Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Hősök 1x01 - Genezis

2007. március 04. 21:00 - sixx

A sorozatok pilotjainak az a feladata, hogy bemutassa a szereplőket, és felvázolja a fő konfliktust - esetünkben az első percekben amolyan Csillagok háborúja módra felfutó feliratból kiderül, hogy átlagemberek ébrednek különleges képességekkel egyik napról a másikra, és akarva-akaratlanul megváltoztatják majd világunkat.

Első ilyen nemecsekünket Peternek hívják, ápóló, és a gondjaira bízott haldokló fazon vastagszájú lányával flörtöl meglehetősen idétlenül, de nem csak ez a gáz vele, hanem az emós haj és a lefittyedő ajak, ami (tapasztalatból mondjuk) a 17. epizódra már elviselhetetlenül idegesítő lesz.

Egy huszárvágással Indiában termünk, itt egy Mohinder nevű egyetemi tanár kap rossz hírt: apja meghalt New Yorkban, ahová azért ment, hogy a furcsa képességekkel megáldottakat megtalálja, hogy aztán valamit kezdjen velük (X-men armada? Lottónyeremény forever? Államcsíny?), de ez ugye nem jött össze. Miközben Mohinder az apja lakásában kutat, ezt teszi a Szemüveges Ember is, aki titokzatos ismeretlenekkel telefonál, és szintúgy a néhai prof kutatása irán érdeklődik, de az indai genetikus még időben meglép.

Újabb hős követezik a sorban, a tangába bújtatott seggét kamerába pucsító Niki, a las vegasi háziasszony. A képek a netre mennek ki, ahol 39 dollár ellenében meg is lehet tekinteni azokat. Niki a tükörben lát valamit, mintha a tükörképe külön életre kelt volna, de ezt majd meglátjuk később. Micah fia kibelezett egy pécét, tehát okos, a lakásban nincs gáz, tehát nincs pénzük. Menekülnek is random geciemberek elől, mert Niki tartozik valami Linderman nevű ipsének. Micah taníttatása sokba kerül, de egy sztriptíztáncosnő gyereke nem kívánatos az elitiskolában, értjük, szar lehet ilyen helyzetben, lapozzunk.

Claire, az elpusztíthatatlan pomponlány, 20 méter magasról ugrik le, de semmi baja nem lesz tőle. A felvételt készítő geek kolléga azért nem akad ki nagyon, mert már hat alkalommal végignézte a önpusztítást. A kisánynak annyi baja van, el sem tudjuk képzelni: tanulnia kell, pomponolni valami meccsen, és még meghalni sem tud, igen, átérezzük a kínt. Claire hazafele menet kiment egy tűzoltót egy égő raktárépületből, ha már arra jár, majd otthon belenyúl a konyhamalacba, és szétvágja a kezét, de persze beforr, mint a proverbiális ebcsont.

Hiro Nakamura a sorozat legviccesebb figurája Tokióban éppen azzal próbálkozik, hogy megállítsa az időt. Nem lehet tudni, hogy miért pont ezzel, és nem mondjuk röntgenlátással vagy repüléssel, de mindegy. Elmeséli, hogy mit tud Ando nevű kollégájának, de azt inkább Niki sztriptíze érdekli, mivel minden rendes irodistához hasonlóan pornót néz munkaidőben. Este Ando és Hiro egy karaoke-bárba látogat, (ha Japánban tetszenek járni, nem szabad kihagyni, felejthetetlen élmény) ahol Hiro teleportálja magát a női wc-be. Vicces fazon.

Őrült festő következik, Isaac Mendes, a heroinista jósember ha be van szakadva jövőt fest, öngyilkos merénylőt, tűzbe szaladó szőkecsajt, világvégét. Nem tetszik neki a dolog, így le akar szokni csak úgy, egyik pillanatról a másikra (a Lostba Csárlinak bejött), de a csaja nem hiszi, hogy ez lenne a megoldás. A Trainspottingra visszaemlékezve mi sem. Mohinder lelkesen taxizik a városban, először Peter ül be hozzá, és nyávogja el neki, hogy ő többre hivatott, blablabla, majd jön a Szemüveges Ember, akitől Mohinder frászt kap és elmenekül, kissé ideges fajta.

Nikit megtalálja a random rosszember duó, és jön egy kis nyüstölés, félreérthetetlen szexuális ajánlatokkal, de a tükörbe néző Niki inkább a náthás picsába küldi a két faszit, és konkrétan szétszedi őket, mint bolond a hógolyót. Magához térve azonban nem emlékszik semmire és kiesett neki vagy három óra, valami nagyon nem stimmel: a tükörbe néző Niki azt látja, hogy ott egy rá megszólalásig hasonlító, de véres ruhás csaj áll, és kissé gúnyos mosollyal méregeti. A TWOP weboldal elnevezését átvéve ő innentől kezdve Ikin lesz.

Az epizód slusszpoénjai: a Szemüveges Ember Claire apukája, Hiro addig koncetrál a metrón, míg Tokióból New Yorkban nem terem egy pillanat alatt, Isaac túllőtte magát hernyóval, de előtte még lefestette a repülő Petert, aki ezen felbuzdulva felmászik egy háztetőre, és leveti magát. Esés közben kurvára nem úgy tűnik, mint aki tud repülni, de megjelenik alant testvére, Nathan, aki viszont igen, így megmenekül. Vaddöfakk?

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kifli 2007.03.04. 21:15:20

Én már az 5. résznél le akartam nyírni Peter Petrelli haját:)

OnixTitan 2007.03.04. 21:31:00

Szuper Hiro for the world... tökre bírom a jappánokat. Kicsi vicces emberkék ftw!

Futólépés 2007.03.04. 21:52:33

Az ég áldja az ilyen sorozatokat. Kezdhetem letöltögetni a következő részeket :D

Szaba 2007.03.04. 21:57:54

hát a 3 mellé gépelésen kívül, király a leírás (anniy,átétezzük,beéenyúl)

kifli 2007.03.04. 22:00:08

Akkor futólépésben töltsd le mert már a 18. rész körül jár...

Vader nagyúr 2007.03.04. 22:00:46

Ígéretes, ígéretes...

tistedur 2007.03.04. 22:02:32

ha csak annyi mellégépelés lenne :)
de nekem tetszett

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.03.04. 22:05:09

nézzük!!!!
a japán nagyon aranyos:))

daliamesa 2007.03.04. 22:10:24

17ik részig jutottam
most esz a fene hogy akarom tovább is.. :)
peter a 17részben kissé mangássá válik
sarasvatikám rám ismersz??
hihii

vicc1 2007.03.05. 08:20:35

Nathan elég hirtelen jelenik meg az összefoglalóban. Azért előtte is szerepelt.
süti beállítások módosítása