondhati, hogy ezután befürdött

sélli 2007.10.05. 10:02:56

Bpeat,a ' vidám fijjúg' eredetije Rejtő Jenőtől van, nem a PB-ből. Csak sixx ezúton(is)vicceskedik :)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.05. 10:44:10

Én kérek elnézést:) Báz, és így már ismerős is:D

Emmet Ray 2007.10.06. 19:14:03

igen, Mr. Fülig di St. James írta a "fijjug"-ot, én egyébként azt bírom, hogy tudatalatt sixx a torrentes verziót ajánlja mindenkinek (ld. kép, Global felirattal)
süti beállítások módosítása