Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az ifjú Indiana Jones kalandjai Chapter 22/2 - The Hollywood Follies SOROZATZÁRÓ

2021. június 18. 19:29 - Gabba

Indy tehát munka és pénz nélkül maradt, erről panaszkodik Claire-nek a stúdióépületek között sétálva. Valami fiatal csávó messziről odainteget Claire-nek és erre annyira koncentrál, hogy fejjel előre belebucskázik egy nagyméretű szennyestartóba. Claire odafut hozzá és kicsit dumál vele, majd könnyű csókot váltanak és a lány visszamegy Indyhez. Na ez meg kijezez, mit gondoltok? Ő bizony Tony, az eddig csak hallomásból ismert másik udvarló. Burleszkszínész?, kérdezi pikírten Indy, nem, ő is forgatókönyvíró, válaszolja Claire, okos fiú, csak sosem néz a lába elé. John Ford, a rendező csatlakozik hozzájuk és Indy meglepetésére asszisztensi állást ajánl neki az új filmjében, azonnali kezdéssel. Látod, ez Hollywood, mosolyog Claire Indyre, meg is kapja érte a megérdemelt csókot.  (Ugyan nem számoltam, de Indy a 21. és a 22. chapterben valszeg többet smárolt, mint az összes korábbiban együttvéve.)

indiana22_2_01.jpg

Tovább
Címkék: Indiana Jones
komment

Az ifjú Indiana Jones kalandjai Chapter 22/1 - The Hollywood Follies SOROZATZÁRÓ

2021. június 16. 19:05 - Gabba

Hát ezt is megértük, kedves olvasók, magánéleti és munkahelyi problémák, valamint az Index NER-esítése ellenére sikerült elérkezni kedvenc akcióhősünk utolsó ifjúkori kalandjához. A poszt nemcsak a jelen sorozat, hanem a hogyvoltíró posztjainak is záró darabja lesz, hiszen a Fidesz-puccs óta a blog szerzői és törzsolvasói is leléptek, én is csak azért maradtam, mert nem szeretek semmilyen munkát félbehagyni. Két részre bontva nézzük meg tehát, milyen volt a hollywoodi álomgyár első korszaka!

 

Ez az epizód sem került már adásba a sorozat eredeti sugárzásakor, hanem egyike volt annak a négy mozifilm hosszúságú résznek, amiket a Family Channel sugárzott 1994-96 között. Továbbra is 1920 nyarán vagyunk, moziteremben kezdünk, Indy popcornt majszolva nézi a Ben Hur első filmfeldolgozását, ami ugyan csak 1925-ben készül majd el, de ezen ne akadjunk fenn. Gershwin ül le mellé és beszélgetésükből kiderül, hogy Indyt az előző részben tárgyalt hármas randis botrány miatt Schuyler papa, a mecénás kirúgatta a színháztól, most le van égve, az egyetemi tandíjat sem tudja befizetni. Gershwin új lehetőséget ajánl: mivel White igazgató hálás Indynek, amiért megmentette az előadást, beajánlotta a srácot Carl Laemmle-nek, a Universal Stúdió alapítójának. Tehát irány a mozgófilm!

indiana22_1_01.jpg

Tovább
Címkék: Indiana Jones
komment

Az ifjú Indiana Jones kalandjai Chapter 21/2 - The Scandal of 1920 / New York, July 1920

2021. május 20. 14:17 - Gabba

A második felet nyitó bookend pont onnan folytatja, ahol az elsőé abbahagyta: öreg Indy a Broadway-n kiszáll a taxiból és bemegy a színházba. A szomszédos széken ülő férfiban felismer egy ismert kritikust, aki ezt elégedett mosollyal veszi tudomásul, de aztán meglepődik, amikor nyuggerünk kikapja a kezéből a jegyzettömbjét. Indy felháborodottan látja, hogy a csávó már előre megírta az előadásról szóló, ráadásul azt alaposan lehúzó kritikáját. Több évtizedes tapasztalatom van és hallottam, mik történtek a próbákon, védekezik a szakállas, de Indy szerint ez akkor is szemétség, tessék az elkészült produkciót értékelni és nem pletykafészekként működni. Véleménye alátámasztására elmesél egy saját történetet 1920-ból, amikor a Broadway igazi fénykorát élte.

