Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 4x01 - Authorised Personnel Only 2/1

2007. október 03. 14:21 - sixx

Az AXN nem lát el bennünket fantáziadús magyar címekkel, így marad az eredeti, de sebaj, megvan, mivel fogjuk kitölteni a spoilerérzékeny olvasók miatt beilleszett első bekezdést - címelemzéssel. Az évad első két epizódjának magyar címe (szerintünk): Csak illetékeseknek. Kezdetnek egy kép a nyitójelenetből, ugrás után jön a hogyvolt.

Syddel nyitunk, vonatozik, neglizsében és franciás (hollandos? vallonos?) akcentussal súlyosbítva heverészik egy mit sem sejtő szemüveges geek kabinjában, küldetés van tehát, amiben kurvának kell álcázni Bristow ügynököt. Sikerült. A faszi valami vegyész, egy táska van nála, veszélyes cuccal, amit Syd mosolya hatására kinyit, ennyire palira lehet venni minket, hölgyeim? Egy ledér nőcske elbűvöléséhez egy izotópot kell elővenni?

Természetesen pofán lesz vágva a csávó, és indul a menekülés, Syd vs. geciemberek a vonaton, a végeredmény sejthető, KémBarbie legyakja az ellent, de most azért kap ő is, ami nem is áll neki rosszul. Garner biztos nagyon élvezte a felvételt, karate, sikoltás, vonatból ugrás, és így tovább, erről álmodik minden fiús csaj az iskolában. Mire az izgalmak tetőfokra hágnának (kiesik a szőke parókás csaj a vonatból?) vágunk: 72 órával korábban, mondja a felirat, Shanghajban. Welcome back, Syd.

Futunk, ismét álcában, ezúttal a legvadabb manga-fétist kielégítő szoknyácskában, térdzokniban, csalómelltartóban és kisingben. Syd előtt egy öltönyös pali szalad, első ránézésre gonoszember, de nem, ő is menekül, Syd dolga, hogy kimentse a csávából, de késett. Egy metáldiszkó (nálunk is voltak ilyen vadhajtások) budijában bújnak el, Syd rálel egy rádióra, és felhívja a "boltost", aki lebukott, és telefonozás közben ölik éppen. A kolléga rászól Sydre, hogy nem a legjobb ötlet megtörni a rádiócsendet, ennek megerősítésére egy borízű hang beszól a rádióba, hogy elkapunk kiscsaj, jó a rucid.

Amikor szarban a haza, az ember mit tesz? Beolvad a környezetbe, ami az Alias esetében annyit tesz, hogy leszaggatjuk a mit sem sejtő fasziról a pólót, bekenjük valami koszos zsírszerű kenőanyaggal a szemét és a száját (gothmetal rulz) és átszúrjuk a fülét. Király, majd egyszer kipróbálom. Az álca működni látszik, sőt, Syd még egy random kínai tyúkról lekapja a göncöt, és még egyszer átvedlik, asszem ez rekord, 3 álca 10 perc alatt. LA, sikeres menekülés volt, de a kolléga nem találta viccesnek, hogy kilyuggatták a fülét, és bekenték a száját gépzsírral, ezért valami meghallgatáson vagyunk, ahol a Tina Turnert oly hitelesen alakító Angela Basset tesz fel kínzó kérdéseket. Miért vastagabb a maga szája, mint az enyém, Bristow ügynök? Elszámolt a szadomazó kosztümmel? Nem megy jól a dolog, arrogáns kis kurva maga, Bristow ügynök, mit szól be nekem? Irány a pszichológus, pofa be, áthelyezés, lefokozás, elég volt a kovbojkodásból. Erre Syd: na akkor kilépek bazmeg. Hoppácsak.

Új főcím, Syd sokszor, álcában, ennyi. Nem rossz. Vaughn jön, aki hat hónapi pszichiátria után bőszen püföl egy zsákot, míg Weiss meg nem zavarja. Kiderül, hogy Vaugh felgyújtotta a házát, mert kivolt egy kicsit a neje miatt, akit kinyírt ugye. És ő is kilép. Gyanús ez nekem. Sydney a metróállomáson, mint egy átlagpolgár, kistáskával, slampos melegítőgatyában, de nem a piacra menet, hanem melóba! Mert nem lépett ki! Álca volt! Egy szolgálati bejárathoz megy a metróalagútban, beüt mindenféle titkos kódokokat, és máris köszönti Sydet az új főnök, az a feka csaj, akivel vitázott, nem kell csodálkozni.

