Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Battlestar Galactica 1x06 - Víz

2007. március 25. 16:35 - sixx

A címhez hűen csuromvizes Boomer1-el kezdünk, aki Chief kuckójában tér magához, és szemmel láthatóan fogalma sincs arról, hogyan került oda. Ah, so, a cylonok között akad olyan, akinek fogalma sincs arról, hogy ő az. Ja, és van egy bomba is a sporttáskájában, na fasza. Mondjuk ezt visszacsempészi a fegyverraktárba, de rádöbben, hogy egy csomó detonátor hiányzik. Hogy hol vannak? A Galactica víztartályában, ott.

Apollo nem nagyon tudja magát túltenni a civil hajó szétlövésén, és a fater sem nagyon tud neki segíteni, ez van, fiam, együtt kell vele élni, stb. Roslin ellátogat a BSG-re, és rühelli, hogy elnöknek kijáró fogadtatásban részesítik (csak azért megy bele, hogy Adamának kedvére tegyen). A vicces az, hogy Adama pedig azért csinálja a felhajtást, hogy az elnöknő fotosabbnak érezze magát, egy srófra jár az agyuk, én mondtam.

A bombák persze pont akkor robbannak, amikor egy hajó épen tankol - a hadihajó víztisztító és újrahasznosító rendszere jobb, mint a flotta többi hajójáé, így tőlük vesz vizet mindenki. Az egyik odalon komplett kiürülnek a tankok, jó, mi? És kit küldenek vizsgálódni? Chiefet, akinek öt perccel ezelőtt vallotta be Boomer1, hogy ő vette el a robbanóanyagot. Szerelmesek, és hülyeséget csinálnak, ez van. A tankban Chief robbanásra utaló jelekre talál (még jó), és kiderül, hogy 2 napra elegendő a flotta tartaléka, szóval gáz van, több fronton is, különösen úgy, hogy egy detonátor még hiányzik is, csak 5 maradványát lelték meg, és az utolsó pont Boomer1 Raptorján vigyorog.

A robbanás miatt Baltar új feladatot kap: dolgozzon ki egy cylon-detektort, és találja meg a fedélzeten tartózkodó ellent, de azonnal. A vezérkar (kegészítve Baltarral) úgy dönt, hogy nem hozzák nyilvánosságra a dolgot, mert akkor mindenki bemószerolja a szomszédját, hogy cylon. Ezek nem magyarok véletlenül? ChipSix Baltar fejiben egy villában lakik, és fürdőzéssel múlatja az időt, egyre szimpatikusabb ötlet ez nekem, hol lehet jelentkezni ilyen chipért?

Miközben Boomer1 vizet keres mindenféle holdakon és kisbolygókon, Helo és Boomer2 New Capricán próbál a csaj Raptorjához férkőzni, de a cylonok lecsaptak rá, így új terv kell. Namármost, ha mégis sikerülne elmenekülni, akkor mi van? Ez a Boomer modell sem tudja, hogy ő mi is valójában? Eh, a nemzetközi helyzet fokozódik, Pelikán et.

Boomer1 vízkeresése kissé furán sül el, mert ugyan ő nagyon is jól látja, hogy a vizsgált planetoidon van víz, de tudja, hogy a széke alatt ott a bomba is, és egy pillanatig nem lehet tudni, hogy akkor most mi is lesz, de erőt vesz magán és nem robbantja fel a hajót a segge alatt - van víz is, mindenki boldog.

A hajón ezalatt Baltar és Starbuck kártyázásnak csúfolt előjátékot folytatnak, amitől ChipSix majd berág egy kicsit a következő részben, de hát mit is tehetne, ha csak a fejiben él ennek a jóembernek? Más lenne a helyzet, ha ott lenne élőben, egy ChipSix-Starbuck viadalt reggelig elnézegetnék.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pala 2007.03.25. 20:05:07

Vajon mit jelent az, hogy "Boomer1-el"?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.03.25. 20:12:16

fonetikusan: búmegyel, mer kettő van.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2007.03.25. 20:36:29

Egész pontosan "búmeregy-el", mert tényleg több van belőlük (de nem 2).

Pl: Boomer3 az elhagyott ragnar-i állomáson 1x04 végén. ;)
süti beállítások módosítása