indiana21_2_00.jpg

Tovább
Címkék: Indiana Jones
komment

Az ifjú Indiana Jones kalandjai Chapter 21/1 - The Scandal of 1920 / New York, June 1920

2021. május 09. 19:19 - Gabba

Ismét duplarészt tárgyalunk, és közeledve a sorozat vége felé itt hívom fel a figyelmet, hogy öreg Indyt utoljára látjuk, a következő, 22. fejezetben már nem fog feltűnni. Sőt az eredeti amerikai sugárzásban, ami a második évad 8. epizódja volt, sem került adásba a vele forgatott bookend. Az internet azonban szerencsére gazdag kincsesbánya, mindent megőriz, így ezeket a jeleneteket is. New York-i dugóval kezdünk, dudálás, anyázás, öreg Indy színházba készül és egy taxiban ücsörögve próbálna előrehaladni. Ez azonban egyre reménytelenebb, mert egy helyi bunkó a szedánjával beáll a taxi elé keresztben, így aztán egyik autó sem tud mozdulni, gratulálok. A bongyorhajú taxisofőr hölgy (Roma Maffia, akit én a Profilerből és a Zaklatásból ismertem) némi üvöltözés után végül megvetően csak annyit mond: Pasik! Indy persze nem veszi magára, túlvan már azon a koron, és a hölgy idegeinek megnyugtatása érdekében inkább elmesél egy idevágó történetet.

indiana21_1_00.jpg

Tovább
Címkék: Indiana Jones
komment

Az ifjú Indiana Jones kalandjai Chapter 20/2 - Mystery of the Blues / Chicago, May 1920

2021. április 07. 19:42 - Gabba

Idegesen kopognak öreg Indy ajtaján, ideges szomszédok jönnek idegesen reklamálni, megint elviselhetetlen a hangzavar a garázs felől. Nyilván a Spike gyerek és haverjai próbálnak ismét, visít a gitár, puffog a lábdob, stb. Indy hátramegy velük és nemes egyszerűséggel kiszedi a biztosítékot a villanyórából, mire Spike dühösen feltépi az ajtót. A szomszédok a rendőrséggel fenyegetőznek, Indy viszont az unokáját támogatja természetesen, és úgy érzi, a kedélyek lenyugtatása érdekében jó lesz, ha elmesél egy újabb történetet fiatalkorából.

indiana20_2_00.jpg

Tovább
Címkék: Indiana Jones
komment

Jöttem, láttam, buktam 01x13 Exclusive JLGY - Vivi

2021. április 07. 09:05 - Fálki

A nyúlünnep utáni első munkanapon köszöntök mindenkit, végre meg fog íródni a JLB utolsó része, ami igazából nem is JLB, hanem JLGY, mert bizony Vivi itt Jött, Látott és Győzött.
Anikó szerint is így van ez, hisz a JLGY az bizony a JLB különkiadása..ám legyen. Könnyebb lesz címet adni ennek a 39 percnek.
Emlékszik még valaki erre az egészre? Tudjátok, VV10, Vivi, én pedig Fálki vagyok, csapjunk bele a mindennél utolsóbb utolsó részbe, aztán decemberig felejtsük el tényleg ezt az egészet.
kepernyofelvetel_33_egyedi.png

Tovább
komment

Az ifjú Indiana Jones kalandjai Chapter 20/1 - Mystery of the Blues / Chicago, April 1920

2021. április 06. 17:05 - Gabba

Hát ezt is megértük, kedves olvasók, közeledve a sorozat vége felé olyat látunk, amit eddig még nem. Dupla rész, ez még hagyján, viszont kétféle bevezető! és ily módon kétféle befejező!! bookend tartozik hozzá!!! Az eredeti sugárzásban ez volt a 2x11 epizód, amit hosszúsága ellenére egyben adott le az ABC Amerikában, és a nézettség növelése érdekében Lucas mester a bookendben bevetette Harrison Fordot, akit a közönség addigra már megismert Indyként a mozifilmekből. A sorozat nemzetközi, pl. brit sugárzásában viszont két részben adták le ezt az epizódot, és mindkét részhez öreg Indyvel készült a bookend.