A többiek is itt vannak, Dix, Vaughn, Kémfater, és persze ki a főnök? Arvinbácsi. Hát ezt meg így hogy? Azért, mert ez egy ún, black op, azaz titkos, nagyon titkos műveleti osztály, az ilyenek szokták kinyírni az elnököket, meg partra szállni a Disznó-öbölben. Ráadásul Syd bónuszfeladata Arvin lebuktatása lesz, király. Azért nem semmi húzás, hogy visszatétünk az első évad alaphelyzetére, én rohadtul élvezem, mert a sloane-Syd-Jack trió jó együtt. A kis egységet APO-nak (feloldásáért lásd a címet) hívják, és első célja az izotóp megszerzése a szemüveges csávótól az első jelenetből. Sydnek vagy új kérója van, csupa Apple cuccal felszerelve, vagy felújították a régit, de nagyon, Jön Vaughn, és ez annyira nem jó hír, mert ez a saját lakását leégettem, bazmeg, be ne engedd, Syd! Nem engedi, sőt, a mindenki által rettegett "lassítsunk egy kicsit" dumával tereli le, ez mehetne a szakítósblogunkba, mint legátlátszóbb duma, ever.

Fehéroroszország, vonat felülről, ez az, amin Syd majd vamposkodik a fehérneműben. A vad becserkészése annyira nem érdekes, a klasszikus "hát ez az én fülkém duma" segítségével jött össze, ami viszont kiderül az elejéhez képest, hogy Vaughn mester is a vonaton van, sőt, ő megy el a szemüveges geek helyett az izotópot elnyomni (nem az igazit, egy hamisat, nyomkövetővel ellátva) és oroszos akcentust mímel. Megy a keménykedés a gonoszemberrel, akinél, vesszek meg, ha nem egy Mobil Izotópmérő Berendezés van, és felismerni látszik Vaughnt.

A gaz samesze akkora csávó, amilyet még életemben nem láttam, vagy 2 méter, és meglehetősen barátságtalan feje van. Vaughn helyében én kezdenék aggódni, különösen, hogy beígérték neki egy óriási verést. Nocsak. Syd végig rádiókapcsolatban volt Vaughnnal az elején látott cerekedés alatt, most megmutatják mit tett Vaughn - dettó verekedett, meglepődünk. Most már sejtem hogy kerül ki Syd a csávából, s lőn: jő Vaughn, kivágja az ellent, berántja a nőt, ölelés, csók, mi lesz a lassításunkkal? He? Dugás, az lesz, Syd nem egy megbízható nő. Vaugh a gimnasztika után feltétlenül Kémfaterről akar beszélni, illetve arról, hogy mi is történt a bankban annak idején (előző évad végi cliffhanger). Ezek szerint mi is megtudjuk végre, hogy mi áll a titokzatos fekete lapokon? Lófaszt.

A vonatos kaland beszámolóján Arvinbácsi elmeséli, hogy egy a Vadik nevű ember, akinek az izotóp kellett a vonaton, sokat és sok helyen akar majd robbantani, így szarban van a haza. Van egy kapcsolat (Arvin lánya), aki korábban beépült ennek a Vadimnak a szervezetébe, és Arvin szerint a legjobb az, ha Syd megy beszélgetni vele. Hát, ez annyira nem tűnik jó ötletnek, de mindegy. Jövő héten innen folytatjuk.

Címkék: tv sorozat alias
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2007.10.03. 14:32:31

Háh, pont az ajánlónál kommenteltem, hogy a sorozat all time best kezdése a Phase One a második évadból, amikor Syd a Back in Black-re vonul be fekete
neglizsében, majd kezd el akciózni.
Erre a 4x01 is fehérneműben indul, bár a zene nem annyira dögös, mit az AC/DC.

k.Tomi 2007.10.03. 19:23:03

Jó volt a rész, csak nekem egy kicsit furcsa. Ez az új nagyon fehér díszlet annyira nem jött be, de majd biztos megszokom. Nekem is tetszik, hogy visszaálltak az első évad alaphelyzetére. Csak Vón-t nem kellett volna bevenni és akkor megkapjuk az új SD-6-ot.
Kövezzetek meg, de nekem hiányzik a Fogtündér. Legalább ál-Francie-t hozzák vissza. Az Aliasbe kell egy jókis gonosz nő. Fogas és Sark olyan jó gonosz párt alkottak. Vissza-vissza.

Gabba 2007.10.04. 02:17:26

Amúgy volt a résznek magyar címe: Titkos társaság, az első reklámblokk előtt hangzott el.
Lesz még Nadja, ez jó hír, amúgy meg tényleg, mi lett az ál-Francie-vel? Bulgáriában vagy hol meglépett a mentőautóból, és azóta semmi hír róla.

s3v3n 2007.10.04. 09:08:43

nos az a 3x06ban volt, 3x09ben pedig Will bátyó leszúrta Álfrancit.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2007.10.04. 09:17:46

OFF
Aki az index címlapon az autózz!-ra kattintott és véletlenül a hibás link folytán helyette ide került, annak itt a helyes link:
autozz.blog.hu/2007/10/03/az_a_tukor_nem_sminkelesre_valo
ON
süti beállítások módosítása