Az amerikai verzióban 1950-be ugrunk, a téli hótakaró alatt nyugvó kies Wyomingba, ahol a csendes vidéket autózúgás és lövöldözés hangja veri fel. Középkorú Indy barátunk és Szürke Felhő nevű indián haverja menekül egy kék GMC furgonban, amit egy vörös Mercury Coupe üldöz. Indyékre lőnek piszkosul, közben az Indy mozifilmek zenéje szól, szerencsére a havas utat a furgon jobban bírja és sikerül lerázniuk a Mercuryt, ami fennakad egy hóakadályon. Indy tovább nyomja a gázt, ám kissé elbízza magát, ezért pár perccel később a furgon is lecsúszik az útról és elakad, mehetnek gyalog tovább. Mondanom se kell, hogy a kalap a fejen és a nadrágszíjra fűzött szériafelszerelés ostor megvan Indynél. Sietős léptekkel botorkálnak az egyre erősebb havazásban és mielőtt teljesen belepné őket a hó, menedékre lelnek egy elhagyatott faházban. Tüzet raknak a kandallóban, Szürke Felhő megnyugodva vesz elő a hátizsákjából valami ősi békepipát (kalumetet, ahogy azt Winnetoun felnőtt olvtársak nyilván tudják), törzsének legfontosabb ereklyéjét, ezt sikerült visszaszerezniük az üldözőktől. Indy meg talál a sarokban egy szopránszaxofont, fúj rajta pár taktust és felidézi első évét a Chicagói Egyetemen, amikor tanulás mellett egy kajáldában dolgozott pincérként.

indiana20_1_00_1.jpg

Tovább
Címkék: Indiana Jones
komment

Az ifjú Indiana Jones kalandjai Chapter 19/2 - Winds of Change / Princeton, 1919

2021. március 22. 08:29 - Gabba

Ismét öreg Indy nélkül vagyunk hagyva, merthogy ez az egyik olyan rész, amit leforgattak ugyan, de adásba már nem került. Ahogy a cím is mutatja, a véráztatta Európából visszatérünk Amerikába, onnan folytatva, ahol legutóbb elhagytuk. Indy a vonaton szóba elegyedik egy francia kisfiúval, Gastonnal, aki anyukájával utazik és büszkén mutatja Indynek az apja által kapott érdemérmet. A németek elleni következő háborúban nekem is lesz ilyen, jelenti ki. A magam részéről szívből kívánom neki, hogy érdemkereszt helyett ne fakeresztet kapjon.

indiana19_2_01.jpg

Tovább
Címkék: Indiana Jones
komment

Better Than Us - Episode 16

2021. március 21. 11:20 - hektor_

Ma búcsúzunk a Cronostól, ennek örömére back to the kezdetek: Arisza memóriáját Maszlovszkij törölte elrejtette, így amikor Szafronov elmegy bocsánatot kérni Viktortól, amiért nem tudta anno megmenteni a fiát, az rögtön el is dicsekszik vele, hogy a robot lány már nem ismeri fel korábbi gazdáját, sőt, Arisza úgy kipenderíti a teremből a kanosszajárásával együtt, mint macskát szarni.

1.png

Tovább
Címkék: better than us
komment

Jöttem, láttam, buktam 01x12 - Robi

2021. március 19. 11:18 - Fálki

Helló és halló minden kedves és kevésbé kedves, beoltott és oltás nélküli, Ancsa kedvelő és kevésbé kedvelő kitartó VV HV rajongónak! Itt az utolsó JLB, ezúttal a legjobb nem győztessel, Lóbelttel, akinek a nagyinterjúja mellé már most kiteszem a 8milliós számlálót és egy egyszerű ding jelzéssel fogom jelezni, amikor elhangzik a szám. Sőt, az is lehet, hogy egyszerűen csak minden mondatom végére odaírom ezt, a hangot képzeljétek oda, ding.
kepernyofelvetel_11_egyedi.png

Tovább
komment
süti beállítások módosítása